Alex Raven група Свідки Кривавого Пастора
ПОРТРЕТ ЗРАДОФІЛА
Є у мене сусід. Назвемо його Вася. Насправді, його звуть Сергій. Але це не важливо. Бо мова йдеться про типаж. Він такий типовий сусід, який є у кожного - носить трєніки та майку-алкоголічку. Виходить ******** на сходи. Іноді випиває, але ще не дійшов стадії, коли ******* заміняє хліб.
Живе с жінкою. Взагалі до того він був одружений двічі, від кожного шлюбу має дитину. Старша дитина вже доросла. Васі категорично не везе з роботою. Я розумію, що іноді буває начальник-*****. Але щоб всі начальники були мудаками - це навряд. Вася не затримується на роботі довше, ніж три місяці. Забухав, щось вкрав - звільнили. Іноді десь підробляє - машину розвантажити, сусідам допомогти. В цілому, Вася роботи не цурається. Але не має спеціальності. Може, і мав би, але навіщо це йому. Жінка годує Васю, от і добре.
Взагалі то він добрий сусід. Проблем від нього немає. Але Вася дуже любить говорити про політику. Він уявляє себе експертом - політологом. Якщо хочете останні чутки про ліпецьку фабрику - це до Васі. При цьому Вася не є адептом руського міру. Визнає анексію Криму і війну, але якось в’яло.
Бо у всіх своїх бідах Вася винить Порошенко. За те, що життя не вдалося. За те, що ніколи не хотів нічого змінити в своєму житті. “Не були багаті, нічого і хотіти” - це життєва позиція Васі. Ні, він звісно, хоче знайти на вулиці чемодан з мільйоном долларів. Але щось зробити, щоб покращити матеріальне становище - не хоче.
Скиглення - це сенс життя Васі. В іншому випадку йому б довелося визнати, що то не олігархи вкрали в нього майбутнє, а він сам *******. Я таких людей називаю “професійні скиглії”. Типовий електорат популістів. Цій категорії людей було, і буде погано при будь-якій владі. Більше того, в якій країні б не опинився Вася, йому всюди буде погано. Звісно, він не опиниться, бо для цього потрібно щось змінити в своєму житті.
Мораль. Не будь таким, як Вася. Мало платять? Зміни роботу. Не вмієш? Навчися. Не сподівайся, що держава тобі щось дасть. Вона не дасть. Причому це справедливо не тільки для України, але також для будь-якої іншої. Ніде в світі не люблять халявщиків. 10 років свого життя я провів за кордоном, і всюди одне і те ж саме. Якщо працюєш і платиш податки - отримуєш від держави. Якщо ні - жебракуєш.