Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Евакуюйте дітей

• Автор теми Автор теми utro
  • Дата створення Дата створення
И еще родятся. :)

Повідомляється, що у Харкові протягом квітня, спеціалісти відділів державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції зареєстрували понад 400 шлюбів.

thumb-newsDocument-564x376-8269.jpg

У Харкові діти-переселенці взяли учать у змаганнях з мініфутболу​

на Харківщині волонтери-спортсмени й співробітники Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»
постійно проводять заняття з дітьми-ВПО.
з дітьми-переселенцями, які мешкають у гуртожитках Харкова,
регулярно проводяться фізкультурно-оздоровчі заходи.... так звані «руханки» – комплекс фізичних вправ,
а з настанням весняної погоди почали проводити змагання з ігрових видів спорту
Раніше вже відбулися спортивні заходи з настільного тенісу, в планах — змагання з воркауту.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

photo_2023-04-30_21-50-23-960x525-7d95.jpg

За прошедшую неделю, с 27 апреля по 3 мая, в Харькове родилось 53 ребенка:
24 мальчика и 29 девочек, в том числе одна двойня - девочки.

Всего с начала войны в Харькове родилось 2280 детей.

З лінії фронту у Харківській області вивезли всіх дітей: 10 травня завершили евакуацію з Великобурлуцької, Ольхватської, Дворічанської та Петропавлівської громад Куп'янського району, які постійно перебувають під обстрілами.

Сьогодні евакуювали останніх 18 дітей із Дворічанської громади. Усього з 27 квітня із зони постійних обстрілів було вивезено 79 дітей. Усі діти разом із батьками чи піклувальниками розселені у безпечних районах області. Частина сімей живе у родичів, які потребують житла, були безкоштовно розселені в гуртожитках.

З евакуйованими дітьми працюють волонтери, психологи та соціальні працівники. Усім сім'ям надається гуманітарна та матеріальна допомога.

photo-2023-05-10-16-44-16.jpg

photo-2023-05-10-16-44-20.jpg

15 лет, Вероника, Люботин.

За прошедшую неделю, с 11 по 17 мая 2023г., в Харькове родился 41 ребенок -
- 17 мальчиков и 24 девочки.

Всего с начала войны в Харькове родилось 2360 детей.

Що стосується Харкова, то питання про навчання офлайн поки що обговорюється, але конкретних прогнозів щодо цього немає. Головне - безпека дітей, і для цього школи мають бути обладнані повноцінними укриттями. У травні Кабмін виділив 2,5 мільярда гривень додаткової субвенції: 1,5 мільярда на організацію та будівництво бомбосховищ у школах, решту - на шкільні автобуси.
Харківщина
- 225 мільйонів гривень.

За словами міського голови Ігоря Терехова, саме відкриття шкіл і

У Шевченківському районі провели свято для дітей

3cfd01a77c97e8e6a5ff58a469179406.jpg

волонтери провели у Шевченківському районі свято до Міжнародного дня захисту дітей.
Вони організували майстер-клас з баскетболу,
показові музично-спортивні виступи, підготували зони творчого розвитку,
провели навчання з робототехніки «LEGO» та програмування.

Організатори заходу -
Всеукраїнський дитячий баскетбольний клуб «PUSH TEAM»,
громадська організація «Спільнота небайдужих «ДІЯ»,
благодійна організація «Фрунзе - Бути добру»,
авторська школа Бойка.
246d989f49092123d0139f8c0f58ba4f.jpg

PS.
За прошедшую неделю, с 18 по 24 мая 2023 года,
в Харькове родился 41 ребенок

- 22 мальчика и 19 девочек.

Всего с начала войны в Харькове родился 2401 ребенок.

Залишу тут.
Історія цієї української дитини - прям в саме серденько.

“В окупації не освіта, а нав’язлива пропаганда”. Чому варто створювати умови для виїзду української молоді з окупації​

Коли Донецьк окупували, Дар’ї Побережній було десять років. Першого вересня у її школі, де ще кілька місяців тому висіли рушники та співали українські пісні, все різко змінилося. Відтоді маленька Дарина, яка тільки перейшла з початкової до середньої школи, вже майже не чула української мови і за увесь період навчання жодного разу не побувала на уроці історії своєї країни.

