6? Будь-який?

4-5 гібрід містом також не споживає, наскільки я пам'ятаю той тест.
я хз шо за тест, але реальні показники середьного споживання на газованих пріусах актуальної генерації в таксі до 6.5 літрів по місту. газа.
пасат хоч нижче 8 опуститься по місту?
А про які "сильно вищі витрати" мова з твого боку?
95 коштує 6.07 pln
дизель - 7.55 pln
тож якщо дизель їсть 8 літрів на сотню по місту, то щоб зрівнятись по ціні кілометра гібрід має жерти аж 10 літрів.
двохлітрова mondeo HEV стільки на трасі при 160 не їсть..
додай туди ще мийку/заміну DPF, мийку ЄГР, адблю, механізм адблю, паливну дизельну тему, турбо.. гібриди ж в свою чергу розраховані на оцю міську міжсвітлофорну дрочильню, і навіть форсунки (розподілений вприск) коштують копійки порівняно з дизельними.
Мені немає чого сказати щодо екології дизелів з євро-6, але з євро-5 якихось суттєвих проблем містом не повинно бути.
Чистити впускний тракт доведеться ближче до 200к км, це без сумнівів.
Люди мають проблеми з екологією ближче до 200к км незалежно, чи машина їздила автобанами, чи ні. Нажаль, в Україні майже завжди одна опція - вирізати оте все і забути. Замість того, щоби полагодити.
Але якщо у дизеля проблеми з екологією, то у бензинів проблеми буквально із усім, бо щоби вписатись в обмеження по витратам палива (читай - викидам СО2), зменшили буквально все, заради мінімізації внутрішнього тертя: кільца, вкладиші і т.і. Воно не ходить, як ходило раніше.
євро6 актуальні як ніколи, тож за нього і мова..
проблеми різняться від марки до марки, але загалом щоб загнати дизель в євро6 доводиться зменшувати темперуру в місті будь якими шляхами, в тому числі і шляхом недогріву. той же форд екоблу їздить по місті на 65-70 градусах - це target temp.
так, може проблеми з adblue вилізуть ближче до 200, але і DPF по місті і особливо на коротких поїздках запхається значно раніше. і це не буде дешево. і майже завжди то іде в комплексі з з егр (а він там вже watercooled що додає проблем)
вирізання то окрема тема, не всюди то можна зробити красиво, десь блоки залочені, якщо мова за актуальні євро6 то воно вже надто глибоко інтегровано і на масовому рівні "відшивання" це єбейший колхозінг і я то прирівняв би до кримінала..
у бензинів сучасних може і весело, але якщо розмова саме за HEV то шо у тойоти, шо у форда маєш "старі" блоки з розподіленим вприском, на яких таксісти по 600к стабільно намотують якщо оливу міняють.
Витрата палива у 2,0гібрид по трасі якщо тримати 110-120 - біля 5,5-6літрів ( Можливо брешуть, але багато вже чув і бачив таких цифр і навіть менше). У звичайного бензинового 2.0 1AZ-FE за такої швидкості - 7+ літрів/100км легко.
та так і є, мондео на 140 на круїзі їсть 8 (стокова гума 245). а у тойоти з витратами все трохи краще