Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Знижка на баннерну рекламу 30%! Банер на всіх сторінках сайту, в мобільній та десктопній версії за 14 тис. грн на місяць. Статистика сайту. Контакт: kharkovforum.com@gmail.com

Обновки

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Хто як готувався, той так зараз і живе.
Судячи по моїх колишніх сусідах в двох локаціях - частний сектор та відносно свіжа багатоповерхівка - готувались ніяк. Зараз потерпають. В кого є гроші купують всяку хєрню по оверпрайсу. Інші - сидять в тиші і холоді. В багатоповерхівці ще й власна котельня, це як би і не погано, але не те щоб і рятує - треба резервне живлення на циркуляційний насос, наприклад, якого, звісно, немає...та там багатенько чого треба.
В малечі онлайн заняття в школі по факту відсутні. Без світла лягає інтернет, сідають батареї в ноутбуках і так далі і тому подібне. Вчителів не звинувачую - в них зарплатня ніяка, за свої кошти купувати не будуть, підозрюю, що скоро будемо просто скидуватися на їхнє енергозапезбечення, ото і вся історія.

ХФ так собі вибірка, на форумах сидять ті, хто хоча б вміє в букви і читання, ан масс ситуація поганенька, плюс люди банально не вміють в ту електрику і не знають, як воно зветься і що їм насправді треба в конкретній ситуації. Які там інвертори, публіка не знає навіть про існування реле напруги. Справжнього державного регулювання ситуації немає, є імітація якоїсь діяльності. Тут все як завжди, всі проти всіх і кожен сам за себе.

Моя думка проста - ніщо не заважає *****ам єбашить харківські ТЕЦ як зараз, так і до того, а що казати, схоже, і потім не буде заважати. Чому - тут всі вумні і самі знають ті фактори.
Пасивний захист подібних, вже збудованих обєктів, на мою думку, фактично неможливий. Терміни ремонту скоротити - так, захистити , як роблять зараз - ні.
Єдина гарна новина, що зима фактично закінчується і буде певний час щось придумати для тих, хто раніше сподівався, що проскочить.

Які там інвертори, публіка не знає навіть про існування реле напруги. Справжнього державного регулювання ситуації немає, є імітація якоїсь діяльності.
А что должно еще сделать государство?
Оно и так снабжает дома генераторами для воды и отопления (насосы), а также пытается постоянно давать свет в дома, где нет отопления

Моя думка проста - ніщо не заважає *****ам єбашить харківські ТЕЦ як зараз, так і до того, а що казати, схоже, і потім не буде заважати.
Тут была святая уверенность, что Терехов - супермер, который все порешал, а ТЭЦ-5 (и прочие) суперзащищены
Не то что в этом вашем ***ове (про Одессу вообще не говорили).

Что не переставали подчеркивать при каждом удобном случае - такова уж региональная идентичность с упором "а вот мы лучше столицы"

А как их показали - граждане, а что вы там раньше ****ели, а?
Начинают исходить на ****о. Готтентотская мораль, им же можно - а с ними так нельзя

Єдина гарна новина, що зима фактично закінчується і буде певний час щось придумати для тих, хто раніше сподівався, що проскочить.
Ничего эти люди не сделают. Многие из них нихрена не купили даже пауербанки летом, когда все им говорили - берите по скидке
Речь, конечно, про киевлян и одесситов
Но люди одинаковы везде

Готовится будут единицы

Если после полировки тебе их не затянули бронепленкой, то 55 евро ты выкинул на ветер ибо через пол года будут еще мутнее чем были до полировки.

Я позвонил в фирму которая мне делала полировку и мне сказали что пленки не нужны так как в качестве защиты используется специальный лак который наносится после полировки и вдобавок защищает фару от ультрафиолетового излучения.

Я позвонил в фирму которая мне делала полировку и мне сказали что пленки не нужны так как в качестве защиты используется специальный лак который наносится после полировки и вдобавок защищает фару от ультрафиолетового излучения.
Мне покрывали лаком.Года четыре ездил,проблем не выявилось.

ну власне або лак або плівка. але щось має захищати від UV після полірування, інакше пожовтіє протягом кількох місяців

У плівки є перевага, вона ще й від камінців захищає, робив таке років 5-6 назад, полірнули і в поліуретан затягнули, поки все ок.

Хто як готувався, той так зараз і живе.
Без світла лягає інтернет
Приклад. Коли є світло, я бачу десяток-два мереж вайфай зі свого та сусіднього дома (навіть можу подивитись, чи є світло у сусідньому будинку, подивившись мережі). Коли вимикають всім світло, тільки один телефон бачу роздає, та один 4G мобільний роутер. Тільки нещодавно додався ще один роутер.
Це при тому, що всі (більшість) оператори проводного інтернету ще роки три потому забезпечили резервне живлення, та прислали смски. То все що було треба, то заживити 12 В домашній роутер.
Вот пригадав новину - оператор вклався, а люди не оцінили, та виснажують базові станції.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Для этого установили более 80 тысяч современных LiFePO4-аккумуляторов.
«А дальше все взаимосвязано: пользователи переходят на мобильный интернет, растет нагрузка на базовые станции, время их автономной работы сокращается, качество мобильной связи и скорость передачи данных ухудшаются. Киевстар сделал часть своей работы для того, чтобы обеспечить резервные решения для сети. Теперь важно, чтобы каждый по возможности сделал свой шаг – так, чтобы страна оставалась на связи», – написал Комаров.

