- Ми отримали настільки величезне розчарування у 2015 році, що абсолютна більшість цих людей (військовослужбовців, - "Апостроф") живе зараз цивільним життямі. Хтось розчарувався, п’є, хтось виїхав за кордон, хтось займається своїми справами, бізнесом, хтось пішов в кримінал. Вони залишають армію у величезній кількості, бо знають, яка там реальна ситуація. Там, у сучасній армії, є ентузіасти, величезна кількість якісних офіцерів, але це вже залишились фанати, які розуміють всю суть, але вони розчинені у бюрократичній неефективній пострадянській військовій машині, і через це ми програємо у моральному плані. Стріляє людина, воює людина. Але коли ти приїжджаєш, і тобі кадрові офіцери ЗСУ, які служили до війни, а потім під час війни, ти знав їх як чесних, безстрашних, якісних командирів, кажуть: "Я збирався підписати контракт, продовжити, але поговорив з іншими офіцерами, почалася така уставщина, почалося повернення у цей армійський маразм, що я вже не хочу". Якщо навіть такі ідуть, то що говорити про інших? І таких прикладів чимало. Умовно кажучи, на кожні десять моїх знайомих - п’ятеро пішли. Це величезний відсоток.
...
- Тому що населення не розуміє статус ОБСЄ.Їм кажуть про озброєну місію, але не говорять про те, що мова про озброєння може іти тільки в плані особистої зброї для особистої безпеки. Тобто вони не будуть виконувати функції поліцейських, прикордонників.
...