Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

отношение украинцев к выехавшим за границу согражданам

• Автор теми Автор теми VOLAT
  • Дата створення Дата створення

Кого з вказанних людей ви засуджуєте?

• 38-річну жінку, яка має неповнолітню дитину. Вони виїхали до Європи, а її чоловік залишився тут

Голосів: 7 2.0%
  • 25-річну дівчину, яка незаміжня та не має дітей і яка виїхала до Європи.

Голосів: 16 4.5%
  • 72-річного професора, який на момент вторгнення перебував у Європі і залишився там

Голосів: 3 0.9%
  • 31-річного чоловіка, який на момент вторгнення працював у Польщі і вирішив поки не повертатися

Голосів: 30 8.5%
  • никого из перечисленных не осуждаю

Голосів: 316 89.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    352
заболеть простудой
лекарств
:confused:

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

То же самое по-*****ски от *****ов:

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Термін на вивчення не давали, але я вже тоді по-трошку шпрехала і ми спілкувалися без перекладача.
У мене також вклейка в паспорт. На кордоні Польша/Україна відкриваю саме на цій сторінці і кажу "карта побуту дойч". Тоді не ставлять. Деякі просто не гортають паспорт - відкрили першу сторінку, ляпнули штамп і все.
Коли перший раз їхав, то мені паспорт повернули розгорнутий на сторінці вклейки. Але зі штампом. Ну мені якось не шкода, ставлять так ставлять.

Стосовно припинення виплат - дуже дивно, адже по закону за перше порушення -10% від виплат. Хоча знаю випадок, коли побачили штамп у паспорті і разово 200 евро зняли. Щоб взагалі припинили виплати чую вперше. Може просто залякати вирішили? Чи вона їздила більше, ніж 21 день?

На 2 тижні. Припинили не у якості покарання, вона спочатку отримала дозвіл, потім поїхала. Просто їй сказали що за ці 2 тижні виплат не буде, ні за житло, ні соціалу.

До речі, пригадала стосовно курсів момент. Я в джобцентрі питала - Що буде, якщо я піду на курси, а війна скінчиться і навесні можна буде повернутися в Україну? Вони відповіли, що краще тоді не йти на курси взагалі.

Курси розраховані на тих, хто хоче залишитись. На інших їм начебто пофіг, але усе розраховано на те, щоб "ненав'язливо" інтергувати тебе у систему. Але я вперше чую, щоб ось так продовжували виплати та не відправляли на курси. Можливо це через те, що у тебе вже є базова німецька.

Але багато речей і приємно вражає

Наприклад? Я без всякого, мені справді цікаво що подобається.

Особливо мені подобається вибір безалкогольного пива в супермаркетах, нормальні полуфабрікати в тих же супермаркетах. От мабуть і все. Усе інше - треш.

Враження від крайни: начебто заможня, але одночасно дуже відстала та некомфортна.

На 2 тижні. Припинили не у якості покарання, вона спочатку отримала дозвіл, потім поїхала. Просто їй сказали що за ці 2 тижні виплат не буде, ні за житло, ні соціалу.
Можливо то був соціаламт, а не джобцентр? У соціаламта дійсно такі правила

Моя мама вже двічі тут потрапляла до лікарні і її оперували. Ось там дійсно все приємно вразило.
Можливо екстрена медецина і норм. Не знаю. Знаю що звичайна медецина (потягнув ногу, простудився) це повний треш.

Курси розраховані на тих, хто хоче залишитись. На інших їм начебто пофіг, але усе розраховано на те, щоб "ненав'язливо" інтергувати тебе у систему. Але я вперше чую, щоб ось так продовжували виплати та не відправляли на курси. Можливо це через те, що у тебе вже є базова німецька
Не знаю. У нашій місцевості дуже низький рівень навчання і заохочення. Я сама без термінів ходила до джоб з проханням пошуку роботи, бо в мене є достатній рівень англійської. Та вони відмахувалися лише) Курси взагалі були одні і потрапити туди було важко. Тепер ось ще одні відкрили. Туди мабудь піду навесні.

Ні. Соціаламт з літа (не знаю точну дату) нікому нічого не виплачує. Усе тільки через джоб центр.
Дуже дивно. Тому що в правилах джобцентру написано, що кожен має право на оплачувану відпустку 21 день у рік. Якщо більше - вже без оплати.

То , мабуть, уже звикаєшся з думкою, що не повернешся в Україну , будеш пробувати себе реалізувати там ?
Я просто не можу стільки вже сидіти без діла) та й знання ще однієї іноземної мови заважати ніколи не буде.
Моя думка - до весни щось має прояснитися з перспективою. Чи то *****и ордою знову будуть наступати, чи віддадуть Мелітополь і то вже буде їм остаточний кінець

Де я казав що не чув? Чув, але повторююсь: в моїй області там тільки по запису, просто так людина не може прийти туди та отримати лобстерів як Беларус каже
для Харькова именно так это и выглядит, поэтому не ожидаю что из германии люди захотят уехать в худшие условия, где придется выживать каждый день, а не жить.

придется выживать каждый день, а не жить.
Саме таке враження у мене від Німеччини. Жити тут можна, але нащо тут виживати, якщо вдома перспективи набагато цікавіші?

Я сама без термінів ходила
Ой все :D :D
Тут без термінів ніде і ніяк. Дружбан на півночі, у нього так саме. Мабуть у твоєму регіоні значно меньше людей.

бо в мене є достатній рівень англійської
А йм пофіг на знання англійської. Спочатку вчи німецьку.

Курси взагалі були одні і потрапити туди було важко.
Так, з курсами проблема, усе розписано наперед.

Дуже дивно. Тому що в правилах джобцентру написано, що кожен має право на оплачувану відпустку 21 день у рік. Якщо більше - вже без оплати.
Може від регіону залежить? Особисто я ніяк з джобцентором не пов'язаний, але 99% відсотків біженців на соціалі і у них такі умови: нікуди без дозволу не можна, якщо дозвіл є - за цей час не платять.

никого из перечисленных не осуждаю​

Голосів: 90.9%

Ось і все по темі, залишилось лише флудити
:)

Очень возможно, что Айседора Дункан так и делает.
Может быть, она в кабинете обедает, а в ванной режет кроликов.
Может быть. Но я не Айседора Дункан!(с)

:D

PS. Это к тому, что вы таким офтоп флудом закрываете возможность желающим высказаться по теме.

А флудить по поводу тафелей-миниджобов можно и по "основному месту жительства", разве нет? :)
Ну, это кроме того, что эта информация там не флуд и, возможно, будет полезна молчаливо читающим уехавшим,
а тут они ее, эту информацию, точно искать не станут.

:незнаю:

Есть же тема Харьковские поляки, немцы, французы ит.д. Кто как устроился? Флуду - да!

Зачем еще и тут обсуждать тафели-миниджобы-и т.д.
Тут про "отношение украинцев к выехавшим за границу согражданам", а свели к обсуждению содержимого холодильников :незнаю:
Я вообще не понимаю, чего они, как лосось на нерест, косяками поперли в эту тему.:незнаю:
Берега попутали.

Може від регіону залежить? Особисто я ніяк з джобцентором не пов'язаний, але 99% відсотків біженців на соціалі і у них такі умови: нікуди без дозволу не можна, якщо дозвіл є - за цей час не платять.
Взагалі то вимога джобцентру - брати дозвіл на всі подорожі, що більше ніж 13 км від місця реєстрації. Це взагалі нереально)

Назад
Зверху Знизу