Статус: Офлайн
Повідом.: 7106
Повідом.: 7106
Навіть заздалегідь не завжди спрацьовує, хіба що часу з'являється більше. В мене "не побачили" артрозу, який ВЛК у 15 році помітила і відмітила. Гіпертонію 2 ступеню теж не вписали, бо тонометра не було. А ось направлення на обстеження по діабету дали, і я сумлінно майже тиждень ходив здавати аналізи. На експрес-ВЛК я такої можливості не мав би зовсім.Щодо ВЛК. Експрес ВЛК від ТЦК - це дійсно лажа. Одже треба проходити заздалегідь. І вам ваші хвороби, якщо вони є, зафіксують і визначать ступінь придатності. Повністю списатися дуже важко, якщо нема офіційної інвалідності. Тим не менш придатних для тилових частин визначають згідно статей.
Нажаль. Якщо вже потрапив в армію - списати можуть тільки повним інвалідом або треба добряче заїбати все медичне керівництво. Зараз мій друг у відпустці по реабілітації, його праця пов'язана із точною моторикою рук, а в нього суглоб правиці зібраний на титанові скоби. Але ж з частини вимагають повертатися якомога скоріше, а не займатися реабілітацією, інакше погрожують вивести поза штат. *****ська придумка, оце "позаштат": люди фактично стають рабами на мінімальному утриманні (800 грн на місяць!), не можуть займатися нормально відновленням власного здоров'я, а іноді навіть втарчають залишки того, що вдалося відновити лікарям.Ще є можливість пройти ВЛК вже в частині. Тут залежить від керівництва. Але командирам у бойових частинах люди, які не здатні через стан здоров'я виконувати обов'язки, не дуже потрібні. Але це мають бути реальні обмеження. А не подавлений психо-емоційний стан. У нас тут вистачає, як перевели з бойових частин через хвороби, як набуті в процесі служби, так і пропущені ТЦКашним ВЛК.
Хоча у нас в армії може бути все.