Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Дивишся "Позолочений вік"? Заздрю! :-) Було дуже цікаво.

Довелося навіть подивитися "Аббатство Даунтон-2", окремий фільм, нажаль, не серіал. Щоб така ж атмосфера була :)

Та я трошки з гумором писала...
А, ну ок :) А шо дивишся зараз?

Я кілька годин листала різні серіали, відгуки, думала, на чому б зупинитися :) Зупинилася на детективному "Джон Доу", виявився ще фантастичним.

Молодого чоловіка знаходять у воді, він не пам'ятає, хто він і звідки. У нього відкриваються таланти до багатьох речей. і в кожній серії він допомагає поліції розкривати загадкові злочини.

Мені колись одна продвінута у йогі та камасутрі, чи сансарі, я путаю , подруга казала - людина запрограмована на самознищення. Виросла, визріла - уступи місце іншому поколінню.
Добре б розуміти в якому смислі вона це писала. І чи це думка її власна, чи якогось езотеричного напрямку. Лена правильно сказала про інстинкт самозбереження. А на знищення (само- чи не само- ) ми і так запрограмовані, тут вже слушно висловилася Ф'ям :угу:

А на знищення (само- чи не само- ) ми і так запрограмовані
Усе-усе запрограмоване тоді вже. Живі істоти, неживі предмети, планети, зірки, зіркові системи, галактики.. Усе колись самознищиться, абсолютно нічого не вічне. Вічний тільки Бог, але що це/хто це, так і незрозуміло :)

Відповім на усі питанячко тут :( смартфон глюче, мульті-цитати кудись зникають):
Серіал не знаю, не дивилася. Мені таке до вподоби, я пощукаю його.
Зараз дочекалась дві останні серіі корейської дорами- с привидами, 8 серій. Магазин ламп. Або ,,Магазин світла,, Світло - це те, що у кінці того самого тонелю. Я підвисла. 😁

Подруга моя казала про самознищення у сенсі того, що їі друг захворів на туберкульоз у Африці, та коли лікувався вже тут - палив, вживав спиртне і зовсім не хотів допомогати лікарям. Як вбивав себе. Молодий....
Як йому було пороблено- ставився до життя як до вогню - більше пламя, гори палай.
Ну таке...

Зараз дочекалась дві останні серіі корейської дорами- с привидами, 8 серій. Магазин ламп.
О, ти теж дивишся корейське. :пиво: Останній раз на містичну тему дивилася "Проклята нерухомість" 2021. Агент з нерухомості займається вигнанням духів з різних будинків.
Теж подивлюся твою дораму :)

О, ти теж дивишся корейське. :пиво: Останній раз на містичну тему дивилася "Проклята нерухомість" 2021. Агент з нерухомості займається вигнанням духів з різних будинків.
Теж подивлюся твою дораму :)
У війну почала дивитись. Про кохання на сорок серій імператриц та воїнів - ще й про три сезони - таке ні. 😁
А от щось с привидами, духами, містикою - дивлюся.
😁

Про кохання на сорок серій імператриц та воїнів
А у корейців хіба таке є, щоб стільки серій? :) Стандартний серіал -16 серій. (слава мушлям :-) ) Буває, як гляну, скільки серій в китайських серіалах.. Ото капець :-)

А у корейців хіба таке є, щоб стільки серій? :) Стандартний серіал -16 серій. (слава мушлям :-) ) Буває, як гляну, скільки серій в китайських серіалах.. Ото капець :-)
Тю на мене. Так, то у китайців. 😁 Назви серіалів - як грузинський тост.,,Мій чоловік- подарунок небес,, Моя дівчина - єдинорог,, . 😁

А я, здається, знову захопилася Морозенком. Гадаю, що сущності (не знаю як перекласти) керують, щоб отримувати енергію. Мене кидає від однієї цікавої діяльності до іншої, на які я витрачаю емоції. А з чого почалося цього разу? З того, що я дуже обурилася законом про множинне громадянство, і все - мене переключило з розважального матеріалу на реалії життя.
Мабуть це діє так само, як, наприклад, лярва паління чи алкоголізму. Це нам в езотеричній школі розповідали. Ця лярва викликає в людини бажання вживати ті речі, але якщо людина переборе це бажання (це і по психології - 45 днів чи скільки?), то лярва гине і в людини вже нема такої потреби. Але справа в тому, що вони дуже легко з'являють, і якщо людина піддасться невеличкому (цього разу) бажанню, то все - вона знову під контролем, і бажання знов стає постійним і сильним.
Так, мабуть, і тут, бо яка різниця - задоволення від алкоголю чи від чогось іншого - це все емоції та відчуття, а отже витрата енергії.
P. S. Ф'ям, пам'ятаю, що ти не погодилася зі мною щодо лярв, мовляв, дуже зручно перекласти провину на когось. Але я кажу те, що розповідали в ез.школі. Та ну і загалом сприймаю це трохи з іншого боку, ніж ти.
Нічого собі

Ні, котик не товстий, він просто сидить на чорному килимку :)

туалет.webp

Цікава стаття трапилася.

ЯК БРАК ДОТИКІВ РУЙНУЄ ЧОЛОВІКІВ ТА ЗМУШУЄ ФОКУСУВАТИСЯ НА ****І

Відсутність ніжного платонічного дотику в житті чоловіків і хлопчиків і, як наслідок, вплив цього на їхній емоційний, соціальний і фізичний добробут, величезна. Коли чоловіки і жінки виховують хлопчиків, а потім, в якийсь момент, позбавляють їх втішного дотику і зв'язку, ми розриваємо їхню з'єднаність з безпекою, якої вони потребують для емоційного розвитку. Це те, що стоїть за розвитком прихильності до батьків.

Ось чому постійний фізичний контакт; обійми і дотики так важливі для здорового розвитку дітей. І саме тому ми повинні створити простір для фізичного та емоційного контакту з нашими хлопчиками так само, як ми робимо це з нашими дочками, бо наслідки невдачі можуть бути катастрофічними.

⏹СУСПІЛЬСТВО НЕ ДОВІРЯЄ ЧОЛОВІЧИМ ДОТИКАМ
Часто суспільство просто не довіряє чоловічому дотику. Адже вважається, що у чоловіків завжди є ****уальні наміри. Що чоловіки не можуть себе контролювати. Про ****уальність жінок такого переконання немає.

Ця недовіра до чоловічих дотиків відноситься не тільки до повсякденного спілкування чоловіків з жінками, але і з іншими чоловіками і навіть з дітьми.

Незнайомець в парку - це перш за все потенційний хижак. Ми ****уалізуємо чоловічий дотик незалежно від контексту. Ми робимо це автоматично.

Завдання кожного чоловіка - довести, що йому можна довіряти, в кожній взаємодії, день за днем і в кожному конкретному випадку. Переважно це відбувається тому, що так багато чоловіків поводяться неналежно.

Тому багатьом чоловікам із хорошими намірами доводиться повністю відмовляючись від фізичного дотику в будь-якому контексті, в якому може виникнути найменший сумнів у їхніх намірах.

⏹ЧОМУ ДОТИКИ ВАЖЛИВІ?

Дотики відіграють центральну роль у створенні щасливого, здорового життя.

Дахер Келтнер - професор психології Каліфорнійського університету в Берклі - говорить, що за останні роки хвиля досліджень задокументувала, які неймовірні переваги для емоційного та фізичного здоров'я приносить дотик. Він є фундаментальним фактором для людського спілкування, відносин і здоров'я. Так нейробіолог Едмунд Росс виявив, що фізичний дотик активує орбітальну фронтальну кору головного мозку, яка пов'язана з почуттям винагороди і співчуття. Дослідження також показують, що дотик сигналізує про безпеку і довіру, він заспокоює. Він активує блукаючий нерв організму, який тісно пов'язаний з нашою жалісливою відповіддю.

⏹ЯК МИ ВИХОВУЄМО СИНІВ?

Джерелом нашої колективної недовіри до чоловічих дотиків є те, як ми виховуємо наших власних синів. За іронією долі, ми думаємо, що надлишок ніжних платонічних дотиків згубний для хлопчиків; що він робить їх дуже вразливими і слабкими. Тому американські хлопчики позбавляються втішних дотиків вже в ранньому віці. Якщо тоддлерів ще обіймають і втішають, то хлопчиків у віці п'яти-шести років закликають «зібратися» і «бути чоловіком», коли їм боляче. Молоді юнаки виявляють, що можливості для ніжного платонічного дотику для них просто зникають. Хлопчиків, які плачуть, коли отримують травму, стигматизують як плаксіїв; від них очікують придушення їхніх тендітних емоцій.

