Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Теж не мав. Але придбав. Вкруртив новий вентиль, підготував якістний шланг, редуктор і комплект змінних форсунок під пропан на робочу газову поверхню. Заправив 10 літрів у 18 літровий балон. Вже два роки у коморі стоїть.
p.s Радянських на олх як гівна, якщо нема довіри до сучасних.
Цікаво було б, якби ви зважили той балон тоді і зараз. Дізнались би як він травить газ.

Цікаво було б, якби ви зважили той балон тоді і зараз. Дізнались би як він травить газ.
Я навіть свої "дихлофосні" балончики періодично зважую. Після першого зважування написав зважену вагу на корпусі кожного балончика. Тепер контролюю. На щастя, поки що вага не змінилася. Зважую на кухонних електронних вагах. Там заявлена точність десь +- 5 грам, здається, хоча показують з точністю до грама і по факту деь приблизно 1-2 грами точність є..

Я завжди користувався Ковеєвськими туристистичними пальниками і балонами, зараз придбав таку пічечку:
1760775585256.webp

і виникло питання:
між використаннями балон відклацувати чи поставив і до кінця, тобто краник самої пічки надійно замикає?

Я завжди користувався Ковеєвськими туристистичними пальниками і балонами, зараз придбав таку пічечку:
1760775585256.webp

і виникло питання:
між використаннями балон відклацувати чи поставив і до кінця, тобто краник самої пічки надійно замикає?

Лучше баллон убирать . И когда баллон убрали желательно выпустить газ из системы .

На даче у меня был случай . Поставил печку без баллона на холодильник . И забыл ,что там когда открываешь морозилку ,полностью дверь с частью крыши холодильника открывается)дома у меня дверь морозилки крышу холодильника не трогает
Вот открываю морозилку и горелка летит на плитку ))) все целое. Хорошо что я всегда балон убираю ))

Никогда даже не возникало мысли оставить балон в такой печке, попользовался - убрал, видно же что там все ну не мега надежно сделано. А сама печка тема, особенно для тех у кого газа дома нет и все на электрике, в 2023 очень помогала проходить отключения. Сосед на такой даже праздничный стол готовил когда отключение попало на др, два балона израсходовал за раз

Дякую
Ще раз, мав справу з таким:
1760790807558.webp

Там і тиждень може бути накрученим, кран надійний. З дихлофосними справ не мав, тому і спитав. Зрозуміло

Останнє редагування:
Дякую
1760790807558.webp

Там і тиждень може бути накрученим, кран надійний. З дихлофосними справ не мав, тому і спитав. Зрозуміло
Так это совсем другая система ))) я вообще газа боюсь ,у меня всю жизнь электро печка. А как один ***** в 12 году большой балон с мороза принёс домой и потом квартиру разнесло на масельського... еще больше не доверие к газу ))) ну там советский крассный баллон ...перепад температуры и писец.... а дихлофосные баллоны тоже стремно ,но более безопасно )))

Заказал на joom корпус павербанка под аккумуляторы 18650 с фонариком 300грн, аккумы Панасоник взял на проме по 125 грн. Если всё будет работать должен получиться годный павербанк. Корпуса есть под разное кол-во аккумов Screenshot_2025-10-18-17-08-21-38.webp

Останнє редагування:
Дякую
1760790807558.webp

Дело не в системе, а производителе. Ковея известный бренд, это не китайские поделки. У нее и цена права другая.

Вот такой зверь у меня ))) но очень сремно его бензином заправлять и использовать ))) 45 лет домо стоял )))

Я вот когда вторую печку купил. Узнал ,что после отсоединения баллона газ есть в системе ))))
Там системы максимум 10 сантиметров трубочки. С открытыми двумя концами. Что там спускать??

Заказал на joom корпус павербанка под аккумуляторы 18650 с фонариком 300грн, аккумы Панасоник взял на проме по 125 грн. Если всё будет работать должен получиться годный павербанк. Корпуса есть под разное кол-во аккумов Screenshot_2025-10-18-17-08-21-38.webp
Якщо всі акумулятори однакові — то ще нормально. Але врахуй, що в цьому корпусі, швидше за все, немає системи балансування. А без балансування навіть одна трохи “слабша” банка може швидко вийти з ладу або потягнути за собою інші. Категорично не рекомендую змішувати різні 18650 — навіть якщо вони одного типу, але з різних партій або виробників. У них різний внутрішній опір, ступінь зносу та ємність. Через це вони заряджатимуться й розряджатимуться нерівномірно. Це небезпечно — може призвести до перегріву або навіть до пожежі.

Плюс, у дешевих корпусах банки тримаються на пружинках — а це слабкий і нестійкий контакт. При великому струмі контакт може грітися або "відвалюватися", що знову ж таки небезпечно. Надійніше, коли акумулятори з’єднані точковим зварюванням або хоча б запаяні.

Ну... Я його не зважував після заправки. Але думаю, що він не травить. Оскільки встановив новий італійський вентиль і після заправки все ретельно перевірив мильним розчином. Минуло вже декілька років він досі з газом :rolleyes:.

Назад
Зверху Знизу