Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обсудим религию "Православие"

• Автор теми Автор теми SPRanger
  • Дата створення Дата створення
Святогорыч, прекращайте, Вы же не в разделе "Политика" конечно братья и славяне.
Это Вы прекращайте называть русских братьями и славянами - это в разделе Политика только можно так фантазировать.

Политика разделяет, религия соединяет, я тоже думаю что русские братья. Если не согласен иди в политику, там найдешь понимание.
"русские братья" - это новая религия такая?
Уж сколько религия поразделяла, так ни один политик столько не накуралесил.

Я добре знаю ту історію як євреї потрапили до Єгипту.
Я мала на увазч не як євреї потрапили до Єгипту а як там народ став Рабами. Це історія про голод. Про те як нащадок Авраама Йосип зібрав за 7 років зерно і потім продава його спочатку за золото срібро , худобу а потім за землю а потім за РАБСТВО.І коли земля стала належати фараону а люди стали рабами саме тоді в біблії є строка що дав Йосип зерна засіяти демлі фараонові....
Во таке собі заганяння в РАБСТВО.

Пустая фраза, зайди в раздел "политика" и убедись в обратном.
Так там уже итоги, а причины я вижу в разделе РиФ.

Нет, просто родственные и исторические, культурные связи.
Типа как у Киевсой Руси с монголами? Ну да, согласен, конечно...

Самогонычу обьясни, это он кричал.
Просто когда сторонники "рускава мира" кричат о братстве русских и украинцев, за этим стоит одно - остальные или враги или просто чужие и они нам нафиг не нужны. Америка - зло, Европа - зло, надо нам вместе объединяться. Почему ****а не хочет вступить в ЕС и НАТО, если все люди братья? А потому что это "братство" просто п...ь и провокация.
Иммено эту ненависть и пропагондирует РПЦ-УПЦМП. Поэтому эту секту надо запрещать везде (в том числе и в ****е).

І ще почитала про Пасху. Нікколи не думало що Пасха то не високий смачний хлібець. Виявляється пасха то однорічне ягня чоловічої статі, непорочне без вадів, запечене на вогні з всіма потрохами.
Причому в пасхальні дні навіть в хаті не має бути 1 продукт.... Щоб не винищилась душа....І цей продукт то ЗАКВАСКА.... во дкмаю а як без закваски можна хлібець спекти? Без закваски і сир (який наш народ святить в ці дні) також не получиться.. і ще в нас кладуть шинку в кошик... таку собі смачну свинину....але свинину також не можна згідно Біблії книги Левітів, це стосується чи то копита не такі в свині чи то вона не жує жвачку. Одним словом нечиста тварина...... І ще жодного слова про розписані яйця..... ;-)
Не ображайтеся, але такої «каші» в голові навмисне не придумаєш :). Із таким підходом до Біблії Ви скоро не до католиків потрапите, а прямісінько в іудаїзм.
Дехто каже шо потрібно з «нового завіту »....але історію Ісуса всі знають... а во в старому завіті багато цікавого взнала....
Тому цей «дехто» ще і ще раз буде наполягати, що не можна розглядати Старий Заповіт окремо і не враховуючи Новий. Не дивно, що Ви так і не помітили, того, що в Біблії річ йде про дві Пасхи, про два пасхальних агнця, про дві закваски, про два заповіти і так далі. Не дивно, що Ви за образом не помітили первообразу. Це все одно, якщо б до вас завітав би папа Римський, а Ви би сказали йому, що не хочете його бачити лише тому, що у вас дома є його портрет, і що портрет головніший за саму людину – саме портрет і є папою Римським, а не сама людина. :) Вибачте за таку аналогію, просто не знаю, як іще пояснити різницю між пасхою Старого заповіту і тією Пасхою, за ради котрої і були влаштовані всі пасхи і жертви і сам єврейський народ. Втім, про це дуже гарно сказав mike78:
"Наступного дня Іван бачить Ісуса, що до нього йде, та й каже: Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!"
(Від Івана 1:29)
"Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.
8. Тому святкуймо не в давній розчині, ані в розчині злоби й лукавства, але в опрісноках чистости та правди!"
(1 до Коринтян 5:6-8)

У старому завіті, приносили в жертву ягнят для очищення гріхів, а в новому завіті, Христос помер за наші гріхи. Ось що таке паска.
Не дивно, що Ви, перескочивши через Новий Заповіт так і не зрозуміли, що Пасха наша це не «хлібець» і навіть не ягня, а «наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений». А Ви повернулися до «давньому розчину», « розчину злоби й лукавства».
Тут питали чи я христянка, так мене хрестили через декілька днів як принесли з роддому. В церкву бабка з дитинства водила.Була в паломницькій поїздці в Почаєві була в багатьох церквах і десь в парі десятків монастирів. Щонеділі в церкву не хожу. По святам ,типу Пасха, водичку чи вербу посятити так то регулярно, інолі з роботи забігаємо. Останнім часом в церкві досить рідко бувала , так як наші православні церкви в основгому Московського патріархату, думаю перебратись в Греко– католицьку церкву або Римо–католицьку, не знаю чи треба там перехрещуватись, здається греко–католицька приймає православне хрещення і перехрещуватись не потрібно... останнім часом на роздоріжжі... Чесно 40 днів після смерті Тані читала Білію і до церкви майже не ходила...
Боюсь, що зміна конфесії нічого Вам не дасть, оскільки, судячи із вище сказаного, Ви ще навіть і не починали духовне життя. Зовсім не достатньо хрещення, паломництва та освячення пасок і води по святам щоб бути християнкою. Якщо будучі формально православною Ви так і не зрозуміли суть Христового вчення, мудрості Євангелія, багатство Православ’я, глибину православного богослов’я, красоту православного вчення, то, боюся, що така ж формальна зміна конфесії (як саме і чисто формальне Ваше прибування в Православ’ї) Вам не допоможе. Аж поки не зміниться Ваше ставлення в першу чергу до Святого Письма, яке слід читати зовсім не для того, щоб перемагати в суперечках або багато знати.

Причому навіть виграла спор в однієї людини яка щотиждня в уеркву ходить – кружку чаю ;-)
Скільки пихи у Ваших словах, але хіба для цього ми читаємо Біблію? Невже для того, щоб на спір виграти кружку чаю??
Вибачте, якщо образив і щиро бажаю Вам істинного розуміння Святого Письма, яке може дарувати Вам і всім іншим тільки наш Милостивий Бог, якщо ми у Нього із щирим серцем будемо просити цього розуміння!!
З повагою, S.P.Ranger.

Не згоден, - читати треба усе по черзі і не один раз, від корки до корки ...
Можно и так, но только тогда слишком мало людей будет добираться до Евангелия. :) Большая часть так и застрянет где-нибудь там, на Числах. Поэтому моя рекомендация, начинать с главного – с Евангелия. Впрочем, это сугубо мое лично мнение, которое я никому не навязываю :)
Царство Небесне силою береться !!!
Дык, кто ж спорит, причем в том числе и силой молитвы! :)

що за дурниці, як я міг до цього повернутися?:eyecrazy:

Не Вы, а Голубка. Это фраза относится не к Вам. Я просто использовал Ваше меткое замечанеие по поводу того, что же есть истинная Пасха. Надеюсь, Вы не против? :)

С уважением S.P.Ranger.

Так , дійсно в мене каша... Велика каша зараз в голові пробую розібратись. А може просто забути про ту кашу і саме укладеться.
Ви сказали що паломництва і походи по монастирям нічого не дає– ну не знаю. Раніше в мене було бажання кудись поїхати. Зараз бажання нема . До речі, саме гнітюче враження залишила по собі Почаївська лавра, з їх обманом, брехнею, і бажанням підсунути лист почти сонним людям, в якому треба було підписатись під звинуваченням одної людини в вбивстві іншої!!! Во так взяти і таке підписати. Причому 3/4 автобуса той лист підписали не читаючи. Коли він дійшов до мене , то замість того щоб спросоння підписати лист і написати свою фамілію, мене почали звинувачувати в тому що я , понімалетелі, почала його читати!!! Вав–вав–вав, ну, я підніла гвалт, на якій підставі я то маю підписувати, і тут на мене посипались звинувачення типу «що я маю Вірити,» і якщо я не підпишу то я розумієте не віруюча. Звичайно то розбудило стомлених і дрімаючих в кріслах паломників. Потім решта автобуса відмовилось то підписувати, а моя подруга, яка з сином їхала в перших місцях (бо малого укачувало) підписала навіть не читаючи тому що підійшла до неї бабуля яка організовувала поїздку , збудила ,і попросила колективний лист підпивати. Та й взагалі та поїздка мала багато негативних вражень, але це був останній самий кричущий. Я звикла читати те що підписую.

Далі тут було написано мені багато красивих слів. Дякую за них. Розумію що дійсно красиво написано, і вроді мали б дійти,але чомусь не доходять. Може в мене дійсно, логвка не така. Кажуть що в мене чоловічий тип логіки. Взагалі, я математичний закінчувала. І красиві слова на мене рідко діють. Більше всього діє точність... А її я не бачу. Читаючи Біблію з початку в мене на багато чого відкрились очі. Я більше взнала чим стоячи на проповідях в церквах і монастирях. Але каша в голові ще не уляглась. На рахунок Пасхи , так ми святкуємо як усі з високим хлібцем ,з сиром і з вином, там точно без закваски не обійшлось, ;-) з свинською шинкою і з розмальованими яйцями.

А на рахунок , того що дасть зміна патріархату. Просто не хочу московському пічинятись. Тому що, після того як я відмовилась підписувати лист в автобусі , на мене ще тоді посипались звинувачення в тому що я націоналіста, причому не розумію до чого тут небажання підписувати той лист і те що я розмовляю українською, на мене посипались і інші звинувачення, і тоді було на вустах тої церковної бабки багато чого що зараз ж в московському патріархаті, хоча ні євромайдану та війни тоді ше не було. Я ще тоді задумалась про зміну патріархату, але та співробітниця яка мені проспорила чайок, і щонеділі ходить до церкви пояснила що тільки московського патріархату церкви є канонічними. Але сумніви вже були тоді. Бо я бачила як там, в Почаєві, ставились до людей.

Останнє редагування:
А на рахунок , того що дасть зміна патріархату. Просто не хочу московському пічинятись. Тому що, після того як я відмовилась підписувати лист в автобусі , на мене ще тоді посипались звинувачення в тому що я націоналіста, причому не розумію до чого тут небажання підписувати той лист і те що я розмовляю українською, на мене посипались і інші звинувачення, і тоді було на вустах тої церковної бабки багато чого що зараз ж в московському патріархаті, хоча ні євромайдану та війни тоді ше не було. Я ще тоді задумалась про зміну патріархату, але та співробітниця яка мені проспорила чайок, і щонеділі ходить до церкви пояснила що тільки московського патріархату церкви є канонічними. Але сумніви вже були тоді. Бо я бачила як там, в Почаєві, ставились до людей.
Ваша подруга Вам дуже правильно пояснила. І річ тут зовсім не в тому, якому патріарху «підчинятись». В Православній Христовій Церкві багато людей. І деякі люди можуть нам здаватись дуже грішними і не приємними. Але потрібно враховувати те, що і ми самі не святі. І в церкві дуже багато грішників, які, так само як і ми, ходять до церкви, щоб «лікуватися» від своєї гріховності. А гріховність людини – то дуже складна хвороба, яку не «лікується» так швидко, як нам хочеться. Але не всі люди в церкві такі погані, як вам може здалося. Я не вірю, що в Почаївській Лаврі прямо всі люди підряд погано ставляться до інших. Може Вам просто не пощастило із тією бабкою, яка поїздку організовувала, та ще може із кимось. Але це не привід залишати Церкву Христову із-за того що ми комусь або нам хтось не сподобався. Я цілком із Вами згоден, що це просто підло і безглуздо підписувати якісь незрозумілі писульки, якщо ти навіть не знаєш що там написано. Ще більша безглуздість – це звинувачення у націоналізмі лишень за мову, якою ти спілкуєшся. Що поробиш, таких клоунів усюди вистачає – і у нас, і у католиків. Але запевняю Вас, не всі в нашій церкві такі, далеко не всі! І це не привід залишати церкву. В решті решт, церква це не сукня, яку можна змінити, якщо ви знайшли більш красиву.

Тепер що стосується «патріархату». Спочатку факти. В Україні існує лише одна помісна Православна Церква – УПЦ МП. Вона є частиною світового Православ’я, тобто сукупності інших помісних православних церков - Болгарської, Румунської, Грузинської, Сербської, Польської, Чеської, Американської, Японської, тощо. Світове Православ’я це і є та Єдина Свята Соборна Апостольська Кафолічна Православна Церква Христова, про яку сказано в Символі Віри і яку заснував Христос. Тому ваша подруга абсолютно права, якщо Ви залишите канонічне Православ’я (лише із за того, що на літургії в наших храмах є серед інших молитов – молитва за здоров’я московського патріарха – до речі, Христос нам за повідував і за ворогів молитися . Підкреслюю, ніякого адміністративного, фінансового чи іншого підпорядкування в УПЦ МП московському патріарху просто не має – лише одна молитва за здоров’я, у всіх інших сенсах наша церва повністю автокефальна, тобто незалежна і самостійна!) то Ви не просто зміните конфесію, - Ви фактично взагалі вийдете за межі тієї Церкви, яку створив особисто Сам Христос. (До речі, канон – це і є межа грецькою мовою, тому слово канонічна як раз і означає те, що є в межі Церкви) І, ще раз підкреслюю, Ви не вирішите основну проблему – грішні люди є всюди.
Далі тут було написано мені багато красивих слів. Дякую за них. Розумію що дійсно красиво написано, і вроді мали б дійти,але чомусь не доходять. Може в мене дійсно, логвка не така. Кажуть що в мене чоловічий тип логіки. Взагалі, я математичний закінчувала. І красиві слова на мене рідко діють. Більше всього діє точність... А її я не бачу. Читаючи Біблію з початку в мене на багато чого відкрились очі. Я більше взнала чим стоячи на проповідях в церквах і монастирях. Але каша в голові ще не уляглась. На рахунок Пасхи , так ми святкуємо як усі з високим хлібцем ,з сиром і з вином, там точно без закваски не обійшлось, ;-) з свинською шинкою і з розмальованими яйцями.
Це дуже добре, що Ви маєте бажання вивчати Святе Письмо і намагаєтесь зрозуміти волю Божу. Я тільки підтримую це Ваше прагнення. Єдине, що я хотів донести до Вас, що не можна правильно зрозуміти Старий Заповіт без Нового. Новий Заповіт це свого роду ключик, який відкриває розуміння того, що відбувалося з єврейським народом до приходу Ісуса Христа. Я також розумію, чому для Вас так важлива логіка і точність в цьому питанні – я і сам такий. Тому спробую пояснити логічно і без красивих та високих слів, чому в сучасній церкві допускається до освячення на Пасху квасні продукти, і навіть продукти із нечистих (за законом Мойсея) тварин, хоча в Старому Заповіті ці продукти забороняються. Це видиме начебто протиріччя не можливо зрозуміти без наступного. Нам треба логічно і чітко зрозуміти одну річ – є Старий Заповіт, котрий стосувався лише євреїв і є Новий Заповіт, який стосується кожного християнина. Старий Заповіт між Богом і людьми припинився із приходом Самого Бога на землю – Ісуса Христа, він лишився в минулому. Особисто Христос відмінив Старий Заповіт і замінив його на Новий. Тепер логіка і лише факти. В Старому Заповіті, якщо я не помиляюсь, було приблизно 613 заповідей (в тому рахунку про знищення закваски на страрозавітню Пасху). Але проблема в тому, що всі ці заповіді не можливо виконати, як би людина не старалася. І іудеї не могли виконати весь закон Мойсея. Наприклад, Апостол Петро на першому Апостольському соборі в Єрусалимі так сказав про тих, хто вчить необхідності виконувати всі приписи Закону: «Отож, чого Бога тепер спокушуєте, щоб учням на шию покласти ярмо, якого ані наші отці, ані ми не здолали понести? Та ми віруємо, що спасемося благодаттю Господа Ісуса так само, як і вони. » Діяння 15:10-11. Більше того, всі заповіді Закону Мойсея були надані євреям не для того, щоб виконувати кожну їх букву. Все це було надано заради зовсім іншої цілі.

Тому робимо висновки, по-перше, в Старому Заповіті Бог дійсно наказав євреям святкувати старозавітню пасху із прісними хлібами. По-друге, Бог в новозавітній час особисто прийшов на землю і скасував Старий Заповіт, в тому рахунку і заповідь про опрісноки. Замість цього Бог Іісус постановив Новий Заповіт і Нову Пасху, яку наказав святкувати із квасним хлібом: «Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє» Мф 26:26 (зверніть увагу на грецьке слово «хліб» - «Артос», яке в новозавітній час означає саме квасний хліб). Тобто Бог Ісус Христос в Старому заповіті наказав євреям святкувати старозавітню пасху із прісними хлібами, а коли Сам особисто прийшов на землю, то відмінив свою стару заповідь і всім нам наказав святкувати новозавітну Пасху із квасним хлібом. Логічно тут спитати, для чого Бог так зробив? Я особисто думаю, що це не просто якісь безглузді забаганки. Річ в тім, що Христос постійно розповідав в притчах, що Він приніс на землю нове вчення (притчі про старе на нове вино – що символізує Старий на Новий заповіт) , а також притча про Царство Небесне, яке Христос порівнює із закваскою. Думаю, що квасний хліб в цьому сенсі символізує нове вчення Нового Заповіту (який так далеко знаходиться від Старого, як небо від землі відповідно).

Тому Ви, звичайно, можете святкувати єврейську паску із опрісноками (до речі, не забудьте ******** маленьке ягня і помазати його кров’ю двері в своїй квартирі :) ) - але майте на увазі, що то ви будете святкувати вихід євреїв із під Єгипетського рабства. Я ж, як і інші православні християни буду святкувати Пасху нашу, Христову, із закваскою, і святкувати буду вихід всіх людей із під рабства гріха і сатани через пасхальне Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Обирайте самі, яку саме паску будете святкувати Ви? :)

Останнє редагування:
Вибачте, а де написано що в Єгипті був сатана ? Га ? А в рабство загнав народ Йосип , через те що забрав зерно в народу, і не просто давав його а продавав по великій ціні за срібло, золото, землю ,та рабство, і тільки після того як народ став рабами дав зерно засіяти землю ВЖЕ фараона. Ще тоді хто Сатана? Може Йосип, якій ввів народ єгипетський в рабство ?

На рахунок церкви так останній раз була недавно, цього місяця, на вінчанні хресниці моєї мами в м. Самбір. Вона вийшла за поляка, розписались в Польщі а вінчались тут.Так як вінчання було після служби, а ми приїхали зранку то прийшли раніше і потрапили на службу Божу, це був греко–католицький храм, де навіть і не подумали б молитись за Московського владику, а молились за мир , за здоров'я наших військових і служба закінчилась виконанням всіма вірянами «Боже, великий єдиний, нам Україну храни»

Далі, про Почаїв. Там не тільки та бабуля. Так стали ми в ЧЕРГУ в спеціальну хату дати записки « за здравія». Так во монах вичитував всіх всіх. Наприклад, всіх питав де хрещений, і в яку церкву ходите, якщо православний Київського то зразу виганяв і казав що ща таких молитись не будуть,( ну що там ви говорили про те що треба молитись за ворогів? Якщо навіть Почаївська лавра не хоче брати бумажки за православних сусіднього патріархату ?, тільки не кажіть що так правильно, то я буду розцінювати як подвійні стандарти) . Ну це ще не все. Прямо в Лаврі я купила церковний ДВД– диск про Почаївську Лавру. Так знаєте що там , на відео, було? Виявляється що Лавру збудували греко–католики. І ту ікону, на яку всі моляться подарувала Лаврі католичка.... Так, що з це получається що православні московського патріархату, зайняли храм який будували греко—католики , моляться на греко–католикьку ікону, і гонять з храму не тільки греко–католиків але й православних немосковського патріархату. Во така малина....

Останнє редагування:
Вибачте, а де написано що в Єгипті був сатана ? Га ? А в рабство загнав народ Йосип , через те що забрав зерно в народу, і не просто давав його а продавав по великій ціні за срібло, золото, землю ,та рабство, і тільки після того як народ став рабами дав зерно засіяти землю ВЖЕ фараона. Ще тоді хто Сатана? Може Йосип, якій ввів народ єгипетський в рабство ?
Ви можете привести мою цитату, де я стверджую, що «що в Єгипті був сатана»? :)
Зрозумійте мене правильно: я зовсім не стверджував, що в «Єгипті був сатана», я просто не міг би сказати таку маячню, і історію із Йосипом та його синами я знаю не гірше за Вас. Спробую вам пояснити із точки зору логіки, що таке аналогія, що таке образ і прообраз. Аналогія – це умовивід, в якому на підставі схожості предметів, явищ чи понять у будь-якому відношенні роблять висновок про схожість цих предметів, явищ чи понять в інших відношень. Тепер давайте порівняємо із Вами 2 пасхи – старозавітну та новозавітну.

Перше. Як євреї потрапили до рабства фараону в Єгипті (не важливо як вони прийшли до Єгипту, але за фактом, в решті решт вони стали рабами), так і все людство потрапило до рабства сатани – до рабства гріха. (Теж, не важливо як, через Адама і Єву, їх спокусу сатаною, але зараз не про це) Увага! Аналогія тут наступна: рабство єгипетське – це прообраз рабства гріху. Фараон прообраз сатани (зауважте, я не стверджую що фараон це сатана, а його прообраз. За визначенням, прообраз – це те, що послужило зразком для чогось. Тобто, на прикладі історії про поневолення євреїв, Господь показує нам іншу, духовну реальність - поневолення всього людства гріхом!). Йдемо далі по нашій аналогії. Єврейський народ це прообраз християн.

Друге. Як євреї вийшли із Єгипетського рабства завдяки жертві пасхального ягняти, кров’ю якого були викуплені ізраїльські первістки, так і все людство було виведене із рабства гріха, смерті і сатани завдяки Жертві Агнця Божого – Ісуса Христа на хресті, кров’ю, Якого були викуплені нові первістки Божі – всі християни. Тобто, ягня тут виступає прообразом самого Христа.

Третє. Як євреї перейшли крізь Червоне море та, таким чином, вийшли із рабства, так і кожен християнин при хрещенні виходить із рабства гріха. Тут аналогія наступна: прохід крізь Червоне море символізує хрещення людини.

Четверте. Як євреї вступили в союз із Богом на 50-тий день після виходу із Єгипту і отримали від Бога Закон – 10 заповідей, так і християни вступили в союз із Богом на 50-тий день після виходу із рабства гріха – тобто Воскресіння Христа . Ця подія називається П’ятидесятниця – сходження Святого Духу на Апостолів і заснування християнської Православної Церкви. У нашому випадку Дух Святий пише заповіді не на кам’яних скрижалях, а на скрижалях серця кожного християнина, як про це влучно сказано в Новому Заповіті.

П’яте. Як євреї мандрували серед пустині, проходили різноманітні випробування і їли чудесну ману, яку посилав їм Бог, так і життя кожного православного християнина проходить в мандруванні серед випробувань та скорботі (ну, якщо Ви не втікаєте від цих випробувань та скорбут, які вам посилає Господь, в іншу конфесію :) ), а також Бог в поміч посилає нам «чудесний хліб»: Тіло та Кров Христову у святому причасті (чи впевнені Ви, що хочете ризикнути своїм духовним здоров’ям і спасінням, і покинути ці Святі Дари, які Бог дає саме через канонічну Православну Церкву, і піти до тих же розкольників – греко-католиків?? :)).

Шосте. Як Мойсей підняв мідного змія, дивлячись на якого євреї зцілялися від укусів змій. А після мандрування ввійшли в землю Обітовану, так і кожен віруючий у Христа дивлячись на хрест Ісуса Христа спасається від підступів диявольських і після свого земного мандрування входить в Царство Небесне (якщо, звичайно, гідний цього).

Ось так співвідноситься історія про євреїв із аналогічним християнським тлумаченням Нового заповіту та вченням про спасіння людини. Спасіння від Єгипетського рабства символізує і є повним прообразом спасіння від гріха християн через жертву Ісуса Христа. Сподіваюся, що мені вдалося Вам пояснити за допомогою логіки, що таке аналогія, образ і прообраз,а, саме головне, який зв'язок існує між подіями, що трапились із єврейським народом в Старому Заповіті, із спасінням християнина в сучасності. Тобто, Старий Заповіт ,це не просто історія, що давно минула, це події, що можуть дуже багато нам пояснити у нашому сучасному християнському шляху. І вивчати Старий Заповіт дуже потрібно, але, як я сподіваюсь, Ви уже зрозуміли, зовсім не для того, щоб бездумно копіювати єврейську обрядовість чотиритисячолітньої давності :) :).
На рахунок церкви так останній раз була недавно, цього місяця, на вінчанні хресниці моєї мами в м. Самбір. Вона вийшла за поляка, розписались в Польщі а вінчались тут.Так як вінчання було після служби, а ми приїхали зранку то прийшли раніше і потрапили на службу Божу, це був греко–католицький храм, де навіть і не подумали б молитись за Московського владику, а молились за мир , за здоров'я наших військових і служба закінчилась виконанням всіма вірянами «Боже, великий єдиний, нам Україну храни»
Давайте знову апелювати до логіки і історичних фактів. Греко-католики або, точніше, Уніати (мені цей термін більше подобається – він відкриває суть цього явища) – це фактично ті православні, які завдяки кулуарним інтригам під натиском адміністративного ресурсу, репресій та тиску католицької Польщі зрадили Православну церкву та перейшли до підпорядкування папи Римського у 1596 році. Зазначте, до цього наші пращури ще з часів святого рівноапостольного Володимира, який і хрестив Київську Русь, невідступно та благоговійно зберігали істинну православну віру. Декілька разів велика частина уніатів поверталася через покаяння до Православної церкви (1839р., 1946р.), але через деякий час знову зраджувала Православ’я. Якщо Ви бажаєте бути частиною цієї великої зради і брехливої афери, то це Ваше право, я не буду Вас від цього відговорювати. Але майте на увазі, що уніати теж моляться за іноземного владику, якщо не московського, так римського :). Коли я казав, що в канонічній Українській Православній Церкві серед інших молитов згадують здоров’я московського патріарха, то це зовсім не означає, що наша церква хоч якимось чином підтримує Кремль, Путіна, його політику чи російські війська. Ні, зовсім не так!! Наша церква не займається політикою (як, наприклад, той же «київський псевдо патріарх» :)). І, звичайно, наша церква молиться за перемогу українського війська, за незалежну Українську державу та за мир на нашій багатостраждальній землі. Так що не обманюйтесь, не тільки уніати моляться за Україну :) :).
Далі, про Почаїв. Там не тільки та бабуля. Так стали ми в ЧЕРГУ в спеціальну хату дати записки « за здравія». Так во монах вичитував всіх всіх. Наприклад, всіх питав де хрещений, і в яку церкву ходите, якщо православний Київського то зразу виганяв і казав що ща таких молитись не будуть,( ну що там ви говорили про те що треба молитись за ворогів? Якщо навіть Почаївська лавра не хоче брати бумажки за православних сусіднього патріархату ?, тільки не кажіть що так правильно, то я буду розцінювати як подвійні стандарти) .
«Сусідній патріархат» - це щось новеньке :). Дуже кумедна фраза :)
І знову лише факти. Зі всією до Вас повагою, хочу зазначити, що у світовому Православ’ї не має такого поняття, як «київський патріархат». Є лишень Київська Митрополія, яка існує ще з часів князя Володимира, а точніше із 988 року, і яку в наш час очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій. Що стосується самозванця Філарета (хоча, це його монашеське ім’я, а оскільки його лишили звання монаха, то слід його називати – пан розстрига Денисенко), який йменує себе «патріархом київським», то це відомий аферист, самозванець, який сам назвав себе патріархом і очолив свою псевдо-церкву. Це взагалі випадок для психіатричної клініки, ну, подумайте, як би я, наприклад, вдяг всі атрибути римського первоепископа і сказав би – я папа Римський… Самі подумайте, куди би мене одразу відвезли… :) :)

Які ми маємо факти. Філарета (Денисенко) висвятила у єпископи РПЦ. Випускник Московської духовної семінарії. Головний претендент на патріарха московського у 1990 році. Після того, як йому не вдалося стати патріархом у Москві, вирішив будь-якою ціною, поправши святі канони Православної церкви бути псевдо-патріархом у Києві (хоча до цього ненавидів українську мову і взагалі все українське). Вкрав церковну казну і за допомогою бойовиків почав захоплювати православні храми і створювати свою полукримінальну структуру, під назвою «українська православна церква київського патріархату». У 1992 році був позбавлений священного сану (це логічно, бо РПЦ його висвітила у священика, РПЦ його сану і позбавила). У 1997 році був відлучений від Православної Церкви. Тепер, увага!, питання - чому Вас дивує те, що за Святою Літургією у Почаївській Лаврі (а записки читаються саме за літургічною молитвою) не моляться за таких одіозних діячів як Філарет і його прибічників? Звичайно, християнин зобов’язаний молитися за весь світ, в тому рахунку і за своїх ворогів, але, вибачте, за святими і древніми канонами Православної Церкви за літургією священик має право молитися тільки за членів Церкви і ні за кого більше. Не ми придумали ці правила (а святі отці), і не нам порушувати святі канони.
Ну це ще не все. Прямо в Лаврі я купила церковний ДВД– диск про Почаївську Лавру. Так знаєте що там , на відео, було? Виявляється що Лавру збудували греко–католики. І ту ікону, на яку всі моляться подарувала Лаврі католичка.... Так, що з це получається що православні московського патріархату, зайняли храм який будували греко—католики , моляться на греко–католикьку ікону, і гонять з храму не тільки греко–католиків але й православних немосковського патріархату. Во така малина....
Боюсь, і тут Ви пропустили деякі факти і логіку. Але я Вам нагадаю – Почаївська лавра заснована у 1240 році монахами із Києво-Печерської лаври. :) Тобто це було за 3 століття, до вище згаданої мною Брестської унії. Це означає, що лавра була заснована православними тоді, коли ні яких католиків на українській землі ще не було. Вся Галичина тоді зберігала святу віру Православну, яку успадкувала від князя Володимира. Але Ви праві, прийшов недобрий час (нагадаю, це було тоді, коли українські землі захопили католики-поляки), коли католики захопили (вкрали у православних) Лавру. Я не сперечаюсь, може вони там щось і побудували, а потім ще й подарували Лаврі (як про це чесно і розповідається на диску), але, вибачте, це ще не означає, що ми їм за їх злодіянні повинні Лавру віддати :). (Це все одно, якщо б хтось у Вас вкрав квартиру і, наприклад, зробив би в ній шикарний ремонт. Але, вибачте, що Вам до цього ремонту, якщо Вас вигнали із вашого житла? :) :) ) Почаївська лавра багато часу в минулому була і зараз є можна сказати останнім західним форпостом Православ’я на Україні. Колись тисячі галичан проривали кордон двох імперій (Російської і Австро-Угорської), щоб прийти і помолитися у Почаєві – Почаїв належав до Російської імперії, а Галичина до Австро-Угорської). Кажу це із великим жалем, бо зараз галичани забули свою віру, віру Православну, віру своїх пращурів. Хтось із них ходить до розстриги Денисенка, що оголосив себе «патріархом», а хтось приєднався до великої польської афери – Унії.

Але не будемо про сумне… Щиро бажаю Вам (як і раніше) досконало, із логікою і фактажем розібратися із Старим Заповітом, а також розібратися, чим відрізняється Православ’я від католицизму і чому повна істина християнства є саме і тільки у Святій Православній Церкві, а не де інде. Якщо Ви чесно і неупереджено розберетеся із цими питаннями, то вірю, що ніколи в світі у Вас більше не виникне бажання шукати повноти християнської істини там, де її нема, і ніколи не було.

З повагою, S.P.Ranger.

Останнє редагування:
святкувати буду вихід всіх людей із під рабства гріха і сатани
тут ви писали про сатану. Хоча ще треба буде полистати "Біблію " і розібратись хто такий чи що таке "сатана"

не важливо як вони прийшли до Єгипту, але за фактом, в решті решт вони стали рабами
Чому ж це не важливо ?. Особисто для мене важливо хто цілий народ загнав в рабство. і я знайшла це в "Біблії"

якщо Ви не втікаєте від цих випробувань та скорбут, які вам посилає Господь, в іншу конфесію

Ну перед тим я почала розбиратись що канонічне а що ні. повірте багато літератури перечитала.

канонічну Православну Церкву, і піти до тих же розкольників – греко-католиків??
я думаю . думаю і читаю . Вашу думку також прочитаю. і обдумаю. Тільки не розумію чому ви думаєте що спасіння є тільки в православних?

наші пращури ще з часів святого рівноапостольного Володимира, який і хрестив Київську Русь, невідступно та благоговійно зберігали істинну православну віру
ну не зовсім так . Коли Володимир хрестив Київську Русь то розподілу церков ще НЕ БУЛО . І він визнаний Римською церквою святим. і до тепер в Римі в Балиліці св. Петра є його мозаїка.

Коли я казав, що в канонічній Українській Православній Церкві серед інших молитов згадують здоров’я московського патріарха, то це зовсім не означає, що наша церква хоч якимось чином підтримує Кремль, Путіна, його політику чи російські війська
ой як красиво вами написано тільки чомусь моя логіка цих ваших красивих слів просто не сприймає, так як і не сприймає святого московської церкви Андрія Боголюбського , який палив київські церкви ,убивав і грабував київський народ вкрав і вивіз в Московію ікону Богородиці х Києва і став Святим. я не буду молитись за їх здоров"я.

Останнє редагування:
Тільки не розумію чому ви думаєте що спасіння є тільки в православних?

Я цього не стверджував, я лишень сказав, що повнота християнської істини знаходиться саме і тільки в Православній Церкві. Це означає, що можуть спастися і католики, але не "завдяки", а "незважаючи" на ті їх вчення, які вони спотворили.

Що стосується спасіння, то тут тільки одному Богу відомо, хто спасеться, а хто ні. Але треба розуміти, що навіть перебуваючи в Православ’ї - в повноті істини спастися не просто, тим паче важче спастися, якщо не володіти повною істиною.

ну не зовсім так . Коли Володимир хрестив Київську Русь то розподілу церков ще НЕ БУЛО . І він визнаний Римською церквою святим. і до тепер в Римі в Балиліці св. Петра є його мозаїка.
Розподілу не було формально, але реально в католицькій церкви вже було багато таких вчень, які ускладнюють спасіння людини. А тим паче зараз переходити в католицтво із Православ’я, це, на мою думку, просто духовне самовбивство.

ой як красиво вами написано тільки чомусь моя логіка цих ваших красивих слів просто не сприймає, так як і не сприймає святого московської церкви Андрія Боголюбського , який палив київські церкви ,убивав і грабував київський народ вкрав і вивіз в Московію ікону Богородиці х Києва і став Святим. я не буду молитись за їх здоров"я.
Вас ніхто не змушує комусь молитись і за когось молитись. Це взагалі Ваше особисте право – за кого хочете, за того і молитесь. Із святими також – Ваш особистий вибір, якщо життя якогось святого Вам подобається, можете у нього поросити, щоб він на небесах і за Вас Христу Богу помолився, якщо Вам життя когось не подобається – то тут Ви вільні, можете йому не молитися. Я зовсім за інше кажу – зате, що все це не приводи залишати Христову Церкву, чи не так?

З повагою, S.P.Ranger.

Останнє редагування:
о стосується самозванця Філарета (хоча, це його монашеське ім’я, а оскільки його лишили звання монаха, то слід його називати – пан розстрига Денисенко), який йменує себе «патріархом київським», то це відомий аферист, самозванець, який сам назвав себе патріархом і очолив свою псевдо-церкву. Це взагалі випадок для психіатричної клініки

а московськиі попи не те ж зробили і в 1484 році га ??? те ж саме ?? а в 1589 проголосили свій патріархат ??

ку. Але я Вам нагадаю – Почаївська лавра заснована у 1240 році монахами із Києво-Печерської лаври
1240 був похід хана Батия він спалив Київ а в 1241 спалив Ужгород.... і пішов і ******* венгрів... .

Вас більше не виникне бажання шукати Бога там, де Його нема.
останнім часом в мене виникає враження що Бог Є всюди крім московського патріархату.

Останнє редагування:
а московськиі попи не те ж зробили і в 1484 році га ??? те ж саме ?? а в 1589 проголосили свій патріархат ??

По-перше, не «московські попи», а київський митрополит, який на той час перебував у Москві. Почитайте історію уважніше.
По-друге, не порівнюйте ситуацію 1484 року, коли Константинопольська церква впала в унію із Римом( Головним приводом проголошення автокефалії було не бажання мати свого патріарха, а саме уніацька зрада Константинопольського патріарха ) із 1992 роком і Філаретом, який просто бажав влади і нічого іншого. Це канонічно різні речі, в першому випадку – спасіння Православного вчення від католицького поневолення, в другому злочин.
По-третє. У 1589 був не «проголошений» патріархат, а була отримана грамота від усіх інших помісних Православних церков, які і складають світову Православну Церкву Христову, тобто РПЦ отримала канонічно статус патріархату, а хіба так поступив Філарет, хіба він мав право плювати на канони Православної церкви?
Тому це зовсім різні діяння, які і близько одне на друге не схоже.

1240 був похід хана Батия він спалив Київ а в 1241 спалив Ужгород.... і пішов і ******* венгрів...

Так так, ви абсолютно праві, і православні монахи, що втікали від Батия, заснували Почаївську лавру - православні монахи - не католицькі! :)

останнім часом в мене виникає враження що Бог Є всюди крім московського патріархату.

Я оперую фактами, а не враженнями. Я не можу собі дозволити, щоб моя віра, яка так цінна для мене, грунтуваласья на враженнях, а не на фактах.

З повагою, S.P.Ranger.

Останнє редагування:
і ще спогади про поїздку до Почаєва. Стоїмо ви в довгій черзі дати записки за здравіє. Я записала всіх родичів до 2 коліна в записку. Так вичитує монах старшого чоловіка. "Кто такой Снанислав ? нет такого имени. Не будем молится за такого" . Той чоловік каже що так "Піп хрестив". "Нет нельзя" в Мене в записочці також була те ім"я тільки жіночого роду- Станіслава. Таке ім"я по паспорту і так піп хрестив. Довелось в черзі тихенько переписати записку. поясніть чому мені не можна було вписати записку за здравіє стареньку 70- річну жінку ? га ??? тому що її піп поганим іменем похрестив ? га ???

Назад
Зверху Знизу