Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Я вимагаю від вас такі саме «юридичні» докази:Сути не пойму, я что, должен доказывать, что Харьков был столицей УССР некоторое время? Это ж факт.![]()
Так є в вас юридичні докази на право Харкова називатися «першою» столицею? Чи як завжди, тільки виявляєте свій смердючий шовінізм та єбланство?Можно говорить о чем угодно, факт остается фактом. Пока есть документы, юридически действующие на сегодняшний день.
И есть сказки про то, что кто то куда то чего то занес.
Есть решение Рады о правопреемственности от УНР, немецко австрийской подстилки? Нету?
Ну как будут, заходите.

Тобто вам імпонує відкидання історії української державності до 1919 року? Вам імпонує окупація України іноземною державою в 1919 році? Я вам ще раз повторю - навіть за вашим імпонуванням Харків не є ПЕРШОЮ столицею, а лише ТРЕТЬОЮ (після Москви і Курська). Все решта - робота радянського агітпрому та необізнаність мас. Що в цьому чудового? Що може бути прекрасного і чудового в факті постійного нав'язування українцям ідеї, що до 1919 року все маячня, що не було національного руху, національної держави? Вам це не нагадує маніакальне прагнення совкодрочерів ставити пам'ятники Сталіну по всій країні? Чи русодрочерів ставити пам'ятники шльондрі Катці? Адже фактично всі ці прагнення мають на своєму грунті тільки одне - принизити національну гідність українців.2 IgorVolodimirovich:
Ну вот не знаю, для кого как, а лично меня тот факт, что Харьков был первой столицей в новейшей истории Украины (ну или УССР, если Вам угодно) только радует. Для меня это не штамп, а просто приятная констатация факта. Ведь в любом деле всегда есть ПЕРВЫЙ. Может когда-нибудь тридцать седьмой в один прекрасный момент и превзойдёт первого, но первый всегда останется ПЕРВЫМ.

Слабенькая карта - тогда Арал и Каспий соединялись рекой, а ее на карте нет.А вот как быть с такой картой ? это если вспоминая историю ранее:
а ведь ты прав, кыянынЗаец, может тебе полегчает, скажу следующее: я не против переноса статуса столицы из Киева в ваш Харьков например.
А вот если это случится вдруг, и у вас будет не полтора а четыре ляма населения, сотни тысяч колхозников понаехавших, пробки жуткие, давка в транспорте и т.д., тогда ты поймешь шо толку от этой столичности в бытовом плане.

Заец, может тебе полегчает, скажу следующее: я не против переноса статуса столицы из Киева в ваш Харьков например.
А вот если это случится вдруг, и у вас будет не полтора а четыре ляма населения, сотни тысяч колхозников понаехавших, пробки жуткие, давка в транспорте и т.д., тогда ты поймешь шо толку от этой столичности в бытовом плане.![]()

