Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Пришел иск от Жилкомсервиса - будем воевать! БФ

• Автор теми Автор теми maklen
  • Дата створення Дата створення
есть какие-то новости?
никто ничего нового не добавит?

на основании доводов Гаевского сегодня скрапала "доповнення до заперечення". Вот сижу и думаю, чего еще добавить...
Заседание ч-з полторы недели. Есть время на усовершенствование своего произведения)))).

Депутаты грозятся принять Жилищный Кодекс. Надо объеденяться, господа, в эти, как их, слово-то такое, аш говорить неприлично. Вообщем объединения жильцов дома.

Основной упор в своем иске Жилкомсервис делает на закон "Про житлово-комунальні послуги".
Позволю себе привести выдержку из ст. 1 этого закона:

Как видно из этого исчерпывающего определения, все, что с Вас могут требовать по этому закону - так это за вывоз мусора. (Но думаю, за это Вы и сами бы с удовольствием платили). Все остальное, что выставляет нам сабжевый сервис, к закону отношения не имеет...
Не можу не відмітити, що в цьому ж Законі в цій же статті є такий термін
-------------------
житлово-комунальні послуги - результат господарської
діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та
перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і
спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів,
норм, стандартів, порядків і правил;
-------------------
тому я б мабуть не радів з того приводу, що можуть тільки за вивіз сміття брати плату

До речі. В цьому ж таки Законі "Про житлово-комунальні послуги" в статті 26 сказано
---------------
1. Істотними умовами договору на надання житлово-комунальних
послуг є:
1) найменування сторін;
2) предмет договору;
3) вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх
складові на кожну з цих послуг, загальна вартість послуг;
...
------------------------------
Отже, якщо я вірно розумію, то публічний договір ніяк не може бути тим договором, згідно якого можуть вимагати оплату послуг...
бо там, щонайменше, нема прізвища споживача

Ще одне...
в цьому ж таки законі є стаття 4, п.2
------------
2. Якщо міжнародними договорами України, згода на
обов'язковість яких надана Верховною Радою України, встановлено
інші правила, ніж ті, що передбачені законами України, то
застосовуються правила міжнародних договорів.
-----------
Ніхто не знає, міжнародні норми нам щось міняють в цьому Законі (чи інших)?

сегодня скрапала "доповнення до заперечення". Вот сижу и думаю, чего еще добавить...
Заседание ч-з полторы недели. Есть время на усовершенствование своего произведения)))).
А Вы напишите здесь содержание (или тезисы), - обсудим, добавим ...
Небольшой опыт есть, - дело рассматривается уже год, идет к закрытию ...

Дело в том, что все мои тезисы взяты из статьи Гаевского.

Ладно, так и быть подедюсь "урывком"...

...Позивач стверджує, що згідно рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради від 20 грудня 2006 року №1186 є виконавцем послуг з утримання будинків, споруд або групи будинків та ст. 1 Закону «Про житлово-комунальні послуги» - є Управителем.

Насправді в вищезазначеному рішенні від 20.12.2006 № 1186 вказане наступне:
1. Визначити виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді комунальної власності територіальної громади міста Харкова:
1.1. З управління будинком, спорудою або групою будинків:
1.1.1. КП «Жилкомсервіс».
1.2. З утримання будинків і споруд та прибудинкових територій:
1.2.1. КП «Харківблагоустрій».
Звертаємо увагу, що вищезазначене рішення стосується лише житлового фонда комунальної власності територіальної громади міста Харкова, а квартира NN в будинку NNN по вулиці NNNNNNNNN знаходиться у спільній сумісній власності Відповідачів. Відповідно ст.1 (визначення управителя) та п.2 ст. 23 України «Про житлово-комунальні послуги», Позивач може виконувати функції управління лише за договором з власником, тобто Відповідачем. Договору Між Позивачем та Відповідачем щодо управління його майном не існує...

...В договорі про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових теріторій КП «Жилкомсервіс» називає себе «виконавцем». Як було вище зазначено, Харківська міська рада своїм рішенням не надавала Позивачу таких функцій. Таким чином, існування такого договору є незаконним і тому Позивач не мав права на звертання до суду...

