Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Езда на велосипеде в темное время суток (или "мне жалко 10грн на фонарик")

• Автор теми Автор теми Dimon123
  • Дата створення Дата створення
Твою жилетку в положенні майже лежачі ніхера не видно.

Отака єбалайка на рулі

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

С постоянным легче определить расстояние и местоположение меня, зато мигающий заметнее
лучше будет организовать два независимых источника для реализации обеих целей..

А Вам самому строб фары не мешает разглядеть состояние дороги?
моргалка и стробоскоп это немного разные вещи и немного по разному себя реализуют на практике..
у меня вот есть мысли поставить строб на ДРЛ, который будет работать только в дневное время суток выполняя функцию как раз ДРЛ..
оно там в результате так лупит, что днём дискомфорт по глазам режет, ночью для встречки это издевательство будет, днём же умеренное привлечение лишнего внимания..

Сьогодні дядя Саша знову нарадить трішки трушного світла. Ну принаймні кращого за оті дрочі у вигляді ручних ліхтариків, з якими їздять 98%.

1
Теоретично ота верхня частина заломлює світло, що йде вперед-вгору, та спрямовує нижче. Тобто прибирається засвітка в очі перехожим. Ну й краще освітлює відповідно землю.

2
На вигляд та виходячи з напису на упаковці формує реально трушну діаграму. Наявність нормальної бокової засвітки беззаперечна з огляду на явний горизонтальний розсіювач. Рефлектор не конусний/параболічний( наявність якого одразу говорить про фігову діаграму), а на пакуванні зазначено "upper beam cut-off line" - тобто зріз світла зверху, як на фарах авто. Якщо не брешуть звичайно.
Вбудований 800мА акум, зарядка від юсб.
Взяв собі бо часто круте світло з двох крутих фар, що я маю, не потрібне бо дороги освітлені, треба лише габарит ну і якось по темних дворах проїхати, а чіпляти фари, акуми, з'єднувати, вкладати дроти, потім перезаряджати тупо влом. До того ж круті фари й сліплять людей круто, а це недобре. Цю ж повісив та поїхав; ну і сподіваюсь, що вона таки не сліпитиме інших.

Останнє редагування:
Если влом, просто покупается нормальный фонарик от 500lm на одном акуме 18650.
Мне с нормальным акумом хватало одного заряда на 2 недели для поездок по 35-40 минут ежедневно. + дешовые габаритки что бы по бокам видно лучше было

От я і навів приклад "по-простому". Звичайний ліхтарик то ****. Влітку на покатухах затрахали мене цими ліхтариками, що не можуть темп тримати бо не бачать нічого. Ще й сліплять своєю плямкою.
А ще постійно світло у когось закінчується.

Ну а те, що два тижні світить на одному 18650, то фігня. Світловий струм сучасних світлодіодів не дотягує до 100Лм/Вт. Один добрий 18650 це 10Вт, або у перераунку на твої 2 тижні по 40 хвилин 0.125Вт/год = 10люменів. Ну ліхтарик звузить діаграму, ну в 2-3 рази більше буде світловий струм, але все одно це не світло, а ***ня. Звичайно плюс мінус але це реальна цифра. Ну або він не світить два тижні.

Останнє редагування:
Вот такой фонарик

Хватает за глаза. Все что больше это излишек для вело в городских поездках.
Акум (3400 panasonic) за 2 недели разрядился только до 3.5 v
На макс я его редко включал ибо без толку, хватает среднего режима с головой.
Понятно что многим хочется нечто подобное

но есть разумный предел (наверно понимание у каждого свое)

Видел некоторых велоидиотов в темноте по сумской трассе без задней гарабитки, зато с передним фонариком :confused:

Останнє редагування:
Останнє редагування:
В мене і без того були в цьому році й лобове, й вгрузання переднього колеса з наступним польотом, кажуть, на 5-6 метрів та колесом на смітник. Слава яйцям, вилка вижила. Не вистачало ще зза тупого діда політати та ще бабки на залізо викинути.

В мене і без того були в цьому році й лобове, й вгрузання переднього колеса з наступним польотом, кажуть, на 5-6 метрів та колесом на смітник. Слава яйцям, вилка вижила. Не вистачало ще зза тупого діда політати та ще бабки на залізо викинути.

ой, как всё серьёзно.
у меня попроще будет:rolleyes:

у меня истории смешные получаются:)
я в основном задалбываюсь тормозить или увиливать и начинаю ехать прямо:-)

где ты ездишь?

Да там, де і всі - по місту та на покатухи куди-небудь за місто.
Лобове з дверима дев'ятки з селюками на холодній горі, вгрузання та політ в лісопарку вночі.

Лобове з дверима дев'ятки з селюками на холодній горі
это ты ехал, а кто-то справа дверь открыл?
вгрузання та політ в лісопарку вночі.
именно в лесу?

