Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Фірменний торт Харкова (тема для корінних харків'ян)

  • Автор теми Автор теми Боб27
  • Дата створення Дата створення
51коп. самый маленький, 1-24 больший. Киевский стоил 3 рубя.
Щебелінский 2,70 а за маленький бісквітний з мокрого бісквіта я може й помилився на 5 копійок. А ось назву того мокрого бісквітного ніяк не згадаю.
 
То опечатка. А ти "харкивъянын" чому на мові не пишеш - тиж 7 років її нібито у Харкові у школі вчив?

Я тоже на мове не пишу и я Харьковчанка, это как-то противоречит обсуждению тортов?
 
я вот так и подумал..помню Колобок начала 70-х и в конце перед кассой справа бублики по 5 коп. и булочки по 9 коп. сплошным ковриком, отламывай сколько надо:клас::пиво:

А еще там (в кулинарии) варили неплохой по тем временам кофе..
 
А ось назву того мокрого бісквітного ніяк не згадаю.

На папірці, який було наклеєно на боці або знизу коробки, було написано "Торт бисквитно-кремовый".

Великий торт коштував 2.26 крб. Малий - 0.63 крб. Вогкий був, хоч віджимай. Мов ганчірку :D

Добре пам'ятаю, бо у 1977 у новому будинку номер сім по вул. Академіка Вальтера крамницю "Кулінарія" відкрили (з іншого боку чотирьохпід'їздної дев'ятиповерхівки з'явилася книжкова N46 харківського книготоргу).
 
Еще делали полукиевский торт. Так и назывался. Половина бисквита, половина безе.
 
Я был на Ивановне, где круг трамвая. Провели экскурсию. Хз, я видел как печеньки падают. И бабы в белых халатах. На оборудовании лейбы иностранные.
Хуле мне врать?:незнаю:
Я же не говорю, что там все аж пиздец. Но и говном мазать- ненормально.

Сходи на Кацарской. Прозреешь:рл:
 
Я тоже на мове не пишу и я Харьковчанка, это как-то противоречит обсуждению тортов?

Та то проросійський бот до мене докліпався, що воно корінний харків'янин, то я йому й відповідав. А так я усіх громадян України поважаю і україномовних, і російськомовних, і татар, і вірменів, і азербайджанців, і евреїв, геть усіх національностей, бо всі ми - українці.
 
Як так писати українською, з о́друками - то краще вже російською...
P.S. З українським відповідником "опечатки" не все так просто...
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Дякую за виправлення. Буду знати. :клас: Прошу пробачення - я тільки намагаюсь перейти на українську мову, ще багато помилок.
 
я вот так и подумал..помню Колобок начала 70-х и в конце перед кассой справа бублики по 5 коп. и булочки по 9 коп. сплошным ковриком, отламывай сколько надо:клас::пиво:

Ще пиріжкову на початку Гіршмана згадай.....
 
Та то проросійський бот до мене докліпався, що воно корінний харків'янин, то я йому й відповідав. А так я усіх громадян України поважаю і україномовних, і російськомовних, і татар, і вірменів, і азербайджанців, і евреїв, геть усіх національностей, бо всі ми - українці.

А цыганей почему не вспомнили? Не любите цыганей7 А сейчас проверим, какой вы харкивьянин: знаете на какой улице была продажа тортиков в Центре, напротив дома со шпилем? Там, в подвальчике, всегда классный вбор всего смачного был,
 
Давайте быть честными. То, что производит ХБФ - унылое говно. А если бы вы посмотрели, в каких санитарных условиях находится производство, то не потратили бы ни копейки на их продукцию в будущем.

А если знать из каких ингредиентов делают продукцию ХБФ, то вообще можно сразу рыгать
 
А цыганей почему не вспомнили? Не любите цыганей7 А сейчас проверим, какой вы харкивьянин: знаете на какой улице была продажа тортиков в Центре, напротив дома со шпилем? Там, в подвальчике, всегда классный вбор всего смачного был,

"Цыганей" то не політкоректно. Правільніше буде ромів.Я поважаю аутентіку усіх народів України та їх мови. Бо всі вони - українці.

А кондитерський цех, що виробляв торти навпроти будинку зі "шпилем" (у якому був хлібний магазин а на другому поверсі цирульня) був розташований за адресою провулок Костюринський, 2. Цей цех був філіалом та дійсно був розташований на першому поверсі та у величезних підвалах цього будинку (зараз в цьому будинку Панормама лаунж, а у приміщеннях кондитерського цеху, що виробляв торти донедавна був магазин "Цитрус", у підвалах цеху зараз якесь кафе). Торгівля тортами цього цеху відбувалась не з підвалу, а з невеличкого кафе (метрів десь 10 квадратних) зліва від входу до Центрального ресторану (де потім було казино).

