4000 грн на місяць

Политическая ориентация и национальность

• Автор теми Автор теми somdaris
  • Дата створення Дата створення

Я такой-то национальности, и я за такую-то политическую силу

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    87
если бы я жил на западной украине и был украинцем, то может быть и бы и подумал. но я не жил в то время на западной украине, и я еврей, следовательно в виду того что делали и бандера и оун и нацисты и нахатигаль, мне они как то не особо нравятся несмотря на то, что они защищали.
и если жизнь достаток и культурное развитие жителей украины шло через присоединение к сс и сопровождалось геноцидом еврейского народа, то я ложил хуй на такой достаток и культуру.

Шановний Михайло Маркович!
22 жовтня в телемості на каналі ОТБ Ви назвали воїнів УПА недобитками. А пізніше, мабуть, намагаючись згладити політично некоректну заяву, сказали, що просто не можете спокійно на них дивитися, тому що Ви – єврей, і Ваші родичі спочивають у Дробицькому яру. У цьому разі Ви припустилися не тільки політичної некоректності, а й історичної помилки. УПА не має жодного відношення ні до Дробицького, ні до Бабиного, ні до будь-якого іншого яру, так само як і до Голокосту й геноциду єврейського народу. Навпаки! Так звані «бандеровцы» урятували тисячі євреїв від смерті, ризикуючи власним життям, підробляли документи, ховали в підвалах і так званих криївках. Практично вся санчастина УПА складалася з урятованих «бандеровцами» євреїв, які разом з українцями, росіянами, вірменами, сербами, грузинами й представниками інших національностей боролися за волю України проти нацизму й сталінізму.

Звичайно ж, відомо багато фактів побутового антисемітизму, що існував за всіх часів, практично у всіх країнах, і нерідко, особливо в умовах війни, приводив до погромів і вбивства євреїв. Справедливості заради визнаємо, що були такі одиничні випадки й з боку майбутніх воїнів УПА до 1942 року, коли з’їзд ОУН(б), тобто ОУН Степана Бандери, що у цей час, до речі, сидів у гестапівській в’язниці, прийняв програмне рішення про недопущення антиєврейських акцій і порятунок євреїв від геноциду.
Ми прекрасно розуміємо, що Вас ще в шкільні роки ввела в оману радянська пропаганда, що зображувала воїнів УПА поряд з поліцаями або дивізією СС «Галичина» як таких українських націоналістів-юдофобів, які співробітничали з німцями та брали участь у масовому знищенні євреїв. Це була свідома неправда й перекручення історичної дійсності. А ось в СРСР саме був державний антисемітизм. Скільки євреїв було знищено більшовиками?! Чого коштують хоча б кампанії проти «безродних космополітів» і «лікарів-убивць»!
На підтвердження непричетності УПА до геноциду євреїв наведемо як приклад слова відомого політичного діяча й дипломата держави Ізраїль Стелли Кренцбах, яка у своїх спогадах писала: «Те, що я сьогодні живу й усі сили моїх 38-ми років віддаю вільному Ізраїлю, я зобов’язана, мабуть, тільки Богові й УПА. Членом героїчної УПА я стала 7.11.1943 р. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів...».
Шановний Михайле Марковичу, публічне вибачення зробить честь Вам як політикові й високій посадовій особі, а також змусить поважати Вас не лише Ваших однодумців, а й політичних опонентів.
Ми також дуже щиро просимо Вас не допустити актів вандалізму відносно пам’ятників українським воїнам, на які Вас підштовхують депутати облради – такі самі жертви радянської тоталітарної пропаганди, як Ви, як ми й усі жителі колишнього СРСР.
Зауважимо, що серед авторів, які підписали цей лист, – люди різних національностей: євреї, українці, росіяни...