и т.д. и т.п. в том же духе по всем пунктам

Супер, я теж звертав увагу на вислів "комунальна власність", але не зовсім розумів суть цього вислову.
Тепер все зрозуміло.
І, наскільки я розумію, вся суть в тому, що повинен діяти договір зі старим ЖЕКом, і саме цьому ЖЕКу потрібно платити гроші за надані послуги, якщо він їх надавав.
А отже, якщо зараз платити ЖКС, то може випливти старий ЖЕК і сказати - а заплати мені згідно договору за той же період, що ти платив ЖКС.

Супер, я теж звертав увагу на вислів "комунальна власність", але не зовсім розумів суть цього вислову.
Тепер все зрозуміло.
І, наскільки я розумію, вся суть в тому, що повинен діяти договір зі старим ЖЕКом, і саме цьому ЖЕКу потрібно платити гроші за надані послуги, якщо він їх надавав.
А отже, якщо зараз платити ЖКС, то може випливти старий ЖЕК і сказати - а заплати мені згідно договору за той же період, що ти платив ЖКС.

ЦКУ
Стаття 327. Право комунальної власності
1. У комунальній власності є майно, у тому числі грошові кошти, яке належить територіальній громаді.

2. Управління майном, що є у комунальній власності, здійснюють безпосередньо територіальна громада та утворені нею органи місцевого самоврядування.

Конституція України
Стаття 142.
...Територіальні громади сіл, селищ і міст можуть об'єднувати на договірних засадах об'єкти комунальної власності, а також кошти бюджетів для виконання спільних проектів або для спільного фінансування (утримання) комунальних підприємств, організацій і установ, створювати для цього відповідні органи і служби...

Щодо так званих "ЖЕКів" -- то це вже в минулому. Такі структури вже давно ліквідовано, все майно передано на баланс ЖКС. Колишній ЖЕК №22 сьогодні має назву "Комунальне підприємство "Жилкомсервіс", дільниця №22". Таким чином, якщо Ви колись і укладали договір із своїм колишнім ЖЕКом, то на даний час він є недійсний.

Игорь, может поделитесь и своим опытом. Мне было бы интересно пообщаться с Вами по скайпу или мобильному.;)

p.s. Так подумалось, что скоро можно будет собирать форумовку "борцов" с Жилкомсервисом))))))))))))

Заперечувати можна проти позову (але здається час минув, - буде слухання справи?) і проти позовних вимог (як раз час подавати).
Так ось, думаю, треба пройтись по кожній вимозі:
- що хоче позивач, чи має підстави;
- чи є спір, чи його не має;
- ЧИ ДОВІВ ОБСТАВИНИ, НА ЯКІ ПОСИЛАЄТЬСЯ;
- хто він такий, чим підтвердивв це;
- чи відповідає вимога нормам закону;
- чи належний відповідач, до якого висунута вимога і т.д.
Якщо позивач легко може усунути якесь заперечення, то не писати про нього, а сказати у своїй письмовій промові в дебатах і просити залучити її до матеріалів справи.
При цьому слід завжди мати на увазі вимоги ст. 30 Цивільно-процесуального кодексу України: кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх позовних вимог.
Як на мене, то "заперечення" великої ролі не зіграють.
"***комсервіс" необхідно процесуально мордувати.
Готувати і подавати заяви і клопотання, - чим більше тим краще ... Ось з тих питань, що вище, тільки не допомогати позивачу доводити обставини.
Бажано пройтись по їх позовній заяві і найти порушення законів: збір і оприлюднення особистих даних - кримінал; підробка документів - кримінал; зловживання службовим становишем - кримінал; ********** - кримінал; здирництво - кримінал і т.д. Заяви, заяви, заяви ...
Залучати прокурора до справи, інших третіх осіб.
Жалко, що не подали зустрічного позову. Але можна подати звичайний і об'єднати його з первісним ...
Готуйтесь і переходьте до процесуальних дій.
Успіху!

