так же сужусь с КП СЭЗ,(ЖЭК)
Здравствуйте всем!Ситуация такова.С ЖЭКом не заключала договор.Они подали иск о долгах с 2004 года.Пишу возражение против иска о (сроке давности),так же пишу,что частично согласна оплатить с 2007 года и по 2009 г,услуги,а имено отопление,горячая и холодная вода.А с остальным прошу предоставить в суд акты и документы,за что я должна оплачивать ежемесячно по 120 гр,за однокомнатную приватизир.квартиру.Копию отправляю в ЖЭК(они мне высылают по почте пакет бумаг,где написано не понятно что за весь поселок.)Пишу в суд ходотайство о том,что бы мне предоставили именно по моему дому документы,акты выполн.работ.Мне ничего не предоставляют.Вижу,что ЖЭК предоставил в суд пачку бумаг на 100 листах!!!Мне по прежнему копии не дают для изучения.Я им закон,а судья игнорирует.Идет запись в суде.Судья говорит,что понятно,что Вы будете обращаться в аппеляцию.Я предоставила фотографии и на них подписи соседей,что в подвале стоит вода и не первый год.Судья занимает сторону ЖЭКа.Говорю в записывающее устройство,что секретарь суда меня оскорбляла,и поставила меня в черный список жалобщиков...Судья в недоумении.На заседании на меня давит,типа все платят и ты плати.Я говорю,что я не потребитель и договора нет.Судья-это Ваши проблемы,а платить надо.Говорю дойду до Верховного суда....Затем на сайте нашла хороший иск от Монтян.Выписала от туда что надо,и подала встречный иск в суд.На очередном заседании судья говорит,что они отправят мне по почте возражение против иска.На руки не дали....ПОЧЕМУ?Нет ни одного решения у меня,было уже несколько заседаний!И даже за срок давности по тем годам,нет пока решения,хотя прошло уже 2 месяца.Хотя на заседании судья сказала,что вынесет решение в мою пользу по сроку давности.Но где это решение?Что дальше то делать?В понедельник буду писать акт-претензию в ЖЭК.Буду истребовать что ли наверное,что бы мне выдали все документы ЖЭКа,что они предоставили суду?Но не знаю,как сформулировать.На заседании была юристка с доверенностью от ЖЭКа.Жду совета и помощи,Интересно,на что они ссылались,когда писали на мой встречный иск отказ?Возможно все еще идут предварительные заседания?А не по сути?
Это встречный иск,на который я получу отказ,но по почте...
ЗУСТРІЧНИЙ ПОЗОВ
....... міським судом розглядається справа № за позовом КП СЄЗ № ...............до Ф.И.О. про стягнення заборгованості, який я частково не визнаю.
Між сторонами не існує ЖОДНИХ договірних відносин. Незважаючи на це, я готова сплачувати КП СЄЗ м....... за надані їм послуги, якщо КП СЄЗ доведе належним чином факт надавання ним хоч якихось послуг.
Згідно Конституції України (ст. 13 та 41), власність зобов'язує, усі суб'єкти права власності рівні перед законом, ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, право приватної власності є непорушним, а використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства.
Згідно ст. 317 Цивільного Кодексу України, зміст права власності полягає у володінні, користуванні та розпорядженні майном.
Згідно ст.ст. 322 та 323 ЦКУ, тягар утримання майна та ризик його випадкового знищення чи пошкодження лежить на його власнику.
Згідно ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», утримання приватизованих квартир (будинків) здійснюється за рахунок коштів їх власників згідно з Правилами користування приміщеннями жилих будинків та прибудинкових територій, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм власності на них; власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку.
Встановлення місцевою владою так званих «тарифів», на які посилається в своїх розрахунках КП СЄЗ м.........., для кінцевих споживачів – платників за комунальні послуги – є порушенням всіх вищеперерахованих нормативних актів. Місцева влада має право встановлювати тарифи ЛИШЕ ДЛЯ ЕКСПЛУАТУЮЧИХ ОРГАНІЗАЦІЙ. «Одиницями обліку» ж для кінцевих споживачів, яким є в тому числі і я, Ф.И.О.., можуть бути лише ОКРЕМІ багатоквартирні будинки як цілісні майнові комплекси.
Таким чином, я, як позивач по зустрічному позову – вимагаю «розсекречення» бухгалтерії КП СЄЗ м......., та зобов'язання його звітуватись перед мною, як співвласником нашого багатоквартирного будинку про свої ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ПО цьому БУДИНКУ. Ця інформація апріорі не може бути «секретною», оскільки власник/співвласники не можє бути позбавленими інформації про власне майно, в тому числі – інформації про вартість його утримання.
В кожній експлуатуючій організації зберігається, згідно п.1.2 – 1.3 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій – технічна документація ВСЬОГО багатоквартирного будинку та прибудинкової території, яка включає в себе, зокрема:
- технічний паспорт на квартирний (багатоповерховий) житловий будинок;
- проектно-кошторисну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, центрального опалення,
- акти державної комісії про приймання жилого будинку в експлуатацію;
- акти приймання - передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача.
Відповідач КП СЄЗ по зустрічному позову, як виконавці послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, повинні забезпечувати своєчасне внесення змін до цих технічних паспортів.
Отже, за допомогою цієї документації доволі легко можна підрахувати частку кожного співвласника багатоквартирного будинку в УСЬОМУ БАГАТОКВАРТИРНОМУ БУДИНКОВОЛОДІННІ ЯК ЦІЛІСНОМУ МАЙНОВОМУ КОМПЛЕКСІ. Для цього достатньо скласти площі всіх приміщень будинку, (крім допоміжних, які, згідно Рішення Конституційного Суду, є спільними та неподільними) та поділити на цю цифру площу кожного окремого приміщення. Така метода підрахунку є єдино справедливою та такою, що відповідає чинному законодавству.
Більше того – згідно п.2 Постанови Кабінету Міністрів N 560 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», розмір тарифів (нормативних витрат, пов'язаних з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій) визначається по кожному будинку окремо.
Згідно п.2 ч.1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», відповідачі, як споживачі, мають право «...одержувати ... необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо». Але, незважаючи на прохання надати належний розрахунок зазначеної заборгованості у відповідності до зазначеного Закону, КП СЄЗ м......., вперто надає розрахунок, взятий «зі стелі», в якому фігурують невідомо яким чином отримані цифри. Крім того, незважаючи на вимоги, відповідачєм не було надано плану прибудинкової території, а тому мені, Ф.И.О... невідомо, чи утримується ця «прибудинкова територія» хоч якимось чином.
В зв’язку з зазначеним, я,Ф.И.О.. змушена звернутись до суду з зустрічним позовом, в якому, керуючись ст.ст. 8, 13 та 41 Конституції України, ст.ст. 317, 322 та 323 Цивільного Кодексу України, Рішенням Конституційного Суду України від 02 березня 2004 року, ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», п.2 ч.1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», –
просить суд-
1. Зобов’язати КП СЄЗ м...... надати дані про те, якою є моя частка Ф.И.О... як власника квартири №... у витратах на утримання будинку № ... по вулиці ........
2. Зобов’язати КП СЄЗ м.... надати дані про те, якою є та з яких земель складається прибудинкова територія будинку № ... по вул....
3. Зобов’язати КП СЄЗ м..... надати документально підтверджені витрати на утримання будинку № ... та прибудинкової території по вулиці ....... за період з 01.09. 2006 року по 01.09. 2009 року.
4. Зобов’язати КП СЄЗ м..... надати мені, Ф.И.О.. відкритий доступ з можливістю копіювання до всієї технічної документації по будинку №... по вул.........співвласником якого я є..
17.12.2009 року
Позовна заява про застосування правила про термін
позовної давнини.
Я,Ф.И.О.,прошу суд застосувати правила про термін
позовної давнини по комунальних платежах у зв язку з закінченням терміну
давнини згідно статті 267 п.3 Цивільного Кодексу України.За період з
01.09.2003 р.по 01.09.2006 р. А саме по квартплаті,по холоднній і гарячій воді,та за
опалення.
Заперечення проти Позову КП СЄЗ м......
Я,Ф.И.О.,заперечую проти позову КП СЄЗ м.....
про стягнення боргу по комунальних послугах за період з 01.09 2006 р.по 01.09.2009р
тому що я не є спожичем послуг, і зі мною не укладали договір,тому вважаю,
що всі претензії позивача безпідставні та суперечать законодавству України,згідно
зі ст.267 ч.3.
Я написала заяву в КП СЕЗ,про надання мені формули та процедури розрахунків
тарифів по квартплаті (наказ Державного комітету Украиїни з питань ЖКГ від 10
серпня 2004 р. № 150).Тому що вважаю тарифи завищеними.Але КП СЄЗ мені не на-
дало ці формули.
Я згодна оплатити борги з 01.09.2006 року по 01.09.2009 року,після перерахунку
квартплати,і підписати договір про реструктуризацію цих боргів.
Також я згодна оплатити за холодну воду 771,51 грн.,по горячій воді та опаленню
1900,75 грн. з угодою договора про реструктуризацію.
Перелік документів
1.Копія заяви –заперечення проти Позову КП СЄЗ
2.Копія заяви в КП СЄЗ,про перелік послуг і розрахунків по квартплаті.
3.Довідка про склад сім:ї.
4.Копія про право власності на нерухоме майно.