Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Суть закона о языках и кого он ущемляет

• Автор теми Автор теми spt
  • Дата створення Дата створення
Ну и теперь, когда выяснилось, что мы успешно можем обругать друг друга каждый на своём языке, при это все поймут собеседника - кого и чем ущемляет закон о языке?
По-перше, хіба я вас чимось ображав. Навпаки, я хотів, дати вам хоч якусь істину, у якій свого часу розібрався сам.
По-друге. Хіба хто забороняв у Харкові, або в інших містах російську мову?.
Цілком зрозуміло, що це було зроблено ПР навмисно задля розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Щоб люди не думали про свої економічні проблеми, а переключилися на неіснуючі проблеми. І зараз ПР зіткнулася вже із справжньою проблемою, закладеною в саме цьому законі нормою для визнання мови регіональною (це 10%). Вони чекали, що задав такого рівня для визнання мови регіональною вони зроблять такою виключно російську мову (хоча реально вона і так не ображена нічим), але тепер вийшло, що вже в Одеській області в Ізмаїлі болгарська община виступає за те, щоб у них регіональною мовою була і болгарська. З такою ж заяваою виступили і кримські татари в АРК. Якщо це відбудеться, то уявляєте що буде, коли місцевим держслужбовцям треба буде володіти принаймні трьома мовами?
Крім того, в деяких районах України є носії інших мов, але їм дещо не вистачає до законних 10%. Вони себе, м"яко кажучи, почувають ображеними й обділеними.
Та й правничому сенсі, все не так гаразд. Бо, у тільки но прийнятому Законі про натуралізацію в Україні обов"язковою вимогою набуття громадянства зазначено володіння виключно державною мовою (хоча вимоги стосуються тільки обов"язкового розуміння). Але все це у правничому сенсі викликає протиріччя із мовним Законом КК.
А тепер чесно. Якби в економічному плані в Україні було все гаразд, хіба хто піднімав неіснуюче мовне питання.
Крім того, я вам скажу на власному прикладі. Тільки рік тому я пішов на пенсію, але до цього 15 років викладав у ВНЗ. Усі три інженерні дисципліни з 1997 р. викладав українською мовою і у мене не було ніяких проблем. Незважаючи на те, що переважна більшість студентів у житті користувалися російською мовою, але на практичних та лабораторних заняттях вони усе мені відповідали відмінною українською мовою.
Тобто усі мовні "проблеми" є надуманими. Тим більше, що у європейських країнах це нормально, коли людина знає принаймні три мови. І ніхто з цього приводу не створює проблем.
Окремо, правда, стоїть націоналістична Франція, де не треба задавати запитання німецькою, а краще поганою французською, бо можуть демонстративно зробити вигляд, що не розуміють.
От такі справи.

Хіба хто забороняв у Харкові, або в інших містах російську мову?.

правильно, я понимаю, что если отменить НДС у русскоязычных переводов кино а у украиноязычных ввести, добавить обязательные русскоязычные переводы инструкций к лекарствам, прочей документации, а украиноязычные сделать необязательными - то можно будет спокойно сказать "Разве кто запрещал в Харькове или других городах украинский язык?"
Заметим что ни одного запрета я добавить не предлагаю.

P.S. " неіснуюче мовне питання." - брехня, либо по ******и, либо намеренно.

P.P.S. А не с вегерастом ли я часом беседую?

правильно, я понимаю, что если отменить НДС у русскоязычных переводов кино а у украиноязычных ввести, добавить обязательные русскоязычные переводы инструкций к лекарствам, прочей документации, а украиноязычные сделать необязательными - то можно будет спокойно сказать "Разве кто запрещал в Харькове или других городах украинский язык?"
Заметим что ни одного запрета я добавить не предлагаю.

P.S. " неіснуюче мовне питання." - брехня, либо по ******и, либо намеренно.

P.P.S. А не с вегерастом ли я часом беседую?
Я з вами по суті справи, а ви мені одні й ті же штампи.
1. В кіно вже давно не хожу. Всі необхідні мені фільми скачую з Інтернету.
2.Мені інструкції до ліків, слава Богу, не потрібні. Тим більше, що ліки прописують лікарі, в тому числі і у який спосіб їх приймати. Самолікуванням не займаюся.
3. Що стосується усіх тих, хто на державній службі, то вони повинні володіти державною мовою (;) а тепер ще й регіональними :D).
4. Закон про мови був ще і не потрібний, бо в Конституції (здається стаття 24) визначає все, що потрібно у цьому питанні.