Чи як завжди, тільки виявляєте свій смердючий шовінізм та єбланство?![]()
"Харьков - Первая столица". Это уже такое расхожее, я бы сказала - заезженное выражение.
Что вы ощущаете, когда это слышите или читаете?
Я вам їх вказав в минулому дописі.Ігоре Володимировичу, це вже зовсім історична тема. Дайте, будь ласка, підтвердження моїх помилок.
Це не домисли. Це історичні факти.Робити якісь домисли можна нескінечно.
Тут ви знову не праві. Ну не можна прирівнювати УНР до УНРС. Перша все ж таки представляла український народ і народи України, була легітимна та визнана, мала підтримку в населення, УНР мала свій уряд, що представляв саме український народ, мала власну територію, до речі визнану Радянською Росією, мала власну армію (з українців, а не з іноземних зайд). УНР мала всі ознаки держави.Ви всі мої пости читали? Я написав і про першу столицю України. Про те за яких умов вона ухвалювалась і напевно ви знаете що собою являла УНР. Таке ж саме утворення як й УНРС.
Знову невірно. З Москви. З 28 листопада 1918 року з Курська та Брянська. Харків захоплено тільки 6 січня 1919 року вже по факту ведення військових дій проти УНР.Держава, та що існує зараз формувалася від Харкова.
За 6 тисяч ви загнули. Було значно більше. До чого тут росіяни конкретно? Якщо розглядати національний склад радянського війська у часи війни проти УНР, то так – більша частина росіяни, значна частка китайці (які до речі й Харків брали), решта – інші національності. Жидів (так тоді євреєв називали, без образ) теж значна кількість, в основному на керівних посадах. Чи були в тих військах українці? Можливо й була їх якась частка. Але наскільки вони насправді вважали себе українцями, а не хохлами?Як ви вважаете, чому 6 тисяч більшовиків знищили УНР? Усіх жителів тогочасної УНРС ви вважаєте росіянами? А повстання у Києві росіяни підіймали? Підніміть архіви - подивиться хто це повстання придушував - західноукраїнці. За 600-тисячне місто билося десять тисяч чоловік. Інші чекали кращіх часів.
Про китайців радянські історики дуже приховували, оскільки це б одразу виказало справжню сутність війни проти України (окупаційну). Проте це добре пам’ятало ще старше покоління, яке їх називало «сліпими» через відповідний виріз очей і збереглися документальні факти в архівах. Наразі про них досить часто згадують історики-дослідники національного руху 1917-1921 років.Дуже хочу подивитись на джерело де вказано про китайців, що захоплювали Харків у громадянську. Насправді Радянський союз окупували євреї, якщо слідувати вашим словам, бо саме вони керували країною, створювали революцію і підіймали повстання у Києві.
Якир был первым организатором китайских частей в Красной Армии. В разгар Гражданской войны в Красной Армии числилось более 40 000 китайских наемников. Первым командиром самого первого китайского батальона был Иона Якир.
Не варто цитувати та посилатися на Бузину. Це дуже низький рівень. Дуже. Не опускайтеся так низько.https://ru.wikipedia.org/wiki/Январское_восстание_в_Киеве
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Можете порахувати кацапів.
Ось це ПРАВИЛЬНО. Це по нашому.Первая столица-раздражает,но родной город-радует !

Про китайців радянські історики дуже приховували, оскільки це б одразу виказало справжню сутність війни проти України (окупаційну). Проте це добре пам’ятало ще старше покоління, яке їх називало «сліпими» через відповідний виріз очей і збереглися документальні факти в архівах. Наразі про них досить часто згадують історики-дослідники національного руху 1917-1921 років.
:
Во время оранжевого майдана на крышах русские десантники сидели, а Юлия Тимошенко выступала с охотничьим ружьем в руках. Это она готовилась отражать российские танки.

жжжжешь...а в политике слабо такое написать?
![]()
Так, у Горліса-Горського у "Холодному Ярі" (мемуари у художньому стилі) теж китайці згадуються.
Национальный состав Красной Армии общеизвестен и тайной не является. Хочешь, погугли. Я находил и выкладывал. Это вбросы на вентилятор, а не китайцы...В Политике боюсь, там водятся злобные вегерасы уничтожающие все недемократическое.
а шо еще пенсионеру делать....

Че то мне кажется он ловит флюиды и стал поспокойнее. Хотя чистки нас и не коснулись.![]()
это вы просто друг-другу надоели....пойти что-ли к вам "на гастроли",взбодрить аудиторию?...

Я буду рад видеть хорошего человека в нашем тихом болотце.![]()
и не под этим ником
. 

...
На самом деле, первая столица Украины - Пантикапей. А Украина - наследница и правопреемник Боспорского Царства. Завтра Верховна Рада примет об этом постанову, и с юридической точки зрения будет всё чики-чики, т.е. тамошние керченские зайцы могут начать невъебенно этим фактом гордиться и тыкать распечатанным ф формате А4 постановлением![]()
да-да. Тьмутаракань-то забыли.Да ничего. Все равно, что машину назвать машиной. Просто срабатывает ассоциативный ряд. кило баксов - тысяча долларов, а не 1 кг. Мне понятно о чем говорят, остальное меня не раздражает."Харьков - Первая столица". Это уже такое расхожее, я бы сказала - заезженное выражение.
Что вы ощущаете, когда это слышите или читаете?
Тут все родом из Советского Союза. Плохо это или хорошо - не важно, это наша история. Завтра вам скажут, что пизда - это пошло и вы начнете кричать, что родом из капусты.