Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • 16 листопада форум не працюватиме з 18:00 до 23:59 з технічних причин. Просимо вибачення за незручності

Фарион

• Автор теми Автор теми Dynafit
  • Дата створення Дата створення
я так не зможу. Доводится "перекладати" в голові те, що бажаю сказати.
Зможете!:клас:Спочатку не треба дуже спiшити, краще повiльно викладати своi думки, при повiльностi мозок сам буде шукати в своiх загашниках потрiбнi слова. А тараторити як розмовляють мешканцi Заходу Украiни мешканець Сходу мабуть нiколи не зможе. Для цього треба було мовою розмовляти з колиски постiйно та завжди.

еххх. я так не зможу. Доводиться "перекладати" в голові те, що бажаю сказати. :/
Базуюсь на спогадах дитинства, мові бабусі, шкільній програмі і майже дворічному читанні книжок.
Щоправда, всі книжки з регіональними особливостями мови. І я так цим захопилась, що у майбутньому житті піду вчитись на українську філологію.
Бо такі є цікаві конструкції і окремі слова, дуже близькі до стародавньої слов*янської мови. Потребують деякого логічного мислення.

еххх. я так не зможу. Доводиться "перекладати" в голові те, що бажаю сказати. :/
Питання певного часУ й практики. Я десь з пів року тому спіймав себе на тому, що СНИ сняться - українською. А щодо усної мови... давно вже не перекладаю - просто перемкнув процес мислення на українську. Ще на початку мого перебування тут, де я зараз, де масово юзають відчутно зруснявлений подільський діалект, чи то подільську говірку, місцева завідувачка відділу освіти відзначила, що в мене "...чудова літературна українська мова...", на котру я, між іншим, перейшов просто в потязі, 16 березня минулого року, а до того, ще з давЕн минулого тисячоріччя, спілкувався виключно російською. Було цікаво, що місцевий голова (наразі працюю в місцевому органі влади), в перші дні моєї роботи звертався до мене російською, котрою володіє досконало, але щойно переконався, що мені те не потрібно від слова "зовсім", облишив ці прояви толерантності, котра, як на мене, стосовно ***** (в поганому сенсі цього слова) тут занадто широка та м'яка. Особливо - якщо подивитися на кількість прапорів на місцевому цвинтарі.

Я бы мовный вопрос в Харькове подвела под принцип - "Расслабьтесь и получите удовольствие".
Вот возникла у меня бытовая проблема.
Звоню в инстанцию и предвкушаю дальнейшее.
Дама с той сороны здоровается на мове.
Ага, поймалась, не я первая начала!
И я чистейшей мовой без пауз, акцента и без единого русского вкрапления на одном дыхании излагаю свою проблему.
Она, подбирая слова, пытается найти доводы, что я сама виновата.
Я отвергаю все на лету ее последнего слова и выдаю очередной залп своего неудовольствия.
И что? Спустя пару часов моя проблема решена.
Мне кажется, что у нас боятся мовных - вдруг они все фарионы и фарионши. :)
) Самое смешное, это когда переспрашивают "чи не помилились номером, чи то дійсно Харків" :D

...крім мов національних меншин (спільнот), що є державною (офіційною) мовою держави, яка була визнана Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.

08.12.2023 Повернуто з підписом від Президента України
08.12.2023 Закон направлено на підпис Президенту України
08.12.2023 Повернуто з підписом Голови Верховної Ради України
08.12.2023 Передано на підпис Голові Верховної Ради України
08.12.2023 Одержано після візування
08.12.2023 Передано для візування в головний комітет
08.12.2023 Одержано для оформлення
08.12.2023 Закон прийнято

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

PS.: Пояснювальна записка:
- обмеження щодо мов національних меншин (спільнот), що є державною (офіційною) мовою держави, яка була визнана Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом, переносяться із прикінцевих та перехідних положень законів України і тіло документів, у зв’язку з чим не матимуть часових рамок;
я эту ***ню не читал, но если это правда, то тогда уважаемое припезденное население Украины должно будет определиться, что милее их сердцу - эта ***ня, или ЕС.

