Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

оплата съемного жилья в условиях карантина

• Автор теми Автор теми Million_roz
  • Дата створення Дата створення
Мивину вредно есть.
Есть гречка и есть вермишель твердых сортов, кушать можно

Річ про те, що Мівіну їдять ті хто купив кватиру задля "бізнесу" - здавання в оренду. Ті, хто кватиру не купляв щоб "бізнесувати" з того Мівіну не їдят їм грошей стачає.

Я навів такий розрахунок та хтів контррозрахуеку, алеж воно тупе та тіки відбрехується без наведення розрахунку. Мій розрахунок такий:

Кватира завжди коштувала десь 5-ть річних заробітків.

Зараз так само - середня кваліфікована зарплатня наразі складає десь 400$.

400 х 5 х 12 = 24000$ така ціна на квартиру зараз і є.

Відкладати на таку кватиру потрібно десь років 15 (усюж зарплатню не будешь відкладати - треба їсти, одягатись, щось купляти... ).

А сдавати її, як вийдеш на пенсію можна десь за 5000гривнів тобто за 200$.

Виходять на пенсію зараз у 60 - 65 років в середньому у 62,5 роки.

Живуть у середньому десь до 78 років.

Тож з періоду виходу на пенсію вспіваєш отримати

78 - 62,5 = 15.5
15,5 х 12 х 200 = 37 200
37 200$.

Чистий зиск від такого складає 37 200$ - 24 000$ = 13 200$, або 13200 : (15,5 х 12) = 70, 968 =71$ у місяць, що дорівнює зараз 1800грн.

Входить, що вигідніше відкладати гроші, а не інвестувати у житло. Бо для того, щоб назбирати на старість 13 200$ треба відкладати лишень 32$ (800 гривень) на місяць протягом трудової діяльності (35 років), або 71$ протягом 15-ти років.

Виходить, що інвестування у житло під оренду на старості безглуздє.

І це я ще не порахував збитки від позбавляння субсидії які мають складати десь 3000грн. = 120$ бо як маєш дві кватири - то не дають субсидію і доводиться платити сповна за комунальні в обидвах кватирах.

А як не інвестуєш у кватиру, то зиск від відкладених грошах збільшується майже в півтора рази бо треба до зиску додавати єкономію по комунальних.

Сума щомісячного зиску при відмові від інвестування у житло складає 71$ + 120$ = 191$ проти зиску від оренди з купованого житла у розмірі 71$.

І ще треба додати, що відкладаючи по 32 доляри у місяць 15 років живеш краще ніж коли відкладаєшь на купівлю кватири (молодість та зрілість з їх принадами ніколи ж не повернеш).

Отож інвестування у житло не вигідно ні з якого боку.

Річ про те, що Мівіну їдять ті хто купив кватиру задля "бізнесу" - здавання в оренду. Ті, хто кватиру не купляв щоб "бізнесувати" з того Мівіну не їдят їм грошей стачає.

Я навів такий розрахунок та хтів контррозрахуеку, алеж воно тупе та тіки відбрехується без наведення розрахунку. Мій розрахунок такий:

Кватира завжди коштувала десь 5-ть річних заробітків.

Зараз так само - середня кваліфікована зарплатня наразі складає десь 400$.

400 х 5 х 12 = 24000$ така ціна на квартиру зараз і є.

Відкладати на таку кватиру потрібно десь років 15 (усюж зарплатню не будешь відкладати - треба їсти, одягатись, щось купляти... ).

А сдавати її, як вийдеш на пенсію можна десь за 5000гривнів тобто за 200$.

Виходять на пенсію зараз у 60 - 65 років в середньому у 62,5 роки.

Живуть у середньому десь до 78 років.

Тож з періоду виходу на пенсію вспіваєш отримати

78 - 62,5 = 15.5
15,5 х 12 х 200 = 37 200
37 200$.

Чистий зиск від такого складає 37 200$ - 24 000$ = 13 200$, або 13200 : (15,5 х 12) = 70, 968 =71$ у місяць, що дорівнює зараз 1800грн.

Входить, що вигідніше відкладати гроші, а не інвестувати у житло. Бо для того, щоб назбирати на старість 13 200$ треба відкладати лишень 32$ (800 гривень) на місяць протягом трудової діяльності (35 років), або 71$ протягом 15-ти років.

Виходить, що інвестування у житло під оренду на старості безглуздє.

І це я ще не порахував збитки від позбавляння субсидії які мають складати десь 3000грн. = 120$ бо як маєш дві кватири - то не дають субсидію і доводиться платити сповна за комунальні в обидвах кватирах.