На час статевого дозрівання більшість хлопчиків навчається доторкатися до інших тільки агресивними способами, через грубе фізичне навантаження або командний спорт. Хлопчики, які шукають більш м'яких і довгих форм платонічного дотику, відразу ж ризикують отримати гомофобний «удар» у відповідь. Відповідно, коли вони все ж прагнуть до ніжного дотику у своєму житті, виходить, що він повинен відбуватися в ексклюзивному і сильно ****уалізованому контексті побачень. Це чинить величезний тиск на молодих дівчат. Молодих дівчат, які навряд чи можуть взяти на себе пов'язаний з цим емоціональний вантаж.

⏹ЧОМУ ЧОЛОВІКИ ФОКУСУЮТЬСЯ НА ****І

Відсутність платонічного дотику протягом більшої частини життя в кінцевому підсумку призводить до того, що хлопчики втрачають чітку відмінність між платонічним і ****уальним дотиком. Молоді чоловіки, які прагнуть дотиків, шукають їх в ****уальному контексті, або в постійному круговороті ****у по листуванню, або виключно у одного партнера. Це робить частоту ****у великою проблемою для подружніх пар. Чоловіки фокусуються на ****і в спробі повернути собі право на ніжні втішні дотики свого далекого дитинства, на той чистий перший досвід дотику в нашому житті, який ніколи не зможе бути повністю відшкодовано. **** бере на себе роль задоволення як ****уальних, так і платонічних дотиків.

⏹ЧИМ ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО?

Чоловіки починають оцінювати всі позитивні моменти у відносинах з точки зору метрики ****уального задоволення. І саме тут відкривається справжня ціна ізоляції хлопчиків від платонічного дотику. Не маючи іншого шляху до фізичного комфорту, крім ****уалізованого доторку, доводиться нав'язливо сфокусуватися саме на цьому. Для багатьох чоловіків **** стає простим і зрозумілим визнанням їхньої цінності. Частота ****у стає універсальним мірилом якості життя.

У довготривалих стосунках це може стати важким тягарем.

«Ми йдемо туди? Чи піду я туди? Ми вже можемо зайнятися ****ом?» Багато американських чоловіків знаходяться в пастці постійних роздумів про ****. Навіть у той момент, коли вони займаються ****ом, вони вже думають про наступну можливість.

Раз по раз романтика зникає. **** сходить нанівець. Але навіть якщо ці відносини слабшають, чоловіки як і раніше готові вдаватися до холодного механічного ****у.

**** звернений до пораненого маленького хлопчика і живить його безмежний апетит уваги: «дай мені, мені, мені». І це нескінченне підкреслення важливості ****у знецінює всі інші відтінки турботи, які можуть проявлятися у відносинах. В результаті частота ****у стає єдиним маркером щасливих відносин. І це (оскільки йде уникнення емоційної близькості) підживлюється карикатурними фантазіями ****о, а не глибшим переживанням любові.

Це не дуже гарна картинка. І відповідальність за неї лежить як на чоловіках, так і на жінках порівну. Але поступово все змінюється. Відбуваються величезні культурні зміни.

⏹ЧОМУ ЧОЛОВІКАМ КОРИСНО ПІКЛУВАТИСЯ ПРО ДІТЕЙ?

Десять чи двадцять років у дорослому житті чоловіки вчаться ніжному, платонічному дотику, і вони навчаються цього у своїх власних дітей. Ось чому це покоління батьків, які беруть декретну відпустку і більш активно включаються в батьківство, виявляється такою перетворюючою силою в американській культурі. Як татусі вони стикаються зі щасливою необхідністю тримати на руках власних чудових дітей. Вчаться любити платонічний дотик найпотужнішим і життєствердним чином, який не був доступним попереднім поколінням чоловіків.

Після того, як ви ніч за ніччю вколисуєте сплячу дитину або роками ходите, тримаючи її руку в своїй, ви стаєте іншою людиною. Ви дізнаєтеся новий тип легких і довірчих дотиків, який ви вже ніколи не втратите. Це подарунок чоловікам від дітей, який в буквальному сенсі слова здатний змінити культуру.

Це скорочена версія статті “Why Men Keep Demanding *** From Their Partners Over and Over”. Автор - Марк Грін (Mark Greene).
Переклали Анна Кожара, Тихон Кульбака.

А, теж хотіла схоже запостити, забула, ти нагадала :)

Не знаю, з чого це зроблено, продається як "Кіт-бенгал - підвіска на вікно".

кіт бенгал_ підвіска на вікно.jpg
Продається? Схоже на ШІ. Тулуб як вітраж, але ***** явно намальована.

Назад
Зверху Знизу