З повагою,
Борис Захаров, історик,
директор Гуманітарної студії «Хвиля»,
Марина Захарова, музикант,
солістка «Anno Domini»,
Інна Сухорукова, філолог,
оглядач бюлетеня «Права Людини»,
Ірина Рапп, фізик, співголова
Харківської правозахисної групи,
Ольга Гончарова, фізик,
Софія Карасик, інженер,
Ілля Риссенберг, поет,
керівник програми Єврейського
культурного центру «Бейт Даний».
(Майдан
Посилання видалено

• Це лайк!
Реакції: GR_
и кто эти подписавшие?
я как то больше верю пока что исследованиям историков из Яд ва-Шем , который находится в Израиле. им как то похуй на существующую конъюнктуру в украине.
Посилання видалено

и кто эти подписавшие?
я как то больше верю пока что исследованиям историков из Яд ва-Шем , который находится в Израиле. им как то похуй на существующую конъюнктуру в украине.
Посилання видалено

Переважно всі євреї, доволі відомі в інтелігентському Харкові люди.

ну и сравни, только не по совковым материалам, а, к примеру,
Говорухина посмотри
а в Харькове, уж точно, жизнь в РИ была намного лучше, чем СССР

Что, доступ к образованию, библиотеки, театры, что там еще Сомдарис относил к культуре, были в РИ также доступны низшим сословиям, как и в СССР? Особенно в селах?

30 июня 1941 г. во Львове бандеровское крыло ОУН провозгласило создание Украинского Самостоятельного Государства, поручив формирование правительства Ярославу Стецько. Подчёркивая свою приверженность крайнему антикоммунизму, антисемитизму и русофобии, деятели ОУН (б) расчитывали углубить сотрудничество с нацистским режимом. В заявлении руководителя новопровозглашённого «Украинского государства» Ярослава Стецько говорилось:
"…Поэтому стою на позициях истребления жидов и целесообразности перенести на Украину немецкие методы экстерминации жидовства, исключая их ассимиляцию»

Прав Майк77 - конъюнктура, не более...

Останнє редагування:
А чо, правда, все эти театры с копеечными билетами, библиотеки, институты, заводы, целые микрогорода, типа Салтовки, ХТЗ, построенные при советах - так, мелочь

Я армянин,но считаю Украину своей второй Родиной. Живу тут уже 12 лет.
Не поддерживаю ни популистов оранжевых, ни олигархов синих. Но как говорил Кравчук "Маємо що маємо". Из двух зол мне ближе оранжевые.

А чо, правда, все эти театры с копеечными билетами, библиотеки, институты, заводы, целые микрогорода, типа Салтовки, ХТЗ, построенные при советах - так, мелочь

Правда!!!!
:eek:
Бизонов истребили белые люди!!! Правда!:клас:
Пиво вкусное! Правда!:клас:
Гулаг был?!!! Правда!:(:(:(:(:(:(:(:(

Ладно, что театры и ХТЗ - мелочь, я спорить не буду, и про бизонов тоже. Но пиво - дрянь напиток.
Утеха пролетариата. Дешовка

Шановний Михайло Маркович!
22 жовтня в телемості на каналі ОТБ Ви назвали воїнів УПА недобитками. А пізніше, мабуть, намагаючись згладити політично некоректну заяву, сказали, що просто не можете спокійно на них дивитися, тому що Ви – єврей, і Ваші родичі спочивають у Дробицькому яру. У цьому разі Ви припустилися не тільки політичної некоректності, а й історичної помилки. УПА не має жодного відношення ні до Дробицького, ні до Бабиного, ні до будь-якого іншого яру, так само як і до Голокосту й геноциду єврейського народу. Навпаки! Так звані «бандеровцы» урятували тисячі євреїв від смерті, ризикуючи власним життям, підробляли документи, ховали в підвалах і так званих криївках. Практично вся санчастина УПА складалася з урятованих «бандеровцами» євреїв, які разом з українцями, росіянами, вірменами, сербами, грузинами й представниками інших національностей боролися за волю України проти нацизму й сталінізму.

