Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Знижка на баннерну рекламу 30%! Банер на всіх сторінках сайту, в мобільній та десктопній версії за 14 тис. грн на місяць. Статистика сайту. Контакт: [email protected]

Электрофлуд :)

• Автор теми Автор теми RUH
  • Дата створення Дата створення
Нормальная.
Вот только где эта грань,которую нужно перейти,чтобы пересесть на RTOS?

Ну не знаю, чтобы тебя долго не грузить, попробуй решить простенькую задачку:
Дано- 5 светодиодов.
Нужно- чтобы после включения схемы, каждый светодиод, переключался со своей частотой(выбери сам ;)).
Не спорю, это можно сделать и без RTOS (кто то даже скажет, что на ассемблере или рассыпухе :) и будет прав). Поэтому, каждый для себя сам определяет грани.

Ну не знаю, чтобы тебя долго не грузить, попробуй решить простенькую задачку:
Дано- 5 светодиодов.
Нужно- чтобы после включения схемы, каждый светодиод, переключался со своей частотой(выбери сам ;)).
Не спорю, это можно сделать и без RTOS (кто то даже скажет, что на ассемблере или рассыпухе :) и будет прав). Поэтому, каждый для себя сам определяет грани.

Если Вам для этого нужна ОСь - вон из электроники сразу. Идите в прикладное программирование К ЧЁРТУ. В контроллере есть таймеры. Нет ни каких "своих" граней.

Если Вам для этого нужна ОСь - вон из электроники сразу. Идите в прикладное программирование К ЧЁРТУ. В контроллере есть таймеры. Нет ни каких "своих" граней.

А на ос для цього не потрібні таймери, потрібна лише 5 клонованих з однієї "функцій"-тасків "ledx_on - task_delay - ledx_off - task_delay". І вже скоріше вийде за налаштування таймерів.
А якщо щось складніше? Коли у головному циклі сидить купа всього, що ловить флаги з переривань( привіт інкапсуляція. до побачення тобто. да й атомарності теж ****) і щось робить. І все асинхронно звичайно.
А як це гадати, що з основного циклу викинути у переривання - бо воно доволі критичне до часу, хоча і само по собі не швидке, але сидить усередині головного циклу, де хз коли до нього дійде черга. Це ж знову ****. А ОС дає можливості вирішення цієї проблеми не засираючи переривання.

А порадьте мені щось дешевеньке для зарядки літію.

Останнє редагування:
А на ос для цього не потрібні таймери, потрібна лише 5 клонованих з однієї "функцій"-тасків "ledx_on - task_delay - ledx_off - task_delay". І вже скоріше вийде за налаштування таймерів.
А якщо щось складніше? Коли у головному циклі сидить купа всього, що ловить флаги з переривань( привіт інкапсуляція. до побачення тобто. да й атомарності теж ****) і щось робить. І все асинхронно звичайно.
А як це гадати, що з основного циклу викинути у переривання - бо воно доволі критичне до часу, хоча і само по собі не швидке, але сидить усередині головного циклу, де хз коли до нього дійде черга. Це ж знову ****. А ОС дає можливості вирішення цієї проблеми не засираючи переривання.

Да, я всё понял, настроить таймер (один) и создать массив на 5 счетчиков - сложно.

Что-то типа

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

5V 1A Lithium Battery Charging Board Micro USB Charger
на ebay $1

Да якщо б був час, я б у китайців cn3083 - найпростіша зарядка без ніяких додаткових плюшок, ще й корпус чудовий з тепловідводом на все пузо.
Але часу немає та треба щось, що є харкові. stc4054 схоже таки прийдеться брати. Єдине питаннячко до нього це тсот23, з якого тепло погано відводити.

Да, я всё понял, настроить таймер (один) и создать массив на 5 счетчиков - сложно.
Не складно, але все ж дій більше виходить бо окрім вімкнути/вимкнути виходи треба ще й порахувати.
Але це ж найпростіший приклад у світі.

Останнє редагування:
BQ2407x смотрел?

Себе я заказал
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
, я бы поделился, но ждать еще долго, а тебе ж срочно надо?

То тобі, мені тощо, а деякі ломайстри досі боять будь-яких смд, навіть якщо там зовнішні виводи з найгуманнішим 1.27 шагом.

***, купив ардуїну. Дуже вже багато тупих піндосів з нею мутять.

Да якщо платять за цю *****у ардуїну - то чого б і ні.

Ну и нахрен ты ее купил? Какую нибудь ардуину УНО мог бы сам за вечер развести и спаять. Они ж денег невменяемых просят за свои поделия.

Да ну його ***** за 13 баксів таке творити.

Если ещё надо, то можно смотреть зарядки от микрочипа, раньше самая простая без термо и прочих защит стоила примерно 6, с полным фаршем около 15.

mcp73831 и пример

P2170209.webp

P2170198.webp

Вже купив і поставив stc4054 по 2-3 грн у роздріб. По суті та ж фігня без ніяких наворотів. І такий само малий корпус.

Лень копать всю ветку. Спрошу тут.
Помнится были у нас тут люди связанные с токаркой. Отзовитесь, пожалуйста!
Нужно выточить нестандартную шпильку в количестве 4, а может 8 штук. Чережей эскизов нет, но есть образец.
В л.с.

офтоп на тему неожиданное

принесли упаковку 40% серебряного припоя от netbraze.com
х.з. как, никогда у них не покупал и даже не заходил, но как бы намекаю :)

Крутой припой, как и предполагалось, паяльником не берётся, только в горелке на полторы тысячи течёт. Что им, интересно, паяют? Вопрос не риторический, действительно интересно.
Зы. Переосмыслил аудиофилию, они просто не смогли бы в серебро, даже советский утюг по температуре не подойдёт, рукалицо.

Останнє редагування:
Переосмыслил аудиофилию, они просто не смогли бы в серебро, даже советский утюг по температуре не подойдёт, рукалицо.
Да там случай сложный. Я думаю им достаточно и 1% серебра в припое чтоб это считалось ТРУЪ.

Назад
Зверху Знизу