Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

"Кража" в супермаркете

• Автор теми Автор теми no@name
  • Дата створення Дата створення
В том-то и дело, что без проблем он уладил бы на месте... Но охрана за..сь. Даже с учетом того, что у человека при себе дисконт был этого супермаркета на 30000 грн. +2 штуки с собой... Ну по логике вещей было понятно, что воровать колбасу за 32 грн. было вообще нелогично... Но логика здесь принималась во внимание по остаточному принципу...

бывают случаи, когда люди "от нечего делать" развлекаются, выносят что -нибудь мелкое, а есть ещё болезнь такая клептомания (или как то так), так что, тот факт что были у вашего друга деньги при себе, по сути ничего не значит
я не обвиняю, просто реально факт наличия денег ничего не меняет

Останнє редагування:
Кража считается оконченной с момента возможности реально распоряжаться похищенным (использовать по личному назначению или продать и т.д).
Поскольку человек не покинул помещение супермаркета, а был задержан охраной - деяние не окончено.
Т.е., имело место покушение на кражу.
Админкодекс предполагает ответственность только за оконченные правонарушения.
Таким образом, админответственность за покушение на кражу 30-гривенной колбасы в данном случае не наступает.

вопрос для Вас... В маршрутке, карманник вытаскиваек кошелек у человека из кармана куртки и продолжает ехать дальше. в какой момент перступление будет оконченно? В момент когда он выйдет из маршрутки? :-)))

А чем карман отличается от маршрутки, а здание супермаркета от кармана? Ответ прошу дать обоснованный, прежде всего, с правовой точки зрения.

вопрос для Вас... В маршрутке, карманник вытаскиваек кошелек у человека из кармана куртки и продолжает ехать дальше. в какой момент перступление будет оконченно? В момент когда он выйдет из маршрутки? :-)))
Если кража кошелька то територия по которой безнаказанно может перемещяться кошелек - ето одежда, вещи, сумки и.т.д. конкретного человека. А из територии маршрутки нельзя например выносить сидения, руль и.т.д.
То есть ВСЯ територия супермаркета выступает зоной по которой свободно (безнаказанно) могут перемещятся товары, вещи! Разве что если вы соглашаетесь что умысленно совершали кражу (хотели вынести)----ето все ИМХО

Сорі, тільки зараз побачив тему з питанням до мене...

Безумовно, можна було б потеотеризувати, але,
чи є сенс, якщо за нас це зробив 06.11.2009 Верховний Суд України
в постанові № N 10 Про судову практику у справах про злочини проти власності.
Цитую пункт 4: "Крадіжку і грабіж потрібно вважати закінченими з моменту, коли винна особа вилучила майно і мала реальну можливість розпоряджатися чи користуватися ним.
Якщо особа, котра протиправно заволоділа майном, такої реальної можливості не мала, її дії слід розглядати залежно від обставин справи як закінчений чи незакінчений замах на вчинення відповідного злочину.
Закінченим замахом на крадіжку є дії особи, яка викрала майно, але одразу була викрита."

Тобто, оскільки в нашому випадку особу було затримано з ковбасою
відразу після викрадення, її дії не містять складу адміністративного правопорушення.

Извините за ответ на профессиональном языке :)

Таже ситуация только с ФОЗЗИ. Забыл про мышку, которую засунул в сумку к ноуту. На выходе слушать не стали, потянули меня три охранника дрища в комнату охраны. Не сопротивлялся. Вызвали ментов. У меня с собой было 5000 грн и на карте банковской еще 1500. Им хоть кол в голову вбей, не доходит что смысла мне воровать на 112 грн не было.... ******!!!! Больше в этот магазин ни ногой. Теперь из-за этих бухенвальдских ****цев по ментам бегать и по судам...!!!!

если на 112 грн. то это не уголовно наказуемо... всего лишь административная ответсвенность.... так что не переживайте....

Стаття 51. Дрібне викрадення чужого майна

Дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати -

тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

жалко скорую не вызвал. надо было. а не жену) а так молодец, тактика верная).

если на 112 грн. то это не уголовно наказуемо... всего лишь административная ответсвенность.... так что не переживайте....

