Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обсудим религию "Православие"

• Автор теми Автор теми SPRanger
  • Дата створення Дата створення
А не злюки ти ВИКЛЮЧНО 12 колін Ізраєєвих по 12000 людей (=144000)
Колена Израилевые -это степени исправления. Чтобы исправиться нужно пройти 12 высших колен. Там описаны не люди, а их устремеления.

Эк вы за всех верующих расписались !
:D
Вон РпцМ по уши увязла в политике. И ведь тоже, типа верующие
Уже давно все религии влезли в политику по уши. Мы все это видим. Видимо бонусы быть в политике неимоверно велики. У меня нет ответа на этот вопрос.:)

Останнє редагування:
Я недавно почала «Біблію» читати. Так сталось нещастя з моєю подругою та її смерть, і її сестра попросила щоб молились за неї, я сказала що буду «Біблію» читати. Адже, дійсно, я зловила себе на тому що я прочитала багато книг, а саму «Біблію» не читала... Ну це так, передвсторія.

Так коли я читала, там часто стрічається «Бог Ізраєльський» ,«народ ізраєльський» причому є інші народи типу «ханаанський» і т.д. причому є народи які «народ ізраїльський » має винищити....я ще, звичайно, не зовсім розібралась.... Ал я стараюсь розібратись...причому до тепер не можу розібратись як там наш народ зашифрований.

Шановна Holub____ka. Біблія, це дійсно не звичайна книга, а тому и читати її не можна як звичайну художню або історичну літературу, ну, якщо ви дійсно бажаєте розібратися в суті таких речей, як смерть людей, особливо близьких до нас, страждань та інше. До речі, прийміть співчуття щодо смерті вашої подруги (і, якщо бажаєте, назвіть її ім’я, може коли і я, грішний, згадаю її у своїх молитвах). Тому ваше бажання читати Святе Письмо істотне і дуже правильне. Але ж, шановна Holub____ka, на моє скромну думку, Ви почали трохи не з того кінця. Починати читати Святе Письмо особливо тим, хто тільки став на шлях духовного пізнання, все ж таки слід, як це не дивно, не з першої книги – Буття і навіть не з інших книг Старого Заповіту, а тим паче, не доведи Боже, не з останньої книги – Апокаліпсису!! :) Хоча Старий Заповіт хронологічно йде першим серед інших книг, все ж таки, щоб його зрозуміти з точки зору християнства, то і тлумачити його потрібно крізь призму саме Нового Заповіту, а особливо Євангелія. Моя вам дружня порада – прочитайте (або перечитайте) спочатку всі Євангелія, потім Новий Заповіт, а лиш потім поверніться до Старого Заповіту. Впевнений, тоді Старий Заповіт відкриється Вам зовсім в іншому світлі, в світлі Євангелія і вчення Христа. Бо дійсно дуже важко зрозуміти всі ті жорстокості Старого Заповіту без розуміння того, що закінчилися всі ці жорстокості саме Євангеліями, і не було би цього самого високого морального вчення християнства і Самого Христа без Старого Заповіту. Якщо хочете, то Старий Заповіт без Нового – це безглузда і не справедлива історична хроніка геноциду евреїв по відношенню до інших народів, і лише крізь призму Нового Заповіту відкривається інші сторони цього історичного літопису. Лише крізь призму Нового Заповіту стає зрозумілим, яким шляхом, і що найважливіше – для чого Бог веде ізраїльський народ - для того, что б серед всього людства нарешті змогла народитися та найчистіша і найсвятіша Діва, що в свою чергу удостоїлася б честі народити самого Бога в людському тілі – Христа Спасителя. Запевняю Вас, без розуміння цього просте читання Старого Заповіту не відкриє вам волі Божої щодо людства і конкретно щодо особисто Вас.

Так коли я читала, там часто стрічається «Бог Ізраєльський» ,«народ ізраєльський» причому є інші народи типу «ханаанський» і т.д
Мені здається, в Старому Заповіті тому Бог всього людства називається саме Ізраїльським, що на жаль, (або на щастя :) ) до народження Христа була на землі лише одна нація, що знала істинного Бога – Творця неба і землі – це були євреї. Всі інші народи, з точки зору автора Святого Письма поклонялися ідолам – тобто псевдо богам. Тому, логічно, Бог називається саме Ізраїльським, але оскільки це було тимчасовим явищем, тому вже в Новому Заповіті ви не знайдете такої «несправедливості». :)
до тепер не можу розібратись як там наш народ зашифрований

Нажаль, приходиться Вас розчаровувати – українці ніяк не «зашифровані» в Святому Письмі :) . Бог взагалі нічого не шифрував, а лише надав людству ту інформацію, яка необхідна для спасіння кожної людини – не менше , але і не більше того (тобто українська нація не є і не була необхідною, щоб кожна людина могла потрапити в Царство Небесне :).