...Звертаємо увагу, що вищезазначене рішення стосується лише житлового фонда комунальної власності територіальної громади міста Харкова, а квартира NN в будинку NNN по вулиці NNNNNNNNN знаходиться у спільній сумісній власності Відповідачів...
Звертаю увагу на виділений мною текст.
Меніі здається, що якось воно невірно сформульоване... Як би це пояснити...
Якщо рішення стосується житлового фонду, то потрібно говороити саме про сумісну власність житлового фонду. В законах мовиться про багатоквартирні будинки як про цілісний комплекс. Тобто, в цьому випадку потрібно говорити про будинок взагалі, а не про окрему квартиру...щось на кшталт...
Звертаємо увагу..., а будинок ХХХ по вулиці ХХХХХХ знаходиться у сумісній власності власників квартир.
Я виходжу з того, що в постановах міськради йдеться про передачу на баланс ЖКС будинку, а не окремої квартири...
та й, мені так здається, що не може в комунальному будинку бути одна приватизована квартира.

Звертаю увагу на виділений мною текст.
Меніі здається, що якось воно невірно сформульоване... Як би це пояснити...
Якщо рішення стосується житлового фонду, то потрібно говороити саме про сумісну власність житлового фонду. В законах мовиться про багатоквартирні будинки як про цілісний комплекс. Тобто, в цьому випадку потрібно говорити про будинок взагалі, а не про окрему квартиру...щось на кшталт...
Звертаємо увагу..., а будинок ХХХ по вулиці ХХХХХХ знаходиться у сумісній власності власників квартир.
Я виходжу з того, що в постановах міськради йдеться про передачу на баланс ЖКС будинку, а не окремої квартири...
та й, мені так здається, що не може в комунальному будинку бути одна приватизована квартира.

В тексті мається саме про форму власності на квартиру. Квартира була приватизована не на одну людину, а на всіх трьох, які на той час там були (і лишаються зараз) прописані.
ЦПК.
Стаття 368. Право спільної сумісної власності
1. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.
2. Суб'єктами права спільної сумісної власності можуть бути фізичні особи, юридичні особи, а також держава, територіальні громади, якщо інше не встановлено законом.
3. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, є їхньою спільною сумісною власністю, якщо інше не встановлено договором або законом.
4. Майно, набуте в результаті спільної праці та за спільні грошові кошти членів сім'ї, є їхньою спільною сумісною власністю, якщо інше не встановлено договором, укладеним у письмовій формі.

Ще пропоную заглянути Вам до глави 28 тогож кодексу "Право власності на житло"-- і все стане на свої місця))))))

Пользуйтесь Фотошопом!

Настоятельная рекомендация всем авторам -
выкладывайте сканы в формате GIF, надеюсь,
понятно, почему.

нет, не понятно. Поэтому объясните:
-- кто вы такой, что считаете, что можете "настоятельно рекомендовать";
-- ну и, собственно, почему?

Можливо, що дійсно потрібно триматися однієї "вірної" лінії, але знати предметку по всім можливим зачіпкам потрібно, щоб не стояти бараном в суді, а розумно відбиватися та самому нападати.

До того ж, якщо ******* відразу по всім фронтам, то результат повинен бути кращим

А от щодо відмови, вважаю, що не потрібно нічого нести.
Договір повинен бути індивідуальний. А про публічний договір я не повинен знати. Інакше мені потрібно моніторити ситуацію по всім можливим напрямкам життя, щоб кругом надати письмову відповідь про незгоду з тим, чого не знаю...

Я уже свое несогласие в горисполком отнес , но суд то продолжается. с 1 декабря обещали дать нового судью, у того что вел дело закончились полномочия. Я тоже не делал ни одной оплаты, что вроде как есть неприятием договора, но судья считал что неприятие - это только отказ, раз не отказался и жалоб не было значит плати.
Кстати ЖКС даже дворников своих не имеет, дворники - это Харьков благоустрий. Но акты по обслуживанию систем водопостачання, водоотведения, тепло ... у них закрыты с соответсвующими организациями, хотя никто из этих организаций у нас в доме ничего не делал, тут пытаться с ними спорить - тяжело.
Есть вопрос 18 ноября т.е послезавтра плановое ТО по теплу(системы отопления) в нашем доме, они не прийдут, у нас ключ от подвала у сторожа и есть журнал открытия подвалов - т.е документально все фиксируется, а дальше что... ЖКС то акт с ними все равно подмахнет

нет, не понятно. Поэтому объясните:
-- кто вы такой, что считаете, что можете "настоятельно рекомендовать";
-- ну и, собственно, почему?

