• 🎉 Форуму - 23 роки!
    З нагоди 23-річчя форуму даруємо знижку 23% на рекламу!
    Використовуйте промокод 23YEARS під час замовлення реклами та отримуйте знижку 23%.
    Промокод діє до 1 вересня 2026 року.
  • Автор теми Автор теми Pashok
  • Дата створення Дата створення

Тот же вопрос

• На Українській

Голосів: 64 44.1%
  • Русский

Голосів: 76 52.4%
  • English

Голосів: 3 2.1%
  • пройду мимо

Голосів: 2 1.4%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    145
Отвечу скорее всего на русском, т.к. прекрасно понимаю, что практики в украинском у меня почти нет и звучать он будет коряво. Если не поймут на русском, повторю на украинском.
Незнаю кому как, мне нравится звучание украинского, но правильного и чистого. Как-то ехал в транспорте, зашли две девушки которые общались на чистом украинском (без западного акцента или деревенского суржика), так приятно слышать было.
Да и та же эстрада украинская гараздо легче переносится на слух чем российская (и попсы в ней меньше, т.к. большинство попсы стремиться попасть в Москву)

Вообще принятно отвечать на том же языке, на котором к тебе обратились. Незнакомый человек не сделал мне ничего плохого, зачем выказывать неуважение?

+1!
Это то, что некоторые шовинистически настроенные не могут понять и требуют "гаварите на нармальнам языке!". :D

Якщо зi мною розмовляють Украiнською , чемно вiтаюсь ) Украiнською питаюся чи буде зрозумiло , якщо я буду розморляти Росiйською )) И в любом наборе перехожу на русский язык , была такая история ещё в школе на уроке истории , вступил в продолжительный разговор с учителем по поводу тупиковости - аграроности Украины как таковой )))
Украинский язык как таковой и есть язык сельской местности , даже в некоторых регионах России в глубинках можно встретить что то подобное ) Короче говоря большие города должны разговаривать на русском языке - это объединяет !!!

Украинский язык как таковой и есть язык сельской местности , даже в некоторых регионах России в глубинках можно встретить что то подобное ) Короче говоря большие города должны разговаривать на русском языке - это объединяет !!!

По-перше, ніхто, нікому, нічого не винен.
По-друге, якщо якась мова і поєднує, то англійська.

Таке ставлення до української мови йде від прихованих комплексів: а раптом мене вважатимуть селюком, якщо я, не дай боже, не приховаю, що можу вільно спількуватися українською? Я ж бо намагаюся бути міською, освіченою людиною, яка там українська мова! Згадайте Голохвастова, який завзято намагався розмовляти тільки "панською" мовою :)

Таке ставлення до української мови йде від прихованих комплексів: а раптом мене вважатимуть селюком, якщо я, не дай боже, не приховаю, що можу вільно спількуватися українською? Я ж бо намагаюся бути міською, освіченою людиною, яка там українська мова! Згадайте Голохвастова, який завзято намагався розмовляти тільки "панською" мовою :)

))) я не проти - алеж , украiнська мова не э менi рiдна , але чемне ставлення до носiiв цiэi мови , як ви важаэтэ - э по перше спiлкування украiрською - чи не так ? А це вже пунктик ! Ви важаэте себе пригнiчиними , та всiляко насаджуэте украiнську мову , а чи розмовляэте ви росiйською коли до вас чэмно вiтаються , носii росiйськоi мови ?

• Це лайк!
Реакції: KRAK
+1!
Это то, что некоторые шовинистически настроенные не могут понять и требуют "гаварите на нармальнам языке!". :D
Не думаю, что ЭТО - ТО.
Это всего лишь элементарное уважение к незнакомом собеседнику, не более. Мне не затруднительно пообщаться с человеком на украинском, даже приятно (если это не суржик).
Что по вашему "шовинизм", а применительно к языку? Объясните, если не очень затруднит...
Меня очень раздражает русско-украинский суржик, я - шовинист?

))) я не проти - алеж , украiнська мова не э менi рiдна , але чемне ставлення до носiiв цiэi мови , як ви важаэтэ - э по перше спiлкування украiрською - чи не так ? А це вже пунктик ! Ви важаэте себе пригнiчиними , та всiляко насаджуэте украiнську мову , а чи розмовляэте ви росiйською коли до вас чэмно вiтаються , носii росiйськоi мови ?
Зазвичай я розмовляю саме російською мовою, і людині, яка звертається до мене російською, російською й відповім. У випадку з російською, українською та англійскими мовами треба намагатися відповісти на тій самій мові, на якій до тебе звертаються. Мені дуже сподобалася ситуація у Львові. Якщо ти там до когось звернешся російською, відповідь отримаєш теж російською, а якщо співрозмовник відчує, що ти розумієш українську, то перейде на неї. Я себе не вважаю пригніченою абсолютно, мені все одно, якою мовою розмовляти - російською чи українською, я просто проти неповаги до україномовних, яку неодноразово було виказано в цій темі.

Останнє редагування:
Что по вашему "шовинизм", а применительно к языку? Объясните, если не очень затруднит...

Элиабель и Ежевика очень наглядно показали языковой шовинизм в ответе на вопрос "на каком языке ответите если вопрос будет на украинском?":

Не отвечу, дам словарь, пусть переведут и обратятся :-)

Это и есть языковой шовинизм. Как минимум можно сказать "извините, я по украински не понимаю", так нет, надо своё "фэ" показать.

Назад
Зверху Знизу