Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Панические атаки агорафобия

• Автор теми Автор теми Ядвига10
  • Дата створення Дата створення
Ev0ELHFWQAAS8fA.webp

Мені зав. неврологічним відділенням однієї з наших лікарень казав, що діагнозу ПА не існує, тобто просто цим терміном називають багато чого, коли насправді не знають, що там насправді відбувається. Наприкдад, синдром хребтової артерії може викликати стан ПА, інші порушення мозгового кровообігу також. Так що можливо їй протрібен не психіатр, а невропатолог. І корисні справи з фізичним навантаженням.

Взагалі то, люди з ПА заздалегідь відчувають наближення того стану, відповідно можуть до нього підготуватися. Треба заспокоїтися, добре допомагає глибоке рівномірне дихання із затримкою на видоху. Також треба пам'ятати, що стан ПА не є критично небезпечним для здоров'я станом, максимум людина може втратити свідомість і впасти, після чого кровопостачання мозку покращиться автоматично. Тож краще сісти або лягти, якщо є можливість. Хоча мені краще допомагала неспішна прогулянка хвилин 10-15. Також зараз є ефективні медикаменти.

Думаю, що ТС всеж таки повинна зі своїм питанням звернутися до лікаря, а не шукати порад на форумі.
Звичайно, ПА - це не діагноз, ПА - це стан, який може викликатися декількома причинами, як і мігрень, наприклад. Ми ж тут не діагнози розбираємо на консиліумі))

Про критичну небезпечність також мова не йде, лишень про більше-менш нормальне життя, для якого ПА - це однозначно негативне явище, якого хотілося б позбутися, думаю, ви погодитесь)

Нервова система з-за стресу злітає з котушок. Починає надсилати некоректні сигнали серцево-судинній, звідси тахікардія, різкі коливання тиску і всі інші штуки.
Я в метро не могла їздити. Саме в той період.
Ото ж я і кажу - щоб менше стресувати, треба займатися корисними справами, фізичними навантаженнями. Менше отримувати жахів з телеекрану та телефону. Загрузити мозок простими діями, що приносять задоволення. 40-хвилинна прогулянка ввечері допоможе заснути, тільки не брати у постіль телефон! Якщо завести собаку, то буде за ким турбуватися, прогулянки стануть обов'язковими. Менше зациклюватися на своєму стані, більше приносити користі іншим. Та врешті решт плетіння маскувальних сіток заспокоює не гірше ліків, особливо в гарній компанії!

Звичайно, ПА - це не діагноз, ПА - це стан, який може викликатися декількома причинами, як і мігрень, наприклад.
Я ж у самому першому повідомленні так і сказав - панська хвороба. Як руки чимось зайняті, то не до тих станів...

• Це лайк!
Реакції: KRAK
Звичайно, є й клінічні випадки, проте їх явно відносно небагато.
Але якщо прості речі не допомагають, до психіатра все ж таки варто завітати, сучасні препарати вже не ті, що були.

Д
Саме так!!! І не обов'язково робота, і хоббі допоможе.
думаешь? Представь себе ты едешь в метро, настроение отличное, слушаешь музыку в наушниках. Никаких поводов для паники. и вдруг, резко ёкает сердце как от сильного испуга, дышать становится нечем, в глазах темнеет. Вскакиваешь и рвешься к дверям, а они то закрыты. Пульс 200. И вырубаешься.
Какое хобби поможет?

Назад
Зверху Знизу