Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Досвід є. Три місяці панелі будуть неефективні. Але, періодично, все одне будуть віддавати певну кількість енергії в режимі підмішування (якщо він є) на інверторі.
Головна перевага системи з сонячними панелями - певна незалежність від зовнішніх факторів. Якщо бюджет дозволяє, ставьте панелі, на них як раз взимку традиційно падає ціна, бо менший попит.
Паралельно оптимізуйте та знижуйте власне споживання. Варіанти в цьому напрямку завжди є.
Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно від центрального постачання електрики.
Якщо надумаєте будувати подібне - відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.

Вітряк - треба багато місця і гарна, висока мачта. На YouTube є канал по вітряках, там все це показано от і до. Складна конструкція і сам вітрогенератор потрібен, щоб мати від нього "плюс" , не дешевий.

Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно... відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.
Я зараз якраз такими мріями і живу, але у 14 році, коли закладав алгоритм своєї системи живлення, вважав - досить ДБЖ та акумуляторів 12 В, які буду періодично докуповувати (тоді не хотілося думати про те, що може бути набагато гірше). Тому для мене перехід на 48 В означає - відмовитись від 3-х акумуляторів, ДБЖ і блоку комутації, який спеціально виготовив для почергового підключення до ДБЖ дуже різних за віком і параметрами акумуляторів.

Но в распечатанной инструкции есть пункт "Задержка отключения нагрузки при срабатывании по току или превышении по мощности (пределы 0-240 с, шаг 1 с).
Это совершенно не то
"Професійна модель часу вимкнення навантаження"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

В старых точно есть в D63T , в обычном без Т - нет

Это совершенно не то
"Професійна модель часу вимкнення навантаження"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

В старых точно есть в D63T , в обычном без Т - нет
Спасибо за ссылку. У меня вроде бы продвинутая модель, но без функции "Профессиональная модель времени выключения нагрузки". Может даже придётся купить такой, как в ссылке - скачки вниз (~150 В) бывают практически ежедневно.

Вкладення

• 1763829171403.webp
    1763829171403.webp
    795.2 КБ · Перегляди: 3
Досвід є. Три місяці панелі будуть неефективні. Але, періодично, все одне будуть віддавати певну кількість енергії в режимі підмішування (якщо він є) на інверторі.
Головна перевага системи з сонячними панелями - певна незалежність від зовнішніх факторів. Якщо бюджет дозволяє, ставьте панелі, на них як раз взимку традиційно падає ціна, бо менший попит.
Паралельно оптимізуйте та знижуйте власне споживання. Варіанти в цьому напрямку завжди є.
Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно від центрального постачання електрики.
Якщо надумаєте будувати подібне - відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.

Вітряк - треба багато місця і гарна, висока мачта. На YouTube є канал по вітряках, там все це показано от і до. Складна конструкція і сам вітрогенератор потрібен, щоб мати від нього "плюс" , не дешевий.
А Харьковоблэнерго штраф не впаяет за панели?

Назад
Зверху Знизу