Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Неславянская россия и откуда взялся так называемый русский язык

• Автор теми Автор теми XAPKIB
  • Дата створення Дата створення
1713 р. – Московія наказом Петра Кривавого привласнює собі нашу назву Русь – росія. У такий спосіб завжди ворожі до Руси-України *******ти, !

Притомился уже разоблачать этот чес.:D

Ну да ладно, а мы почему от своего исконного названия отказались? Вот Вы , если Вас Анатолием называли, Вы бы на Анатолия и отзывались?

Или все таки свое имя, данное Вам родителями сохранили?:)

Ну да ладно, а мы почему от своего исконного названия отказались? Вот Вы , если Вас Анатолием называли, Вы бы на Анатолия и отзывались?

Ну, а я о чем..
ЧТО мешает назвать Украину Русью?

так что россияне, в понимании русского языка, с 1713

По-моему, термин "россияне" появился при Боре, который дирижировал оркестром (он произносил его так: "дарррррагие ссссссияне"). Хотя другие источники утверждают, что этот термин первым завернул такой себе серпасто-молоткастый Полозков.

Зкривати ім"я, яким тебе охрестили - великий гріх. Через це, я не розумію оцей інтернетівський спосіб присвоювати собі клікуху-нік.
Чосу немає аж ніякого. Це справа суто політична, яку нав"язували декілька віків. Візьміть будь-яку історичну книжку, яка була видана за царату. Ніде не знайдете (окрім написаних не чистими істориками, а тими. що писали на політичні замовлення) щоб мешканців Московії називали "руськими". Так і називали, або *******тами, або москалями.

с какой стати то она ваша?:D
вы предали терминологически Русь, акцептировав неблагозвучное название Украина
Русское царство-с 1547,россия- с 1713,
так что россияне, в понимании русского языка, с 1713,
а в укромовном понимании- росіяне-русские
Росіяне - це правильно по відношенню до мешканців Росії. Через це поняття однаково підходить усім націям, що населяють Росію.
Русичі - це мешканці Руси. Оскільки метрополією Руси була Малая Русь (як і в Візантії - мала Візантія, тобто Греція), то Україна - є країною русив-українців.

Чосу немає аж ніякого. Це справа суто політична, яку нав"язували декілька віків. Візьміть будь-яку історичну книжку, яка була видана за царату. Ніде не знайдете (окрім написаних не чистими істориками, а тими. що писали на політичні замовлення) щоб мешканців Московії називали "руськими". Так і називали, або *******тами, або москалями.

Это не правда. Русскими они называли себя и сами, русскими их называли польские, австрийские, итальянские послы. Я в теме приводил десяток примеров.

Это не правда. Русскими они называли себя и сами, русскими их называли польские, австрийские, итальянские послы. Я в теме приводил десяток примеров.
А Ви прочитали книжечку В.Січинського "Чужинці про Україну"? Я же Вам давав посилання. Там і порівняєте, як кого тоді ідентифікували чужоземці.

- называли и называли. Для нас главное, что "русскими" никогда не называла себя русь.

Остальное по теме - см.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

только там "правда"? :D
А Ви хоча б вникли у назву цієї книжки? Іще раз повторюю: "Чужинці про Україну". Книжка складається повністю із цитат запозичених з іноземних джерел, посилання на які є у бібліографії в цій же книжечці. Тобто, іще це називається "Список першоджерел". Для людини, у якої розвинутий принцип наукового підходу до вивчення та систематизування печатних відомостей, такий принцип є природним і не викликає таких запитань. Через це, раджу прочитати. Інша справа, чи готові Ви сприйняти відомості, які не відображають Ваших уявлень. Але уявлення можуть бути сформовані іншими джерелами, які писались лише з однією метою, дезорієнтувати на користь певним політичним запитам певних політичних кіл.
Щоб досягти потрібного ефекту першоджерела, в яких містяться правдиві історичні свідчення зпалюються, або іншим шляхом знищуються. А їхній брак замінюють фіктивними джерелами. Що і робилося послідовно іще з часів Петра І. Це досить відомі факти. Але ж ніхто не міг знищити документи та свідчення, які не зберігалися в Московії. А були за її межами. Їх, звичайно, не друкували і не пропускали ніякі відомості до РІ. Але вони були і є. І частина тільки цих відомостей, яка стосується України і Московської держави, опублікована в цій книжці. Так, що якщо у Вас є дух дослідництва Ви її прочитаєте... А, якщо ні... :) Так то, особиста Ваша справа.
Інша справа, що, якби Ви її прочитали і ми могли би з Вами поговорити по суті, то тоді можна зрозуміти. Але, Ви її не прочитавши, починаєте задавати питання, які можна розглядати виключно як недоречні та безглузді. Пробачте, але це - є фактом. ;)

