Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Фото жизни в СССР

• Автор теми Автор теми Fabulous G
  • Дата створення Дата створення
1705501202260.webp

В розпал антиалькогольної компанії батько купив в гастрономі ящик виноградного соку для святкового столу, на день народження.
В трьох пляшках було вино. Біле напівсухе.

В розпал антиалькогольної компанії батько купив в гастрономі ящик виноградного соку для святкового столу, на день народження.
В трьох пляшках було вино. Біле напівсухе.
...то батькова ничка була на чорний день,а ви її викрили

Та да, они кругом были.
Даже на нашем отшибе. Крепились на штатив по три штуки. Магазин "Соки-воды" слева, кафе с мороженым на вес - справа.

Стакан 200 мл из толстых стеклянных конусов. Яблочный сок - 8, виноградный - 9, томатный (как ни странно) - 10 копеек. Заливали сок из трёхлитровых банок, в деревянном ящике - по 4 банки.

Мороженое продавец набирала ручным дозатором. Три шарика - 200 г. Без сиропа - 19, с малиновым (?) сиропом - 22 копейки. Шкала весов - круглая, полный оборот стрелки - те самые 200 г.

Конец 1970-ых. Да, и та самая поваренная соль в гранёном стакане, опять же на 200 мл. В нём - чайная ложка. Рядом - такой же стакан с водой. Мыть ложку :)

Насчёт "совков"... Ну, бедность большинства населения и работа ОБХСС с др. органами тогда не давала особо развернуться ворью. А ныне это - уважаемые люди! Сменили систему отсчёта. Что называется, устроили массаракш.

А тема эта - в т.ч. тренировка памяти. Пусть живёт.

Останнє редагування:
а и сейчас томатный сок самый дорогой .

Даже на нашем отшибе. Крепились на штатив по три штуки. Магазин "Соки-воды" слева, кафе с мороженым на вес - справа.

Стакан 200 мл из толстых стеклянных конусов. Яблочный сок - 8, виноградный - 9, томатный (как ни странно) - 10 копеек. Заливали сок из трёхлитровых банок, в деревянном ящике - по 4 банки.
8 коп стоил березовый. А яблочный и томатный по 10 коп

...Насчёт "совков"... Ну, бедность большинства населения и работа ОБХСС с др. органами тогда не давала особо развернуться ворью. А ныне это - уважаемые люди! Сменили систему отсчёта. Что называется, устроили массаракш.
...
пістьош "чистої води"! Хто зараз вантажник бази? Хто зараз продавчиня продуктової крамниці? Нижчий соціальний щабель соціальної драбини!

Мій батько на початку 1980-х свідомо пішов працювати вантажником на продуктову базу. Він став "поважною людиною," яка могла "дістати". Йго знали всі "поважні люди" в нашому містечку: продавчині, завмаги, партробітники, депутати... З ним здоровкалися, та називали на Ім'я та по батькові. Він "доставав" людям жратву, люди "доставали" йому меблі, кольорового телевізора, ...
Ми пили бразильску каву, куштували таке, що неможливо було побачити на полицях крамниць.

А ще смачне молоко в трикутникових пакетах!

пістьош "чистої води"! Хто зараз вантажник бази? Хто зараз продавчиня продуктової крамниці? Нижчий соціальний щабель соціальної драбини!

Мій батько на початку 1980-х свідомо пішов працювати вантажником на продуктову базу. Він став "поважною людиною," яка могла "дістати". Йго знали всі "поважні люди" в нашому містечку: продавчині, завмаги, партробітники, депутати... З ним здоровкалися, та називали на Ім'я та по батькові. Він "доставав" людям жратву, люди "доставали" йому меблі, кольорового телевізора, ...
Ми пили бразильску каву, куштували таке, що неможливо було побачити на полицях крамниць.
А працівникам м'ясокомбінатів (причому не якимось там начальникам цехів чи директорам, а звичайним забойщикам і роздільщикам туш) казали, що зарплата взагалі не потрібна :)

А працівникам м'ясокомбінатів (причому не якимось там начальникам цехів чи директорам, а звичайним забойщикам і роздільщикам туш) казали, що зарплата взагалі не потрібна :)
Це був анекдот тих часів, типу: Влаштовується людина (комірником, м'ясником, продовцем, то що), йому кажуть ну те се, але зарплатня невисока, а він такий: а тут ще й гроші платять?

Без. Lancelott совершено прав - березовый продавали по восемь.

Субъективно казалось, что в него таки добавляли немного сахара. Ибо на окраине поселка - берёзовая роща и вкус натурпродукта я отлично помню :)

Так мова ж про злодіїв, які оперували магазинами та вище. Директорів та начальників. Ось у нас у селищі був ВРП, ОРС російською. Відділ робочого постачання. Був його трудовий колектив з акціями крамниць продуктових, господарчого, промислових товарів.

Одержали у приватизацію ваучери, вклали їх акції. Десь за рік провели збори разом з керівництвом інвестиційної компанії й виявили, що за працівниками - частка, менша за два відсотки!

Щодо щаблів - це ще радянський гумор. "Мі на нєго плюйом!" Діфсіт!

"Представь себе, исчез дефицит. Я пошёл в магазин, ты пошёл в магазин, мы его не любим - он тоже пошёл в магазин.Ты купил, я купил, мы его не любим - он тоже купил. Все купили.

...

Все ходим скучные, бледные, зеваем. Завсклад идёт - мы его не замечаем. Директор магазина - мы на него плюём! Товаровед обувного отдела - как простой инженер! Это хорошо? Это противно!

Пусть будет изобилие, пусть будет всё! Но пусть чего-нибудь не хватает!"©ММЖ

Це був анекдот тих часів, типу: Влаштовується людина (комірником, м'ясником, продовцем, то що), йому кажуть ну те се, але зарплатня невисока, а він такий: а тут ще й гроші платять?
Десь на третій місяць служби нового міліціонера питають - ти чого за зарплатнею до каси не приходиш?

- Що? А я думав: дали пістолета - й крутися, як в змозі!

Назад
Зверху Знизу