Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Досвід є. Три місяці панелі будуть неефективні. Але, періодично, все одне будуть віддавати певну кількість енергії в режимі підмішування (якщо він є) на інверторі.
Головна перевага системи з сонячними панелями - певна незалежність від зовнішніх факторів. Якщо бюджет дозволяє, ставьте панелі, на них як раз взимку традиційно падає ціна, бо менший попит.
Паралельно оптимізуйте та знижуйте власне споживання. Варіанти в цьому напрямку завжди є.
Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно від центрального постачання електрики.
Якщо надумаєте будувати подібне - відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.

Вітряк - треба багато місця і гарна, висока мачта. На YouTube є канал по вітряках, там все це показано от і до. Складна конструкція і сам вітрогенератор потрібен, щоб мати від нього "плюс" , не дешевий.

Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно... відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.
Я зараз якраз такими мріями і живу, але у 14 році, коли закладав алгоритм своєї системи живлення, вважав - досить ДБЖ та акумуляторів 12 В, які буду періодично докуповувати (тоді не хотілося думати про те, що може бути набагато гірше). Тому для мене перехід на 48 В означає - відмовитись від 3-х акумуляторів, ДБЖ і блоку комутації, який спеціально виготовив для почергового підключення до ДБЖ дуже різних за віком і параметрами акумуляторів.

Но в распечатанной инструкции есть пункт "Задержка отключения нагрузки при срабатывании по току или превышении по мощности (пределы 0-240 с, шаг 1 с).
Это совершенно не то
"Професійна модель часу вимкнення навантаження"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

В старых точно есть в D63T , в обычном без Т - нет

Это совершенно не то
"Професійна модель часу вимкнення навантаження"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

В старых точно есть в D63T , в обычном без Т - нет
Спасибо за ссылку. У меня вроде бы продвинутая модель, но без функции "Профессиональная модель времени выключения нагрузки". Может даже придётся купить такой, как в ссылке - скачки вниз (~150 В) бывают практически ежедневно.

Вкладення

• 1763829171403.webp
    1763829171403.webp
    795.2 КБ · Перегляди: 4
Досвід є. Три місяці панелі будуть неефективні. Але, періодично, все одне будуть віддавати певну кількість енергії в режимі підмішування (якщо він є) на інверторі.
Головна перевага системи з сонячними панелями - певна незалежність від зовнішніх факторів. Якщо бюджет дозволяє, ставьте панелі, на них як раз взимку традиційно падає ціна, бо менший попит.
Паралельно оптимізуйте та знижуйте власне споживання. Варіанти в цьому напрямку завжди є.
Мій власний досвід вже показує, що 7-8 місяців на рік можна жити повністю автономно від центрального постачання електрики.
Якщо надумаєте будувати подібне - відразу ставьте систему на 48 Вольт по АКБ, її потім краще можна модернізувати за потреби; я колись не дослухався до порад і побудував систему на 24 В, тепер планую вже переробляти все на 48 Вольт.

Вітряк - треба багато місця і гарна, висока мачта. На YouTube є канал по вітряках, там все це показано от і до. Складна конструкція і сам вітрогенератор потрібен, щоб мати від нього "плюс" , не дешевий.
А Харьковоблэнерго штраф не впаяет за панели?

Ніт. Це вже розбирали якось, дехто навіть відправляв листи і отримував офіційні відповіді на цю тему. Коріння цього вкиду криється десь на youtube, декілька каналів вирішили піднятись на хайпових назвах відосиків і понеслось.
В мене не було ніяких питань від контролерів ніколи. Інвертор в мережу нічого не віддає, зелені тарифи мене не цікавлять, не та потужність від панелей.

По акумуляторах, як тут десь вже розписував пан Дмитро, переходьте на LiFE збірки.
Якщо все робити самостійно, вийде не так дорого, як багато хто гадає. Збірка там елементарна. Переваги
В мене також залишилися в резерві кілька автомобільних АКБ, які я використовув ще в 2022-2023 роках, але це вже пройдений етап. То не те пальто.

Назад
Зверху Знизу