Цитата: русские - это именно народ, а никакая не "национальность". Русские - открытая система. Быть русским - это заявительное право: русским вправе быть любой, кто объявляет себя таковым; и мы каждый раз оказываемся перед необходимостью признать этот акт. Но быть русским - значит подняться над своим местечковым, территориальным, этническим; отодвинуть его на второй план по сравнению с более значимой общностью. Поэтому нет и не может быть инстанции, доподлинно верифицирующей русскость и нерусскость, невозможно - по прибалтийскому образцу - ввести экзамен на знание России, поскольку нет в мире такого человека, который сумел бы его сдать.

Русской национальности не существует

Останнє редагування:
ну, даже есть принять вводную -Оскільки метрополією Руси була Малая Русь-при чем тут Украина?частичное территориальное сходство?
Русь - це середнє Придніпров"є. Але згодом до неї стали приєднувати і інші території, які і назвали Україною, на відміну від Московії. А відмінностей було дуже багато. Оці характерні відмінності й відзначено в огляді іноземних джерел інформації, яка наводиться в книзі В.Січинського "Чужинці про Україну".
Прочитайте, не пожалкуєте.

возможно, тогда российцы или иной термин, производный от россия с 1713

Даже в переписи 1897 года национальность не указывалась. Только вероисповедание и язык. А тебя каким-то образом аж в 1570 года занесло. :незнаю:

Вы про мордву? Думаю, стоит об этом спросить у самих мордвинов.
Долго думали.
Так вы не в курсе, являются ли они русскими?
И вы со своим таким невежеством лезете обсуждать нацию соседнего государства.

Но Украина стремится в Европу, и хочет всячески походить на Европу.
А губа не треснет из кякисальми за Украину расписываться?
Поэтому по-европейски должна быть украинская нация. А её нет.
У вас проблемы с головой?
Как это нет, украинской нации?

А Ви хоча б вникли у назву цієї книжки? Іще раз повторюю: "Чужинці про Україну". Книжка складається повністю із цитат запозичених з іноземних джерел, посилання на які є у бібліографії в цій же книжечці. Тобто, іще це називається "Список першоджерел". Для людини, у якої розвинутий принцип наукового підходу до вивчення та систематизування печатних відомостей, такий принцип є природним і не викликає таких запитань. Через це, раджу прочитати. Інша справа, чи готові Ви сприйняти відомості, які не відображають Ваших уявлень. Але уявлення можуть бути сформовані іншими джерелами, які писались лише з однією метою, дезорієнтувати на користь певним політичним запитам певних політичних кіл.
Щоб досягти потрібного ефекту першоджерела, в яких містяться правдиві історичні свідчення зпалюються, або іншим шляхом знищуються. А їхній брак замінюють фіктивними джерелами. Що і робилося послідовно іще з часів Петра І. Це досить відомі факти. Але ж ніхто не міг знищити документи та свідчення, які не зберігалися в Московії. А були за її межами. Їх, звичайно, не друкували і не пропускали ніякі відомості до РІ. Але вони були і є. І частина тільки цих відомостей, яка стосується України і Московської держави, опублікована в цій книжці. Так, що якщо у Вас є дух дослідництва Ви її прочитаєте... А, якщо ні... :) Так то, особиста Ваша справа.
Інша справа, що, якби Ви її прочитали і ми могли би з Вами поговорити по суті, то тоді можна зрозуміти. Але, Ви її не прочитавши, починаєте задавати питання, які можна розглядати виключно як недоречні та безглузді. Пробачте, але це - є фактом. ;)