А як не інвестуєш у кватиру, то зиск від відкладених грошах збільшується майже в півтора рази бо треба до зиску додавати єкономію по комунальних.

Сума щомісячного зиску при відмові від інвестування у житло складає 71$ + 120$ = 191$ проти зиску від оренди з купованого житла у розмірі 71$.

І ще треба додати, що відкладаючи по 32 доляри у місяць 15 років живеш краще ніж коли відкладаєшь на купівлю кватири (молодість та зрілість з їх принадами ніколи ж не повернеш).

Отож інвестування у житло не вигідно ні з якого боку.

Расчеты те ещё. А если у чела доход больше чем 400$, и он думает, куда вложить деньги. Если есть дети, то имеет смысл вкладывать в недвижимость. Если чел одинок, уже спорный вопрос.

Річ про те, що Мівіну їдять ті хто купив кватиру задля "бізнесу" - здавання в оренду. ...

:іржач: Какая забавная таки история ...
А ты не подумал, что те, кто может купить квартиру для сдачи ее в аренду явно может себе купить не только мивину? Люди просто вложили лишние деньги не в банк под 0,5% годовых в валюте, а в недвиж - более менее ликвидный актив - и понадежней, чем просто отдать бабло на депо в банчок ...

А теперь, мегаматематик - посчитай сколько тебе принесет щедрейший процент по валютному депо в размере 1% годовых с той же 20-ки зелени в банчке и арендная плата с этой же 20-ки, но таки вложенной в эквивалентной по стоимости одинарки ;) ...

Пы.Сы. Да, и не забудь отнять от тех копеек из банка (если конечно знаешь банковскую формулу расчета ) 21,5% налога ...
И не забудь, что при расчете депо играет роль какой нынче год - високосный или не високосный ...

Пы.Пы.Сы. Ну вообщем ты понял вводные - 20-ка зелени - 1% годовых ... С них 21,5% налога ... Дерзай!

Расчеты те ещё. А если у чела доход больше чем 400$, и он думает, куда вложить деньги. Если есть дети, то имеет смысл вкладывать в недвижимость. Если чел одинок, уже спорный вопрос.
Ви сплутали 2 поняття.
Дітей треба забезпечити житлом - це аксіома. Це одна справа, яка бізнесу та нівестицій не стосується
А ось куди вкласти зайві гроші - то інша тема. Можете навести розрахунок зиску інвестицій у житлову нерухомість?

Люди просто вложили лишние деньги не в банк под 0,5% годовых в валюте, а в недвиж - более менее ликвидный актив - и понадежней, чем просто отдать бабло на депо в банчок ...
Ще не так задавно банки платили і 11% на валюту. А кватира коштувала 2200 - 2500$. Розрахунок сам зробиш?

Зараз банки дають 0,5% а однушка вартує десь 17 000 - 21 000$.

Тож сам розрахуєш зиск (без огляду на значне подорожчаннє комірних витрат)?

Ви сплутали 2 поняття.
Дітей треба забезпечити житлом - це аксіома. Це одна справа, яка бізнесу та нівестицій не стосується
А ось куди вкласти зайві гроші - то інша тема. Можете навести розрахунок зиску інвестицій у житлову нерухомість?

Кто будет расписывать тебе все нюансы и выгоды от вложений в недвигу. Ты написал, исходя из своих представлений о вопросе. Тебе не выгодно. Не покупай, арендуй.

Ще не так задавно банки платили і 11% на валюту. А кватира коштувала 2200 - 2500$. Розрахунок сам зробиш?

Тож сам розрахуєш зиск (без огляду на значне подорожчаннє комірних витрат)?

Это было с десяток лет назад ...
У меня у самого бакинские рубли и ойро долго лежали в Мегабанке - дето 12% с учетом всяких бонусов и прочих фишек - реально было выгодно ... Потом еле забрал - с Мегабанком повезло - он их отдал ... А много банков после 2014 тупо не отдали или отдали грЫвнями по курсу 8 ... и то не более эквивалента 200 000 грЫвней ...
По итогу кто держал депо в грывнях - проипал на курсе, а кто в валюте - просто проипал валюту :D ...
Акуенно выгодно! :D

... А кватира коштувала 2200 - 2500$....

Даже в начале нулевых затрапезная одинарка стоили 5-10 килобаксов ...
А в тучные времена, когда процент по валютному депо был такой как ты пишешь - одинарка стоила в районе 30 ки зелени.
Ты то сам местный? Или приехал только?

....

...

Ждем в студию сумму 0,5 процентов по депо с указанных тобой 17-21 килобаксов!
Просим просим! :браво: Ты ж тут интегралы ***ть высчитывал с учетом не одного десятка лет капитализации! А тут такой простой вопрос! Ну-ка - поднатужься!
И заодно сразу высчитай сколько на них ты сможешь купить своей улюбленой мивины ;) ...

Это было с десяток лет назад ...
У меня у самого бакинские рубли и ойро долго лежали в Мегабанке - дето 12% с учетом всяких бонусов и прочих фишек - реально было выгодно ... Потом еле забрал - с Мегабанком повезло - он их отдал ... А много банков после 2014 тупо не отдали или отдали грЫвнями по курсу 8 ... и то не более эквивалента 200 000 грЫвней ...
По итогу кто держал депо в грывнях - проипал на курсе, а кто в валюте - просто проипал валюту :D ...
Акуенно выгодно! :D

А в тучные времена, когда процент по валютному депо был такой как ты пишешь - одинарка стоила в районе 30 ки зелени.
Ты то сам местный? Или приехал только?

Просим просим! :браво: Ты ж тут интегралы ***ть высчитывал с учетом не одного десятка лет капитализации! А тут такой простой вопрос! Ну-ка - поднатужься!
И заодно сразу высчитай сколько на них ты сможешь купить своей улюбленой мивины ;) ...

Хрущ на Полях в 2001 стоял порядка 3000 долларов США. Не рассказывай лишнего.

Хрущ на Полях в 2001 стоял порядка 3000 долларов США. Не рассказывай лишнего.

Аккурат в 2001 году - когда подскочили цены раза в 1,5 - 2 - покупали занюханную двушку в хруще на ХТЗ за 5,5 килобакса ...
А в конце нулевого она стоила таки да треху дето ... А еще через год два она уже десятку стоила, а потом и до 30 доходила ...
Дето в 2011-13 двушку на Салтовке по Широнинцев продали за 42 килобаксов - без ремонта без никуя ...
Это то что сам знаю, а не по слухам ...
Одинарки тогда на Элитной ниже 30 не подходи, трехи по 45-50 ...

Ви таки мне расскажете про цены :D ...

Аккурат в 2001 году - когда подскочили цены раза в 1,5 - 2 - покупали занюханную двушку в хруще на ХТЗ за 5,5 килобакса ...
А в конце нулевого она стоила таки да треху дето ... А еще через год два она уже десятку стоила, а потом и до 30 доходила ...
Дето в 2011-13 двушку на Салтовке по Широнинцев продали за 42 килобаксов - без ремонта без никуя ...
Это то что сам знаю, а не по слухам ...
Одинарки тогда на Элитной ниже 30 не подходи, трехи по 45-50 ...

Ви таки мне расскажете про цены :D ...

2000 год на Полях в хруще однушка без ремонта стоила примерно 2800-3000. Не более!

Я свою первую квартиру купил за 2400 (!) на Сортировке в 2001.

Так шо не рассказывайте мине таки за харьковкие цены.

Якийсь неадекват. У ОО-х одинарка коштувала не більш 2700 у гарному районі. Двушка 3500 - 6 000 десь, трьоха до 10 000.

Депо десь у кінці 90-х під нульові були до 24% річних на гривню і до 18% на валюту.

2000 год на Полях в хруще однушка без ремонта стоила примерно 2800-3000. Не более!

То не реагуй, він не адекват який видає себе за компетента у нерухомості (хворумний алігарх, тутой такі є)

Просим просим!
В порядку черги. Як ти наведеш контррозрахунок на мій розрахунок, потім я наведу тобі потрібне.

Я вихований і без черги не лізу. Будь і ти таким.

То что вы взяли в *****х хату по дешевке не означает что оно кругом так стоило и сохранилось до наших дней.

То что вы взяли в *****х хату по дешевке не означает что оно кругом так стоило и сохранилось до наших дней.

Да ёпрст... :рл: Я помню те цены. И тогда разница в 400-500 баксов это было ****ец как много.

Якийсь неадекват. У ОО-х одинарка коштувала не більш 2700 у гарному районі. Двушка 3500 - 6 000 десь, трьоха до 10 000.

Депо десь у кінці 90-х під нульові були до 24% річних на гривню і до 18% на валюту.

В нулевых на гривню даже было до 36% ;) ...
Цены по квартирам проехали - каждая лягушка видела только свое болото.

В порядку черги. Як ти наведеш контррозрахунок на мій розрахунок, потім я наведу тобі потрібне.

Я вихований і без черги не лізу. Будь і ти таким.

Не съезжай с темы и посчитай процент по депо.
Твои интегралы мне накуй всрались тратить время на бред ...

Назад
Зверху Знизу