Что не переставали подчеркивать при каждом удобном случае - такова уж региональная идентичность с упором "а вот мы лучше столицы"
складається враження, що це посіяне зерно таки проросло у тебе в голові і ти почав заздрити харків'янам...
і тепер намагаєшься себе упевнити, що ти, як мінімум, не гірше

p.s. просто насправді в глибині душі ти розумієш, що диму без вогню не бувіє і всі оті речі, які ти описував не просто так )))
навіть боюся уявити, що буде з твоєю нервовою системою, якщо у Харкові об'являть, що метро та траспорт муніципальний залишаться безкоштовними і після воєнного стану :D

• Це лайк!
Реакції: dgr
навіть боюся уявити, що буде з твоєю нервовою системою, якщо у Харкові об'являть, що метро та траспорт муніципальний залишаться безкоштовними і після воєнного стану :D
За чий рахунок і чому ти цього хотів би? Це погано та популізм.

Ми, українці, на своїй землі самі розберемося, що добре, а що погано :увага:
Ти втратив право голосу, коли виїхав за кордон
Цікаво, для кого тоді існують закордонні виборчі дільниці? 🤔

пленка лучше, но если действительно вскрыли лаком - тогда "охрана - отмена". :курю:

Це при тому, що всі (більшість) оператори проводного інтернету ще роки три потому забезпечили резервне живлення, та прислали смски. То все що було треба, то заживити 12 В домашній роутер.
мне, например, никаких смс по этому поводу не присылали. предвидя ****ец я созрел на переход на оптику с провода, купил бесперебойник на роутер (LiFePO4), дождался когда приедет, подключил (как раз света не было) типа думаю хоть на лампочки моргающие посмотреть. а тут хруяк - сеть появилась... :D давай гуглить, оказывается еще в конце 22 года на подъездный свитч поставили бесперебойник. :курю: в общем, остался на проводе, моего бесперебойника хватает на 12 часов где то - мне пока достаточно. планы на дальше - инвертор и батка на 12-16 кВт. после - панели солнечные поставлю. сам бог велел - последний этаж + квартира выходит большей частью на юг и меньшей на запад. ибо со светом будет геммор еще лет так на 5-10 после окончания войны + цена за килловат будет увеличиваться.

ЗЫ: это мои личные планы и мысли - нивкоем случае никого ни куда не агитирую. хотите ныть - нойте, хотите "зраду" разгонять - идите на хруй. :курю:

По энергетике - 2-3. Как раздолбали хорошо ТЭЦ-5 и подстанцию на Малышева (если не путаю) - начались отключения света и тепла

Расскажите это своим землякам, которые веруют в исключительность Харькова и его энергетики
Точнее веровали, а сейчас массово открещиваются
Одін, ***ть, пожелал Львову виглядєть як Харьков. Другий радуєцця, шо Харькову стало ***ово, як Києву.
Откуда ви такіє беретесь? З Бєлгорода?

мне, например, никаких смс по этому поводу не присылали. предвидя ****ец я созрел на переход на оптику с провода, купил бесперебойник на роутер (LiFePO4), дождался когда приедет, подключил (как раз света не было) типа думаю хоть на лампочки моргающие посмотреть. а тут хруяк - сеть появилась... :D давай гуглить, оказывается еще в конце 22 года на подъездный свитч поставили бесперебойник. :курю: в общем, остался на проводе, моего бесперебойника хватает на 12 часов где то - мне пока достаточно. планы на дальше - инвертор и батка на 12-16 кВт. после - панели солнечные поставлю. сам бог велел - последний этаж + квартира выходит большей частью на юг и меньшей на запад. ибо со светом будет геммор еще лет так на 5-10 после окончания войны + цена за килловат будет увеличиваться.

ЗЫ: это мои личные планы и мысли - нивкоем случае никого ни куда не агитирую. хотите ныть - нойте, хотите "зраду" разгонять - идите на хруй. :курю:

мне даже в Брагансе приходится планировать установку гибридного инвертора с батареей на будущее когда деньги будут
только у меня другая причина, увеличение макс мощности потребления в режиме пик шейвинга тк не дают увеличить макс мощность обычным путем (это отдельная история которую как нибудь напишу)
заряжать батарею когда есть свободный резерв потребления и разряжать в пиках когда потребление превышает 3,40 квт домешивая нужное кол во из батареи
при этом солнечные панели не особо и нужны, их или поставлю сильно позже или вообще какой-то ветрячок вместо них, тк генерить энергию надо больше зимой чем летом

Задалі мнє тут люді питання. Є акум з машини. Є лампи з машини ближнє-дальнє світло. Звичайні галогєнкі. Під'єднати знають як. Але не знають - на скільки того світла вистачить, пока акум не розрядицця до критичної позначки.
А я хз. Ніколи не замислювався.

мне даже в Брагансе приходится планировать установку гибридного инвертора с батареей на будущее когда деньги будут
только у меня другая причина, увеличение макс мощности потребления в режиме пик шейвинга тк не дают увеличить макс мощность обычным путем (это отдельная история которую как нибудь напишу)
заряжать батарею когда есть свободный резерв потребления и разряжать в пиках когда потребление превышает 3,40 квт домешивая нужное кол во из батареи
при этом солнечные панели не особо и нужны, их или поставлю сильно позже или вообще какой-то ветрячок вместо них, тк генерить энергию надо больше зимой чем летом
тырнетики говорят, что в Брагансе количество солнечных дней в году 300+. так шо я бы не сбрасывал панели со счетов :курю:

Назад
Зверху Знизу