Статус: Офлайн
Повідом.: 21124
Повідом.: 21124
Каталог української документалістики покажуть на найстарішому фестивалі Європи "DOK Leipzig"
Сьогодні в Києві презентували каталог української документалістики. Видання в електронному та паперовому варіантах покажуть європейським продюсерам і режисерам на одному з найбільших кінофестивалів Європи "DOK Leipzig" у Німеччині.
Каталог українських документальних фільмів — це зібрання інформації з усіма контактами та даними про стрічки, виробництво яких уже запустилося або лише готується до запуску. Ці видання є частиною культурної дипломатії будь-якої країни: на міжнародних виставках і кінофестивалях молоді кінотворці знаходять фінансування і партнерів під свої проекти чи потрапляють у міжнародний прокат.
За словами програмної координаторки "Docudays UA" Вікторії Лещенко, стрічку вже номінували на чотири фестивальні нагороди: "Майбутні майстри", "Фільми, які описують здорові умови праці", "Нагорода від Інституту Ґете" та спеціальна відзнака ФРН.
Сьогодні в Києві презентували каталог української документалістики. Видання в електронному та паперовому варіантах покажуть європейським продюсерам і режисерам на одному з найбільших кінофестивалів Європи "DOK Leipzig" у Німеччині.
Каталог українських документальних фільмів — це зібрання інформації з усіма контактами та даними про стрічки, виробництво яких уже запустилося або лише готується до запуску. Ці видання є частиною культурної дипломатії будь-якої країни: на міжнародних виставках і кінофестивалях молоді кінотворці знаходять фінансування і партнерів під свої проекти чи потрапляють у міжнародний прокат.
"Не думаю, що ці каталоги кардинально змінюють долю будь-якого фільму. Але вони допомагають оцінювати ситуацію на ринку. Які фільми планують знімати в конкретній країні, чого нового варто очікувати на кіноринку. Якщо я як продюсер хочу знайти якісь контакти, мені також дуже допомагає цей ресурс. Я дуже довго заздрив іншим країнам, в яких були подібні каталоги (Польща, Чехія). І дуже радий, що українські режисери отримали такий ресурс", — розповів програмний директор фестивалю про права людини "Docudays UA" та продюсер фільму "Дельта" Геннадій Кофман.
Іноземним партнерам його презентують під час "UKRAINIAN DOCS" — презентації фестивалю "Docudays UA" у Лейпцигу (триватиме з 30 жовтня до 5 листопада 2017 року). На заході будуть міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України.
За словами програмної координаторки "Docudays UA" Вікторії Лещенко, стрічку вже номінували на чотири фестивальні нагороди: "Майбутні майстри", "Фільми, які описують здорові умови праці", "Нагорода від Інституту Ґете" та спеціальна відзнака ФРН.
это я вспоминаю, что лучше бы всё делать во-время.
посадить сызнова от людей подальше.
"А за что?"