Специально для свирепой maklen!!!!
-- "кто такой": профессиональный программист,
художник, фотограф, ... , не судим, разведен,
...., боец на фронте с "Жилкомсервисом".
-- "собственно, потому": что, гуманоиды пособны
читать текст только благодаря механизму
выделения контуров изображения. Все
форматы JPEG имеют алгоритмы сжатия с
потерей качества контуров, да еще с
добавлением артефактов, но с почти полным
визуальным сохранением цвета. Формат GIF -
без потери контуров, но огрублением градаций
цвета.

Короче, для чайников: если выставляете в и-нет ягодицы - JPEG, если текст или чертежи - GIF, (это из самых распространенных форматов).

Счастье - это когда ***** в крови, но победил.

Останнє редагування:
Шановний!
Полегше на поворотах...
це щодо "свирепой".
Якщо вас не влаштовує викладений формат - це ваша проблема. Я, наприклад, бачу кожен сивол на викладеній картинці. Цього досить, щоб ознайомитися з інформацією. Все інше - від лукавого

Шановний!
Полегше на поворотах...
це щодо "свирепой".
Якщо вас не влаштовує викладений формат - це ваша проблема. Я, наприклад, бачу кожен сивол на викладеній картинці. Цього досить, щоб ознайомитися з інформацією. Все інше - від лукавого
Достопочтенный MelAR!
Вы на страшное и непонятное слоао "суверенитет" не обижаетесь?
А вообще, у нас единственная в мире страна, где слово "грамотный" служит оскорблением! Печальное это зрелище - воинствующее невежество. Увы...

ХОЧУ ОТВЕТИТЬ СРАЗУ ДЛЯ ВСЕХ, КТО СОБИРАЕТСЯ ПРОСИТЬ У МЕНЯ ОБРАЗЕЦ ВОЗРАЖЕНИЯ И ХОДАТАЙСТВА. Я ПОДЕЛЮСЬ С ВАМИ ЭТИМИ ДОКУМЕНТАМИ, СОГЛАСНА ПООБЩАТЬСЯ В СКАЙПЕ И ПО МОБИЛЬНОМУ, НО ТОЛЬКО В ТОМ СЛУЧАЕ, ЕСЛИ ВАМ ЭТО ДЕЙСТВИТЕЛЬНО НУЖНО -- ЕСЛИ У ВАС НА РУКАХ ЕСТЬ ИСК ОТ ЖИЛКОМСЕРВИСА.

Останнє редагування:
Специально для свирепой maklen!!!!
-- "кто такой": профессиональный программист,
художник, фотограф, ... , не судим, разведен,
...., боец на фронте с "Жилкомсервисом".
-- "собственно, потому": что, гуманоиды пособны
читать текст только благодаря механизму
выделения контуров изображения. Все
форматы JPEG имеют алгоритмы сжатия с
потерей качества контуров, да еще с
добавлением артефактов, но с почти полным
визуальным сохранением цвета. Формат GIF -
без потери контуров, но огрублением градаций
цвета.

Короче, для чайников: если выставляете в и-нет ягодицы - JPEG, если текст или чертежи - GIF, (это из самых распространенных форматов).

Счастье - это когда ***** в крови, но победил.

:іржач::іржач::іржач:
Спасибо за разъяснения. Просто непонятно было, зачем регистрировать клона для такого несущественного замечания.
Удачи в боях на фронте с ЖКС!

Скайпа у меня нет, есть аська 372524977 и мобильный. Скажите, как Вам удобнее? Заранее спасибо.

Что-то аська у вас отключена. Ответила в ЛС, звоните, можно сейчас.

Я ни разу не жаловалась на выполнение услуг - да,хотелось бы, чтобы почаще убирали во дворе, а в остальном - на среднюю "4" работают. А поэтому - плачу и стараюсь регулярно это делать.
Уважаемая! А вам в голову никогда не приходила мысль прикинуть- ну,хоть примерно, сколько получает ЖКС за свои "услуги"??? Берем типичный салтовский двор на 3 девятиэтажки, определяем общую суммарную площадь всех квартир в этих домах, умножаем на их тариф- 0,414 грн за 1 кв.м. - и получаем 14000гор в месяц- это только за уборку территории 1 двора!!! Не многовато-ли? Или они, как говорит мой приятель, этот двор серебрянными метлами метут? Научись считать вначале!

Назад
Зверху Знизу