Статус: Офлайн
Повідом.: 6887
Повідом.: 6887
Все так. Особисто я "пєтляю" по споживанню електрики, як можу.Навряд вийде. Зараз мешкаю в приватоному будинку з СЕС, 10 кВт інвертор, 30 кВт батарея, 12 кВт сонця. З середини квітня по середину жовтня вистачає, далі - ні. Листопад-грудень сонячна генерація десь 150 кВт*год на місяц, цього замало, навіть якщо збільшити сонячне поле вдвічи не вистачить.
Теж приватний будинок, звісно.
На "темні" місяці з активних споживачів залишається холодильник (маленький, нам вистачає), морозилка (вмикається через зовнішній контролер по таймеру та температурі, практика показує, що якщо туди не лазити постійно, тримає 3-4 доби, тож в неї свій розклад та логіка ввімкнення, підібрана з наших потреб), певну кількість годин працює циркуляційний насос до газового котла.
Замість бойлера - тітан на дровах на цей період (вони стоять паралельно бойлер та тітан, бак з водою в них загальний, на горищі, є 2 окремі лінії подачі води звідти - через насос підвищення тиску, або без нього). Головним споживачем зараз стає пральна машина, бо там тен, насос підвищення тиску задіяний спорадично і різні програми по часу роботи, як не крути.
Основний насос в мене зараз з колодязя тягне воду, вібраційного типу, вистачає, споживання там маленьке, так, вони не надійні, але в мене їх два завжди, один в роботі - вторий перебирається за півгодини, як стає треба, ремкомплекти копійчані (це десь раз на рік-півтора-два). Також, є певне споживання власне самого інвертора, ( 4.2 кВт залізяка), воно є , але ось скільки точно, вже не пам'ятаю, колись міряв, але забув (. Скважина на цей період стає на паузу, бо там циркуляційний насос і то зовсім інші цифри по споживанню, воно, звісно, швидко качає і набирає тиск, але...
Світло - на 3/4 вже йде по лінії 12 В від окремого АКБ, там живуть також роутери, підсилювач GSM сигналу, замість стаціонарних ПК (по роботі потрібно постійно) - ноутбуки.
В підсумку, в такому режимі десь 80-130 кВт загальне споживання на місяць. Дельта велика за рахунок робочих моментів (паяльна станція і певна оснастка до неї, там є нагрівачі, але потрібно не постійно). Коли починається "світло на вулиці" - підключається все, що треба, звісно, ну і споживання стрибає в 2-3 рази.
На тлі останніх подій ще згадав, що в мене є стабілізатор зі старої локації, буду ставити знову, мабуть, на вхід, бо оці історії з напругою в 160 Вольт з мережі під час зарядки АКБ від мережі - якось не те пальто. Зрозуміло, що реле напруги спрацьовує, але оці всі перехідні процеси, вважаю, не потрібні ніяк. Стаб маркований на 5 кВт, тобто сподіваюсь на 1.5...2 фактично, бо ж китайчатина. В минулому без питань тягало пральну машину, то ж повинно вистачити.
Газовий котел опалення и циркуляційний насос щось споживають, але несуттєво.