Начальнику Управління ДАІ
ГУМВС України в Харківській області
м. Харків, вул. Шевченко, буд. 26
В`ячеслава
, м. Харкiв,
ЗАЯВА
Приводом для звернення із цією заявою є грубі та систематичні порушення правил дорожнього руху (надалі ПДР) водієм автомобіля Лексус РХ державний номер «АХ 0303 СВ», які я дуже часто бачу на шляхах нашого міста. Привожу приклади порушень, які мені раптово довелось бачити та зафіксувати.
Так, рухаючись12.09.2011 о 18:25 на автомобілі по пр. Леніна, я став свідком, як водій вищевказаного транспортного засобу (надалі ТЗ), маневруючи з великою швидкістю поміж смугами руху, здійснив проїзд на червоне світло світлофору перехрестя пр. Леніна\вул. Мінська (відео у додатках на диску). При цьому, номерний знак, розташований позаду автомобіля, можна було побачити лише з відстані не більше двох метрів, оскільки він був закритий номерною рамкою з дуже тонованим склом. Державний номерний знак я зміг прочитати тільки зупинившись безпосередньо позаду цього ТЗ вже на перехресті пр.. Леніна\вул. Новгородська.
Рухаючись далі, я побачив я водій цього ж ТЗ на пр. Леніна біля станції метро Наукова маневрував з вкрай малою дистанцією та інтервалом поміж іншими транспортними засобами, не вмикаючи показчиків повороту (відео на диску).
02.10.2011 о 18:21 я рухався по вул. Ахсарова у бік вул. Дерев`янко. Зупинившись на червоне світло перед пішохідним переходом (зупинка громадського транспорту «Топольок», відео додається) я побачив, як знов водій вищевказаного ТЗ, виїхавши на смугу зустрічного руху, проїхав навмисно на червоне світло, розганяючи пішоходів. Рухаючись далі, перед перехрестям вул. Дерев`янко\пр. Леніна, я завчасно зайняв праву смугу для повороту праворуч на пр. Леніна та заздалегідь ввімкнув правий показчик повороту. Водій вищевказаного ТЗ без увімкнення правого повороту здійснив перестроювання з лівого ряду у правий безпосередньо перед моїм ТЗ, після чого я почав гальмувати та подав звуковий сигнал для попереждення ДТП. Водію вищевказаного ТЗ, як на мою думку, це не сподобалось, і він зробив інтенсивне гальмування попереду мого транспортного засобу, змушуючи мене також гальмувати до повної зупинки позаду нього. Мені залишилось його об`їхати. Зауважу, що регульований пішохідний перехід по вул. Ахсарова (зупинка громадського транспорту «Топольок») є місцем концентрації ДТП, та на ньому були непоодинокі випадки ДТП (наїзд на пішоходів) із смертельними наслідками, тому вважаю що за такі порушення слід дуже жорстко карати. У всіх вищевказаних випадках автівкою керував молодий хлопець (на вигляд 20-25 років).
Нагадаю, що раніше я вже звертався до ДАІ міста за проханням поділити увагу такім порушенням ПДР водіями, як проїзд на червоне світло (відповідь І-1189 від 19.08.2011). Але ситуація на дорогах міста тільки погіршується. Кожного дня ми чуємо про жахливі наслідки та про масовість ДТП, які трапляються на дорогах нашого міста та області. Вважаю, що ДАІ Харкова недостатньо поділяє уваги таким порушенням. У наступному році наше місто буде приймати чемпіонат з футболу Евро-2012, і іноземні гості будуть шоковані масовістю навмисних та нахабних порушень на наших дорогах.
Враховуючи вищевикладене, прошу:
1. Встановити власника транспортного засобу Лексус РХ державний номер «АХ 0303 СВ».
2. Оскільки однією із основних функцій ДАІ є попередження, припинення та профілактика правопорушень - направити (або вручити особливо) власнику вищевказаного ТЗ листа-звернення із підкріпленими поясненнями ДАІ м. Харкова (на основі статистичних даних про ДТП): до чого приводить така їзда по місту, та які можуть бути ії наслідки. Вважаю, що це буде дуже гарною профілактикою правопорушень на дорозі.
У разі бездіяльності, залишаю за собою право освітити проблему «червоного світла» у місті Харкові та масових порушень водія вищевказаного ТЗ у засобах масової інформації та звернутися для реагування до Управління ДАІ МВС України, адже ситуація на дорогах міста жахає.
Додатки:
1. Диск із трьома відеозаписами та двома фотографіями на ньому.
2. Роздруковані фотографії 2 шт.
В`ячеслав ____________________ « 29 » жовтня 2011 року.