Але завдяки патріотичній позиції батьків, власній наполегливості та спеціальним умовам, що Україна створила для вступників з тимчасово окупованих територій, вона змогла стати студенткою філософського факультету Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Тепер, каже дівчина, знання політології допоможуть їй більш глибоко розуміти процеси, що відбуваються на поневолених територіях, куди вона планує повертатися після деокупації Донеччини.

Ніяких дискусій

— Я закінчувала, фактично, дві школи — у Донецьку, де жила, і екстерном у Волновасі, куди їздила раз на семестр здавати академічні контрольні роботи, — пояснює Дар’я, котра зараз навчається вже на другому курсі університету. — Так вирішили у родині, бо ми не мали змоги виїхати з Донецька, але батьки були з чіткою патріотичною позицією, тому готували мене до продовження навчання тільки у вільній частині України. Звісно, якщо на момент закінчення школи, Донецьк буде ще не деокупований.

Дар’я згадує, що спочатку у школі залишили годину чи дві на тиждень уроків української мови та літератури. А ось історії України довелося навчатися самостійно — в школі вчителі, що багато років викладали історію України, змушували штудіювати підручники, котрі завезли з Росії.

— Це була історія росії та всесвітня історія. Ви не уявляєте, з якою завзятістю вчителька намагалася нам затовкти в голову ті наративи, що друкувалися у тих підручниках. Там ніхто не спонукав на дискусії чи роздуми — одна дуже потужна та нав’язлива пропаганда! — згадує Дар’я. — Я завжди знала, що буду вступати тільки на вільній території, тому сиділа на тих уроках “для галочки”. Але слухати ту історію для мене було суцільним жахом…

Дар’я згадує, що спочатку цей предмет взялася викладати донецька вчителька, котра дуже суворо ставилася до тих, хто не хотів “завантажувати” в себе цю пропаганду. Вона вважала, що це дуже необхідно молоді в нових умовах, тому ретельно слідкувала за засвоєнням програми. А потім її змінив інший викладач, якому, як каже Дарина, ближче була Україна — він казав просто: ось підручники, читайте самі. Взагалі, більшість вчителів української мови та історії просто змусили перевчитися під страхом звільнення та навіть депортації.

— Фактично, історію України я вчила у школі, де проходила навчання екстерном. Але коли я приїхала до Києва вступати, як навіжена купляла різні історичні книжки, бо для мене майже усе було новиною, — емоційно каже Дар’я. — Коли я переїхала сюди, зрозуміла, що недарма ми ці роки готувалися до навчання тут і не розглядали варіантів російських чи донецьких вишів.

Перешкоди

Отримати свій шкільний атестат з української школи Дар’я у 2021 році не змогла особисто — через карантин були закриті КПВВ, тому родина вирішила прямувати через росію одразу до столиці. Її документ вчителі з Волновахи переслали вже до Києва. Там Дарина подала на документи для участі в інтеграційних курсах.

— Я, можна так сказати, максимально підготувалася для вступу: мала український паспорт і атестат української школи. Тому до освітнього центру “Донбас Україна” просто подала документи та чекала на іспити вже в обраному закладі. А тим, хто привіз тільки документи про освіту з окупації, довелося ще складати іспити з базових предметів в опорній школі, щоб отримати атестат, — пояснює алгоритм студентка. — Під час проходження інтеграційних курсів на базі університету, нам давали стипендію. Це хоч якась матеріальна підтримка — бо більшість вступників обирають залишатися вдома саме через грошове питання: дорога, проживання під час іспитів… Не кожна родина має такі запаси… В мене одна подруга — з прифронтових територій, більше в моєму оточенні немає тих, хто вибрався з окупації на навчання. Бо все це дуже складно…

Бо перешкод для таких вступників насправді набагато більше. Щоб наважитися на такий крок, вступникам спершу треба знайти потрібну інформацію, а головне — не вірити фейкам та залякуванням, котрі агресивно розповсюджують в окупації. І під час перетину кордонів їх, м’яко кажучи, не завжди з радістю випускають. У кращому випадку російські прикордонники незадоволено кривляться, а інколи й відверто агресують на “зрадників”, котрі їдуть навчатися у вільну Україну.

