Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Украина: Отношение к русскому носит дискриминационный характер

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення
Кстати часто замечал что некоторые русскоговорящие дома разговаривают на родном украинском, просто за время советской империи сложилась такая языковая среда в городе, теперь её нужно менять. Зачем поддерживать и развивать язык другой страны.
Вообще не раз уже замечено мной что про русский язык воют руссо-патриоты, пригрели пилять змею на шее :).
Я знаю в Харкові достойних патріотів України росіян, з якими я скоріше б в розвідку пішов, ніж деякими нашими перевертнями типу жлоба Колесніченко.

Я знаю в Харкові достойних патріотів України росіян, з якими я скоріше б в розвідку пішов, ніж деякими нашими перевертнями типу жлоба Колесніченко.
Ну и я в Киеве и Львове знаю умных людей которым как ****** с унитаза свидомая пропаганда не смыла мозги. И что теперь?

чем больше слушаю польский язык, тем больше нахожу в нем украинские слова, кто знает происхождение родимой украинской мовы - просвятите и почему так и с каких времен, и после этого почему мне любить чужой язык, язык который не был на моей родине изначально родным
Спробуй пояснити існування книги Вітковського "Новый словарь польских заимствований в русском языке", який містить близько 7500 полонізмів. Може питання відпадуть самі собою. А ще спробуй зрозуміти слова Даля: "Впрочемъ, я доселѣ не нашелъ ни одного малорусскаго слова — отъ котораго не было бы въ великорусскомъ производныхъ, если и нѣтъ самого слова."

От я хочу задати таке питання до прібічників двох мов, підійти з іншого боку так би мовити...
Наші шановні співгромадяни запевняють нас, що за справедливістю, так як російською у повсякденні розмовляють мало не пів країни, у російської і української мови мають бути рівними у всьому. Полікультурність, різноманіття і таке інше.

Так от, якщо підходити до мовного питання з вашого боку (і відкинути те що Україна - національна держава) то ми живемо у одному суспільстві. А хіба тоді не повинно бути взаємозбагачення?

Питання, задав, тепер коментар. Весь час коли я спілкувався я чув "східна-західна України", "не лізьте у російськомовні регіони" і таке інше. Тобто позиція така, що є регіони у яких домінують і повинні домінувати російськомовні. А це вже поділ спільного майна, нашої країни на "зони впливу". До того ж, взаємозбагачення означає ввібрання чогось від іншої сторони настільки, щоб був баланс. Але і цього немає. І як я вже казав раніше (щоправда не в цій темі) то якось дивно казати про гармонію, рівність і справедливість у ситуації, коли у російської мови була багатосотрічна фора і залишається колосальна культурна (музиканти, фільми, співаки і т.д.) і матеріальна (книжки і т.д.) підтримка з Росії. Я не переводжу стрілки, але констатую факт. РФ - потужна країна, наш сусід, має багато зв'язків з Україною і такі шляхи впливу, які не мають інші країни (наприклад - Московський Патріархат). Тобто якщо вважати що українськомовна і російськомовна громади в Україні рівносильні і мови матимуть абсолютно рівні права, то баланс порушується додаванням російського фактору. Політично противагою фактору РФ в Україні залишається фактор ЄС+США. Але культурно, тим паче - мовно - вони українству (українськомовній громаді) не допомагають, а іноді роблять тількі гірше, бо також мають свій культурний вплив-асиміляцію. Тобто українську мову ставлять у такі умови, що на українство (умовно) мовний вплив-асиміляцію:
1. Російськомовні українці (умовно назвемо Р.У. - Родньіе Украинцьі)
2. РФ+СНД
3 ЄС+США

В той час як на Р.У. у сфері мови впливають-асимілюють:
1. Українство
2. ЄС+США

Це проста логіка. Українській мові, щоб вона не стала мертвою мовою, потрібен баланс. Те ж що пропонують - рівний статус, рівність у всьому - вирок для мови. Тобто держава, щоб зберегти баланс, повинна буде надавати перевагу українській мові і жорстко стежити за квотуванням. Також маю зазначити, що на "русскоязьічньіх областях" хоча домінує російськомовна еліта, але значна частина населення - від 30 до 60%!!! від населення області надають перевагу українській мові, що також повинно бути відображенно у обласних центрах-містах. Що однак повністю ігнорується елітою Р.У., яка мало не вимагає визнати південь та схід "русскоязьічньіми территориями" і іноді агресивно (відкрито чи приховано) ставиться до проявів українства в цих регіонах. У двомовній державі, державі балансу це буде каратися, бо порушується гармонійність розвитку країни.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ну и я в Киеве и Львове знаю умных людей которым как ****** с унитаза свидомая пропаганда не смыла мозги. И что теперь?
Пробачте, не втримався. Ви хоч усвідомили що щойно порівняли мозок ваших знайомих із лайном, яке не змили в унітаз? А "свідому пропоганду" визнали такою, що позбавляє усілякого лайна у голові :) :пиво:

свидомым модель ими любимой канады(2 языка) или швейцарии(4 гос языка) не подойдет? а может бельгия и ирландия недальновидны?
хотим в ес. а к базовым понятиям даже и близко не подошли.
предсказуемая логика свидомыта - если за русский как 2 государственный, значит за присоединение к россии. не любишь маньяка австрийца бандеру - значит чемодан,вокзал итд.
а ведь мы родившиеся здесь. а они нас посылают. а мы молчим.
самое главное что модеры банят за нелюбовь к мове. вот это не понятно.

свидомым модель ими любимой канады(2 языка) или швейцарии(4 гос языка) не подойдет?
Донбасс по всім параметрам майже як Швейцарія, але місцева еліта української майже не знає і каже що це "російськомовний регіон". То може із себе почнете?

а может бельгия и ирландия недальновидны?
Бельгія - на межі. Ірландська мова майже померла.

хотим в ес. а к базовым понятиям даже и близко не подошли
ЄС також різна. Германія вже сказала - мільтикультури не буде. Франція взагалі депортації почала.

предсказуемая логика свидомыта - если за русский как 2 государственный, значит за присоединение к россии.
Угу, а те що україномовних цькували і намагаються цькувати, ледь досягли що ТВ і кіно можна дивитися українською тут ніби не до чого?

не любишь маньяка австрийца бандеру - значит чемодан,вокзал итд.
Ну це краще ніж "Не любишь Москву, Росийский патриархат, Леніна, Сталіна, царя і т.д. - получай по морде (и по печени если не отбили) и в тюрьму"

а ведь мы родившиеся здесь.
А ми хіба не тут народилися? А ще кримські татари/полякі/румуни/угорці/євреї/білоруси/угорці/ромали...

а они нас посылают.
Хто це - вони?

Хто це - ми?

самое главное что модеры банят за нелюбовь к мове. вот это не понятно.
Модери розуміють що "демократія" це не недозволенність, і в українському домі українське недоторканне.

ну вот . что и требовалось доказать.
да, вельмишановный... советую учить и пропагандировать санскрит,
на этом языке здесь когда-то говорили.
а мы - коренные харьковчане. которые всегда здесь говорили на русском языке.
или по-вашему харьков украиномовный? тогда вы слово Харьков перепутали с Ивано-франковском.

ну вот . что и требовалось доказать.
І що ви довели?

да, вельмишановный... советую учить и пропагандировать санскрит,
на этом языке здесь когда-то говорили.
а мы - коренные харьковчане. которые всегда здесь говорили на русском языке.
1. То ви конкретно про Харків? Так одразу б і сказали. Завжди - це як? 1000 років тому? 2000?
Харків заснували українські поселенці, які говорили українською мовою. У Харкові завжди жили люди - і не мало - які говорили українською мовою. Російськомовні також були, не заперечую. Так само як і україномовні.

или по-вашему харьков украиномовный?
Двомовний.
Який ви корінний російськомовний харків'янин, якщо рідне місто з маленької букви пишете? :D

Тогда вы слово Харьков перепутали с Ивано-франковском
А чому не із Полтавою чи Черніговом?

надоел. логика отсутствует.

In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response[1] or of otherwise --
это о тебе флеймхарт. ты первый на ты перешел.

мда вот сталин удружил присоединив в 39 году к нам галычину.
как бы их обратно бы?

In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response[1] or of otherwise --
это о тебе флеймхарт. ты первый на ты перешел.
Ви ж наче байкот мені оголосили? Ні? Ну вибачте що ви емоційні)

чтобы повторити долю східної Німеччини, вам,Кииву и заходу надо буджет стать західної Німеччиной:D
посмеялся, представив:D
Ну Тайваню, Південній Кореї це вдалося ж ;)

Харьков основан по указу царскому, а строили- да,українські поселенці,которые выступали как гастарбайтеры
Гастербайтери будують і їдуть геть. Поселенці будують там де вони заснували колонії. Із самого початку тут жили українці, а із росіян тільки військові були :) І те що цар ініціював будівництво споруди не робить фактом те що він ініціював створення поселень. Не треба знову і знову забувати свої помилки ;)

есть истинно коренные харьковчане- потомки тех, кто жил в Харькове до 1913, когда Харьков был титульным городом империи и пользовался ее особой благосклонностью, а в таких семьях традиции, как правило, передаются
Бла-бла-бла. Імперія здохла :D Феніта.

и есть харьковчане-потомки сельских укр-в, приехавших в город при совке
Кирило-Міфодієвське братерство з'явилося із потомків селян при СРСР? Який нонсенс.

(особенно массово- в бытность его столицей)(спору нет, они тоже-харьковчане-и такой же голос имеют, к сожалению)
А ви вважаєте себе аристократом?

и вот для 2х Харьков уже украинське мисто на рідной Батьківщине
о боже ,Харьков, любимец Российской империи
слишком жестоко отмстил Ленин империи за брата
Спектакль закінчився. Завіса. Кволі аплодисменти і тухлі помідори :D

мда вот сталин удружил присоединив в 39 году к нам галычину.
как бы их обратно бы?
Ну УНР не галичанами робилася, все одно більшість буде українством. Що зміниться? На Харківщині менше українців стане?

Останнє редагування:
Я против изменения названия и прочее. И также против соединения с РФ поскольку в этом совершенно нет смысла.
Но и *****изм в мовном вопросе я скажу дикий. Это же каким нужно быть мудаком с большой буквы, начать так тупо навязывать мову. Ума не хватило делать все спокойно и развивать мову, но при этом не запрещая делопроизводство на русском? Видать не хватило. И вот этот фактор и будет фактором вечного конфликта - до тех пор пока его не потушат вводом второго языка.
А по поводу цвета - не так понял. Прошу прощения если зацепило. Тут таки да, не подумал что в каком контексте написал. Я имел ввиду не этих ахтунгов, а красный или белый - образно :пиво:

Ты зараз думай про те, чи буде в тебе розуму, щоб сьогодні з глузду не з"їхати, та не впасти в тваринний російський шовінізм. Я бачу ти до цього схильний. Характер у тебе видно дещо істеричний і це заважає тобі адекватно оцінити ситуацію.
Ти займаєш позицію залізобетонну: хай буде так , як було і нічого не можна змінювати. Та ти дуже запізнився: в 1991 році все дуже змінилося...

это как мертвому припарка, обратно, к полякам, хорошо б то, что акцептровано в 1654, все правобережье

Тобі, канадський друг, навіть знайомство з рейтинговими мовами розуму не додає, видно... Інакше ти б повинен зрозуміти, що аргументи 300 літньої давнини не є справжні докази, а тільки приправа до основної страви, на яку у тебе глузду нема.

Ты зараз думай про те, чи буде в тебе розуму, щоб сьогодні з глузду не з"їхати, та не впасти в тваринний російський шовінізм. Я бачу ти до цього схильний. Характер у тебе видно дещо істеричний і це заважає тобі адекватно оцінити ситуацію.
Ти займаєш позицію залізобетонну: хай буде так , як було і нічого не можна змінювати. Та ти дуже запізнився: в 1991 році все дуже змінилося...
Вегерас, я свою позицию сказал. мне не нравится навязывание мовы. Уже триста раз писал на эту тему. Смысл тебе повторяться?

Вегерас, я свою позицию сказал. мне не нравится навязывание мовы. Уже триста раз писал на эту тему. Смысл тебе повторяться?

Я понял, а понял-ли ты, что это позиция истерического ребенка, который в супермаркете визжит и требует игрушку, которая папе не по карману?

Ты хочешь, чтобы в твоей жизни ничего не менялось, а это невозможно ибо уже давно что-то поменялось из-за чего так, как было уже не будет..

уже год прошел, как Янукович при власти, а тебе все ктото навязывает... это часом не навязчивые идеи?

уже год прошел, как Янукович при власти, а тебе все ктото навязывает... это часом не навязчивые идеи?
Учи буквы и учись читать. Также развивай память - весьма полезно замечу, будеш запоминать что писано ранее. Надоело триста раз повторять. Разве я виноват что у тебя склероз?:(

Я понял, а понял-ли ты, что это позиция истерического ребенка, который в супермаркете визжит и требует игрушку, которая папе не по карману?

Ты хочешь, чтобы в твоей жизни ничего не менялось, а это невозможно ибо уже давно что-то поменялось из-за чего так, как было уже не будет..
Ну неправ ты Вегерас. Я считаю что свою точку зрения нужно отстаивать. Извини, но у человека должен быть стержень.

wegeras, у вас удивительный талант почти в каждом посте переходить на личности. И приводить какие-то отфонарные сравнения обидные для оппонента.
Получается каждый человек, который, отстаивает свои права истеричный ребенок?

Назад
Зверху Знизу