Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

ОСП, Славик! Ориентированно-стружечная плита.

Есть такая газета - "USA today". В "Футурама" название красиво обстебали.

Everyone_v._Farnsworth.webp

НП, сколько в доме этажей? Когда-то ставил домофон с электрозамком. Если нет электричества, дверь подъезда можно открыть обычным ключом с зубцами.

Но дом трёхэтажный, по шесть квартир в подъезде...

А разблокированная дверь при отсутствии электричества - требование пожарных. Обесточили дом - тушить можно без опасения поражения током и доступ в подъезд свободный.

А мы без уборщицы живем.. Но проблема освещения лестничной клетки во время отключения есть.. Окна закрыты usb..
Мы пострадали окнами на лестницах 1 марта 2022.
Летом того же года нам поставили стеклопластик.
Этажей 12.
Несмотря на Цифрал, по ночам шастают кто ни попадя.
Не критично, но странно.

Когда света нет, дверь открыта.
Так устроено.

Чому комп'ютер не працює від зарядної станції Altek? Потужність станції 600Вт, комп споживає 150Вт, але намагаєтся запуститись і відразу ж глохне. Ноути працюють нормально.
В БЖ комп'ютера, скоріше за все, по-*****ьному зроблений активний коректор потужності. І, мабуть, вже підсохли високовольтні конденсатори.

Когда света нет, дверь открыта.
Так устроено.
Да, требования пожарных. Без электричества э/магнит дверь не удерживает.

Для контроля посетителей внутри и снаружи дома натыканы камеры наблюдения. Система собрана за счёт жильцов. В отсутствие электричества подпёрта аккумулятором большой ёмкости.

Установлена после краж из двух квартир. Работает с 2013. Претензий нет.

Без электричества э/магнит дверь не удерживает.
А якщо якийсь ДБЖ поставити? В нас у дворі хвіртка закривається на електричний кодовий замок з електромагнітом. Без живлення хвіртка не замкнена. Тож я поставив ДБЖ з LiFePO4 акумулятором (12В. 7 А*г). Від акумулятора тримає десь 12 годин. Але ДБЖ треба такий, щоби міг з LiFePO4 працювати.
Тепер думаю, що такі самі ДБЖ треба і на домофон на двері у під'їзд. Але то треба з "Цифрал-сервісом" домовлятися. Поки що якось обійдемося

Напруга на електромагніті у режимі утримання двері зазвичай десь 18 В постійного. От струм не вимірював. Як буде конче необхідно, можу прогулятися до девайсу з мультіметром.

Але потрібно заживити й комутаційний блок. Бо двері будуть зачинені, а керувати магнітом - дзуськи! :)

Реальний термін роботи акумуляторів. дСЕС. Авто АКБ у станції. noprofy

Реальний термін роботи акумуляторів. дСЕС. Авто АКБ у станції. noprofy
Про свинцеві акумулятори, особливо автомобільні, можна одразу забути, якщи ви робите систему безперебійного живлення. Тільки літій-залізо-фосфат, більше нічого підходящого не придумали. Ну, можна поекспериментувати з тяговими свинцевими акумуляторами, але там ціна майже така, як у літія. До речі, треба розрізняти літій-іонні акумулятори з різною хімією. Для ДБЖ годяться тільки літій-залізо-фосфатні (LiFePO4), і ніякі "звичайні літієві", "від Тесли", "справжні корейські LG", NMC та інші не годяться.
Ну а далі вже можна обговорювати вибір між різними варіантами LiFePO4. Заводські чи самозбірні, якого бренду, якого форм-фактора, яку BMS ставити, якої ємності, під яку напругу робити збірку, як підключати тощо.

Про свинцеві акумулятори, особливо автомобільні, можна одразу забути, якщи ви робите систему безперебійного живлення. Тільки літій-залізо-фосфат, більше нічого підходящого не придумали. Ну, можна поекспериментувати з тяговими свинцевими акумуляторами, але там ціна майже така, як у літія. До речі, треба розрізняти літій-іонні акумулятори з різною хімією. Для ДБЖ годяться тільки літій-залізо-фосфатні (LiFePO4), і ніякі "звичайні літієві", "від Тесли", "справжні корейські LG", NMC та інші не годяться.
Ну а далі вже можна обговорювати вибір між різними варіантами LiFePO4. Заводські чи самозбірні, якого бренду, якого форм-фактора, яку BMS ставити, якої ємності, під яку напругу робити збірку, як підключати тощо.
литий-титанат интереснее, но дорогой, зарраза
а вообще, на AGM люди сидят и не жужжат. сколько ему срока отмерено?
так его можно десульфатацией восстанавливать, как и автомоильные. такшо я бы крест не ставил на плюмбуме

Про проблеми з гасом в Харкові в 1930-ті.

IMG_20251012_083943.webp

Про блекаути в 1919-1920 роках
IMG_20251012_084720.webp

Напруга на електромагніті у режимі утримання двері зазвичай десь 18 В постійного. От струм не вимірював. Як буде конче необхідно, можу прогулятися до девайсу з мультіметром.

Але потрібно заживити й комутаційний блок. Бо двері будуть зачинені, а керувати магнітом - дзуськи! :)
от 12в работает блок комутации , магнит не проверял но думаю тоже будет работать .

а вообще, на AGM люди сидят и не жужжат. сколько ему срока отмерено?
З досвіду використання свинцевих AGM в комп'ютерних ДБЖ, вони живуть до 4 років (фірмові) або до 2 років (ноу-нейм китайці).
Для порівняння: LiFePO4 "середньої паршивості" в моєму електровелосипеді вже 10 років працює. Тільки трошки слабше тягнути на гору став. Але я думаю, що то через те, що я його іноді заряджав "з морозу", чого він не любить.

Вопрос - имеет ли смысл заморачиваться с подключением инвертора на 1000 VA в электросеть квартиры через автомат ввода резерва?
Понятно, что электроплитки и утюги не потянет, а инверторный холодильник?

Запас лампочек на аккумуляторах имеется и даже Экофлоу есть (но портативный), но не хочется игрищ с "кабелем самоубийцы" и постоянным передёргиванием вводного автомата.

Видел подобную автоматическую систему у знакомых на весь дом, но там вообще аккумулятор от электромобиля и инвертор, думаю, помощнее моего

Вопрос - имеет ли смысл заморачиваться с подключением инвертора на 1000 VA в электросеть квартиры через автомат ввода резерва?
Понятно, что электроплитки и утюги не потянет, а инверторный холодильник?

Запас лампочек на аккумуляторах имеется и даже Экофлоу есть (но портативный), но не хочется игрищ с "кабелем самоубийцы" и постоянным передёргиванием вводного автомата.

Видел подобную автоматическую систему у знакомых на весь дом, но там вообще аккумулятор от электромобиля и инвертор, думаю, помощнее моего
Есть немалый риск, что инвертор встретиться с сетью (мой печальный опыт тому пример), поэтому я заморочился. )
P.S. Хол-к потянет, главное, чтоб аккум был не дохлый.

Останнє редагування:
Есть немалый риск, что инвертор встретиться с сетью (мой печальный опыт тому пример), поэтому я заморочился. )
Так автомат ввода резерва для того же и нужен, чтобы эта встреча не произошла?

Или это вы про "кабель самоубийцы" (там этот риск есть, да)?

Назад
Зверху Знизу