Я з вами по суті справи,

меня не интересует ходите ли вы в кино и жрёте ли таблетки.
Вопрос был конкретный, я его повторю, возможно прочитается со второго раза:

Пробачте, помилився це стаття 10. Ось навожу її:
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

(положенню частини першої статті 10 дано офіційне тлумачення згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 14.12.99 р. N 10-рп/99)

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається

меня не интересует ходите ли вы в кино и жрёте ли таблетки.
Вопрос был конкретный, я его повторю, возможно прочитается со второго раза:

Я не знаю що там з кіно. А що, НДС відмінили в україномовних перекладах?. До чого це? Ви що не розумієте української?
Для чого вам інструкція до ліків. Ви що, лікар? І це вам заважає працювати?

Черт возьми, ваш мозг, воспаленный укронационализмом, выдает уж совсем бредовые сентенции...
Да, ***, для того, чтобы пацикет мог нормально прочесть показания и противопоказания того или иного препарата..
Хочется пожелать, чтобы лично вам попадались медикаменты с инструкцией исключительно на японском языке..

Черт возьми, ваш мозг, воспаленный укронационализмом, выдает уж совсем бредовые сентенции...
Да, ***, для того, чтобы пацикет мог нормально прочесть показания и противопоказания того или иного препарата..
Хочется пожелать, чтобы лично вам попадались медикаменты с инструкцией исключительно на японском языке..
Ви що займаєтесь самолікуванням? Усі ліки прописують лікарі й вони ж вирішують можна вам їх приймати чи ні.
Ну, якщо ви займаєтесь самолікуванням, то українська мова відрізняється від російської мови менше, ніж, скажимо англійська від японської. Розумня людина, яка знає добре російську мову зрозуміє, що там написано і українською. А хам, який володіє тільки матюковою та мовою ненавистною до усього українського, звичайно, не зрозуміє. Бо, звик читати виключно тільки написи на паркані.

Я не знаю що там з кіно. А що, НДС відмінили в україномовних перекладах?. До чого це? Ви що не розумієте української?

такой простой вопрос, и на тебе - со второго раза нет ответа.
Точно вегераст. А куда основной акк делся?

Точно вегераст. А куда основной акк делся?

Черт возьми, а ведь похож... Такое же словоблудие ни о чем... Только вегерастовских бананов не хватает..
Он тут же рядом под ником Еврикорн постит... :іржач::іржач:
Вегерасище, отовсюду твои уши торчат... :D
А основной ник Вегераса вчера был еще забанен....

З.Ы. А кто скажет, почему этого вегераса не банят за обилие клонов в одном раздеое?
Я как-т озавел клона, так забанили оба ника через 20 минут.. А Вегерас все процветает под разными именами? Шо за х..ня??

Черт возьми, а ведь похож... Такое же словоблудие ни о чем... Только вегерастовских бананов не хватает..
Он тут же рядом под ником Еврикорн постит... :іржач::іржач:
Вегерасище, отовсюду твои уши торчат... :D
А основной ник Вегераса вчера был еще забанен....

З.Ы. А кто скажет, почему этого вегераса не банят за обилие клонов в одном раздеое?
Я как-т озавел клона, так забанили оба ника через 20 минут.. А Вегерас все процветает под разными именами? Шо за х..ня??

Не розумію одного! От прийняли для кодла спецзакон про язики, а чому тоді компартія та ПР "вещают" для свого електорату на чужоземній для нього українській мові??? Чому вся виборча кампанія побудована на укр. мові. Як її має розуміти корінний зек-донбасець чи пересленець з воркути харків"янин???:eek::confused::confused:

Не розумію одного! От прийняли для кодла спецзакон про язики, а чому тоді компартія та ПР "вещают" для свого електорату на чужоземній для нього українській мові??? Чому вся виборча кампанія побудована на укр. мові. Як її має розуміти корінний зек-донбасець чи пересленець з воркути харків"янин???:eek::confused::confused:

Ну ты погорячился, что мова для тех же харьковчан чужоземна...
Все ее понимают и знают.. Но вызывает неприятие ее навязывание в пику русскому..

Ну ты погорячился, что мова для тех же харьковчан чужоземна...
Все ее понимают и знают.. Но вызывает неприятие ее навязывание в пику русскому..

Розуміють одиниці у Харкові, і більшість по області. Так ось Харків треба зачистити від від цього сміття нації!!

Суть данного деяния названного "законом"
1.Продемонстрировать свою вседозволенность.Конституция таким деятелям не указ.
2.Создать дымовую завесу для будущих фальсификаций.Но тут дело швах на количество сторонников ПР и коммунистов он не оказал действия.
*****и остались в *****ах(с)
3.Как на можно более длительный срок оставить следующее положение дел в порядке вещей .Незнание госслужащих украинского языка не наказывается а считается в порядке вещей. .webp

Назад
Зверху Знизу