Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Майдан в Казахстане.

• Автор теми Автор теми glebs
  • Дата створення Дата створення
Re: Майдан в Казахстане.

По- моему, бессмысоенно проводить параллель между нашим майданом и происходящим в Казахстане. Будете смеяться, но у казахов менталитет сильно отличается от нашего, хоть и жили при советах вместе. В 19-м году там в банке мой загранпаспорт назвали бумажкой и не приняли для идентификации. Это как пример. Нихрена общего с майданом. Другие ценности.
ага, ага.. из Германии конечно видней... вы написали полную куйню... параллель везде одна и таже, люди хотят чтобы государство, которому они платят налоги и соответственно содержат, работало не на хитровыпеченную горстку мудил, а на всех граждан и правила игры были для всех одинаковы... и абсолютно пофиг Украина это Казахстан или любая другая страна... я был в Казахстане каждый год и в отличии от русских терпил и наших сепаров, казахи всегда поддерживали Украину и украинцев в идее давать властям периодических и сильных 3.14здюлей...

Последнее публичное появление Назарбаева 27.12.21
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Он еле-еле передвигается.

А чего не миллионы, давай больше. 22 миллиона бы расстреляли, а остальных посадили б:D
К твоему сведению 19 февраля ночью, всех майданутых загнали в кольцо и никаких жертв не было! Но потом агент запада Янык-ссыкло, не отдал приказ на полную зачистку, вот после этого начали свои своих же мочить, для героизации, ну и пустили страну в известном напрвлении

Чувак - просто иди *****. С ума лишёнными я диалогов не веду. Только посылаю.

**
всех майданутых загнали в кольцо и никаких жертв не было! Но потом агент запада Янык-ссыкло, не отдал приказ на полную зачистку
Да, очень жаль, что овощ не отдал приказ ***** на месте, без суда и следствия, сотни людей.
:рл:
По ходу, вате мозг при сборке не положен.

А чего не миллионы, давай больше. 22 миллиона бы расстреляли, а остальных посадили б:D
К твоему сведению 19 февраля ночью, всех майданутых загнали в кольцо и никаких жертв не было! Но потом агент запада Янык-ссыкло, не отдал приказ на полную зачистку, вот после этого начали свои своих же мочить, для героизации, ну и пустили страну в известном напрвлении

Емнип, ключевым было заседание ВР, которое отменило какие то постановы и включило поезда . На тот момент на майдане было человек 100 в окружении.

не читал опусы "экспертов", а так бы и 5 посмеялся
или вы тоже из обиженных что бунт не превратился в революцию?))

Я не из обиженных, а из тех, кто не видит повода для смеха в событиях . Ни 5 января, ни 10. А вы ?

а нужно обязательно *******? Есть же другие способы зачистки, спроси у Альфы! Или для европейцев понятие убийство такое же просто как поссать в туалете?:D

А...вы из тех, кто ,,мочит в сортирах,,...И как, олигарх, наверно?

Последнее публичное появление Назарбаева 27.12.21

Он еле-еле передвигается.

Та как раз похоже на то, что отец всех казахов кирдык, и самые умные детишки тут же стали растаскивать папашу на косточки.

Та как раз похоже на то, что отец всех казахов кирдык, и самые умные детишки тут же стали растаскивать папашу на косточки.

Самолет назарбаевский приземлился в Дубае, где у семейки недвижимость.

ага, ага.. из Германии конечно видней... вы написали полную куйню... параллель везде одна и таже, люди хотят чтобы государство, которому они платят налоги и соответственно содержат, работало не на хитровыпеченную горстку мудил, а на всех граждан и правила игры были для всех одинаковы... и абсолютно пофиг Украина это Казахстан или любая другая страна... я был в Казахстане каждый год и в отличии от русских терпил и наших сепаров, казахи всегда поддерживали Украину и украинцев в идее давать властям периодических и сильных 3.14здюлей...

Вы знаете, таки да, видней) я в Казахстане тоже каждый год бывала до пандемии, у меня там много родственников на севере и юге. И это 2 РАЗНЫХ Казахстана)

Самолет назарбаевский приземлился в Дубае, где у семейки недвижимость.

Гешу полгода тихарили, целого отца народа могут и больше. Поглядим. Мож, то просто детишки, которые самые роднюлечки, сэйбл от *****ца подальше.

А сын Лукашенко там также на сборе:рл:

Бацька его везде тычет... готовит видать династию:D
Императоры , млять:рл::іржач:

а я где-то написал, что смеюсь с событий? По-моему, кто-то в школе плохо учился
А по-моему, это ты в школе плохо учился.
Такие чудовищные ошибки характерны только для *****ов. Вы палитесь именно своей безграмолтностью - прежде всего.

У тебя тут 2 ошибки, ***** :D

три. там еще запятая должна быть. у *****ов 37 государственных языков, но грамотно они не умеют пользоваться ни одним. особо продвинутые *****ы шлют эти 37 языков куда подальше и учат английский.