что-то я подозреваю, что на радость толпе они проебут ЕС, только забудут об этом сказать широкой общественности. зато поднимут рейтинги за счет ура-патриотов.

) Самое смешное, это когда переспрашивают "чи не помилились номером, чи то дійсно Харків" :D

Та будет ещё, что *****ы станут про Львов говорить - вот там наши люди,
не то что в этом Харькове, одни бендеровцы. Русофобы

ЛЖА идет от наших "князей". Великая ЛЖА.
Недаром одновременно две выстрелили в сторону армии - Фарионша и Безумная Марьяна.
Недаром и изменения в закон вносят или уже внесли.
Хотя чисто по ситуации нет ничего чрезмерного во время этой войны, но только если оно из и от души идет.
Единство народа я видела прошлой весной - Від Дону до Сяну.
И все в Харькове, кто мог, переходили на мову.
Видимо, это единство и напугало очильныкив с обеих сторон. И они вытащили отравленные стрелы

А тоді, перш ніж старійший старець городу стольного Пошогод устиг нагадати йому, він узяв з долу грудочку сухої землі, висмикнув з неї ниточку цупкого корінця, що заплутавсь у грудочці, й поклав у рот.
— Їж, — сказав старець, коли Богдан уже жував, жував і думав про те, що від сьогодні його життя пішло зовсім іншою стегою, й зовсім іншим буде й світ, і люди, й думки його та подуми, й він сам, хоч усе ніби лишатиметься таким, як було досі, до сієї миті, коли він стояв перед вічем і в усіх на очах їв рідну землю...

Й Богданові вдруге за сьогоднішній ранок продерло спину морозом.
Од сієї миті він ставав Великим князем, таким, як його дід, і його прадід.

Меч Арея​

Іван Білик​

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Вахтьор за права вспомнил... А ничо шо эти же самые права у украинцев он ещё не так давно в игнор отправлял?
ты это - обо мне высрал? я - украинец, но истерики фарионши мне противны. Ибо ЗУНР 2018-го - вовсе не есть (вся) Украина в целом.

Останнє редагування:
ты это - обо мне высрал? я - украинец, но истерики фарионши мне противны. Ибо ЗУНР 2018-го - вовсе не есть Украина в целом.
Узбагойся. Наличие паспорта гражданина Украиньі еще не делает тебя украинцем. Они и у януковича с азировьім бьіли. Да и Фарион тут никоим боком. ЗУНР да, не является украинской империей в целом, да и не ставила она перед собой такой задачи. Ето раше и ее адептам все неймется.

вспомни, с чего началась тема? истеричка охуела от того, что защищающие ЕЁ (во Львове живущую) благополучие воины-фронтовики - "розмовляють не на українській'. И попыталась своим защитникам указать - "на каком языке им ПОЛОЖЕНО разговаривать".

вспомни, с чего началась тема? истеричка охуела от того, что защищающие ЕЁ (во Львове живущую) благополучие воины-фронтовики - "розмовляють не на українській'. И попыталась своим защитникам указать - "на каком языке им ПОЛОЖЕНО разговаривать".
Ета, как тьі ее назьіваешь истеричка в своем праве. Вот когда она подобное на расеи ввести предложит как ето вьі в Украине делали, будешь возмущаться. А пока шо она в своей стране. Тьі с ней не согласен, тьі и вьісказался. Реализовал такскать свое законное право. Вот и она реализовьівает. Разница между вами лишь в том, шо она чукчам плавки не навязьівает.

все так,тільки інколи, коли ти пишеш про сраний єзік, блювати охота
это мой родной язык. Он не виноват в том, что ***ло тоже на нём разговаривает. Как и немецкий язык не виноват в том, что на нём разговаривал австриец шикльгрубер.

Назад
Зверху Знизу