Стаття 51. Дрібне викрадення чужого майна

Дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати -

тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

спасибо, и на том хорошо! Просто в шоке второй день. В жизни чужого не брал, а тут на! нашли преступника. До сих пор отойти не могу! Нет бы ловили реальных воров - так ловят реальных покупателей, у которых есть деньги и которые так или иначе своими покупками кормят этих засранцев охрану! ну зачем мне воровать имея при себе только более 5000 наличными

Вы случайно клептоманией не страдаете?

Не страдаю и не знаю что это такое. Просто сутки не спавши, устал, зашел в супермаркет и сам не знаю как выскочило с головы выложить мышку! Вспомнить то я вспомнил о ней, отойдя буквально на пару метров от кассы, но вернуться и оплатить мне не дали. Потянули силой в служебное помещение. Конечно такой силой :D Им бы еще каши поесть. Я сразу сказал что вспомнил о неоплаченном товаре и был готов тогда и сейчас оплатить, но по приезду ментов охрана начала лепить им что якобы я скрывал наличие неоплаченого товара! Вот так то! И свидетелей нет так как затащили в служебку!

Можно ли спросить с охраны за применение силы, в частности заталкивание меня в служебку без моего на то согласия? Я не 15-летний мальчик что бы меня под руки при всех вести как преступника

Останнє редагування:
Ну и что, что кассовую зону прошел? Его остановили после кассы, он сказал, извините я забыл, что колбаса в кармане лежит, я конечно же - оплачу или отдам обратно. Он не убегал, не пытался спрятаться от охраны. Это или нечаянно получилось у него или добровольный отказ.
Добровольным отказом конечно и не пахнет.
Но мне кажется это самый разумный алгоритм поведения в этой ситуации, если ее довести до ума, исхожу из следующего:
Ситуация случилась. Факт.
В сложившейся ситуации стоит понимать:
Есть область, которую инициирует и развивает Тс "условно" правильное поведение.
Есть область, которую инициирует и развивают другие люди (реакция, квалификация)
Тс. имеет возможность и ему стоит "правильно" себя вести- заявить- извините я забыл, что колбаса в кармане лежит. Намерения украсть у меныя не было. Я не убегаю, не пытаюсь спрятаться от охраны, я конечно же - оплачу или отдам обратно.
Это его официальная позиция по сути (соответствующая действительности), которой и стоит последовательно придерживаться до конца.
Квалификация и реакция от него не зависят. Если вопрос решается нормально- оплата или возмещение и пр., все Ок.
Если вопрос на месте не решается, тогда просьба предоставить адвоката, переводчика, (для иностранцев- консула ) и официально изложенная позиция.
Никто и никогда не знает и не может знать как все повернется, но с такой первичной защитой может в последующем работать адвокат, в случае необходимости.
Смысл в том, что человек сразу обозначает видимый им предел понимания проблемы и необходимости ее разрешения, свою готовность ее разрешать, если же его такой возможности лишают, достойно защищаться, на первом этапе самому, в последующем привлекать спецов.
Что он теряет? О чем он будет жалеть? из чего ему выбирать? Какая альтернатива?
Спецам же ломать:
по сути- отсутствие умысла на кражу, малозначительность и пр.
по процедуре - доказательства получены не процессуальным путем, им цена 0.
Т.е. у него два барьера, первый с охраной -возмещение вреда.
Второй с правоохранителями - туманная судебная перспектива при такой защите.

... ума холодных наблюдений, и сердца горестных замет...

Можно ли спросить с охраны за применение силы, в частности заталкивание меня в служебку без моего на то согласия?
Спросите:)

Можно ли спросить с охраны за применение силы, в частности заталкивание меня в служебку без моего на то согласия? Я не 15-летний мальчик что бы меня под руки при всех вести как преступника

подайте заявление по ст. 146 УК Украины. чтоб не повадно было в будущем так себя вести

подайте заявление по ст. 146 УК Украины. чтоб не повадно было в будущем так себя вести
Советуете обвинить их в совершении конкретного преступления? Просто интересно мнение коллеги?

Посмотрел. Считаю, что работа охраны и есть в том, что бы напоминать оплатить тем, кто не оплатил что-то. А иначе зачем эти раздолбаям платить зарплату? Первый раз можно спокойно дать человеку оплатить и не вызывать ментов, человека фотку повесить в служебке и присматривать за ним внимательнее. Если и в следущий раз забудет - уже крайне сомнительная забывчивость! Я расчитался кредиткой, воспользовался дисконтной карточкой... при себе имел 5000 (и мог купить 500 таких мышек) и кредитку.. Первый раз в такой ситуации... неуж-то похоже на вора? Лучше бы посмотрели по моей дисконтной карточке сколько за все время оставил в магазине! Теперь у ним ни ногой!