Підвал був на Вірменському провулку, зліва від Костюритнського, алеж то було третесортне кахве, та я не пам'ятаю щоб там виробляли торти.

Гарні тортики виробляли навпроти будику зі "шпилем" палестинці у кахве в двох рівнях (зправа від "Мелодії" там зараз одягом торгують), але вони швидко закрилися, Потімков віщав, що на них конкуренти наїхали черех силовиків. Коли правильно пам'ятаю конкуренти з Полтавського шляху (от вони дійсно були у підвалі точніше напівпідвалі).

Ще навпроти будівлі зі "шпилем" в арці Палацу праці добрі тортики дівчина виробляла (зправа від "Лікарскьих рослин"). Вона розказувала, що навчалася у Парижі робити солодощі. Я куштував у неї в мікрокахве - бомбезні солодощі. Зараз наче вона у "Старуху" десь переїхала.

Інші місця деб виробляли торти я не пам'ятаю. Може у "Восточных сладостях" - бо вони теж розташовані були якраз навпроти будинку зі "шпилем", але з другого кута (навпроти "Книжкового світу") та не в підвалі.
 
Марк По́рций ты опять за историю? во времена Шекспира не было сигарет Друг:пиво:

гоняю понаехавших по истории центра города, тут один цыганей не любит, я ему хоть объясню, что Харьков без цыганей - это как невеста без девственности в брачную ночь
 
"Цыганей" то не політкоректно. Правільніше буде ромів.Я поважаю аутентіку усіх народів України та їх мови. Бо всі вони - українці.

А кондитерський цех, що виробляв торти навпроти будинку зі "шпилем" (у якому був хлібний магазин а на другому поверсі цирульня) був розташований за адресою провулок Костюринський, 2. Цей цех був філіалом та дійсно був розташований на першому поверсі та у величезних підвалах цього будинку (зараз в цьому будинку Панормама лаунж, а у приміщеннях кондитерського цеху, що виробляв торти донедавна був магазин "Цитрус", у підвалах цеху зараз якесь кафе). Торгівля тортами цього цеху відбувалась не з підвалу, а з невеличкого кафе (метрів десь 10 квадратних) зліва від входу до Центрального ресторану (де потім було казино).

Підвал був на Вірменському провулку, зліва від Костюритнського, алеж то було третесортне кахве, та я не пам'ятаю щоб там виробляли торти.

Гарні тортики виробляли навпроти будику зі "шпилем" палестинці у кахве в двох рівнях (зправа від "Мелодії" там зараз одягом торгують), але вони швидко закрилися, Потімков віщав, що на них конкуренти наїхали черех силовиків. Коли правильно пам'ятаю конкуренти з Полтавського шляху (от вони дійцсно були у підвалі точніше напівпідвалі).

Ще навпроти будівлі зі "шпилем" в арці Палацу праці добрі тортики дівчина виробляла (зправа від "Лікарскьих рослин"). Вона розказувала, що навчалася у Парижі робити солодощі. Я куштував у неї в мікрокахве - бомбезні солодощі. Зараз наче вона у "Старуху" десь переїхала.

Інші місця деб виробляли торти я не пам'ятаю. Може у "Восточных сладостях" - бо вони теж розташовані були якраз навпроти будинку зі "шпилем", але з другого кута (навпрои "Книжкового світу").
Ты бач, хоч вин ще и грекив не любит, не вспомнил их в перечне граждан Украины, но Харьков гарно знае. Но я по тортам не спец был особый, я просто ту кафешку, на Костюренском знал, потому что покупал там тортик, кода к невесте шел в дом со шпилем. Но а чому так все сладкоежные забегаловки в в Харькове знаете? Сладкое же категорически вредно для зрелого организма, впрочем как и для молодого, не нужно перебарщивать с солодким
 
Ты бач, хоч вин ще и грекив не любит, не вспомнил их в перечне граждан Украины, но Харьков гарно знае. Но я по тортам не спец был особый, я просто ту кафешку, на Костюренском знал, потому что покупал там тортик, кода к невесте шел в дом со шпилем. Но а чому так все сладкоежные забегаловки в в Харькове знаете? Сладкое же категорически вредно для зрелого организма, впрочем как и для молодого, не нужно перебарщивать с солодким

То знаю бо тренувавсь як молодий був. Тренувавсь у "Сені". Тому багато солодкого їв як можна було. А зараз "цукор" ще в нормі, але підбирається до верхної дозволеної відмітки, тож солодке обмежую.
 
Назад
Зверху Знизу