Сподіваюсь, я нічим Вас не образив, а також сподіваюсь, що наш милостивий Бог допоможе Вам в розумінні Святого Письма, принаймні я Вам цього щиро бажаю!

Останнє редагування:
Її ім'я Тетена, дякую

Вибачте, а про яке спасіння говориться ? Якщо спасіння тільки для 144тис євреїв?

Останнє редагування:
Її ім'я Тетена, дякую
Упокой, Господи, рабу Твою Тетяну, пробач їй всі гріхи, вольні та не вольні і дай їй Царство Твоє Небесне.
Вибачте, а про яке спасіння говориться ? Якщо спасіння тільки для 144тис євреїв?
Звичайно ні! :) Було б дуже дивно, якщо б Бог неба і землі, минулого і майбутнього, видимого і невидимого створив би рай лише на декілька десятків тисяч місць і то, лише для деяких представників окремої нації :) :) Це дійсно дуже кумедне розуміння Одкровення, воно пристале деяким сектам типу Свідків Ієгови, але зовсім не личить Православній Церкві, яка існує вже майже 2000 років.
По-перше. Повторюсь – я вже сказав, як слід читати Святе Письмо, а тепер скажу, як його читати не слід. Не дарма книга Одкровення, це єдина книга Нового заповіту, яка не читається в церкві за богослужінням. Таким чином церква натякає, що читати і знати цю книгу можна і потрібно (ще раз повторюсь, лише після всіх інших книг Святого Письма і правильного їх розуміння), але толкувати як заманеться Апокаліпсис не тільки не потрібно, а ще і дуже небезпечно. Дуже багато сект, дуже небезпечних сект народилося саме із не правильного толкування цієї книги.

Тепер до суті справи. По узгодженій думці тлумачників, очевидно, що цифра 144 т. є символічною і означає повне число обраних (12х12х1000). Тобто ця цифра (як і інші цифри в Апокаліпсисі ,наприклад – 666) не має арифметичного значення (тобто число спасенних людей Іоанн Богослов не рахував :)), а лише є символом повноти спасіння всіх людей, хто того забажає і звернеться до Бога за поміччю (як, наприклад, розбійник на хресті в останні лічені хвилини свого життя). Також названі вони ізраїльтянами не тому, що належать до єврейського народу по плоті. В Новому Заповіті і, що для нас ще важливіше, в Одкровенні не раз автор називає християн із язичників «новим Ізраїлем» і «іудеями». Тобто всі православні християни всіх часів і народів і є справжніми синами Авраама – вони – Новий Ізраїль, вони – і є повне число спасенних (яке не має нічого спільного з математичним 144000 і яке тільки Бог знає). І кожен з нас має надію війти в це число обраних і спасенних людей. І залежить спасіння і обрання не стільки від Бога (бо Бог вже і так все зробив і продовжує робити, щоб кожна людина на землі повернулася до Нього і спаслася), скільки від нас самих – на скільки ми долучимося до цього спасіння, яке Господь уклав у Святу Свою Церкву. І Вам цього щиро бажаю долучитися до повноти спасенних у Господі Ісусі християн.

З повагою, S.P. Ranger

Останнє редагування:
Упокой, Господи, рабу Твою Тетяну, пробач їй всі гріхи, вольні та не вольні і дай їй Царство Твоє Небесне.

Звичайно ні! :) Було б дуже дивно, якщо б Бог неба і землі, минулого і майбутнього, видимого і невидимого створив би рай лише на декілька десятків тисяч місць і то, лише для деяких представників окремої нації :) :) Це дійсно дуже кумедне розуміння Одкровення, воно пристале деяким сектам типу Свідків Ієгови, але зовсім не личить Православній Церкві, яка існує вже майже 2000 років.
По-перше. Повторюсь – я вже сказав, як слід читати Святе Письмо, а тепер скажу, як його читати не слід. Не дарма книга Одкровення, це єдина книга Нового заповіту, яка не читається в церкві за богослужінням. Таким чином церква натякає, що читати і знати цю книгу можна і потрібно (ще раз повторюсь, лише після всіх інших книг Святого Письма і правильного їх розуміння), але толкувати як заманеться Апокаліпсис не тільки не потрібно, а ще і дуже небезпечно. Дуже багато сект, дуже небезпечних сект народилося саме із не правильного толкування цієї книги.

Тепер до суті справи. По узгодженій думці тлумачників, очевидно, що цифра 144 т. є символічною і означає повне число обраних (12х12х1000). Тобто ця цифра (як і інші цифри в Апокаліпсисі ,наприклад – 666) не має арифметичного значення (тобто число спасенних людей Іоанн Богослов не рахував :)), а лише є символом повноти спасіння всіх людей, хто того забажає і звернеться до Бога за поміччю (як, наприклад, розбійник на хресті в останні лічені хвилини свого життя). Також названі вони ізраїльтянами не тому, що належать до єврейського народу по плоті. В Новому Заповіті і, що для нас ще важливіше, в Одкровенні не раз автор називає християн із язичників «новим Ізраїлем» і «іудеями». Тобто всі православні християни всіх часів і народів і є справжніми синами Авраама – вони – Новий Ізраїль, вони – і є повне число спасенних (яке не має нічого спільного з математичним 144000 і яке тільки Бог знає). І кожен з нас має надію війти в це число обраних і спасенних людей. І залежить спасіння і обрання не стільки від Бога (бо Бог вже і так все зробив і продовжує робити, щоб кожна людина на землі повернулася до Нього і спаслася), скільки від нас самих – на скільки ми долучимося до цього спасіння, яке Господь уклав у Святу Свою Церкву. І Вам цього щиро бажаю долучитися до повноти спасенних у Господі Ісусі християн.

З повагою, S.P. Ranger

Тобто, всі остальні народи неправильні, правильні тільки євреї..
І тапер виявляється ми є «іудеями»?!!?

І де написано що ми спасемось... Адже в Біблії чітко написано про 144 тис. А те що Богослов не рахував ? Але чітко вказана цифра... А то що неразував то тільки ваші слова...

Тобто, всі остальні народи неправильні, правильні тільки євреї..
Можна поцікавитись, з яких саме моїх слів Ви зробили такий дивний висновок? :)

І тапер виявляється ми є «іудеями»?!!?
Я не знаю, чи є Ви православною християнкою, тому саме про Вас я нічого не говорив, але православні християни дійсно є «іудеями» в духовному сенсі, тобто нащадками тих обітниць, які Бог давав іудеям в Старому Заповіті. (Я ще раз підкреслюю, що річ не йде про «правильні» або «неправильні» народи, а річ йде про правильне чи не правильне толкування Святого Письма, і, як наслідок, правильну чи згубну віру в Бога.)

І де написано що ми спасемось...
Хочу ще раз підкреслити, що спасіння, це річ особиста, це стосується кожної конкретної людини і її взаємовідношень зі своїм Творцем. Для спасіння необхідне особисте повернення людини до Бога. Спасіння не можна отримати автоматично, якщо ти належиш, наприклад, до якоїсь нації (як цьому вчать ті ж іудеї – маю на увазі, по крові), або якщо ти є формальним ****** якоїсь деномінації. Спасіння, це важка робота над своєю душею протягом усього життя. Так що, чи спасуся я особисто, я не знаю, один Святий Бог знає, а тим паче як можна казати «ми спасемося»? – це ще зовсім не факт, цього Вам ніхто не може гарантувати :)
Адже в Біблії чітко написано про 144 тис.
Біблія написана Духом Святим, а тому і зрозуміти, що в ній написано можна тільки Святим Його Духом: «бо ви знаєте перше про те, що жодне пророцтво в Писанні від власного вияснення не залежить. Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим.» (2 Петра 1:20-21)

Тому ще раз застерігаю Вас від буквального і самовільного толкування Святого Письма, тим паче пророчих книг, і тим паче Апокаліпсису.
Наприклад, у Псалмах сказано, що для Бога один день це тисяча літ:» Бо в очах Твоїх тисяча літ, немов день той вчорашній, який проминув, й як сторожа нічна…» (Псалми 89:4)
Ви ж не будете на підставі цього стверджувати, що у Бог живе у Своєму особистому часі, який просто спливає в тисячу раз скоріше, ніж наш час, чи не так? (Бог існує взагалі поза часом, Він Сам і створив час для нашого світу)
Тому прошу, будьте обережніше зі словами «Адже в Біблії чітко написано…», написано може і чітко, але не забувайте, що Святе Письмо це не підручник з точних наук.
А то що неразував то тільки ваші слова...
Це не просто мої слова: на тому, що цю цифру (як і багато інших) в Святому Письмі не можна розуміти буквально, сходяться всі тлумачники, порівняйте, наприклад, із тлумаченням професора Лопухіна на це місце:

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

З повагою, S.P. Ranger

Останнє редагування:
Дети Авраама по вере, к ним могут относится и уверовавшие язычники, т.к. "поверил Авраам и это вменилось ему в праведность", всякий верующий есть дите Авраама.

А есть дети Авраама, потомки по плоти, которым Бог обещал землю, дававл закон, обещал рассеять по всем народам а потом собрать и остаток спасти.

Дети Авраама по вере, и семя Авраама, это разные понятия, нельзя их путать, хоть мы все и являемся избранным народом божьим, но к нам применимы разные обетования.
Как это разные обетования?

Дехто каже шо потрібно з «нового завіту »....але історію Ісуса всі знають... а во в старому завіті багато цікавого взнала.... Причому навіть виграла спор в однієї людини яка щотиждня в уеркву ходить – кружку чаю ;-)

Дехто каже шо потрібно з «нового завіту »....але історію Ісуса всі знають... а во в старому завіті багато цікавого взнала.... Причому навіть виграла спор в однієї людини яка щотиждня в уеркву ходить – кружку чаю ;-)
делись, о чем спорила? :)

І ще почитала про Пасху. Нікколи не думало що Пасха то не високий смачний хлібець. Виявляється пасха то однорічне ягня чоловічої статі, непорочне без вадів, запечене на вогні з всіма потрохами.

Причому в пасхальні дні навіть в хаті не має бути 1 продукт.... Щоб не винищилась душа....І цей продукт то ЗАКВАСКА.... во дкмаю а як без закваски можна хлібець спекти? Без закваски і сир (який наш народ святить в ці дні) також не получиться.. і ще в нас кладуть шинку в кошик... таку собі смачну свинину....але свинину також не можна згідно Біблії книги Левітів, це стосується чи то копита не такі в свині чи то вона не жує жвачку. Одним словом нечиста тварина...... І ще жодного слова про розписані яйця..... ;-)

ДОбре, розкажу. Спір був про родовід Ісуса Христа ну там де Авраам родив такого і т.д.. Я казала що тоц родовід доведений до Йосипа, а вона стверджувала що до діви Марії...

ДОбре, розкажу. Спір був про родовід Ісуса Христа ну там де Авраам родив такого і т.д.. Я казала що тоц родовід доведений до Йосипа, а вона стверджувала що до діви Марії...

Останнє редагування:
так Вы там с бабулькой в азартные игры играете? :)
( голубка, не обижайтесь. пошутила неудачно. больше не буду)

Останнє редагування:
Ні не з бабулькою, з одноліткою. Обіди нема в мене чудове почуття гумору, та й чай смачний був. Це як правило такий спор щоб просто попити чай та посидіти разом тим більше то на роботі було –просто в іншому кабінеті чай пила. ;-)
Тут питали чи я христянка, так мене хрестили через декілька днів як принесли з роддому. В церкву бабка з дитинства водила.Була в паломницькій поїздці в Почаєві була в багатьох церквах і десь в парі десятків монастирів. Щонеділі в церкву не хожу. По святам ,типу Пасха, водичку чи вербу посятити так то регулярно, інолі з роботи забігаємо. Останнім часом в церкві досить рідко бувала , так як наші православні церкви в основгому Московського патріархату, думаю перебратись в Греко– католицьку церкву або Римо–католицьку, не знаю чи треба там перехрещуватись, здається греко–католицька приймає православне хрещення і перехрещуватись не потрібно... останнім часом на роздоріжжі... Чесно 40 днів після смерті Тані читала Білію і до церкви майже не ходила...

Майки, те не надоело херню городить? После конца света останутся тараканы, крысы и китайцы. Которые добьют оставшихся в живых евреев.:D:D:D

Нікколи не думало
А вы попробуйте, думать, это хоть и опасно, но жутко интересно:).

Zerok это раздел религии
Раздел религии, это твоё вшивое протестантство, раздел религию, это атеизм, а здесь - РиФ, так что нех выябываться;).

Назад
Зверху Знизу