Звичайно ж, відомо багато фактів побутового антисемітизму, що існував за всіх часів, практично у всіх країнах, і нерідко, особливо в умовах війни, приводив до погромів і вбивства євреїв. Справедливості заради визнаємо, що були такі одиничні випадки й з боку майбутніх воїнів УПА до 1942 року, коли з’їзд ОУН(б), тобто ОУН Степана Бандери, що у цей час, до речі, сидів у гестапівській в’язниці, прийняв програмне рішення про недопущення антиєврейських акцій і порятунок євреїв від геноциду.
Ми прекрасно розуміємо, що Вас ще в шкільні роки ввела в оману радянська пропаганда, що зображувала воїнів УПА поряд з поліцаями або дивізією СС «Галичина» як таких українських націоналістів-юдофобів, які співробітничали з німцями та брали участь у масовому знищенні євреїв. Це була свідома неправда й перекручення історичної дійсності. А ось в СРСР саме був державний антисемітизм. Скільки євреїв було знищено більшовиками?! Чого коштують хоча б кампанії проти «безродних космополітів» і «лікарів-убивць»!
На підтвердження непричетності УПА до геноциду євреїв наведемо як приклад слова відомого політичного діяча й дипломата держави Ізраїль Стелли Кренцбах, яка у своїх спогадах писала: «Те, що я сьогодні живу й усі сили моїх 38-ми років віддаю вільному Ізраїлю, я зобов’язана, мабуть, тільки Богові й УПА. Членом героїчної УПА я стала 7.11.1943 р. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів...».
Шановний Михайле Марковичу, публічне вибачення зробить честь Вам як політикові й високій посадовій особі, а також змусить поважати Вас не лише Ваших однодумців, а й політичних опонентів.
Ми також дуже щиро просимо Вас не допустити актів вандалізму відносно пам’ятників українським воїнам, на які Вас підштовхують депутати облради – такі самі жертви радянської тоталітарної пропаганди, як Ви, як ми й усі жителі колишнього СРСР.
Зауважимо, що серед авторів, які підписали цей лист, – люди різних національностей: євреї, українці, росіяни...

З повагою,
Борис Захаров, історик,
солістка «Anno Domini»,
Ольга Гончарова, фізик,
Софія Карасик, інженер,
Ілля Риссенберг, поет,
(Майдан
Посилання видалено

"чай_ник такой 30 июня 1941 г. во Львове бандеровское крыло ОУН провозгласило создание Украинского Самостоятельного Государства, поручив формирование правительства Ярославу Стецько. Подчёркивая свою приверженность крайнему антикоммунизму, антисемитизму и русофобии, деятели ОУН (б) расчитывали углубить сотрудничество с нацистским режимом. В заявлении руководителя новопровозглашённого «Украинского государства» Ярослава Стецько говорилось:
"…Поэтому стою на позициях истребления жидов и целесообразности перенести на Украину немецкие методы экстерминации жидовства, исключая их ассимиляцию»

Прав Майк77 - конъюнктура, не более..."

olku Вам не кажется что мало уважаемые
Борис Захаров, історик,
солістка «Anno Domini»,
Ольга Гончарова, фізик,
Софія Карасик, інженер,
Ілля Риссенберг, поет,
в свете приведенного документа говоря простым языком киздят, брешут ну или говорят не правду. Ивы видимо желаете присоединится к этой славной когорте? Знаете, не стоит переписывать историю. Я поверб в то что в единичных случаях евреев прятали но программный девиз " истребления жидов и целесообразности перенести на Украину немецкие методы экстерминации жидовства, исключая их ассимиляцию» его не спрячешь и не отмениш распоряжением "полугоранта", так-то.

olku Вам не кажется что...
Ні, не здається. Я виклав тут іншу т.зору людей, яких Ви мало шануєте, не знаючи про них нічого. Я розумію, що Ви й мене не знаєте і тому довіряти мені не можете. Але я особисто знайомий з деякими з цих підписантів і маю всі підстави вважати, що вони написали щиро, не керуючись кон"юктурою.

