Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Проблемы с терминологией

• Автор теми Автор теми UR3LFV
  • Дата створення Дата створення
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

розпочати мову (про що) — повести речь, начать разговор [заговорить]
заводити мову - это ****амотно, поскольку является калькой с русского языка

А приведенный тобой словарь - староват, да и включает в себя выражения на суржике, походу
О, ще один філолох. То не суржик, а переклад російською.

Тоді як ти поясниш вступ
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
у Львівський університет? :eek:
Тут начали кости мыть украинцу с фамилией Франко.
Хочу сказать, глядя на его портрет, у меня давно закрадывались подозрения, что как-то выглядит он не совсем "по-украински". Да и фамилия его до буквы совпадает с правителем Испании Франциско Франко.
И вот, что я нашел:

Фамилия Франко имеет довольно интересную историю происхождения и относится к распространенному типу европейских фамилий.
По одной из версий, фамилия Франко образована от имени Франк (в переводе с немецкого – «свободный, открытый»). Возможно, эта фамилия имеет испанское происхождение и образована от слова franco – «щедрый, открытый». Согласно еще одной гипотезе, фамилия Франко восходит к итальянскому слову franco – «франк, француз». В этом случае она может указывать на этническую принадлежность предка. Ряд старинных русских родов претендует на западноевропейское происхождение, основываясь на фантастических генеалогиях, какие были особенно в моде в XVII в. и до сих пор приводятся иными недостаточно критичными авторами. Тем не менее, для некоторых фамилий европейского происхождения этимология устанавливается с несомненной подлинностью.

Словарь української мови 1909р. (Б. Грінченко)
:іржач: Это пипец

Дружище, там говорят в Исторический музей к Евро-2012 интернеты провели:) Вы откапали зачетнейший антикварный словарь.:D Вообще словари старше 1970 года издания представляют уже собой лишь букинистический интерес:)

В конце-то концов я с вами говорю без Ҍ и фофудью с кокошником не ношу:)
Ваш харьковский правопыс тоже не приводите - его положения давным-давно устарели.

То й що? Твій дід це робив на благо українців, чи на благо імперії СРСР? Його сюди українці насильно привезли? Чи імперія прислала?
Україна з 1919 по 1991 року фактично окупована територія. Оскільки в 1918 відбувся розпад Російської імперії і утворилися нові держави. За нормами ООН на окупованих територіях ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ колонізація. Саме через ці норми ООН на прибалтів жодна з країн Євросоюзу не може надавити через "утиски" росіянського населення. А визги Росії - це тільки ностальгічні шмарклі.
Україна дала вам громадянство. Дала вам право на рівних з українцями жити, працювати, брати участь в політичному житті. І яка подяка? Тотальна українофобія, ****осрач... Навіть колишнього зека в президенти обрали. Це ж як потрібно "любити" цю землю, і цей народ, щоб таке собі дозволяти?
Може таки правильно зробили прибалти? Морже нам на них потрібно рівнятися? Як ви вважаєте?

Империя СССР дала вам промышленность, заводы, больницы, школы, институты и университеты, библиотеки и театры, дала вам независимость в конце концов, и где благодарность? вы за 20 лет смогли лишь все это просрать.

Мне искренне жаль, что вы очутились в числе тех, кто добровольно разрешил собственные клетки серого вещества менять на заморские фекалийные каломассы.
На работе есть 5 человек, родные которых живут (именно живут, а не существуют) в Беларуси. Они просто молятся на Лукашенко.
А вы и дальше продолжайте верить пропагандонским байкам, шчырый вы наш русофоб.
На що ви проміняли свою сіру речовину вже весь форум знає. Лише тупі совкові штампи. Про Білорусь не треба розповідати. А то можна стільки згадати «сестер друзів кузини моєї свахи», що «живуть» у Білорусі… Будучи місяць тому у Карпатах трішки з білорусами поспілкувався, особисто. Нічого там гарного немає. Свої гівнюки при владі, свої таргани в головах у населення. І відсутність грошей на життя…;)
Про -фобии я уже сказал. А на счет гостинности эт вы зря. Я родился в Союзе, вырос в Союзе и живу на территории Союза, названной Украйина. Это моя родина. Так что будь любезен, шановный, терпимее относись к окружающим.
А то, что возникли две -фобии, так нужно честно признаться - кто первый тявкнул? Кто начал кричать, что кормил весь союз, кого оккупировали, кого на гилляку, кого душил тоталитарный московськый рэжым? И много еще чего интересного... Не будут же русские сами на себя нести такую ахинею.
Вот и ответ на вопрос. Поэтому и получайте ответную реакцию.
Шановний, по-перше вашого смердючого союзу вже немає 20 років. Згнив. Так що свої хворі фантазії лікуйте. По-друге навіть у Союзі ви проживали в Українській ССР, що була за конституцією СРСР повноцінною державою. Так що навчіться таки поважати народ до якого приперлися. Або як варіант: у нас є держава, що перебрала на себе всі права наслідування від СРСР. Це Російська Федерація. Тому можу запропонувати: валіза-вокзал-нащадок СРСР.:yahoo:
Першими тявкали ваші прихильники. Ще в 1917. А з тих пір і далі тявкають. Як тупа Моська. Ти їм – поважай народ України, а вони гав-гав-гав. Ти їм – у нас є право на свою рідну мову, історію та культуру, а вони – гав-гав-гав. Як скажені пси на ланцюгу тільки й вміють що гавкати на всіх. Як і в цій темі. Їх просять навести обґрунтовані приклади, а вони (і ви теж) тільки гав да гав. Ну ви ж чудово це знаєте, бо ж самі з таких. З вами вести конструктивний диспут неможливо. Ви ж одразу все оббріхуєте та обгавкаєте…
Не-не-не! Не нужно в кусты. Я не придумал ничего. Все чистая правда. Посол США в Украине Уильям Тэйлор вручал дипломы об окончании выпускникам школы СБУ. Было-было. За часив правлиння помаранчэвых. Гуглите и да отгуглится вам.
До чого тут кущі? Там ваша парафія, я туди не ходжу. Мені краще там, де гіляки для совків можна знайти. :іржач::іржач::іржач:
Відомо мені про цей факт. Той що? Що тут такого? Я вам інший приклад наведу: Янукович вручив героя Володимиру Сабодану, чи Янукович дозволив розвідці ФСБ повернутися до Севастополя. Ці факти вам ніяк на душевну рівновагу не впливають? Чи тільки радянська фобія на США здатна ваш душевний спокій рознести на друзки?
До теми поверніться, шановний, до теми… Свої радянські фобії можете виливати в парткомі КПУ, чи у розділі Політика…

Империя СССР дала вам промышленность, заводы, больницы, школы, институты и университеты, библиотеки и театры, дала вам независимость в конце концов, и где благодарность? вы за 20 лет смогли лишь все это просрать.
А ми просили таких благ? На біса нам заводи, що випускають непотріб і засирають екологію? І які будувалися виключно для потреб імперії.
І звідки ви взяли, що все це ми самі без вас не змогли би побудувати? Тільки під свої потреби, а не ваші імперські. Що отримала Україна від тотальної індустріалізації? Голодомор, тотально русифікацію, руйнацію історичних пам'яток, різкі соціальні та етнічні зрушення, руйнацію сімейних цінностей...На біса воно нам було потрібно? :confused:

давно замечено что нищие и калеки упиваются своей "самоидентичностью" :)
если же ещё и думают на своём ограниченном языке, то это вообще клоуны - ***** гордящиеся своей ******ью, лохмотьями и своим говором ,
и благодарящее бога что "воне не таке, як инши" :)

А ми просили таких благ? На біса нам заводи, що випускають непотріб і засирають екологію? І які будувалися виключно для потреб імперії.
І звідки ви взяли, що все це ми самі без вас не змогли би побудувати? Тільки під свої потреби, а не ваші імперські. Що отримала Україна від тотальної індустріалізації? Голодомор, тотально русифікацію, руйнацію історичних пам'яток, різкі соціальні та етнічні зрушення, руйнацію сімейних цінностей...На біса воно нам було потрібно? :confused:

Оно конечно, ни Криворож-сталь, ни Днепрогэс нам нафиг были не нужны. Їсти сало з цибулею можно и при лучине. Первая половина 20-го века ознаменовалась: Сталиным, Гитлером, Муссолини... Нашелся бы и на ****ов якийсь вуйко Козалупенко.. Конечно не обязательно, но вполне возможно.
Я почти одинаково владею обоими языками, но думаю таки по -русски. А уж термины :(:(:( Ну все они в физику пришли от Бора, Резерфорда и иже с ними. В англо-немецко-русском варианте прижились. Теперь за несколько лет все изменить? Это не совсем "весь мир насилья...", но зачем рушить?

Оно конечно, ни Криворож-сталь, ни Днепрогэс нам нафиг были не нужны. Їсти сало з цибулею можно и при лучине. Первая половина 20-го века ознаменовалась: Сталиным, Гитлером, Муссолини... Нашелся бы и на ****ов якийсь вуйко Козалупенко.. Конечно не обязательно, но вполне возможно.
Я почти одинаково владею обоими языками, но думаю таки по -русски. А уж термины :(:(:( Ну все они в физику пришли от Бора, Резерфорда и иже с ними. В англо-немецко-русском варианте прижились. Теперь за несколько лет все изменить? Это не совсем "весь мир насилья...", но зачем рушить?
А навіщо НАМ були Дніпрогес та Криворіжсталь на ті часи? На потреби саме України? Якщо би були такі потреби - самі би і побудували. Чи це така проблема? В чому тут заслуга великих москалів? А вам комфортніше жерти наше сало саме при світлі лампи ілліча? Вдумайтеся спочатку, з якою метою були всі ці "грандіозні" будівництва. І що вони дали реально Україні.
І до вашого відома терміни ніхто не рушить. Вони дійсно прийшли до нас в більшості з англійської та німецької мови. Хоча досить часто ми вже й самі мали свої терміни. Але російська еліта дуже воліла корчити з себе освідчених європейців, тому й перехерячила значну частину існуючих термінів на іноземну мову. Особливо шизанутий Петро себе проявив. Причому терміни залучалися без жодних правил. Часто мінялися. Приклади: Гишпания - Испания, Голливуд, але Хеллоувин, Хельсенки, Геликоптер - Вертолет....

А навіщо НАМ були Дніпрогес та Криворіжсталь на ті часи? На потреби саме України? Якщо би були такі потреби - самі би і побудували. Чи це така проблема? В чому тут заслуга великих москалів? А вам комфортніше жерти наше сало саме при світлі лампи ілліча? Вдумайтеся спочатку, з якою метою були всі ці "грандіозні" будівництва. І що вони дали реально Україні.
І до вашого відома терміни ніхто не рушить. Вони дійсно прийшли до нас в більшості з англійської та німецької мови. Хоча досить часто ми вже й самі мали свої терміни. Але російська еліта дуже воліла корчити з себе освідчених європейців, тому й перехерячила значну частину існуючих термінів на іноземну мову. Особливо шизанутий Петро себе проявив. Причому терміни залучалися без жодних правил. Часто мінялися. Приклади: Гишпания - Испания, Голливуд, але Хеллоувин, Хельсенки, Геликоптер - Вертолет....

Начнем по порядку:
1. Днепрогэс был нужен. И мельче на такой реке вряд ли получился бы.
2. Криворож-сталь для отдельно взятой Украины могла быть и поменьше, но тоже была нужна.
3. Без москалів? Можливо. Только тогда пришлось бы позвать немцев. Ну не может ***** без руководителя с кнутом. Варягов не зря звали. Сам на четверть *****, да еще и воспитание.
4. Сало не ваше, а таки наше общее (так и быть - Ваше тоже :D).
5. Вы классно отругали Петра. Так на кой Ф-Фуй Вы с пеной у рта хотите вновь переделать уже устоявшиеся термины?

А навіщо НАМ були Дніпрогес та Криворіжсталь на ті часи? На потреби саме України? Якщо би були такі потреби - самі би і побудували. Чи це така проблема? В чому тут заслуга великих москалів?

Возникает вопрос: а что украинские дикари "побудували" за двадцать последних лет? Экономику уровня *****а и Конго? Хоть один сарай новый "побудували"? Список "потреб" - колоссальный, большая часть их удовлетворялась за счет наследия русских. Укродикари это всё сломали и распродали, список при этом меньше не стал. Вот у укродикарей есть "потреба" вынуть *** России из зада, и *** США изо рта, или нет такой "потреби", потому что нравится? Какая часть предприятий на территории "Украины" принадлежит украинцам? 0,00001% ? На территории США? На территории РФ?

Укробыдло, копайте навоз! Это единственное, на что вы способны. За двадцать лет вы это доказали!

Укры будут копать навоз, что бы тебе было что жрать:іржач:

Украина не производит продуктов, которые можно жрать. Тем более - которые можно есть. Потому питаюсь я импортными продуктами, и рад тому, что укры не имеют к их выращиванию и получению ни малейшего отношения.

Украина не производит продуктов, которые можно жрать. Тем более - которые можно есть. Потому питаюсь я импортными продуктами, и рад тому, что укры не имеют к их выращиванию и получению ни малейшего отношения.

Китайской гречкой, польским мясом и турецкими помидорами?

Начнем по порядку:
1. Днепрогэс был нужен. И мельче на такой реке вряд ли получился бы.
2. Криворож-сталь для отдельно взятой Украины могла быть и поменьше, но тоже была нужна.
3. Без москалів? Можливо. Только тогда пришлось бы позвать немцев. Ну не может ***** без руководителя с кнутом. Варягов не зря звали. Сам на четверть *****, да еще и воспитание.
4. Сало не ваше, а таки наше общее (так и быть - Ваше тоже :D).
5. Вы классно отругали Петра. Так на кой Ф-Фуй Вы с пеной у рта хотите вновь переделать уже устоявшиеся термины?
1. Поясніть мені для чого вкрай потрібен був Дніпрогес. І саме в такі жорсткі темпи. І за такі високі людські жертви.
2. Отож то, що якщо й потрібна була би Україні - то була би значно менша. А так ми свої ресурси на халяву віддавали у общак до Москви. Яка нам з цього користь? Ви були у Кривому Розі?
3. До вашого відома і в СРСР всі значущі будівництва робилися завдяки і німцям і амереканцям. Не було своїх спеціалістів, а ті що були - або втікли, або розстріляли. Так що це ваша, москалів, хвороба варягів до себе звати, або просто плагіатити.
4. Да далось вам те сало. Ви його хоча б раз виростили? А то НАШЕ.
5. Ще раз для *****ів повторю - ніхто термінів не переробляє. Що вам мариться? :іржач::іржач::іржач:Хоча є приклади, коли іншомовні терміни заміняли на похідні від своєї мови. Так зробили чехи після війни. І от диво. Живуть чехи на своїх термінах, і нічого.

а кто ж тебя, деточька, так обидел то?:D

1. Поясніть мені для чого вкрай потрібен був Дніпрогес. І саме в такі жорсткі темпи. І за такі високі людські жертви.
Надо строить такими темпами, как сейчас в Украине, ага :D
2. Отож то, що якщо й потрібна була би Україні - то була би значно менша. А так ми свої ресурси на халяву віддавали у общак до Москви. Яка нам з цього користь?
Реально хуторянин. Хотя. предлагаю все налоги оставлять в областях, а в Киев нихера не отправлять. Думаю, Львовщина, Ивано-Франковщина и Тернопольщина меня поддержат
3. До вашого відома і в СРСР всі значущі будівництва робилися завдяки і німцям і амереканцям.

Не було своїх спеціалістів, а ті що були - або втікли, або розстріляли.
:іржач: :іржач: :іржач:
Кошкин и Калашников не в счет, ага :іржач: :іржач: :іржач:

оке,чувак.
Ты пишешь на компе,который жрет электричество,электричество у нас крутит тэц,гэс(тот самый нахрен не нужный тебе и твоим братьм днепрогес и еще парочка) и аэс.
из которых только гидро станция не срет в окружающую среду,но гробит рыбок,земельку.
А на чем бы вы строили все эти вкусные штучки для развития СВОЕЙ КРУТОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ?Предприятия-то нужного профиля--бе-бе-бе,Гадють сильно...
Изза бугра переть?так кто вам задарма будет отдавать?
Или собирательством и охотой?

Не нуда конечно,хай ****** производят где-то там.гадят в речки озера,****** от проф заболеваний,а мы будем использовать то,что произвели для нас на наших же предприятиях где-то там за территорией Украины.
Подозрительно напоминает одного идеолога.****** плохо только.

И да,здесь бы Вы и ваши братья по палате ни хрена бы не сделали.т.к. во время,когда местные дурни решили договориться и намалевать 4го универсала,всем вокруг украйны уже не было выгодно очередное упоротое государство с *****ами.

А ты пробовал хотя бы курицу вырастить и картошку копать,салоед. Выращиваеш его небось только на магазинной полке

электричество у нас крутит тэц,гэс(тот самый нахрен не нужный тебе и твоим братьм днепрогес и еще парочка) и аэс.
я не знаю как у вас, а у нас в Харькове - Змиевская ГРЭС; Харьковская ГРЭС-2 (Эсхар); Харьковские ТЭЦ-3; ТЭЦ-4; ТЭЦ-5.;)

З.Ы. уважайте друг друга. вы являетесь равноправными гражданами и принебрежительно-шовинистическое отношение тут недопустимо. пока будут такие прециденты, до тех пор правительству страны будет выгодно нас сталкивать лбами, дабы под шумок тырить общественное добро. ибо пока мы заняты несуществующим вопросом с них за их деяния никто и не спросит. в единстве наша сила!:пиво:

Назад
Зверху Знизу