Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Гости из РФ Вам сюда

• Автор теми Автор теми glebs
  • Дата створення Дата створення
Я могу только еще раз повторить:
Я ще раз пояснюю, що Юрій та Георгій - це одне й те ж ім"я... В офіційних документах писали Георгій, а в житті - Юрій, або Єгорій... Так. як у французів - це ім"я - Жорж.

Я могу только еще раз повторить:
Якби імені Юрій тоді не було, то і заснований Ярославом Юр"їв називався Георгієвськ, чи якось інакше.

Особливо багато для утвердження шанування Святого Юрія зробив київський князь Ярослав Мудрий, який прийняв при хрещенні його ім'я. На честь свого святого заступника в 1030 р. він засновує місто Юр'їв, тобто місто Юрія. У 1037 р. Ярослав починає будівництво Георгіївського монастиря в Києві і зводить у ньому храм, який до наших днів не зберігся.
День освячення першого на Русі храму Святого Юрія — 26 листопада 1051 р. — був відзначений установленням щорічного святкування цієї події. Він увійшов у народну пам'ять під назвою дня Юрія, або осіннього Георгія. З тих пір на колишній території Київської Русі Юрій стає ледве не першим у сонмі православних святих.
uk.wikipedia.org/wiki/Святий_Юрій

"Вот тебе бабушка и Юрьев день"

:рл: ты меня разочаровал, кацап....у тебя сильно развито стадное чувство и ты даже себе не можешь представить что человек может иметь другое, своё мнение...теперь тебя можно смело посылать нах.
Да и раньше уже причины были.

Вы уверены, что знаете, как произносилось название данного города во времена Ярослава?
Гюргев. але не Георгієвськ. Все таки ближче до Юрія... Ніж до грецького Георгій. Через це й трансформувалося згодом у Юр"ївськ.

gdd6hc.webp

А я вот совсем не уверен, что мы можем знать. Да, в ПВЛ под 1030 г. - Юрьєвъ. Но даже оригинал ПВЛ написан через 80 лет после того. А могли быть и искажения при переписывании.
Ну, а про Тарту знаємо достеменно...
Повість врем'яних літ пише про похід київського князя Ярослава Мудрого 1030 року: «В тому ж році пішов Ярослав на чудь, і переміг їх, і поставив город Юр'їв». Ярослав Мудрий назвав городище Юр'їв згідно зі своїм християнським ім'ям. Це була перша згадка про Тарту у писемних джерелах.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

До того ж є ще місто Юрьєвець, але воно засновано вже володимирським князем Юрієм ІІ. (сучасна Іванівська область).

Сирожа Пржевальский начинает наглеть?
Ну... абы не курил.

Этож надо быть таким идиотом, хуёв полный рот тебе русня вернет а не крым, но ты надейся сидя на форуме :D.
хуев полный рот русня уже получает, а как начнёт давиться этими хуями - так и вернёт. Ты же сам знаешь, правда? :)

Назад
Зверху Знизу