уважаемый ...
мы сейчас не в школе - я не ученик, вы - не учитель.
то, что вы секйчас навязываете - целиком ваше восприятие ...
книжку с цитатами сейчас издать любую можно, под любой вопрос ...
как и цитат надёргать к месту и не к месту ...
а по поводу декламировать какой национальности не существует, так на это есть п.2 Правил Форума ... рекомендую его прочитать ...

У вас проблемы с головой?
Как это нет, украинской нации?

а тут не хочешь переспросить:
Русской национальности не существует
?

Нация - это чисто европейское изобретение. Спрашивается, зачем нужно было вводить это понятие, когда есть слова "народ" или "национальность"? Нация понадобилась наполеону. Раньше были подданные, и не важно, кто какому народу принадлежит - подданные, и всё тут. Но вот во Франции свергли короля, почему они теперь должны воевать? За что? За нацию. Таким образом, понятие нация очень тесно связана с понятием государство. Нельзя было выделить какой-то народ, потому что во Франции тогда были и другие народы, но нация одна. Такой проблемы не было ни в Китае, ни в Индии, ни где бы то ни было ещё. Это позже европейцы распространили свою терминологию на весь мир. Взять, к примеру, Иран - какая там нация? Нет там нации в европейском смысле, в национальном смысле там очень пёстрая картина. Так и в России - нет какой-то нации, здесь даже понятия такого нет, неприемлемо оно.

Но Украина стремится в Европу, и хочет всячески походить на Европу. Поэтому по-европейски должна быть украинская нация. А её нет. Есть разброд и шатания, нет единства - а такой структурой управлять европейскими методами очень сложно. Европа пришла в Югославию, и начала сортировать людей, перемещать их с мета на место, чтобы создавать однородные, мононациональные структуры. Хотя до этого тысячи лет жили вместе сербы и хорваты, албанцы и боснийцы. Как и по сию пору в одной деревне русские и мордва. Живут и не смешиваются веками. Очень мало было в деревнях межнациональных браков, хотя и вера одна, система хозяйствования схожие, но не смешивались - так и жили. Вот европейцы так жить не могут - им нужно обязательно разделиться, на тех и других.

Очень многие проблемы возникают из-за того, что европейские мерки, европейскую систему взглядов люди пытаются натянуть на остальной мир. Но европейская система не является универсальной, она уникальная и может существовать только у европейцев.
1. Нація - у сучасному сенсі слова - це поняття політичне, а не етнічне.
2. Гарібальді теж колись сказав, що Італію ми зроблили, тепер будемо робити італійців.
3. Американців теж немає етнічних.
4. Нація потрібна для того, щоб політично об"єднати людей у єдиний народ задля побудови національної держави. Хто роз"єднує людей за різними ознаками - той працює проти держави, тобто на її розвал.
5. У Югославії були зовсім не такі проблеми. Там почалось з того, що хорвати не захотіли бути із сербами у одній державі. Інша справа, що в цей процес стали втручатися політики, як із Сходу, так і із Заходу.
6. Мені сподобалося, як розлучилися Чехія і Словакія. Тихенько, спокійненько розійшлись та живуть кожна на власне задоволення.
7. Українці у більшості відносять себе до європейців, а росіяне не відносять себе до таких. Ви в цьому бачите усі розбіжності.
8. Проблеми в Україні виходять із того, що більшість народу не має чітких уявлень про власне майбутнє. Бо усі ці уявлення насаждаються нам іззовні, як із Сходу, так із Заходу.
Якби у нас були такі уявлення про майбутнє, як, наприклад у Польщі, то ми би жили вже давно набагто краще, ніж там.
9. Раз Ви про Францію, то поцікавтесь що таке - франкофонство.