Ні, не здається. Я виклав тут іншу т.зору людей, яких Ви мало шануєте, не знаючи про них нічого. Я розумію, що Ви й мене не знаєте і тому довіряти мені не можете. Але я особисто знайомий з деякими з цих підписантів і маю всі підстави вважати, що вони написали щиро, не керуючись кон"юктурою.
Не верю. Грантоед - это работа.

Т.е. если россия обгонит по этим параметрам нас, присоединяемся к ней?
Хотя, зачем ждать, прям сегодня - к Польше? Ну хотя бы западную часть они ведь примут? И свобод пообещают уж никак не меньше, чем Гитлер.
Если россия по уровню развития экономики и гражданского общества обгонит США и весь западный мир, тогда мы конечно подумаем о более тесном сотрудничестве с ней. А пока что мы видим такую картину: вонючая убогая бомжиха по кличке Раша, вся в грязи, соплях и вшах, лезет к нам и пьяным хриплым голосом уверяет, что она - самая лучшая и красивая, и мы должны на ней жениться. Единственное ответное желание - огреть её утюгом.

Схоластический бред. Особенно, насчет СССР ничего не дал. Сравни жизнь в РИ и СССР. Если свобода - под вопросом, то все остальное - явно в пользу СССР.
Что такое РИ?
Пока СССР нам что-то "давал", весь мир ушёл вперёд на 50-70 лет. Это ещё без учёта океанов пролитой крови нашего народа.

Именно _выбор народа_. Но сделанные не путем демкратичеких выборов, а путем гражданской войны. Победившие оплатили свой выбор кровью. И их было большинство, ибо они победили. По крайней мере - большинство среди активного населения (по аналогии - пришедших на выборы). Пассивная часть приняла их выбор, ибо не захотела рисковать жизнью в борьбе.
Не было никакой пассивной части, были люди, которые просто не восприняли этих придурков-большевиков всерьёз. И таких было подавляющее большинство. Народ никто не спрашивал, хочет ли он менять власть, вернее, народ спросили, народ сказал - нахуй краснопузых, на что большевики ответили кровавым террором.

Посилання видалено
Украинские евреи не против реабилитации ОУН-УПА
Еврейские общины Украины не считают нужным делать каких-либо заявлений по поводу инициативы руководителей страны по реабилитации воинов Украинской повстанческой армии, воевавшей в годы Великой Отечественной войны против Советских войск. Об этом на пресс-конференции в Киеве заявил представитель пресс-службы Федерации еврейских общин Украины Олег Ростовцев.

«Мы уважаем национальные и патриотические чувства всех народов и считаем вопрос ОУН-УПА, прежде всего, делом украинского государства. Поэтому мы не предпринимаем никаких поспешных заявлений», – сказал он, передает «Новый Регион».

Напомним, что в декабре 2006 года Федерация еврейских общин России осудила указ украинского президента Виктора Ющенко по реабилитации участников ОУН-УПА. В заявлении российской Федерации еврейских общин подчеркивается, что Организация украинских националистов во главе со Степаном Бандерой, была активным соратником нацистов и УПА проводила этнические чистки, «которые нередко превышали жестокость войск СС».

«ForUm»

Могу сделать вывод. Как в старые времена, партия сказала НАДО, комсомол - ответил ЕСТЬ
То есть, вполне уважаемые евреи подчинились решению... и так далее.
По-моему - это отголоски антирусской истерии.

Я слышу, что, оказывается, и Петлюра был против еврейских погромов. Теперь ОУН - лучший друг евреев.
Никто не будет спорить, что были случаи, когда "бандеровцы" прятали евреев. Только это не правило, а исключение. И основано оно на чувстве сострадания, на простой человечности, личной дружбе.
Тогда как национализм...
впрочем, я уже цитату приводил

чай ник, не надо постоянно прогибать мир под себя, ты не Макаревич.
Реальность существует независимо от нашего к ней отношения, это надо понимать с детского садика.

