Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обсудим религию "Православие"

• Автор теми Автор теми SPRanger
  • Дата створення Дата створення
По-третє. У 1589 був не «проголошений» патріархат, а була отримана грамота від усіх інших помісних Православних церков, які і складають світову Православну Церкву Христову, тобто РПЦ отримала канонічно статус патріархату, а хіба так поступив Філарет, хіба він мав право плювати на канони Православної церкви?
Тому це зовсім різні діяння, які і близько одне на друге не схоже.

і скільки підільних підписів в тій грамоті ??? га ???? А скільки часу тримали людей в заложниках ??? Для того щоб був створений Патріархат потрібен був СОБОР а його не було. - а все робиться на обмані. Звідси мій висновок - я вважаю саме московську церкву не канонічною.

і ще спогади про поїздку до Почаєва. Стоїмо ви в довгій черзі дати записки за здравіє. Я записала всіх родичів до 2 коліна в записку. Так вичитує монах старшого чоловіка. "Кто такой Снанислав ? нет такого имени. Не будем молится за такого" . Той чоловік каже що так "Піп хрестив". "Нет нельзя" в Мене в записочці також була те ім"я тільки жіночого роду- Станіслава. Таке ім"я по паспорту і так піп хрестив. Довелось в черзі тихенько переписати записку. поясніть чому мені не можна було вписати записку за здравіє стареньку 70- річну жінку ? га ??? тому що її піп поганим іменем похрестив ? га ???
Пушо поп довбойоп.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

, не порівнюйте ситуацію 1484 року, коли Константинопольська церква впала в унію із Римом( Головним приводом проголошення автокефалії було не бажання мати свого патріарха, а саме уніацька зрада Константинопольського патріарха ) із 1992 роком і Філаретом, який просто бажав влади і нічого іншого. Це канонічно різні речі, в першому випадку – спасіння Православного вчення від католицького поневолення, в другому злочин.

Ну що таке унія ще об"єднання . Роз'єднались колись - так вирішили об'єднатись підписали офіційний документ - УНІЮ. Законний документ , а московська церква не захотіла підписувати і відкололась. таким чином кононічна уніацька а московська розкольники . ВСЕ.

Ну що таке унія ще об"єднання . Роз'єднались колись - так вирішили об'єднатись підписали офіційний документ - УНІЮ. Законний документ , а московська церква не захотіла підписувати і відкололась. таким чином кононічна уніацька а московська розкольники . ВСЕ.
Современная РПЦ не только раскольники но еще и самосвяты.

наприклад, той же «київський псевдо патріарх»
Киевский Филарет получил посвящение из тех же рук шо и Редигер. Кирушика же тогда и рядом не стояло.

Це означає, що лавра була заснована православними тоді, коли ні яких католиків на українській землі ще не було. Вся Галичина тоді зберігала святу віру Православну, яку успадкувала від князя Володимира. Але Ви праві, прийшов недобрий час (нагадаю, це було тоді, коли українські землі захопили католики-поляки), коли католики захопили (вкрали у православних) Лавру. Я не сперечаюсь, може вони там щось і побудували, а потім ще й подарували Лаврі (як про це чесно і розповідається на диску), але, вибачте, це ще не означає, що ми їм за їх злодіянні повинні Лавру віддати
більшість старих церков взагалі на язичеських капищах стоять . :)))

Підкреслюю, ніякого адміністративного, фінансового чи іншого підпорядкування в УПЦ МП московському патріарху просто не має – лише одна молитва за здоров’я, у всіх інших сенсах наша церва повністю автокефальна, тобто незалежна і самостійна!)
Киздиш шо Троцкий. Шож тогда в УПЦ МП не патриарх а тока митрополит сидит? Тока не надо про "епископы все равны".

Ви фактично взагалі вийдете за межі тієї Церкви, яку створив особисто Сам Христос.
Христос от нынешней РПЦ так же далек как алфацентавра от Земли. РПЦ детище антихриста - сралина.

Наша церква не займається політикою
Даже не смешно.

Вся Галичина тоді зберігала святу віру Православну, яку успадкувала від князя Володимира.
****еж православия. Владимирово крещение до раскола на католик - православный было.

(це логічно, бо РПЦ його висвітила у священика, РПЦ його сану і позбавила)
Логично тогда шо наместник Христа на земле Папа Римский лишил православных любой благодати.

за літургією священик має право молитися тільки за членів Церкви і ні за кого більше.
Расскажи это тем попам шо Батыя славили, ога. Видать, яйцом покрестили, да.

(Це все одно, якщо б хтось у Вас вкрав квартиру і, наприклад, зробив би в ній шикарний ремонт. Але, вибачте, що Вам до цього ремонту, якщо Вас вигнали із вашого житла? )
Кирушику с его золотой пылью канешно виднее. :ги:

Останнє редагування:
і ще спогади про поїздку до Почаєва. Стоїмо ви в довгій черзі дати записки за здравіє. Я записала всіх родичів до 2 коліна в записку. Так вичитує монах старшого чоловіка. "Кто такой Снанислав ? нет такого имени. Не будем молится за такого" . Той чоловік каже що так "Піп хрестив". "Нет нельзя" в Мене в записочці також була те ім"я тільки жіночого роду- Станіслава. Таке ім"я по паспорту і так піп хрестив. Довелось в черзі тихенько переписати записку. поясніть чому мені не можна було вписати записку за здравіє стареньку 70- річну жінку ? га ??? тому що її піп поганим іменем похрестив ? га ???

Не міг православний піп охрестити людину з ім’ям , якого не має в православних святцях. А чому за православною літургією моляться лише за членів церкви я уже пояснив, читайте вище :)

Надо было еще как Кирушик яхт, заводов, газет-пароходов попросить?

Я не знаю о каких заводах, газетах и параходах Вы говорите, но про яхты только не нужно. Этот фейк еще "позавчера" разоблачен, яхта была арендована, или Вы не в курсе этого разоблачения? :):)

і скільки підільних підписів в тій грамоті ??? га ???? А скільки часу тримали людей в заложниках ??? Для того щоб був створений Патріархат потрібен був СОБОР а його не було. - а все робиться на обмані. Звідси мій висновок - я вважаю саме московську церкву не канонічною.

О, який жах, піддільні підписи, заложники... ****... А Ви не могли б привести факти? :)

Помиляєтесь, то був не розкол, а откол Римського епископа від Православної церкви (в Православній церкві лишилося 4 патріархи, а в Римській один), тому не розповідайте про "об'єднання", гріх розколу Церкви Христової не змивається навіть кров'ю мучеників, і цей гріх - на Римському епископі.

більшість старих церков взагалі на язичеських капищах стоять . :)))

Чому тоді Ви хочете перейти до уніатів? може одразу до язичества?? :)

Між тим, це нічого не доводить, все одно Почаївська Лавра була заснована православними, а католики, як не крути, вогнем та мечем її завойовували і, думаю, тут їм нічим пишатись.

З повагою, S.P.Ranger.

Останнє редагування:
Киздиш шо Троцкий. Шож тогда в УПЦ МП не патриарх а тока митрополит сидит? Тока не надо про "епископы все равны".

Христос от нынешней РПЦ так же далек как алфацентавра от Земли. РПЦ детище антихриста - сралина.

Даже не смешно.

****еж православия. Владимирово крещение до раскола на католик - православный было.

Логично тогда шо наместник Христа на земле Папа Римский лишил православных любой благодати.

Расскажи это тем попам шо Батыя славили, ога. Видать, яйцом покрестили, да.

Кирушику с его золотой пылью канешно виднее. :ги:

Я також, читала, десь в Московії є храм де Батия благословили на похід, взамін на те щоб Батий не руйнував їх храма. І Батий дав
Охоронний ордер....

І,дійсно, хрещення було до розколу...

Я не знаю о каких заводах, газетах и параходах Вы говорите, но про яхты только не нужно. Этот фейк еще "позавчера" разоблачен, яхта была арендована, или Вы не в курсе этого разоблачения?
Ага, и лимузин арендован и поместье и квартирка и часы...

Я ще нічого не вирішила, дочитаю «Біблію» буду вирішувати.

хоча, «Біблія» одна що для православних що для католиків

Я пощікавилась греко–католицька визнає хрещення православних і вінчання. І т.д. Була в греко–католицьких храмах, та православних МП , в київського патріархату ще не була. Один раз була в мечеті. Але то була просто екскурсія . Тобто, ще було років 5 назад, в Криму , екскурсія по Євпаторії. Нас завели в мечеть на жіночу територію, всіх і жінок і чоловіків. На коврики дозволили тільки хлопчикам до 12 років зайти. Нам показали мечеть,розказали, про свою віру. Подякували за візит. Було приємне враження.

Хоча було і багато хорошого в Лаврі. Наприклад ми зняли кімнату на 3 чол. Я була з подружкою та її малим (5 рочків) .кімната при лаврі стояла досить дешево, в там було нормально. Правда нас потім вичитали за те що «ми відбились від стада» зняли окрему кімнату, замість того щоб піти з всіма паломниками,в загальний гуртожиток по 10 люд. В кімнаті. Правда, віддувалась подружка сказала що все заради малого.

Потім, ми ходили купатись в джерело св. Анни. Була досить класна водичка, ну малий не зміг би сам залізти і вилізти але нам попався хороший мужик ,який взяв нашого малого і 3 рази його окунав.

До речі, цієї зими повсітила воду на водохрестя в двох храмах, православному і греко–католицькому ;-)

Останнє редагування:
Я також, читала, десь в Московії є храм де Батия благословили на похід, взамін на те щоб Батий не руйнував їх храма. І Батий дав
Охоронний ордер....

І,дійсно, хрещення було до розколу...
Голубка, какая Вы великая фантазерка )) Никогда храмы не благословляли хана Батыя. И ханы не вмешивались в традиции и религию Руси.
Вы наверное читали о "ярлыке." Так все русские князья должны были получить ярлык -письменный указ от хана, в котором признается владычие над собой и в нем же хан разрешает княжение. Возможно и храмы получали ярлыки ( точно не знаю)
А благословлять Батыя церковь не могла, т к Батый не принадлежал ни к какой вере.

А благословлять Батыя церковь не могла, т к Батый не принадлежал ни к какой вере.
:іржач::іржач::іржач:

Вы наверное читали о "ярлыке." Так все русские князья должны были получить ярлык -письменный указ от хана, в котором признается владычие над собой и в нем же хан разрешает княжение. Возможно и храмы получали ярлыки ( точно не знаю)
На княжение? ;)

Голубка, какая Вы великая фантазерка )) Никогда храмы не благословляли хана Батыя. И ханы не вмешивались в традиции и религию Руси.
Вам тоді треба почитати „Ясу Чинзісхана» ще збірник законів. Той монастир міг уціліти тільки в одному випадку. Вони мали визнати Чингісхана намістником Бога на Землі і благословити на похід. А ярлики ще просто бумажки Чингісхана та інших володарів . Ще одначає що саме він був справжнім володарем.

Просто смешно читать об Батые-атеисте. Он в партии не был часом?

По идее храмы не должны были получать ярлыки. Но голубка же что-то такое читала. Другое я не смогла представить, что это могло быть.
Историю тщательнЕЕ изучать надо. Тогда мож и не произойдет встреча Македонского на Енисее.

Вам тоді треба почитати „Ясу Чинзісхана» ще збірник законів. Той монастир міг уціліти тільки в одному випадку. Вони мали визнати Чингісхана намістником Бога на Землі і благословити на похід. А ярлики ще просто бумажки Чингісхана та інших володарів . Ще одначає що саме він був справжнім володарем.
Вы ошибаетесь. Чингизхан был веротерпим.
Женились на княжнах из среднеазиатских племен, вроде кераитов, принявших христианство несторианского толка. Армия -ислам. Часть монголов язычники, часть буддисты, чать исламисты-суфийского толка.
Чингизхана интересовало политическое влияние. В душу к побежденным народам он не лез. Полное подчинение, а верь во что хочешь.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Монгольская_империя
Джувейни сообщает, что «поскольку Чингис не принадлежал какой-либо религии и не следовал какой-либо вере, он избегал фанатизма и не предпочитал одну веру другой или не превозносил одних над другими. Напротив, он поддерживал престиж любимых и уважаемых мудрецов и отшельников любого племени, рассматривая это как акт любви к богу». В изложении Ясы от Макризи отмечается, что «Чингисхан приказал уважать все религии и не выказывать предпочтения какой-либо из них».

Просто смешно читать об Батые-атеисте. Он в партии не был часом?
В Бога верил, но не принадлежал ни к какой религии и не следовал никакой вере.
В патрии, в партии был . Чекистом.

Историю тщательнЕЕ изучать надо. Тогда мож и не произойдет встреча Македонского на Енисее.
Вот и изучайте, чтобы у Вас встреч не происходило.

Останнє редагування:
В Бога верил, но не принадлежал ни к какой религии и не следовал никакой вере.
Веселая вы девушка.:підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::підстолом::клас:

Вот и изучайте, чтобы у Вас встреч не происходило.
Ненене, у меня тока с Одарием на Сингапурских хуторах.

новости православия

Полку дьячков - прибыло

Дмитрий Медведев получил удостоверение диакона РПЦ

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

"Дмитрий Анатольевич Медведев посвящен в диаконы русской православной церкви. Посвящение он получил в Щелковском районе Московской области, в деревне Новофрязино. Литургию в деревенской Князь-Владимирской церкви провел митрополит Крутицкий и Коломенский Ювеналий. На официальном сайте Московской епархии назван номер удостоверения диакона (такие есть, да) - №3590 от 17 августа 2015 года. Также сообщается, что Дмитрий Анатольевич «поставлен во чтеца»."

1440677972_56675.430x750.jpg
А на попА шо - звездочек на погонах не хватило?

Сразу попом не положено по уставу православной секты.
Пусть недельку-другую в дьячках побегает ради соблюдения
формальностей, а уж потом и поповскую карьеру сделает...
Чота разговор представил:
***ло: Дима, иди ты к монахам, все равно почти на всех заседаниях спишь.

Назад
Зверху Знизу