Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Почему у многих украинский язык ассоциируется как деревенский?

• Автор теми Автор теми Велтон
  • Дата створення Дата створення

Почему у многих украинский язык ассоциируется как деревенский?

• Это элемент советской пропаганды

Голосів: 76 40.9%
  • Потому что большинство населения городов русскоязычное, а сел украиноязычное

Голосів: 88 47.3%
  • Шашлык около своего гараже лучше секса с женой

Голосів: 22 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    186
Потому что на украинском языке говорят только в центральной части страны, во всех остальных суржик!

Термін суржик придумали в Москві, щоб принизити українців.

Але запозичення з інших мов - це нормальне явище і воно не збіднює мову, а збагачує, оскільки певні лексичні одиниці з іншої мови можуть більш точно і неоднозначно пояснювати той чи інший феномен..

Україна (1) багатонаціональна, (2) межує з рядом країн, де прикордонні території хоче але не хочеш вживають запозичену лексику.

Приведу приклад.

Є таке твердження роусскім язиком:

"русскіє думают, што іх прєзірают за то, што ані русскіє, а нє за то, што ані убійци, насільнікі, лгуни...

Як його перевести українською?

Русскіє думають, що їх зневажають за те...."

Так от "зневажають" якось слабо звучить... То ж краще в перекладі використовувати русскоє "Прєзірать"...

Слово "прєзірать" більш точно відображає те, як у всьому світі відносяться до русскіх.

Тому, суржик - це нормально.

Надежда Савченко даже жаловалась, что в школе ее за украинский язык одноклассники называли селючкой.

да потому, что так и было
в городе говорили на русском, а в деревнях на украинском
у меня дедушка, второй муж бабушки, когда приехал с деревни, к ней в город- так же говорил на украинском, сейчас, спустя 20 лет, он все равно частично говорит на украино-русском суржике
родственники с маленьких поселков, деревень, тоже на украинском говорят
+ очень мало я встречала людей которые на украинском говорят гармонично и красиво, на той же западной, единственные разы когда я слышала превосходную чистую украинскую речь- это несколько клиентов с Полтавы - если бы у меня такие учителя были по укр языку, он быть может куда охотнее бы изучался мной и другими в школе

превосходную чистую украинскую речь

Це все міф...

Хто встановив еталон, шо таке "прєвасходно" і "нє прєвасходно"?

Десь в кабінетах кодифікували українську мову, на якій розмовляє що найбільше 2-3% і сказали, що це українська мова.
А потім всіх інших, 95%, зацькували, що вони "не такою" мовою "балакають"...

Це все міф...

Хто встановив еталон, шо таке "прєвасходно" і "нє прєвасходно"?

Десь в кабінетах кодифікували українську мову, на якій розмовляє що найбільше 2-3% і сказали, що це українська мова.
А потім всіх інших, 95%, зацькували, що вони "не такою" мовою "балакають"...

миф не миф, но все кто присутствовал при общении согласились, что это самая красивая украинская речь в их жизни. Вот как тут писали, как не деревня, впервые украинский звучал так, что самим невольно захотелось заговорить на нем - чем это не показатель "превосходно"

миф не миф, но все кто присутствовал при общении согласились, что это самая красивая украинская речь в их жизни. Вот как тут писали, как не деревня, впервые украинский звучал так, что самим невольно захотелось заговорить на нем - чем это не показатель "превосходно"

Колись, перебуваючи на Расєє, я почув від незнайомої мені людини, вірніше від замдиректора великого заводу, який був вивезений під час війни з Харкова в Куйбишев, наше рідне суржикове "шо", коли він взнав, шо я з Харкова, і це було набагато рідніше, ніж формальне "що".

далі красоти, ніхто не рухається. А щоб не порушувати "красоту", багато хто соромиться розмовляти українською.

То ж виходить, що від отих, що про красоту ще більше школи, ніж від ворога.

Термін суржик придумали в Москві, щоб принизити українців.

Во Львове и приграничных городах базарят хуй на каком. Половина слов польских, венгерских и т.д. Можешь даже и не старатся что-то длоказать у меня половина родни от туда, когда они звонят часто их не понять.

Во Львове и приграничных городах базарят хуй на каком. Половина слов польских, венгерских и т.д. Можешь даже и не старатся что-то длоказать у меня половина родни от туда, когда они звонят часто их не понять.

Що і потрібно було довести.

Хтось колись встановив еталон української мови, але ж життя впливає на розвиток мови і разом повинна розвиватись і мова, враховуючи зміни.

Українська мова потребує нової кодифікації з тим, щоб врахувати реальне застосування запозичень із інших мов, а не цькувати тих, хто їх використовує.

Що і потрібно було довести.

Хтось колись встановив еталон української мови, але ж життя впливає на розвиток мови і разом повинна розвиватись і мова, враховуючи зміни.

Українська мова потребує нової кодифікації з тим, щоб врахувати реальне застосування запозичень із інших мов, а не цькувати тих, хто їх використовує.

ну ты загнул...
надо просто за коверканье языка вламывать хорошенько что б учили, а не изменять его!

ну ты загнул...
надо просто за коверканье языка вламывать хорошенько что б учили, а не изменять его!

Не вийде...

Дуже малий процент здатен оволодіти еталонною мовою.

Але щодо державний службовців і щодо тих, хто отримує зарплату з державно бюджету, то там можна.

тест на кшталт ЗНО з періодичністю 5 років.

И запрещать говорить на нём, до тех пор пока не сдадут успешно тест! :yahoo:

Прежде чем тестировать человека на знание языка, сначала надо проверить наличие у него мозга. Ведь какая разница, как он будет пороть херню, соблюдая правила языка или нет..Вот как в случае с тобой..

Вражає тупiсть вишивати, що за всi роки незалежностi не спромоглися навiть вивчити мову титульної нацiї! :ганьба:

Ты даже не смог понять суть моего предыдущего комментария ..
Еще раз: тебе ни к чему литературный стиль, чтобы изысканно выписывать твой обычный тупой бред типа :yahoo: :попка:..

Назад
Зверху Знизу