Статус: Офлайн
Повідом.: 40321
Повідом.: 40321

а я к католикам отношения не имею, так что их поздравления - не по моей части![]()
Это тебе не аннуляция какая-нибудь ...

Український переклад самоназви — Вселенська Православна Церква (англ.: Orthodox Catholic Church), або скорочено і більш поширено — Православна Церква. Інший варіант назви — Православна Кафолічна Церква, він теологічно більш точний, оскільки кафолічна (catholic) і вселенська (ecumenical) — це різні богословські терміни. Слово "Кафолічна" у слов’янській традиції перекладається також як "Соборна". Ще одна застаріла історична назва — "Греко-Православна Церква". У внутрішньому богословському вжитку також використовується назва "Церква Христова", "Тіло Христове", "Єдина Свята Соборна Апостольська Церква" або просто "Церква". Поширена назва "Вселенське Православ’я". Зазвичай саме у значенні Православної Церкви вживається слово "Православ’я".
Прийнята у західній традиції назва — Східна Православна Церква (анг.: Eastern Orthodox Church). При цьому дохалкідонські церкви (що теж звуть себе "Православними") у західній традиції називаються Орієнтальними Православними Церквами (анг.: Oriental Orthodox Churches). Римо-Католицька Церква теж вважає себе "Православною", хоч це й не відображено у її назві.