Я не знаю скільки тобі буде років, але мені вже буде під 40, коли всі його терміни та каденції спливуть. Аж сам не вірю...40...На момент початку війни, коли він прийшов до влади, мені було 28-29. Здавалося, що все життя по переду.
Я це до того, що не так багато подібних часових кредитів людина може роздати за своє життя. Час безцінний.
Порошенко відбувся як людина ще до початку війни. Сім'я, купа дітей, бізнес, посади, купа можливостей по всьому світу...Навіть зараз він вже ввійшов в історію з цим президенством та Томосом. Куди вже далі? З України йому більше не вичавити. Що йому ще треба? Яка в нього мотивація?
Не хотілося б дарувати подібні кредити людині, котрій це потрібно лише для того, щоб потішити свої амбіції та захистити капітал. Саме тому я не буду голосувати за Тимошенко, чи якогось Бойко.
Можливо в мене дуже великі забаганки та вимоги, але в мене немає відчуття, що він щось не вспіває. Скоріш дуже тягне.
Треба віддати йому належне, він зробив декілька речей, які дозволили стабілізувати Україну. Але більшість з них це скоріш просто дуже-дуже грамотне перехоплення мотузок управління старої корумпованої та гнилої системи. Він з нею не боровся, а просто в неї інтегрувався. Кернес тому явний приклад. Можливо то був єдиний вірний шлях, але це все одне не той результат, на який особисто я чекав. І що тепер голосувати за Порошенко, щоб він ще 5 років цю систему посмикав... ну окей. А далі що, які перспективи? За останні 5 років він не почне боротися з цією павутиною, бо він 5 років витратив на те, щоб нею керувати, і наразі її валити - це починати все з нуля, і втрата контролю. Але ж рейтингів "в один тур" для таких маневрів вже нема. Те що б проканало в 15 році, у 19 не проканає. Він піде через 5років, а Кернес. і такі як Кернес - будуть далі на місцях. Ця бандитська система буде далі жити, і робити теж саме, ось і все.
І в мене немає відчуття, що в нього є якись план. Лише якісь ситуативні рухи, відповіді на подразники. Але на деякі важливі речі він категорично не піде ні зараз, ні через 5 років...якось ця безисходність пригнічує.