Павло Бондаренко
8 січня о 12:27 ·
Буквально вчора хтось спитав моє бачення ситуації в Казахстані, а сьогодні прийшла цікава новина. Утім, про неї пізніше. Зараз от про що.
Зізнаюся, що знавець Казахстану з мене такий собі. Тому не вдаватиму з себе чергового "експерта по Казахстану", а орієнтуватимуся на те, що про це повідомляють свідки та люди обізнані в ситуації.
Попри сучасний фасад цієї держави, насправді вона досі керується складними територіальними та племінними стосунками і хто у ці дні не чув про Старший, Середній та Молодший жузи.
Зізнаюся, що вважав, буцімто за "революцією" у Казахстані стримлять роги одного відомого "всехпереігриватєля". Проте, здається помилявся. Ніякої "революції" у Казахстані - в тому сенсі, як ми, українці її розуміємо, немає. Є війна за владу всередині Старшого жузу - не вникатимемо у складну ієрархію племен та родів в цьому об'єднанні.
Схоже, нинішній президент Казахстану Токаєв, дочекавшись, коли старий Назарбаєв ослабне, здійснив внутрішній переворот, відсторонивши його клан від влади. Але щось пішло не так. Бо є ще племінники Назарбаєва, які контролювали силові структури.
Найцікавіше те, що Токаєв, як кажуть, орієнтований прозахідно, а його противники близькі до радикального ісламізму й орієнтуються відповідно. Це не означає, що перший є ангелом, а племінники - демонами, усі там гарні. Проте ці розбіжності лише додають перцю у битві за владу, яку клан Назарбаєва просто так віддавати не хоче.
Підтримка клану Назарбаєва - це гірські та передгірські сільські райони. Тут найбільш ісламізоване населення, переважно сільське. Саме звідти походять міцні хлопці, яких - по офіційним відомостям - лише до Алма-Ати увійшло 20 тисяч і які становлять основу сил що протистоять Токаєву.
Решта жузів, а також північні регіони країни, де багато - скажемо так - "російськомовного" населення участі у внутрішньоклановому протистоянні поки не беруть (початкові, сплановані Токаєвим протести не рахуємо) поки що участі у міжкланових "розбірках" не беруть, але якщо пожежа розростатиметься - вони визначаться і далеко не усі стануть на бік Токаєва.
Дехто із захопленням розповідає про те, як поліція розбігається перед протестантами й кидає спорядження та зброю. Але як стверджують люди обізнані - саме силовики передали людям племінників не лише зброю, але навіть і бронетехніку.
Виявилося, що у цій ситуації Токаєву ні на кого спертися й він змушений був закликати Путінаа ввести. І той ввів. Навіть всупереч статуту ОДКБ, який забороняє втручатися у внутрішні справи держав-учасниць.
Іронія долі в тому, що для Москви, схоже, усе це стало величезним і не дуже приємним сюрпризом. Ситуацією, яка в шахах називається цугцвангом. Токаєв не дуже зручний за своїми поглядами - освічений тиран, орієнтований на британських, голландських та данських інвесторів. Але й племінники - ще гірше через небезпеку виникнення ісламської держави, яка має з РФ кордон у шість тисяч кілометрів. Раніше Казахстан прикривав "животик" путінської імперії від ісламістів, а може сам стати небезпекою.
Таким чином, якщо в Казахстані війна кланів переросте у війну громадянську, Токаєв може стати для Кремля таким собі Наджибуллою, а Казахстан - другим Афганістаном. Грошей на зброю там вистачить. Не знаю, наскільки дотичні путінські спецслужби до того, що сталося, але якщо мають стосунок - то це практично постріл собі в ногу.
А що Україна? Для України все може скластися вдало. Якщо Москва там загрузне. Можливо вона також використає момент переключення на Казахстан аби вийти з глухого кута на Донбасі та у Холодній війні з Заходом. Але то не точно й розслаблятися не можна.
Тепер обіцяна новина: кілька годин тому протестанти заявили про створення збройного угруповання "Фронт визволення Казахстану", який заявив про початок "боротьби з ОДКБ та "тиранією й брехнею влади". В мережі вже є його звернення. Поки не відомо, якою із сторін його створено, але навряд чи тим, хто запросив російські війська. В Алма-Аті не припиняються перестрілки. В Шимкенті натовпу роздають зброю.
P.S.
А нам своє робить. "Історія нічому не вчить - вона лише карає за незнання уроків"(с)
Цікавитеся нашим минулим - для вас маю невеличку допомогу - розслідування найбільш важливих і таємничих сторінок історії від сарматів і Київської Руси до падіння Радянського Союзу. Для широкого кола читачів.
Класичні паперові книжки (автограф гарантовано) ви можете замовити за цим посиланням:

Електронні версії за символічну платню тут:
.
(с)

Давайте мол мне обещания не брать Украину в НАТО. Иначе я раздую пожары во всей Средней Азии. Вы же видите что я неадекватный, дайте мне конфетку чтобы я успокоился.
Велл, бешеную собаку обычно пристреливают *****, а не лечат конфетками и обещаниями!

Плюс в том что в Казахстане, где население очень лояльно относилось к пятой колонне(местным *****ам), в следующий раз начнет их резать.

(как не раз случалось в других азиатских осколках совка).

Назад
Зверху Знизу