Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Цена на бензин

• Автор теми Автор теми VASILIU
  • Дата створення Дата створення
АМКУ перевірить ціни на бензин.

Органам АМКУ доручено у максимально стислі терміни перевірити обґрунтованість підвищення цін на паливо. Про прийняття такого рішення повідомив в.о. голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.

Розслідування торкнеться як оптових, так і роздрібних операторів ринку, їхню діяльність буде проаналізовано на предмет можливих порушень конкурентного законодавства.

Зокрема, дослідження торкнеться найбільших операторів - ВАТ Укрнафта, ТОВ ТНК - ВР Коммерс, ПП Лукойл-Україна, ЗАТ ЛІНІК, ТОВ Паралель-М ЛТД, ТОВ ТД Континіум-Галичина, ВАТ Концерн Галнафтогаз, ВАТ Лукойл-Одеський НПЗ, АТ Укртатнафта, ТОВ НК Альфа-Нафта, ВАТ Нафтохімік Прикарпаття і ВАТ НПК-Галичина і тих підприємців, які мають ринкову владу на регіональних ринках бензину і дизельного палива.

"У зв'язку з підвищенням цін на бензин і дизельне паливо мною дано доручення всім 27 головам територіальних відділень комітету та відповідного підрозділу центрального апарату в найкоротші терміни провести глибоке дослідження обґрунтованості дій нафтотрейдерів з метою виявлення можливих зловживань монопольним становищем та антиконкурентних змов. Єдиною підставою звільнення суб'єктів ринку від відповідальності за це підвищення цін є економічна обґрунтованість кожної копійки такого підвищення. В іншому випадку, тобто у випадку встановлення у діях операторів ринку порушень конкурентного законодавства, цих суб'єктів очікуватимуть високі конкурентні штрафи", - зазначив Мельниченко.

Як повідомлялося напередодні, Антимонопольний комітет України оштрафував на 125 млн грн українсько-голландське СП Кребо за порушення конкурентного законодавства та зловживання монопольним становищем при торгівлі авіапаливом.

Отсюда - Посилання видалено

Я принципиально не заправляюсь у *****ов по 6.30
Бойкот *****кам. Пусть оближут мой ***.

кролик, как обычно, на высоте

да,да! Бойкот поддерживаю... поеду на СПИКу завтра заправляться, хуюшки не дождуться от меня 6.3 за литр сцуки :-(

а я вообсче на заправках не заправляюсь)))

Логики никакой. Не пойму я арифметики.
Когда нефть стоила - 150 за баррель бензин стоил 1.30$ за литр.
Потом нефть упала в три раза. Бензин только до 1$.
Ну ладно щас доллар - 7.6, значит - где-то 1.26$ за литр.
Короче имеют нас во всю.

Ты если газ метан просчитаешь ты вообще охуееш:D
У Росиян покупают по160$ за 1000 куб при 70 атмосферах а нам продают по 3.50 гр за куб при одной атмосфере.
Итого мы Украинцы получаем 1000 кубов при 70 атмосфер за 245000 гривен или 32 660$
32660$ отнимаем 160$ и того чистого навара 32500 $где то:eek:

Дрова,у него котел от паровоза...

У Росиян покупают по160$ за 1000 куб при 70 атмосферах а нам продают по 3.50 гр за куб при одной атмосфере.
Итого мы Украинцы получаем 1000 кубов при 70 атмосфер за 245000 гривен или 32 660$

та же ситуация и с пропаном, причем в том числе и бытовым - покупают при 50 атмосферах, а дальше его уже продают при 1-й атмосфере

та же ситуация и с пропаном, причем в том числе и бытовым - покупают при 50 атмосферах, а дальше его уже продают при 1-й атмосфере

Насколько мне не изменяет память,пропан не зжимается,он ***кий как бенз.
Литр при 1 атмосфере и литр при 50 это один и тот же обьем :(
Верней нет,его хранят прои 7 атм. а закачивают в бак при 13 помоему:rolleyes:

Эх, если б это так было, газоторговцы б богаче наркобаронов были... Нет, все цены считаются за куб при нормальных условиях - иначе дурдом с давлениями получится. В газопроводе вообще давление непостоянно и не может быть постоянным, 75 атм это сразу за компрессорной станцией, а дальше оно падает плавно до след. станции, где его докачивают. И где это такие злые цены по 3.50? У нас вроде по гривне за куб при годовом потреблении до 6000 кубов. Так что нафтогаз покупает газ по 160$, а продает, по крайней мере мне, по 130$...

Эх, если б это так было, газоторговцы б богаче наркобаронов были... Нет, все цены считаются за куб при нормальных условиях - иначе дурдом с давлениями получится. В газопроводе вообще давление непостоянно и не может быть постоянным, 75 атм это сразу за компрессорной станцией, а дальше оно падает плавно до след. станции, где его докачивают. И где это такие злые цены по 3.50? У нас вроде по гривне за куб при годовом потреблении до 6000 кубов. Так что нафтогаз покупает газ по 160$, а продает, по крайней мере мне, по 130$...