А суть проблемы в том, что охрана магазина не заинтересована в доходах магазина... Вот если бы их зарплата была процент от дохода магазина, тогда бы они вели себя воспитано! Тогда бы поняли, кто ценен для магазина: бабушки, которые пришли с полтинником в кармане или люди с 5000...

В понедельник еду в милицию, посмотрим, что скажут. И как пойдет и чем закончится! В милиции говорят порог административки и уголовки 108 грн. и грозят, что я сяду на года три!

В принципе то, есть знакомые, которые могут решить данный вопрос, но я решил из-за принципа идти до конца! Самому стало интерестно чем закончится.

А теперь самое главное! Знающие люди посоветуйте куда пожаловаться на охрану. Претензии к ним только по той части, что силой затащили в служебку, хотя я говорил, что сам пройду куда надо и не оказывал сопротивления. И что наврали милиции о том, что я скрыл скрывал наличие неоплаченого товара. А также был разговор о какой-то бумаге. Когда говорят мне подпиши, а там о том, что я к ним не имею претензий, я отказался, сказал что претензии есть. И один из них говорит другому: "Да подделай ты его подпись и все!" Наверное подделали подпись с моего паспорта. Бить - не били, потому что не смогли бы. Их было всего трое а меня аж целых один, но сил бы не хватило меня бить))

Останнє редагування:
"В понедельник еду в милицию, посмотрим, что скажут. И как пойдет и чем закончится! В милиции говорят порог административки и уголовки 108 грн. и грозят, что я сяду на года три! "

А в каком году было событие?

"В понедельник еду в милицию, посмотрим, что скажут. И как пойдет и чем закончится! В милиции говорят порог административки и уголовки 108 грн. и грозят, что я сяду на года три! "

В этот четверг было.

Викрадення чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Згідно пункта 5 Розділу XX Перехідних полoжeнь Податкового кодексу України:

"Якщо норми іншиx законів містять посилання нa неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тo для цілей їх застосування використовуєтьcя сума в розмірі 17 гpивень, крім норм адміністративного тa кримінального законодавства в чaстині кваліфікації злочинів абo правопорушень, для якиx сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється нa рівні податкової соціальної пільги, визнaченої підпунктом 169.1.1 пyнкту 169.1 статті 169 рoзділу ІV цьогo Кодексу для відповідного року."

Податкова соціальна пільга в 2013 році дoрівнює 573,50 - це 50% від мінімальної заробітної плати...

20% від 573,50 = 114 грн. 70 коп.

Так что шлите ментов лесом....

Если не можете сами им этого разъяснить... идите в милицию с адвокатом...

В понедельник еду в милицию, посмотрим, что скажут. И как пойдет и чем закончится! В милиции говорят порог административки и уголовки 108 грн. и грозят, что я сяду на года три!

так что сумма не 108 а 114,70 грн....

почему милиция говорит что 108.... да потому что у милиции главная задача... Вас напугать и запугать настолько, чтоб Вы им предложили денег за решение проблемы (которой по сути нет)...

Самый первый ответ,самый верный,остальное базар.

Советуете обвинить их в совершении конкретного преступления? Просто интересно мнение коллеги?

да. незаконное лишение свободы.
а почему бы и нет?
по крайней мере, некоторое время уголовное производство по этой статье, с одной стороны, дисциплинирует охранников, а с другой, - и милиционеров отобьет желание "наживаться" на нем.