— Але я впевнена: коли в абітурієнта стоїть питання, що робити — однозначно, треба виїжджати. Тому особлива процедура вступу для таких, як я, це круто. Бо, об’єктивно, ми не можемо бути на рівні зі школярами, які зростали в інших умовах, в інших реаліях. Яким не доводилося приховувати свої думки та емоції, щоб просто вижити. Самостійно відшукувати правдиву інформацію, вибудовувати всередині себе справжній спротив пропаганді. Якщо є таке прагнення — вчитися вільно — держава має цьому сприяти.

Здійснення мрій

Дарина згадує, що колись, ще дитиною, гуляла у Києві, і, побачивши Червоний корпус університету, дуже захотілося там вчитися. Тому багато років вона крок за кроком йшла до здійснення своєї мрії.

— Мені була дуже цікава політологія — вивчати структуру суспільства, політичні системи, тенденції. Ці знання мені можуть знадобиться, коли повернуся до рідного міста, звісно, вже деокупованого — щоб розуміти процеси, які відбувалися там протягом цих років. Але вже зараз бачу, що спочатку треба проводити певну детоксикацію — очистити мізки людей від отруйної пропаганди, змінити медіапростір, бо зараз там вже приймають ситуацію, коли є одна правда, бо думати інакше небезпечно — як буденність.

Дівчина вважає, що це можливо, бо найбільш активні прихильники ідеології “русского мира” виїдуть, а основна маса буде реагувати на зміну реалій. Але запевняє, що насправді, там досі багато тих, хто чекає на повернення України. Просто люди не можуть про це відверто говорити.

— Важливо боротися за молодь з окупованих територій. Коли ми звільнемо ці регіони, побачимо сотні тисяч дітей, мізки яких просякнуті пропагандою Ці діти — втрачене для України покоління? Бо вони щиро вірять у фейки, не вміють критично мислити, обмежені у виборі та прагненнях, — каже Дар’я. — Тож, їх треба забирати звідти у різний спосіб, щоб не слухали “зазомбованих” батьків та ТБ. Вони отримують тут знання та навички, які допоможуть їх навчитися розрізняти правду та пропаганду. Бо там, на жаль, для цього немає шансів.

Дарина планує вступати й на магістратуру у Києві, бо, каже, у Донецьку над відновленням нормального процесу освіти треба буде працювати стільки ж років, скільки там була окупація.

— А там, думаю, поїдемо у Донецьк. Відбудовувати".

Для тех, кто возвращается из эвакуации с детьми школьного возраста,
обратите внимание :

РЕКОМЕНДАЦІЇ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ДІТЕЙ ДО ШКІЛ

ПІСЛЯ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ/2023

Які документи потрібні та інші деталі:
  1. Зарахування учня в українську школу здійснюється на підставі заяви одного з батьків (опікунів, законних представників) особисто, електронною поштою чи будь-яким доступним способом.
  2. Дитину можуть зарахувати в ту школу, де вона навчалася до вимушеного переміщення, або в будь-яку іншу на вибір батьків або інших законних представників. Зважайте на те, що дитину можуть зарахувати лише в один заклад освіти на території України.
  3. У разі зарахування в українську школу рекомендуємо враховувати всі дані про успішність із закордонних шкіл.
  4. Необхідно мати довідку зі школи, в якій навчалася дитина за кордоном. Довідка має містити дані про період навчання, перелік предметів, результати оцінювання, систему оцінювання та особисті дані учня. У такому разі оцінювання за предметами, що збігаються з українською програмою, будуть переведені в 12-бальну шкалу та враховані.
  5. Якщо довідка відсутня, дитина має право скласти оцінювання до початку навчального року. Форму оцінювання визначає навчальний заклад.
  6. У разі проходження дитиною річного оцінювання за предметами, яких немає в закордонних школах (чи всіх за програмою класу), її зараховують до наступного класу (в ту ж школу, де і навчалась, чи будь-яку іншу в Україні). Якщо дитина не проходить оцінювання чи складає його неуспішно, її зараховують до того ж класу.
  7. Інтегровані предмети, наприклад, science, зараховують з урахуванням тем, які вивчала дитина (вони вказані в інформаційній довідці). Якщо така інформація відсутня, дитина може скласти оцінювання з відповідних предметів, наприклад, фізики та хімії окремо.
  8. Школа не може відмовити в зарахуванні дитини. Пропущені предмети можна скласти додатково та продовжити навчання в Україні.
Докладніше тут:

Важлива інформація для внутрішньо переміщених осіб
Учнів, які понад пів року не мали змоги навчатися за будь-якою з форм навчання,
зараховують до школи (в ту, де і навчались, чи будь-яку іншу по Україні)
за заявою одного з батьків (опікунів чи законних представників).
Є два варіанти розподілення за класом:
  • заклад розробляє індивідуальну програму, проводить заняття та оцінювання знань для переведення в наступний клас.
  • за заявою батьків учень може залишитися в тому ж класі.

Учнів, які понад пів року не мали змоги навчатися за будь-якою з форм навчання,
зараховують до школи (в ту, де і навчались, чи будь-яку іншу по Україні)
Це питання дуже важливе до деакупованих громад біля зон бойових дій. Їх там не багато, по селам, але там є діти.

Харьков, выпускной 2023 года.

Наші незламні випускники.
Ще одні герої Харкова.

Переглянути вкладення 13272306

Церемонія випуску школярів пройшла 14 червня
Загалом в Індустріальному районі - 665 випускників 11-х класів, 369 з яких перебувають у Харкові. Відзначено медалями 57 школярів (47 золотих, 10 срібних).
Загалом у Київському районі - 1073 випускники 11-х класів, з них 359 перебувають у Харкові. Відзначені медалями - 114 (88 - золотими, 26 - срібними).

Переглянути вкладення 13272310 Переглянути вкладення 13272311 Переглянути вкладення 13272312 Переглянути вкладення 13272309

Source: https://t.me/s/citykharkivua

PS. Про остальные районы инфы пока не нашла, если найду - добавлю в этот же пост.
PPS. Про медаль... из песни слов не выкинуть, как есть.

Добавлено:

В Салтовском районе золотые и серебряные медали за высокие достижения в учебе получили 120 выпускников.
Всего в этом году учреждения общего среднего образования района закончили 1,3 тыс. школьников.
В Слободском районе из 783
одиннадцатиклассников 65 были отмечены медалями.
В Немышлянском районе за высокие достижения в учебе золотые и серебряные медали получили 34 из 632 выпускников.

Останнє редагування:
За прошедшую неделю с 15 по 21 июня 2023 года
в Харькове родилось 40 детей ,

22 мальчика и 18 девочек.
Всего с начала войны в Харькове родилось 2579 детей.

Я бы рекомендовал молодёжи воздерэваться от деторождегния.
Ибо нефіґ
В Харькове беременные часто встречаются.
И не какие-нибудь шалапутные, а очень даже приличные барышни.
Считаю их героинями. Даже большими, чем готовые уже мамочки.
Вдруг что - младенца на руки и побежала.
А с животом на последних месяцах как бежать?
Дай им Бог покоя до родов.

В Харькове беременные часто встречаются.
И не какие-нибудь шалапутные, а очень даже приличные барышни.
Считаю их героинями. Даже большими, чем готовые уже мамочки.
Вдруг что - младенца на руки и побежала.
А с животом на последних месяцах как бежать?
Дай им Бог покоя до родов.
Когда же вы оставите свою привычку делить людей.

Назад
Зверху Знизу