Тема КЗоТа

Виключно для “фахівців” у трудовому законодавстві можу розповісти що діючий КЗпП України передбачає випробувальний термін. (прошу не плутати зі стажуванням).

Стаття*27. Строк випробування при прийнятті на роботу

Строк випробування при прийнятті на роботу, якщо інше не встановлено законодавством України, не може перевищувати трьох місяців, а в окремих випадках, за погодженням з відповідним виборним органом первинної профспілкової організації, — шести місяців.
Строк випробування при прийнятті на роботу робітників не може перевищувати одного місяця.
Якщо працівник в період випробування був відсутній на роботі у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або з інших поважних причин, строк випробування може бути продовжено на відповідну кількість днів, протягом яких він був відсутній.

Якщо на вашому підприємстві є первинна профспілкова організація , яка входить до складу нашої профспілки та у керівника підприємства є сумніви стосовно здібностей та поведінки працівника якого ви приймаєте на роботу — виборний орган ППО погодить випробувальний термін у 6 місяців. (під час випробувального терміну звільнення працівника відбувається досить просто).

Я, наприклад, не бачу ніякої “проблеми”.
=

Не ******иавайтесь что "не бачу проблеми"
Я так зрозумів, що ви посилаєтеся на ч.2 ст.28 КЗпП України?

Стаття 28. Результати випробування при прийнятті на роботу

Коли строк випробування закінчився, а працівник продовжує працювати, то він вважається таким, що витримав випробування, і наступне розірвання трудового договору допускається лише на загальних підставах.

У разі встановлення власником або уповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні. Розірвання трудового договору з цих підстав може бути оскаржене працівником в порядку, встановленому для розгляду трудових спорів у питаннях звільнення.

Так у чому для вас проблема?
Надрукувати повідомлення працівнику про невідповідність працівника займаній посаді, з поясненням яким вимогам він не відповідає (відповідно до його посадової інструкції)?

Може, якщо ви не можете цього зробити, то це ви не відповідаєте займаній посаді?
Ви над цим не думали?

Та де там...
Я вже вам і так натякаю, і так.

А навіщо ж ми з вами створювали первинну профспілкову організацію на вашому підприємстві, яка входить до складу нашої профспілки?
Нехай працюють!!!, “дармоїди”.

Дійсно є багато питань, які не врегульовані трудовим законодавством і ви самі про це кажете.

Втім, у законодавстві не визначено, які саме документи мають бути у цьому разі.
Але!
Саме для цього діючим Кодексом законів про працю України передбачена система Колективних договорів.

Ви , як керівник підприємства пропонуєте покласти роботу з оцінки відповідності робітника займаній посаді на профком вашої ППО , записуєте це у Колективний договір і як то кажуть “взула і забула”.
Ви , як представник адміністрації підприємства, переклали відповідальність і всю роботу з цього питання на профспілку.
Це ж так просто!

Колективний договір у цьому випадку перетворюється з непотрібної “бумажки” в дієвий “інструментарій”.

До речі, наша профспілка займається консалтингом з управління підприємством і не тільки...

P.S.
Візьміть порахуйте скільки коштів ви витрачаєте на управління підприємством.
Ви побачите, хто вас “разводит на бабло”.

Беременные, испытательные сроки, то всё фигня.
Работает у тебя человек. Приходит военком и вручает ему повестку на срочную службу. Теперь по ст.36 КЗОТ (увольнение в связи с призывом на срочную службу) его уволить нельзя, а нужно весь срок службы выплачивать полноценную зарплату.
По окончанию срочной службы работник остаётся продолжать службу, но уже по контракту. При этом его тоже нельзя уволить! Предприятие продолжает выплачивать ему зарплату ну и само собой соответствующие налоги, включая военный сбор, до его выхода на пенсию.
Что скажут знатоки КЗОТ и профсоюзные лидеры о такой ситуации?
И кто тут кого разводит на бабло?

Работает у тебя человек. Приходит военком и вручает ему повестку на срочную службу. Теперь по ст.36 КЗОТ (увольнение в связи с призывом на срочную службу) его уволить нельзя, а нужно весь срок службы выплачивать полноценную зарплату.
По окончанию срочной службы работник остаётся продолжать службу, но уже по контракту. При этом его тоже нельзя уволить! Предприятие продолжает выплачивать ему зарплату ну и само собой соответствующие налоги, включая военный сбор, до его выхода на пенсию.
Відповідно до Порядку № 105 виплату працівникам середнього заробітку здійснюватиме підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам – Мінсоцполітики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх до районних (міських) управлінь, а вони – підприємствам.

https://www.google.com/url?esrc=s&q...FjAIegQIBhAB&usg=AOvVaw21O7dnHFLV7DwdWvqqJ8c7

Відповідно до Порядку № 105 виплату працівникам середнього заробітку здійснюватиме підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам – Мінсоцполітики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх до районних (міських) управлінь, а вони – підприємствам.

https://www.google.com/url?esrc=s&q...FjAIegQIBhAB&usg=AOvVaw21O7dnHFLV7DwdWvqqJ8c7

То было для призыва по мобилизации, действовало в 15 и 16 году. С 17 года в бюджете выплаты на подобные цели не предусмотрены (нет мобилизации).
Для обычного призыва и контракта и не работало никогда.

То было для призыва по мобилизации, действовало в 15 и 16 году. С 17 года в бюджете выплаты на подобные цели не предусмотрены (нет мобилизации).
Для обычного призыва и контракта и не работало никогда.
10 січня 2020, 16:02 ... 18 березня 2014 р. були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період; ... за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті за програмою ... компенсація з бюджету середнього заробітку здійснюється на строк до закінчення ...
https://www.google.com/url?esrc=s&q...FjACegQICBAB&usg=AOvVaw1R5wnMoi1wyuJQNPcAirg6

P.S.
А вообще то у тебя есть возможность «колотить бабло» именно потому , что твой работник защищает тебя в армии, ферштейн?

Якщо ви вважаєте, що він забагато за це отримує, ви можете помінятися з ним місцями...

10 січня 2020, 16:02 ... 18 березня 2014 р. були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період; ... за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті за програмою ... компенсація з бюджету середнього заробітку здійснюється на строк до закінчення ...
https://www.google.com/url?esrc=s&q...FjACegQICBAB&usg=AOvVaw1R5wnMoi1wyuJQNPcAirg6

P.S.
А вообще то у тебя есть возможность «колотить бабло» именно потому , что твой работник защищает тебя в армии, ферштейн?

Якщо ви вважаєте, що він забагато за це отримує, ви можете помінятися з ним місцями...
Ты призыв на срочную службу от мобилизации отличаешь? Если по мобилизации в АТО - нет вопросов. Но какого лешего предприятие должно оплачивать срочную службу в тылу и тем более добровольную службу по контракту, где служивый и так получает полноценную зарплату?
А теперь представь ситуацию, когда у тебя из пяти работников призвали троих. Колотишь бабло, аж пыль столбом.
Хватит приводить примеры про мобилизацию, она закончилась в 15 году. А срочникам и контрактникам предприятия платят вторую зарплату и поныне.
Если хочешь халявы - после получения повестки на медкомиссию срочно устраиваешься официально на любую работу, меньше минималки зарплату не дадут, и смело в армию. В АТО срочника не пошлют, а минималка будет капать.

я ж не умничаю)) я исключительно кейсы из опыта. если не убирают, то снова популизм и недоработка. пол года, год, полтора декрета - нормально. 3 года, 5 лет с болеющим. ну для чего этот цирк ? хоть 99 лет ставьте )))
Ujn, при всій повазі, я чув таке висловлювання : “Поганому танцюристу навіть ноги заважають.”

Але до чого тут “кейси”, до чого тут популізм, до чого тут Кодекс законів про працю?

До речі, ви вжили таке слово “кейсы”.
Ви можете пояснити його значення?
Бо це “словечко новомодное” .

Я вам задавав просте питання: “ Яка стаття діючого КЗпП України більше всього вам не подобається?”

Та чомусь не отримав відповіді.

https://www.kharkovforum.com/showpost.php?p=67150410&postcount=85
=

помоему я вполне однозначно показал позицию - ситуация когда работодателю запрещается уволить безапелляционно сотрудника. сроки продолжительности бронирования на декретных должностях, защита "слабозащищенных". этим всем делается только хуже. предприятия должны тратить ресурсы на борьбу с сотрудниками которые не приносят пользу целям организации прописанным в уставе. а это видет к сокращению найма и повышенной нагрузки на уже принятый на работу персонал.
Те що ви, Ujn, самий розумний, самий кращій фахівець, самий кращій керівник тобто самий-самий у всіх відношеннях, я зрозумів після другого вашого допису у цій темі.

До речі, я не ставлю під сумнів що ви самий-самий.
Може воно дійсно так і є.

Розумієте, Ujn, є такі люди балаболи.
Зазвичай, вони балаболять виключно за гроші.

Але, я не запитував вас про вашу позицію. Зрозуміло?
Питання було зовсім про інше: “ Яка стаття діючого КЗпП України більше всього вам не подобається?”

Вам зрозуміле моє запитання?

Я вже задаю це запитання третій раз.
Ось перші два:
https://www.kharkovforum.com/showpost.php?p=67159179&postcount=127

Розуміючи, що ви не читали КЗпП України , я разом з запитанням дав посилання на КЗпП України. (припустивши, що ви не зможете його знайти)

в стране есть ВВП и отрицательный торговый баланс. счастье работника лежит исключительно в этой плоскости. пока не вырастет производительность труда, все усилия по соц защите прав трудящихся это паразитизм на других работающих людях.

много ли рабочих мест с европейским уровнем условий труда лично вы создали ?
Ви мабуть здивуєтесь, але саме цим наша профспілка і займається.
Але більш розширено, тобто, трошки іншим шляхом.

Ми створюємо на підприємстві первинну профспілкову організацію, яка входить до складу нашої профспілки. До речі, створена ППО підприємства є самостійною юридичною особою і навіть наша профспілка не має права на неї впливати. Ця ППО лише працює у відповідності до нашого Статуту і лише у разі порушення положень Статуту ми можемо впливати на ППО.

Ця ППО підприємства виконує функцію “зворотнього зв’язка” між робітниками та власниками підприємства (ми ж всі розуміємо, які “пісні” співає директор власнику підприємства “робітники *****и , а я з шкіри лізу щоб заробити вам копійчину”, може ще й розповідає, що йому КЗпП України заважає. Ну як ви , наприклад.).

Таким чином, ми допомагаємо власнику всі робочі місця на підприємстві привести (поступово) у відповідність до , як ви кажете, європейського рівня. Позбавляючись при цьому “балаболів” .

Позбавлення від “балаболів” , які якраз і є гальмами розвитку підприємства, у свою чергу, призводить до того що підприємство починає розвиватися та створюються додаткові робочі місця.

и кто балабол ? я зада конкретный вопрос - "много ли рабочих мест с европейским уровнем условий труда лично вы создали ?" - ответа нет. а это между прочим вопрос попроще, чем про КзОТ. сколько создали рабочих мест с европейским уровнем условий в СВОЕЙ организации ?
Ujn, бачу ви не тільки КЗпП не читали ( але він вам не подобається) , закон “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” теж для вас є таємницею.
Профспілки це неприбуткові організації.

Ця тема не про профспілки та не про мене. Ця тема про Кодекс законів про працю України.

Я поясню чому мене зацікавили саме ви.

Для мене є один параметр по якому я одразу можу з’ясувати стан будь якого підприємства.
Для цього мені потрібно три цифри (середня кількість працюючих на підприємстві, кількість прийнятих на роботу, кількість звільнених (за рік)). Все.

Розумієте є такі підприємства звідки працівники звільняються тільки, як то кажуть “вперед ногами”. Тобто звідти працівники не звільняються! І саме там все гаразд з керівництвом (управлінням).

Люди, я маю на увазі працівників, вони будь де однакові.
А керівництво на всіх підприємствах різне.

Є такий параметр “текучка кадров” якщо за рік вона становить до 3% на цьому підприємстві все гаразд. (тобто керівники відповідають займаним посадам) Там є інші резерви підвищення прибутку підприємства.

Чим більше цей параметр відрізняється від 3% у сторону збільшення, тим більше керівництво (середньої ланки) цього підприємства не відповідає займаним посадам.

Далі мені треба аналізувати роботу кожного керівника окремо і скоріше це можна зробити, створивши на підприємстві профспілкову організацію.

P.S.
15.01.2020. начебто профспілки будуть пікетувати комітет ВР , який буде розглядати новий трудовий Кодекс.
Я запропонував одразу взяти з собою шини.
Ну щоб два рази не бігати...:)

вот интересно, руководство которое создало предприятие кровью и потом не видповидаэ, а *******, который даже потенцию пропил возле пивного ларька - видповидае и его надо защищать и кормить в том числе за счет других нормальных.
Зрозумійте, Ujn, я не намагаюся вас образити.

Ну, наприклад, на вашому підприємстві працює коваль , як то кажуть “від бога”.
А якщо цього коваля посадити за комп’ютер? Що воно буде?
А якщо його поставити працювати директором? Керувати підприємством.

Не кожна людина може керувати іншими працівниками! Для цього потрібні не аби які здібності.

Я знаю підприємства з яких працівники не звільняються.
Їм же ж чомусь діючий КЗпП України не заважає працювати!
Розумієте?

Якщо на підприємстві “працює” ледар , я маю на увазі “числится”, хтось же ж проводив з ним співбесіду , коли приймали на роботу.
Якщо доручити роботу підбору персоналу фахівцю тоді на підприємство ледарі не потраплятимуть.

P.S.
Я хочу сказати, що ви намагаєтесь побороти наслідки не зовсім фахових рішень.
Ну звільните ви ледаря, а той хто проводить співбесіди візьме на цю посаду іншого! Такого ж.
Потрібно міняти того хто приймає на роботу або проводить співбесіди.
Розумієте?

А еще отпуска у него накапливаются... По основному месту работы... :незнаю:

А еще отпуска у него накапливаются... По основному месту работы... :незнаю:

Про это не знал...:eek:

То бишь если его всё-же когда-то удастся уволить, то придётся выплатить компенсацию за энное количество неиспользованных отпусков...

Розумієте є такі підприємства звідки працівники звільняються тільки, як то кажуть “вперед ногами”. Тобто звідти працівники не звільняються! І саме там все гаразд з керівництвом (управлінням).

Отличный пример - ХТС.
В целом - более 3000 работников, из них производственных - человек пятьсот, остальные управленцы.
Управленцы сидят нерушимо, передают должности детям, у производственников - круговерть.
Но в среднем по больнице текучка маленькая.
Офигенно эффективное предприятие, мы видим результаты ежедневно.
И да, у них есть "неприбыльная" профсоюзная организация, стригущая 1% зарплаты.

Добре, припустимо що я з вами згоден. (я не вивчав цього питання)

Де про це в КЗпП України? Яка стаття?

Стаття 119. Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов'язків

На час виконання державних або громадських обов'язків, якщо за чинним законодавством України ці обов'язки можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про альтернативну (невійськову) службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Назад
Зверху Знизу