это в прошлом году кража начиналась с суммы более 107,30 (что для участкового равно 108 :D)

в любом случае, не рекомендую посещать райотдел без адвоката, учитывая широкую распространенность пыток, даже по ч.1 ст. 185 УК:

"Прикладом ігнорування працівниками міліції положень ст. 3 Конвенції є кримінальна справа щодо Ш., Є., М., які, будучи співробітниками Чернігівського РВ УМВС України в Чернігівській області, при виконанні перевірки повідомлення про викрадення шиферу в одному із населених пунктів Чернігівського району, 25 вересня 2009 року при опитуванні Б., який, на їх думку, був причетний до вчинення крадіжки шиферу, вивезли останнього в ліс, де завели руки за спину та надягли на руки спецзасіб – металеві кайданки, хоча достовірно знали, що станом на 25 вересня 2009 року кримінальна справа стосовно Б. порушена не була, статусу підозрюваного він не мав, в розшук не оголошувався, від органів досудового слідства та дізнання не переховувався. Примушуючи Б. зізнатись у вчиненні крадіжки, Ш., Є. та М., діючи в змові між собою, почали катувати Б., підвісивши його до гілки дерева, чим завдали йому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. ********* Б. було припинено тільки тоді, коли останній погодився зізнатися у вчиненні крадіжки шиферу.
Вироком Апеляційного суду Чернігівської області від 07 лютого 2011 року Є., Ш., та М. були визнані винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 127 КК, та за сукупністю злочинів їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та з позбавленням Є. та Ш. спеціальних звань.
В окремих випадках суди реагували на порушення вимог ст. 3 Конвенції шляхом винесення окремих ухвал. Так, ухвалою колегії суддів судової палати в кримінальних справах Апеляційного суду Волинської області від 11 жовтня 2011 року було відмовлено у задоволенні апеляції заступника Володимир-Волинського прокурора Х.В., який не погоджувався з виправданням гр. Х.Р. за недоведеністю вчинення ним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК.
Як встановлено колегією суддів, для отримання визнавальних показань обвинувачений з вигаданого приводу – вчинення опору працівникам міліції – був затриманий і згідно з постановою судді Володимир-Волинського міського суду від 10 лютого 2011 року притягнений до адміністративної відповідальності за ст. 185 КУпАП та підданий арешту на 5 діб.
Під час його відбуття, ніби для виконання господарських робіт, Х.Р. виводився з ITT. У цей час із ним проводились слідчі дії: допити, відтворення обстановки і обставин вчинення злочину, відбиралась явка з повинною, і все це проводилося із застосуванням тортур та нанесенням тілесних ушкоджень. Від наданих під їх впливом показань Х.Р. після пред’явлення йому обвинувачення відмовився. Незважаючи на те, що інших, крім здобутих з порушенням вимог закону, доказів його винуватості у вищевказаному злочині не зібрано, Х.Р. було пред’явлено це обвинувачення.
Після виходу з ITT Х.Р. звертався до прокурора зі скаргою про застосування до нього недозволених методів допиту в ході слідства, просив дати направлення на судмедекспертизу для підтвердження цього. Однак прокурор проігнорував скаргу, відмовив Х.Р. у його проханні, кримінальну справу проти осіб, які застосовували незаконні методи допиту, не порушив. Навіть не виніс відповідної постанови з цього приводу. Гр. Х.Р. було пред’явлено обвинувачення в повному обсязі.
Розглядаючи дану справу, апеляційний суд зазначив, що, незважаючи на те що судом встановлено факт зібрання в ході досудового слідства доказів винуватості Х.Р. з порушенням вимог ст. 3, п. 1 ст. 5, пунктів 1, 3 ст. 6 Конвенції та ст. 63 Конституції України, помічник прокурора підтримав це обвинувачення, обґрунтовуючи його тими ж доказами. Більш того, послався на них і в своїй апеляції, вимагаючи скасувати вирок в частині виправдання Х.Р. за даним епізодом.
Апеляційний суд в окремій ухвалі ухвалив довести до відома прокурора Волинської області про порушення прав і свобод громадян, застосування катувань і тортур з метою отримання визнавальних показань у нерозкритих злочинах, допущені в ході досудового слідства у зазначеній справі, ігнорування цього прокурором при здійсненні прокурорського нагляду за законністю слідства, встановив факт поганої підготовки помічника прокурора до участі в судовому розгляді справи, його явно обвинувальний ухил, відсутність намагання встановити істину у справі, низький фаховий рівень зазначених працівників прокуратури та одночасно вказав на необхідність відповідного реагування та повідомлення про результати Апеляційного суду Волинської області у місячний строк."

А квалификация может быть разной. Были подозреваемым по краже. Не срослось по сумме, денег не дали, разозлили работников милиции, - стали подозреваемым по хранению ********ов, например. Это не призыв давать взятки. Это предостережение никогда при общении с милицией не отказываться от правовой помощи адвоката.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу