Статус: Офлайн
Повідом.: 1682
Повідом.: 1682
Может быть я пропустил, извините. Вы не комментировали мою реплику о ВИЧ-инфицированных детях. По закону, они могут быть в детских садах и школах с обычными. Даже не информируя других родителей и детей об этом.
А если дети подерутся до крови? А ведь никакой вакцины и надёжной методики лечения СПИД-а пока нет.
А ещё, как я писал, таких детей, судя по-всему, нельзя прививать никакими прививками. Куда их девать? Подскажите, пожалуйста.
Кроме того, расскажите как Вы, Боже упаси, вели бы себя на месте родителей тех больных детей. А ведь родители могут быть здоровы и дети могут быть заражены в результате какой-то медицинской халатности или несчастного случая.
ВИЧ-инфицированных детей прививают. Ограниченно только живыми вакцинами в зависимости от лабораторных показателей. Риск передачи есть, хоть и очень небольшой. Вопрос очень серьезный. Врачебная тайна и права человека с одной стороны - смертельная угроза, пусть минимальная, с другой
1.3. Щеплення ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей
Визначення ситуації Вакцини Проведення щеплень
Дитина народжена ВІЛ-інфікованою матір'ю (Z20.6; R75) - ВІЛ-статус дитини не визначено
ОПВ*, БЦЖ, кір, епідпаротит, краснуха Не щеплювати до уточнення ВІЛ-статусу
Інактивовані вакцини, анатоксини За календарем
Безсимптомне носійство ВІЛ (Z21) або зі слабо вираженою клінікою (клінічна стадія I та II**) при відсутності імуносупресії (CD4+>25%) або з помірною імуносупресією (CD4+>15%) ОПВ*, БЦЖ Не проводиться
Інші вакцини, анатоксини За календарем
Дитина зі СНІДом (клінічна стадія III, стадія II за ВООЗ з тяжкою імуносупресією (CD4+<15%) Вакцинація не проводиться
_______________ * Вакцинація ОПВ замінюється на ІПВ протягом усього календаря. ОПВ не призначається членам сім'ї ВІЛ-інфікованого, особам, що доглядають за ним. ** Класифікація Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (далі - ВООЗ).
1. При проведенні щеплень необхідно призначити вітаміни, що містять вітамін А.
2. Щеплення проводяться в амбулаторно-поліклінічних або стаціонарних умовах.
3. У післявакцинальному періоді здійснюється патронаж дитини медичним працівником на 3-4-ту та 10-11-ту добу.
4. Пасивна імунопрофілактика препаратами імуноглобулінів осіб з ВІЛ/СНІДом проводиться за епідемічними показами обов'язково незалежно від попередньо проведеної активної імунопрофілактики.
5. Особи з ВІЛ/СНІД підлягають обов'язковому додатковому щепленню, що передбачено в розділі 2 "Щеплення за станом здоров'я" Календаря.