:іржач:
Спосибо посмеялся!
Заправляюсь каждый день по 3.48 гривен за куб при давлении 1 атмосфера:eek:Звонил в Киев кстати интересовался насчет одной атм..Хочешь могу тел найти трансгаза
Заправка качает по идее 200 атм. что получается у меня полная 100 кубиков=348 гривен.
россия продает газ 1000 кубов при 70 атм.за 160$ В интернете погугли если не веришь.
Я понимаю, есть расходы на транспортировку и накачку газа но это копейки.
Так что не надо говорить что нафтогаз работает в убыток:іржач:
Ты хотел сказать 6000 кубов в час с заправки?Полный бред:іржач:
Прокалькулируй сам я мог и ошибится но не настолько как ты:пиво:
Про Юлю ничего писать не буду,раздел не тот:D

Останнє редагування:
Бензин в Україні дорожчає через світові тенденції

Основною причиною триваючого подорожчання нафтопродуктів на українському ринку є ріст цін на них у світі, вважають експерти, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

За інформацією директора НТЦ "Психея" (Київ) Сергія Сапегіна, "ріст цін на європейському оптовому ринку з початку місяця склав 8% по дизпаливу і 19% по високооктановому бензину premium".

Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, у свою чергу, повідомив, що на європейському ринку бензин за три тижні травня подорожчав на 40%.

Серед другорядних причин, що привели до росту цін на нафтопродукти в країні, Сапегін назвав те, що нафтотрейдери закладають ризики подальшого збільшення світових цін у відпускні ціни, подальший ріст цін на нафтопродукти в Україні, зниження обсягів продажу палива і прагнення операторів компенсувати це зниженням за рахунок росту маржі.

Крім того, на його думку, одним з факторів росту цін у даний час є рекомендації секретаріату експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві палива й енергетики "підвищувати відпускні роздрібні ціни".

Коментуючи заяву Антимонопольного комітету України (АМКУ) про намір розслідувати подорожчання бензину, що відбувається, в Україні, Куюн висловив здивування підвищеній увазі до цього питання.

"Я не розумію ні сьогоднішнього ажіотажу навколо ситуації на ринку нафтопродуктів, ні такої уваги до чергової заяви АМКУ. Сьогодні в кожній великій роздрібній компанії два-три чоловіка виділені винятково для обслуговування запитів АМКУ, що говорить про відсутність дефіциту уваги з боку комітету до ринку нафтопродуктів",- повідомив фахівець.

На думку Сапегіна, дії АМКУ обґрунтовані логічною необхідністю проведення подібної роботи. Крім того, він наводить приклад: коли експертно-аналітична група по ринку нафтопродуктів рекомендує підвищувати роздрібні ціни, це, у свою чергу, привертає до операторів і ринку в цілому увагу АМКУ.

Куюн звернув увагу на те, що Україна, як і колись, "протягом мінімум останнього року серед 10 країн - найближчих її сусідів займає друге місце по дешевині нафтопродуктів, поступаючись лише Росії".

Прогнозуючи подальші цінові зміни на ринку нафтопродуктів, Сапегін допускає, що в "найближчий місяць може спостерігатися як ріст, так і зниження ціни. У всякому разі, як один, так і інший тренд будуть слабкими".

Крім того, експерт додав, що цінові зміни в Україні будуть залежати від ряду ключових факторів: цінова ситуація на європейському ринку нафтопродуктів, стабільність в економіці і готовність ринку купувати за існуючими цінами.

Куюн очікує, що в червні ціна на бензин А-95 буде коливатися навколо оцінки 6,50 грн/літр.

Насколько мне не изменяет память,пропан не зжимается,он ***кий как бенз.
Литр при 1 атмосфере и литр при 50 это один и тот же обьем :(
Верней нет,его хранят прои 7 атм. а закачивают в бак при 13 помоему:rolleyes:

пропан это обычный бытовой газ, вернее даже пропан-бутановая смесь, и вроде из газовой плиты он не вытекает :) В бытовых баллонах давление 16 атмосфер. А на счет того как считать при разных давлениях так это как раз не проблема, берется за эталон при одном давлении, а дельше пересчитывается исходя из давления в данной точке. Вот только эталоны эти разные для закупщиков и потребителей :(

А причем украина к европе? Когда в прошлом году мясо стоило в 2 раза дороже европы чето никто про европу не вспоминал. Свои бенззаводы, русская нефть, но нет жеж европа ***ть

пропан это обычный бытовой газ, вернее даже пропан-бутановая смесь, и вроде из газовой плиты он не вытекает :) В бытовых баллонах давление 16 атмосфер. А на счет того как считать при разных давлениях так это как раз не проблема, берется за эталон при одном давлении, а дельше пересчитывается исходя из давления в данной точке. Вот только эталоны эти разные для закупщиков и потребителей :(

Пропан-бутан на даче в балоне. В трубе многоэтажки -- метан таки.

Назад
Зверху Знизу