Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Автор теми Автор теми mjau
  • Дата створення Дата створення

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Да

Голосів: 503 54.4%
  • Нет

Голосів: 422 45.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    925
Самая распространенная русская фамилия Кузнецов (укр. Коваль) проверьте по любому справочнику. Где ковали ****** в Золотой Орде? Найдите хоть одно историческое свидетельство о вооружении этой армии в Монголии. ХА-Ха-Ха.
:підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом:

Разжевываю, если не понятно: письменная история началась с 15-го века,
Ага, а Кирилл с Мефодием азбуку так, для лото изобрели. Шоб Колывану свет Берендеичу было чем заняться с князюшкой.:іржач::іржач::іржач:

У вас когнитивний дисонанс з реальністю очевидно.
1) На питання він відповів більш, ніж розгорнуто.
2) Хто такі укри? Та чому вони спадкоємці ісламу? І взагалі лексично не зрозуміло, що означає тезіс "спадкоємець ісламу".
3) Яка історія закінчується в 15-му столітті?
4) Дружба з Росією? 0_о Це після 15-го століття? А тоді вже була росія? :eyecrazy:
Изо всего поста я понял только слово "охренеть" (чисто украинское?) Лечи не могли Вы писать по-русски? Только мое личное пожелание, ни к чему не обязывающее, я плохо понимаю мову, простите. Что-то по тексту смотрите в моих постах, я ничего не скрываю.

Что вы понимаете по словосочетанием "письменная история"?

Вы очень грамотный человек, зачем спрашивать об элементарном? Никакой письменности ранее 15 века не было. Берестяные грамоты, иероглифы и т.п. все чушь. Вы метафизик? Тогда я не туда попал.

Останнє редагування:
я бы и украинский упразднил...:клас:

Конечно согласен, что такого то? И причем тут споры русская земля, украинская, речь то о русскоговорящем населении, которого достаточное количество. И не надо переживать, что многие не смогут выучить два языка, большинство и один осилить не может:) Каких-то мега-перемен, я так думаю, не случится, и от того что у некоторых появится возможность заполнять документы на русском языке ничье национальное достоинство это не заденет.

А що, зараз такої можливості немає?

Как-бы немае. Все заявления, договора, справки - на украинском должно быть. По крайнем мере, у нас. На имя начальника заяву, на отгул например, можно и на русском написать, а в другие отделы, или на имя директора - всё на украинском. Так-то!

СТАРЫЙ ПЕРЕЧНИК - НАЙДИТЕ У ГОГОЛЯ, ЦЕ Ж ВАШ ПИСАКА, А НЕТ?
Я так понял, шо у вас пенсионеры любимое сиденье в маршрутке сегодня заняли? И сколько пришлось ехать стоя? Две или три остановки?

Как-бы немае. Все заявления, договора, справки - на украинском должно быть. По крайнем мере, у нас. На имя начальника заяву, на отгул например, можно и на русском написать, а в другие отделы, или на имя директора - всё на украинском. Так-то!

Маячня. Ви маєте повне право писати будь-якою регіональною мовою всі документи, інакше це порушення ст.10 Конституції України та інших законів.
Рекомендую до вивчення закон України "Про засади державної мовної політики"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Останнє редагування:
Маячня. Ви маєте повне право писати будь-якою регіональною мовою всі документи, інакше це порушення ст.10 Конституції України та інших законів.
Рекомендую до вивчення закон України "Про засади державної мовної політики"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

tumblr_mhu3a9kL8E1qagtwyo6_250.gif

Ст.5, ч.3
сприяння використанню регіональних мов або мов меншин в усній і письмовій формі у сфері освіти, в засобах масової інформації і створення можливості для їх використання у діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування, в судочинстві, в економічній і соціальній діяльності, при проведенні культурних заходів та в інших сферах суспільного життя в межах територій, на яких такі мови використовуються, та з урахуванням стану кожної мови;

Ст.7, ч.6
Регіональна мова або мова меншини (мови), що відповідає умовам частини третьої цієї статті, використовується на відповідній території України в роботі місцевих органів державної влади, органів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних і комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах суспільного життя в межах і порядку, що визначаються цим Законом.

А також вивчайте весь Розділ II
МОВА РОБОТИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, СУДОЧИНСТВА, ЕКОНОМІЧНОЇ І СОЦІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

М-даа... Нацепит бывалоче шальвары, острижет ***** на тюркский манер и начнёт саблей махать, шобэ ******* боялыся... А они постоят-постоят, да и разойдутся по домам.:нудно:

В общем, меньше толсти ;)

Ты от зеленых человечков пробовал избавиться? Я представляю как они по ночам тебе мешают спать, сволочи...Голова небось гудит...:(

Так если читал, то чего спрашиваешь? Зачем мне что-то приводить, когда я уже это делал в этой теме неоднократно. Чтоб порадовать Личи??? Поиск в помощь. А то вот тут такого рода "читатели" через пару страниц задают одни и те же вопросы и ждут, шо им будут отвечать :D
Та нічого ти не наводив.

Браво, Личи таки Закон о языках продемонстрировал, похвально. И обязательно не забудь добавить, что ты абсолютно согласен с этим законом и что К-К - умнечГи, да ? :D
Ні, не повністю згоден. Є неоднозначності в ньому.

Grammar Nazi (ґремер-наці, граматичний ******, лінгвофашист) — людина, що пропагує лінгвістичну чистоту мови, намагається завжди вживати правильну граматику та правопис, а також переконує інших у необхідності правильного вживання мови та вказують їм на їх помилки.
Ты хоть сама вдумывайся иногда в то, шо цитируешь и какое оно отношение к твоим мыслям имеет. А вариЙяг тот хай думает шо хочет, Фарион чхать на ее мнение.

А я вас с "цветами и музыкой" встречать буду, на могИлку прадедушки поедем, историю подучим..

ну какой из вас *встречальщик-музыкант*, голуба
Где Львивська обл, а где душа прадедушки

Та я навіть не знаю, хто вони такі є. Ти в черговий раз під дією "казок" щось нафантазувала, а я повинен в цьому розбиратися? :D
думаешь твоя тормознутось таки поможет дождю сорняки вокруг бындеровцев смыть?:)
Так нейтрально не треба. Лєчо - це грубо, я ж теж тонка та вразлива натура. :D

Зрозуміло. Мій ігнор-ліст скоро поповниться ще одною персоною.
Давно пора, вразлывый ты наш
Ибудет тебе щаслыве сьогодення:)

ну ты и дуешь, Дед:)
Береги себя
Родине ты нужен живым

я бы и украинский упразднил...:клас:
ну, упраздни

Останнє редагування:
Ну так у вас есть херои, умеющие подправлять законы или полностью их игнорировать:

Можете поаплодировать своей дебиловатой ****ке. Есть такое интересное понятие ЛИГВОФАШИСТ.

Ну, ваш матеріал повінстю протирічить реальній дійсності. Бо кримінальна відповідальність за зневагу до державних символів та атрибутів, передбачена законопроектом Фаріон про засади державної мовної політики, це лише одна з норм, яка не є головною.
Як не дивно, "мовний законопроект" Фаріон дещо розширює вжиток регіональних мов, але збільшує чисельність носіїв для визнання на даній території певної мови регіональною, хоча не виключає прийняття такої за збором підписів на її підтримку.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу