то что водка гамно...100500..был в поволжье..накуй..трезвость нома жизни...с такой точно с катушек уйдешь..Сало тоже ****** редкое...Насчет кафе..В Пензе..Вокзал..снаружи бедноват..внутри вполне айс,чисто...ВАЙ ФАЙ на шару..Это Пенза..Полицаи цеплялись но вежливо..спросил за что обьяснили-сумка большая,поставь в камеру хранения и ходи спокойно..За сутки на вокзале видел одного в дым пьяного..верьте не верьте 1...но в туман до рыгачки..подвыпивших как у нас...нет..Кафе на вокзале вполне нормальное..солянка отбивная картошка гарнир 170 рэ..но пиво 2 л 160 рэ )) кофе и чай 5-8 рэ...
Оренбург...видно что город был бедным но в него льют деньги..Насчет бескультурья...Ну глаз не резало.. Сигареты возле школы в супермакркете нет как и спиртного и пива...Водка до 22 потом только спецмагазин хз где...Машины разные..но 9 уже как у нас копейка..редко..10 серия,приора,новые иномарки..старья иномарочного почти не видел..Говорят их в кредит не дают и нафик они впали.. Поголовного пьянства или распития пива на улице просто нет..Ну нет и все...Может где-то на окраинах,в гетто и квасят..Возле домов много машин...
Учитывая одно Харьков город непростой..тут на перекрестке можно три кайена вместе встретить..в европе это редкость..а тут ...
Дороги..Оренбург 5 Пенза 3 Харьков 4..Трассы между городам все в ремонте-но не латают а расширяют..добавляя полосы...Деньги в дороги закапывают.Женщины...я на них не смотрел))) Я смотрел на свою..так что не скажу)))
но извините это все таки провинция как и Воронеж..Но тех картин,которые рисуют некоторые форумчане нет..Видно что города не богатые и видно что в них идет влив бабла..
ЗЫ дожить до того что начинать сравнивать Харьков с российской глубинкой))) Лет 25 назад такое бы и в голову не пришло... Сравнивали с Москвой,с Питером,Киевом.. А Воронеж я помню..не помню толщину но бабы там носатые )))
1. Оренбург та Пенза - це подалі від Москви, а всім відомо, що кожний п"ятий рубль залишається в Москві, то, цілком зрозуміло чому на переферії залишається значно менше грошів.
2. Поголовного пияцтва і у Воронежі теж на вулицях не дуже видно. Але, якщо весілля, або іще який-то захід з великою кількістю людей, то там завжди була "традиція" побитися як слід, незважаючи на особи.
3. Я зазвичай називаю усі ВАЗи "жульками". бо вони принципово так і залишилися на одній й тій же платформі "жульки".
4. Щодо "вай-фая". У нас тепер теж на вокзалах роблять це. Я, наприклад, був дуже здивований, коли сидів на пригородному автобусному терміналі на Холодній горі, витяг ноут і побачив, що "вай-фай" є.

Звичайно, поки чекав на прибуття маршрутки скористувався й провів перемовини із своїм приятелем по "скайпу". Так, що це тепер не показник.
5. Про сало.

Ну, в Росії взагалі не прийнято їсти сало. Я, дуже давно, за розподілом працював під Брянськом. Так там на ринку, навіть у Брянську, продавали завжди свинину з необрізаним салом. Яке ж було здивування продавця, коли я попросив, щоб мені зрізали тільки одне сало. Дома, його обробив, як слід, потім якось узяв на роботу і усі мої робітники були здивовані, коли я став їсти сало. Звичайно, пригостив, усім сподобалось. Потім вони своїх молодок до мене підіслали, щоб навчив їх, як правильно готувати сало. А у них дають, навіть, у їдальнях блюдо, називають ескалоп, в якому шмат смаженої свинини з необрізаним салом.
6. Чому в РФ мало старих "жулєк". А це через те, що у них, якщо здаєш старий авто і купляєш нове "жульку", то тобі компенсують частину вартості нового автомобіля. Через це, багато росіяна поміняли старі "жульки" на нові. Я не знаю, але зараз, мені здається вже ця програма не працює.
Доречі, в РФ збирають дуже багато іномарок. Через це, вони їх теж купляють. Наших Ланосів теж багатенько бігає, я забув тільки як вона у них називається...
7. Я не можу порівнювати Воронеж ( з населенням вже в 1 млн) із глибинкою типа Оренбург чи Пенза. До Воронежа від Харкова приблизно біля 400 км. Столиця Центрального Чорноземного району. Там, доречі, біля Воронежу теж побудували декілька автомагістралей дуже якісних.
Але як би то не було, рівень культури у Харкові, та найближчих обласних центрів РФ: Білгороду, Курську та Воронежу набагато вище. Це відчувається одразу.
очень точно. В свое время с девочкой из Воронежа встречался (училась у нас, как и ее мама раньше). Попоездил в Воронеж,чуть не женился. Ну и с городом познакомился. Описание ресторанов точняк. Как-то с ее друзьями-подругами пошли в "Брно", самый крутой на ту пору. В меню полный список блюд, фактически только картошка жаренная с сухой отбивной

Поели-выпили-потанцевали, потом вышли на центральную площадь ловить машину, и все как запели

. Причем не только мы...Прикольно
Ха-ха! Так "Брно" - побудували вже в останні роки радянської влади. А я бував там у відрядженнях дуже часто і пожив у Воронежі і у центральних готелях та нецентральних. Декілька разів зупинявся і в "Брно" Це було щось страшенне, кожному номері бруд і таракани. У крамницях окрім "Естонської" ковбаси, яка складалсь в основному із старого сала нічого не було. Навіть, рибних консервів було дуже мало. Так я возив своїм приятелям із Харкова завжди варену ковбасу, сосиски, сардельки. Зато у Воронежі завжди багато було сира і досить якісного.
А самим крутим тоді рестораном був "Славянский". Ну, їдальня - їдальнею" і грав в ній якийсь-то самодіяльний ансамбль. Ми над ними тоді глузували, як могли.
Зато, коли мої друзі із Воронежу приїздили до мене в гості, вони тут об"їдалися й дуже нахвалювали усе від хліба до тістечек, які казали, що зроду такої смакоти не їли. А їхні дружини були у захопленні тоді від яблучного "шампанського" - сидру, який накупали ящиками й везли додому. При чому, одна дружина мого приятеля, що працювала зав. кафе, була просто збентежена смакотою української кухні, яку куштувала у харківських кафе та ресторанах. І познайомилася з деякими своїми колегами у Харкові, щоб перейняти їхній досвід.