Статус: Офлайн
Повідом.: 8322
Повідом.: 8322
Відстрочка надається зараз на навчальний рік. Тобто можна звільнитися, влаштуватися на нову роботу, після чого відділ кадрів сам передає (раз на місяць) дані до ТЦК , самому ходити не треба. Звісно, якщо це не запроваджувати після 29 серпняСаме так. Хоча, з іншого боку, я навіть не знаю, чи можливо науковцю/викладачу який живе в Україні звільнитись з одного місця роботи і влаштуватись на нове місце роботи? Бо виникає таке саме коло, тож може ніхто і не змінює роботи зараз...

Тут нічого коментувати не можу - нема досвіду. Чоловіки-науковці, які звільнилися і поїхали шукати кращої долі, до нас не повертались.Взагалі, безвідносно науковців/викладачів, було б добре, якби міністерство єдності давало чоловікам, які повертаються в Україну після довгої відсутності відстрочку, скажімо на 3 місяці. Щоб людина хоч додому доїхала, з родичами зустрілась, справи порішала, а вже потім йшла до ЗСУ (чи отримувала відстрочку). Бо їхати до України знаючи, що бусифікують прямо з валізами у Шегинях, якось нема бажання.