Останнє редагування:
Нация - это чисто европейское изобретение. Спрашивается, зачем нужно было вводить это понятие, когда есть слова "народ" или "национальность"?

Именно! Зачем все эти меры весов. Есть же килограмм. Ну зачем нам тонны и миллиграммы.

Великая русская национальность!:D:D:D

уважаемый ...
мы сейчас не в школе - я не ученик, вы - не учитель.
то, что вы секйчас навязываете - целиком ваше восприятие ...
книжку с цитатами сейчас издать любую можно, под любой вопрос ...
как и цитат надёргать к месту и не к месту ...
а по поводу декламировать какой национальности не существует, так на это есть п.2 Правил Форума ... рекомендую его прочитать ...
Ну, от... :D Скажіть, будь ласка, а правила наукового дослідження, наприклад, фізики чи соціології в Правилах форуму є?
Книга не тільки з цитатами, але й прямими посиланнями на першоджерела, які Ви можете знайти та прочитати (без цитування) в оригіналі.
Доречі, я розумію, що Вам дуже не сподобалося те, що я Вам намагався пояснити у дохідливій формі. Пробачте, це в мене звичка така, дійсно, є. Але ніхто з моїх колишніх студентів та курсантів, які навчалися у мене, досі не скаржився на це. Навпаки, від них, хоча вони працюють та служать не тільки в Україні, отримую завжди тільки подяку у листуванні та на зустрічах. І мені це дуже приємно, не буду і від Вас приховувати.
З приводу декларування чогось такого, що у Вас викликає застереження, і Ви дозволяєте собі погрожувати правилами форуму... Хоча, в цитатах, які мною наведено, про це пишуть росіяне-науковці (а не українці). Я в цьому бачу тільки те, що Ви або банально не розумієте про що йдеться в цьому пості, або Вам за це платять гроші певні політичні кола, яким ця інформація не до сподоби. Але, це знову ж таки Ваші питання.

а тут не хочешь переспросить:
Нет. Почему я должен защищать русскую национальность, или что там у них, если у меня есть своя.
Для защиты русской национальности есть другие юзеры, чувствующие родство с ней.

Ну, от... :D Скажіть, будь ласка, а правила наукового дослідження, наприклад, фізики чи соціології в Правилах форуму є?
Книга не тільки з цитатами, але й прямими посиланнями на першоджерела, які Ви можете знайти та прочитати (без цитування) в оригіналі.
Доречі, я розумію, що Вам дуже не сподобалося те, що я Вам намагався пояснити у дохідливій формі. Пробачте, це в мене звичка така, дійсно, є. Але ніхто з моїх колишніх студентів та курсантів, які навчалися у мене, досі не скаржився на це. Навпаки, від них, хоча вони працюють та служать не тільки в Україні, отримую завжди тільки подяку у листуванні та на зустрічах. І мені це дуже приємно, не буду і від Вас приховувати.
З приводу декларування чогось такого, що у Вас викликає застереження, і Ви дозволяєте собі погрожувати правилами форуму... Хоча, в цитатах, які мною наведено, про це пишуть росіяне-науковці (а не українці). Я в цьому бачу тільки те, що Ви або банально не розумієте про що йдеться в цьому пості, або Вам за це платять гроші певні політичні кола, яким ця інформація не до сподоби. Але, це знову ж таки Ваші питання.

понимаете ли, уважаемый ...
книги разные есть ...
я за эту ничего не говорю и вообще не говорил, один только маленький вопрос, чего вы так встрепенулись - непонятно ...

а по поводу изучения книг ...
так есть и Майн Кампф - вполне себе книга книгой, сама себе первоисточник ... тем не менее её существование и её реклама на форуме - разные вещи ... я доступно объясняю?

PS и почему Вы видите угрозу в предостережении? :незнаю:

Нет. Почему я должен защищать русскую национальность, или что там у них, если у меня есть своя.
Для защиты русской национальности есть другие юзеры, чувствующие родство с ней.

а, понятно ...
и, увы, слишком типично для нынешнего современного "сознательного" украинца ...
печаль.

Назад
Зверху Знизу