Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Щодо панелей сонячних. Моя панель сьогодні об 11 показала 0,07 А в режимі КЗ. При нормальному струмі 2А. Тож, на сонце взимку я би не сподівався. Тож генератор. А його годувати треба. Треба мати запас палива для гени.
У нас маленьке поле панелей — 2,4 кВт. Зараз, у цю пору року, за день маємо від 0.7 до 5 кВт·год енергії, залежно від погоди.
Навіть коли мороз, часто бувають ясні сонячні дні, і тоді панелі добре працюють — акумулятори заряджаються.
Звісно, взимку продуктивність нижча, і генератор — необхідна річ. Але й він не вихід на всі випадки — його потрібно постійно заправляти, тому паливний запас — обов’язковий.

P. S Кріплення на батареї майже готове.

Вкладення

• IMG-5ffc47df134fd718ce3dd82cc4af3e05-V.webp
    IMG-5ffc47df134fd718ce3dd82cc4af3e05-V.webp
    2.4 MБ · Перегляди: 2
  • 1760689632784.webp
    1760689632784.webp
    68.2 КБ · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Честно, я не знал про такие девайсы, пока не посмотрел передачи по типу Дискавери или NG, как некоторые американцы, живущие на Аляске вдалеке от цивилизации используют газовые холодильники. Питание не от электричества , а от газа. Может кто в курсе, насколько это дорого или не особо в наших условиях? Рентабельно или нет?ИИ сказал, что есть от 10 тыс.гривен, я не видел.Задал ему задание, чтоб направил меня в магаз...короче,до сих пор ищет))
Мова йде про сорбційні холодильники. Цікава річ, там, для того, щоб отримати холод - потрібно гріти в іншому місці. При цьому, вони випускалися серійно в СРСР і всеще можна знайти на вторинному ринку. Вони критичні до кута встановлення (мають стояти вертикально), в іншому там немає рухомих частин. Тож вічні, По заводу там електичний тен, але він досить легко замінюється на газовий пальник. Як на мене, в варіанті квартири/дома - дешо цікавіше, ніж кемперові. Кемперові- встановлюють в кемперах, яхтах. Вони живляться 220 В, 12/24 В або газом. Газового балона 5 літрів хватає на довго - більш тижня, кажуть.

Саме так. Теж такою під час блекаутів користуюся. І ящик газових балолонів купив.
Газ, доречі, зараз в Аврорі поки що 59 грн:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Ще такий дешевий варіант під ці ж балони:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

WP_20230311_002.webp WP_20230311_001.webp
Классная штука. Такая печка. В том году купил, когда веерное отключение были. Но все равно как то стремно пользоваться ,печка сильно нагреваеться а балон сильно холодный . Ну вот яичницу с салом жарил. Суп не варил. Ну разогреть. И говорят что лучше балоны, которые сделаны в Корее. Даже если картинка полностью на украинском. Хз короче.

Классная штука. Такая печка. В том году купил, когда веерное отключение были. Но все равно как то стремно пользоваться ,печка сильно нагреваеться а балон сильно холодный . Ну вот яичницу с салом жарил. Суп не варил. Ну разогреть. И говорят что лучше балоны, которые сделаны в Корее. Даже если картинка полностью на украинском. Хз короче.
1000000614.webp
отаке більш безпечне

У нас маленьке поле панелей — 2,4 кВт. Зараз, у цю пору року, за день маємо від 0.7 до 5 кВт·год енергії, залежно від погоди.
Навіть коли мороз, часто бувають ясні сонячні дні, і тоді панелі добре працюють — акумулятори заряджаються.
Звісно, взимку продуктивність нижча, і генератор — необхідна річ. Але й він не вихід на всі випадки — його потрібно постійно заправляти, тому паливний запас — обов’язковий.

P. S Кріплення на батареї майже готове.
У приватному секторі можна і 30 кВт поставити, якщо є місце. То вистачить

Честно, я не знал про такие девайсы, пока не посмотрел передачи по типу Дискавери или NG, как некоторые американцы, живущие на Аляске вдалеке от цивилизации используют газовые холодильники. Питание не от электричества , а от газа. Может кто в курсе, насколько это дорого или не особо в наших условиях? Рентабельно или нет?ИИ сказал, что есть от 10 тыс.гривен, я не видел.Задал ему задание, чтоб направил меня в магаз...короче,до сих пор ищет))
Це називається абсорбційний холодильник. Там хладагент - водний розчин аміаку. В совку такий був, називався морозко, тому ніхуя не морозив. Але десь до +5 може нагнати.

Невеликий холодильник потребує постійно ~100 Вт теплової потужності для роботи.

Но все равно как то стремно пользоваться ,печка сильно нагреваеться а балон сильно холодный .
Еееее..... А стаціонарна газова плита не гріється?
Ну а балон природньо що охолоджується -газ згорає, тиск падає, балон охолоджується. Фізика, термодинаміка.
Я б злякався якщо балон почав би нагріватися - бо то б означало вічний двигун.

Еееее..... А стаціонарна газова плита не гріється?
Ну а балон природньо що охолоджується -газ згорає, тиск падає, балон охолоджується. Фізика, термодинаміка.
Я б злякався якщо балон почав би нагріватися - бо то б означало вічний двигун.
Я имеюю виду что балон может взорваться . А обычная печка от перегрева нет

Я имеюю виду что балон может взорваться .
Ні. Він тільки краще працює коли нагрівається. А от холодний швидко здихає. Бо нема переходу рідкого газу у газоподібний. І у мене багато балонів валяється у яких залишилось відсотків 20 газу, а вони зараз не пряцюють. Я їх використаю по жарі, коли сонце буде пекти))

А ще до тих плиток є ось такі перехідники, щоб підключати шлангом до них балони великої ємності:

1760726116792.webp
Да ,такое есть. Думали большой купить. Но потом решил не покупать ведь стремно баллон дома хранить. Хз какое сейчас качество . Просто с газом до войны вообще дела не имел.

Да ,такое есть. Думали большой купить. Но потом решил не покупать ведь стремно баллон дома хранить. Хз какое сейчас качество . Просто с газом до войны вообще дела не имел.
Додам на останок. Газ то херня. У мене є примус ПТ-1. Ото *****!!!! Але він на крайній випадок))
Відео *****ездівське, але українського про ПТ-1 я не знвйшов, вибачайте.

Додам на останок. Газ то херня. У мене є примус ПТ-1. Ото *****!!!! Але він на крайній випадок))
Відео *****ездівське, але українського про ПТ-1 я не знвйшов, вибачайте.

Да.это реально ***** ))) такой чудо техники не видел )) у меня есть новый советский бензиновый шмель )) думал в 22 году если что включать. Но ему более 30 лет и с бензином дело иметь не хочу
Темболее в квартире .

Теж не мав. Але придбав. Вкруртив новий вентиль, підготував якістний шланг, редуктор і комплект змінних форсунок під пропан на робочу газову поверхню. Заправив 10 літрів у 18 літровий балон. Вже два роки у коморі стоїть.
p.s Радянських на олх як гівна, якщо нема довіри до сучасних.

Назад
Зверху Знизу