Останнє редагування:
если бы я жил на западной украине и был украинцем, то может быть и бы и подумал. но я не жил в то время на западной украине, и я еврей, следовательно в виду того что делали и бандера и оун и нацисты и нахатигаль, мне они как то не особо нравятся несмотря на то, что они защищали.
и если жизнь достаток и культурное развитие жителей украины шло через присоединение к сс и сопровождалось геноцидом еврейского народа, то я ложил хуй на такой достаток и культуру.

Майк, я вот специально для тебя нарыл некоторую инфу, почитай.
Если хочешь, можешь создать отдельную ветку для обсуждения этого очередного нелепого мифа СССР - про антисемитизм ОУНовцев.
Я, как заклятый украинский националюга, могу сказать тебе - в жизни бы не убил еврея только за то, что он еврей.

Итак, читаем. Взято с другого форума, в тексте есть ссылка на полное интервью Фишбейна.

-------------

Мені цікаво було свого часу ознайомитись з думкою провокаторів і дурнів як, на жаль, з України, так і з бригади.ру щодо злочинів УПА проти євреїв. Гадаю, цим індивідуумам було б цікаво в свою чергу ознайомитись з думкою видатного українського поета єврейського походження Мойсея Фішбейна, що він висловив в інтерв'ю газеті "Україна молода" від 28.11.2007 (повний текст інтерв'ю тут: [Посилання видалено]). Отже, думайте, хлопчики-дівчатка, і багатійте:

А всі ті провокації, всі ті брехні, буцімто УПА винищувала євреїв... Скажіть мені, як УПА могла винищувати євреїв, коли євреї були в УПА? Я був знайомий з євреями, що служили в УПА. Зокрема, з доктором Абрагамом Штерцером, по війні він жив в Ізраїлі. А Самуель Нойман (псевдо «Максимович»)? А Шай Варма (псевдо «Скрипаль»)? А Роман Винницький (псевдо «Сам»)? А інші? А Стелла Кренцбах? Народилася в Болехові. Донька рабина, сіоністка, товаришувала з донькою грекокатолицького священика. 1939 року закінчила філософський факультет Львівського університету. Від 1943 року була в УПА. Навесні 1945 року її схопили енкаведисти — на зустрічі із зв’язковим у Рожнятові. Тюрма, катування, смертний вирок. Її визволили вояки УПА. Влітку 1945 року вона перейшла з українськими повстанцями в Карпати. 1 жовтня 1946 року Стелла Кренцбах пробилася до англійської окупаційної зони в Австрії. Відтак дісталася Ізраїлю. Працювала в Міністерстві закордонних справ Єврейської держави. У своїх спогадах Стелла Кренцбах написала: «Тим, що я сьогодні живу й усі сили моїх 38ми років віддаю вільному Ізраїлеві, я завдячую, мабуть, тільки Богові й УПА. Членом героїчної УПА я стала 7.11.1943 р. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів...» Я сподіваюся: Українська держава назве їх усіх поіменно. Я сподіваюся: їх, що, не бувши етнічними українцями, воювали за незалежність України, Українська держава назве своїми героями.

--------------

Мойсей Фішбейн — поет, перекладач, прозаїк, есеїст. Народився 1946 року в Чернівцях. Освіта вища філологічна. Працював у Головній редакції Української Радянської Енциклопедії. 1979 року (внаслідок відмови від співпраці з КДБ) був змушений емігрувати. 1989 року організував першу поїздку чорнобильських дітей на лікування за кордон — до Держави Ізраїль. 2003 року повернувся в Україну. Лауреат премії імені Василя Стуса. Член Українського Центру Міжнародного ПЕНклубу та Національної спілки письменників України. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня й орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.

пан Сомдарис Вы убедите в своей правоте(что УПА -это лучший друг человека и евреев) для начала специальную группу , которая находится в Израиле и занимается вопросами антисемитизма и холокоста. Ррост эта организация АВТОРИТЕТ для еврейского мира, а какой-то Фишбейн НЕТ..и пасечник НЕТ:):)

а вообще прост смешно...в разделе секс любая тема скатывается к "а где же сиськи?"..а в разделе политика к "УПА - это герои" :):)

Назад
Зверху Знизу