Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема для велофлуда

Тоже присмотрел Маниту!
Локаут-манетка отсутствует, но думаю, не смертельно!)))

В магазине пробовал вилки на велах(не ездил):
Эпиксон - вначале тугой,а при сильном нажатии - работает. Многие хвалят, многие - наоборот!
ХС30 и Рекон - мягкие ! Проваливаются от легкого нажима... Предполагаю, что будет играть вилка от активного педалирования и маневра! ?????

Тю, сильніше накачаний - більш тугий. До того ж в рш повітряна негативка, разом із повітряною позитивкою вона створює пречудову лінійність на початку ходу, що ти і відчуваєш як м'яке протискання руками на початку ходу.
Насправді оце твоє ручне протискання взагалі ні про що не говорить, абсолютно. Тобто та рш, що ніби м'якіша, по факту буде працювати "правильніше" з точки зору правильної амортизації за епікон. Питання в тому, що тобі потрібно.

Про нові епікони я написав - абсолютно масова проблема картриджів демферу. Лікується новим картриджем з часом. Все інше в вилці чудово.

АБС+ картридж манітушки має налаштовувану платформу. Якщо тобі так не важливий плюш та потрібно, щоб не качалась вилка ніяк, то це те, що треба.

Что значит "неважливий плюш" ???
Плюшевые эластомерки меня кумарят. Не люблю раскачки на ровном месте. И мелкие неровности(не отработанные)меня не пугают. А вот скоростной спуск по глине или прыг-скок бордюр-рельса, для меня важнее!!!

Плюш і гойдалка це різні речі. Але в подробиці лізти сенсу немає.

Повторюю - платформа тебе врятує. В манітухах це АBS+ демфер.

Якщо ви бачили сьогодні когось дивного на велосипеді, наприклад у шортах та футболці, то нічого дивного ;)

Доречі, проїхавшись сьогодні на своєму наноФРі, зауважив дві речі, одна з яких буде корисною Артем1985:
1 - на ньому стоїть найплюшевіша з усіх вилок - стара ванілла - двопружинна, без компрессії. І педалювання на цьому велі переважно це валево стоячи. Звичайно протискається, коли ти всією вагою навалюєшся на педаль. Але в ті нечасті моменти неекстримального педалювання ніфіга вона не качається.
2 - підвіс рулить. Хто проти - ******.

Я сегодня чувака в шортах не видел, а вот велоспортиков в цветочных магазинах было полно!

Дивились на мене як на повного уєбана, скажу я вам :D

Їздячи взимку я вже звик до цього, але такого як сьогодні навіть 1 січня не було.

скоро свой вел соберу с зимней спячки:D:D
в этом году надо себя привести в порядок,буду на работу ездить,не каждый день но по хорошей погоде точно.

подскажите где в Харькове (желательно алексеевка,центр, сумская) поменять заднюю втулку? с "выносными"( типа) звездочками и дисковыми тормозами, т.к. щас стоят обычные тормоза.Чтоб и по ценам были адекватные.

Avid Elixir R

Что известно о данной гидравлике?
Проблемная? В обслуживании?
А то некоторые советуют начальный Shimano 395/396...
Но я, видимо, больше фанат корпорации SRAM ))))

В мене є такі. Не куплю більше ніколи.
Мінуси - ручки розбовтуються швидко, прокачувати і мудніше, і дот цей, що роз'їдає фарбу.

Неужели так часто приходиться прокачивать и регулировать?
Раз в год, я думаю, не более....?

Якщо з ними все ок, то не часто. Але все одно з шиманою набагато простіше - масло просто в бачок підливати, коли в авідах треба майже прокачувати. А саме під'єднати шприци та знизу вдавити рідини, щоб виштовхнути повітря нагору та таким чином дозаповнити розширювальний бачок. І це знову таки підтікання того їдкого доту, да й взагалі мудистики набагато більше.
І в шимани є штуцер нормальний, куди трубку вдів, відкрутив - готово. А в авідів затичка, відкрутив, з неї тече, закручуєш скоріше, потім так само відкручуєш та затичку на місце.

Плюс важелі - в авідах це опа, розбовтуються дуже швидко. Ну принаймні в еліксир Р та всіх інших зі схожею конструкцією важеля.

Якщо з ними все ок, то не часто. Але все одно з шиманою набагато простіше - масло просто в бачок підливати, коли в авідах треба майже прокачувати. А саме під'єднати шприци та знизу вдавити рідини, щоб виштовхнути повітря нагору та таким чином дозаповнити розширювальний бачок. І це знову таки підтікання того їдкого доту, да й взагалі мудистики набагато більше.
І в шимани є штуцер нормальний, куди трубку вдів, відкрутив - готово. А в авідів затичка, відкрутив, з неї тече, закручуєш скоріше, потім так само відкручуєш та затичку на місце.

Плюс важелі - в авідах це опа, розбовтуються дуже швидко. Ну принаймні в еліксир Р та всіх інших зі схожею конструкцією важеля.

А положительных моментов нет??????)))
П.С. Взял уже их.... Поставлю - думаю, не сильно расстроят!)))

А нафіга питав? :D

З позитивних моментів, як на мене, кращий зовнішній вигляд якщо фарбувати.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Ну кріплення ще, що дозволяє знімати без зняття гріпс. Більше плюсів я не бачу.

Просто,как раз чувак продавал... А я решался до последнего брать или нет!
Легкое б/у и недорого! Повелся на бренд.
(:

Многие хвалят их за работоспособность и качество(на форумах)!
Да и вообще, Эликсиры недешевые. Не думаю, что за зря!))

Почав перебирати все.
Почистив та підмазав планетарку. Попереду ще 3 вилки та аморт. В другий пружинний аморт не полізу. І у втулки не полізу - мавіки на промах, які я не обслуговую, у ХТ на шарах після правильної перебірки можна по 10 років не лазити. В н2 каретці треба пластикові проставки замінити, іншу просто почистити. Один комплект підшипників в рульовій замінити, в інші не полізу бо там проми, а я їх як і у втулках та каретках не обслуговую - бо простіше нові брати, ніж мудитись одвічно. 2 пари гальм качнути. Підседіл перебрати.
По капіталці б в аморті баші замінити.
***(

Зимній хз, буде натхнення - переберу та почищу, ні - ні.

Сегодня лоханулся и слегка опечалился с переходом на одну звезду. Купил пару месяцев назад звезду Narrow Wide, но т.к. у продавана на X-bikers не оказалось черной в наличии, он предложил свою и выслал фото, а я по не опытности, невнимательности и похуистичности не обратил внимание на косяки, которые всплыли сейчас. Поменял каретку, шатуны, все собрал, чейнлайны и прочая лабуда в норме, все переключается, крутится и жужжит. Но стоило выехать для теста - под нагрузкой появился скрип/скрежет в районе звезды, причем перекосы никак не влияли на звук. Сделал вывод, что толстые зубья с одной стороны изношены так, что в нужном месте пропал грязевой благодаря которому внутренние звенья цепи не цепляли звезду.
Хз че делать, ждать пока цепь "выгрызет" себе выемки в алюминиевой звезде или же, когда убитая звезда убьет цепь и менять в итоге все.

Назад
Зверху Знизу