у меня на хг во дворах инцидент был: я остановилась и съехала с дороги на тротуар(бордюр раздавлен), я стала на краю тротуара, так чтоб прохожий мог свободно пройти)....выезжает человек из гаража(гаражи просто железные там понатыканы, не факт что законно) и становится боком в 20 см от меня, сигналит....я стою, он начинает орать чтоб я ушла. я стою, ну большая у него бмв, но ворота закрыть может, между ним и воротами машина любая проедет, на дороге машин вообще больше нет, фиг знает чё хочет.....я ему сказала что это тротуар, но он орал. я слезла и откатила велик. он наискосок по тротуару проехал 5 метров к подъезду, пока закрывал ворота гаража, вышла тётка какая-то села и они уехали.:незрозумію:

это ты ехал, а кто-то справа дверь открыл?
Зліва, стоячи у другому ряду. Кажу ж - селюки.

В лісопарку ближньому. Там є ярок, що перетинає головні просеки, де треба розігнатись вниз добре, щоб потім залетіти на крутий підйом. Тоді не зовсім сухо було, я не знав, а мені не сказали, чи то я не почув, що внизу дорога є лише у вигляді тропинки зліва. Я поїхав правіше та в'яїхав в пластиліноподібну грязюку. Небагато, але достатньо, щоб колесо вгрузло, ну а я звичайно продовжив рух по інерції :D

Світив же тоді фото.
Бочина та пів спини ще сині були. А зійшло повністю лише місяці за 2.

Світло тоді, доречі, в мене було найкраще з групи. Хоча для ввалювання за 30 по лісу світло не дуже допомагає :D

Останнє редагування:
Зліва, стоячи у другому ряду. Кажу ж - селюки.
та этож ппц:рл:
гаи вызывал?:)

я всё боюсь, что мне справа кто-то откроет дверь(пару красавиц так делали и один закрыл багажник и под колесо шагнул), а после того как таксист тронулся, пока я ехала вдоль его машины и поехал мне в переднее колесо, я вильнула и упала на рельсах, я вообще всего боюсь...еду и в салоны заглядываю: чем они там занимаются, едут-не едут, видят куда едут или не видят

Я поїхав правіше та в'яїхав в пластиліноподібну грязюку.
какая-то она не совсем пластилиновая, если так колесо порубало:ги:

Останнє редагування:
Припарковані авто треба об'їзджати на відстані більше відкритої двері. Паралельні стартуни - ну треба гальмувати, забирати вліво небезпечно.

Ні, не викликав даї, не сильно в'їхав. Трохи повело вилку - загалом нічого, але без рук стала трохи вправо забирати. А до цього мене набухав лекс, я в'їхав в парканчик та вилка забирала вліво. Після лісопарку шток вилки реально трохи повело, що було помітно, я перетягнув рульову( давно її міняти збирався все одно) та за місяць шток підвипрямився, забирати в боки перестало :D

Припарковані авто треба об'їзджати на відстані більше відкритої двері.
в центре это практически невозможно:незнаю:

Паралельні стартуни - ну треба гальмувати
тормозила конечно, толку-то, если он перпендикуряно поехал, мне ж хоть 1 метр нужен для торможения:)

Приїхала моя фара. Я б сказав фарка бо виявилась меншою за те, що я уявляв. Хоча й бачив розміри, уявляв маленькою.
Таки має верхню відсічку. Загалом пляма правильна, звичайна для універсальної фари - широка рівномірна пляма. При чому рівномірно освітлена з точки зору сприйняття оком. Тобто фара більше світла спрямовує на дальню зону, яку гірше видно з огляду на більшу відстань. Діод таки КРІшний.

Режими - повний, половинка, блималка.

Ввечері зроблю фото світла.

Отака оптична система.
Верх - зверху. Чорне - рефлектори, хвилясті для розсіювання в боки, трохи вогнуті. Зелена плата, діод спрямований вниз.

додано

Проїхався.
Світить норм. Метра півтора під колесом та розходиться до трьох на 6 метрах + деяка бокова засвітка. Світити далі сенсу немає бо явно фігово виходить.
Не сліпить, на фото добре видно. На краще мій китайфон не здатен.

Звичайно це не те світло, що виходить з двох хмл-т6 з 8*18650 батареєю, але своє пряме призначення, для якого купувалась - для неспішної їзди "по району" та дворами, коли впадлу чіпляти повноцінне світло бо їхати фігню, да ще й щоб перехожих не агрити зайцями, виконує повністю.
На 6м повністю покриває рівномірним світлом звичайну дворову дорогу + трохи за тротуаром.

З мінусів - довга зарядка. Написано 3 години. Напевно так і є, півтори години заряджалась з упаковки, зарядка взагалі не гріється. 800мА заливати 3 години це звичайно свинство.

Для покупки раджу.

пс - і все одно будучи такою маленькою дроччю світить краще, ніж у більшості.

Останнє редагування:
І вона таки рулить - начіпив швиденько й поїхав. Якось світить, для неспішної їзди по району вистачає.

Отаке виходить загалом. Зараз фара трохи вниз дивиться, по-іншому на своєму кермі поки не зміг закріпити - верхня перекладинка лише вільна, але вона затонка, причіпив навколо перемикача, але завалена виходить. ну і звичайно ж китайфон ****ить фото, реальна плямка побільше.

Останнє редагування:
а цена какая?
я тоже заряжающуюся хочу))

Назад
Зверху Знизу