Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
На початку війни є його пост подяки Вчителю (я одразу перевірила що то за фрукт), отже якось торкнулася. Але можливо він живе зараз спокійно за кордоном, плюс сам по собі такий, що даремно не нервується, тож просто не розуміє.
А багато ж хто, кого війна торкнулася, такі самі. Чи у Харкові ніхто не слухає рос музику?
Он навіть Похабич нещодавно обурювався забороною рос музики. А у людини ж син загинув.
* це як в західної Європі -рос балет і думка населення -вони не такі...(((
-ні любі друзі, вони такі: вбивці та гвалтівники.

Останнє редагування:
Людина залишилася без сина, але не може залишитися без киркорова. Капець :рл:
Я сьогодні зла (накотило), тому краще помовчу...
Ну, він сказав, що слухає рок ще тих часів. Це виправдання, бо не може відмовитися від улюбленого. Я теж так роблю з книгами, вигадую собі виправдання чому читаю рос. Звісно, важко відмовитися від усього, що ти любив. Вони позбавили нас навіть приємних спогадів. Принаймні деяких позбавили, хто добровільно зараз відмовляється.
Але до Похабича я маю претензії тільки в тому ракурсі, що мова йшла про заборону в громадських місцях. Хай вдома слухає що хоче, то його вибір.
Знов-таки, повторюся, що купа людей навколо взагалі не збирається відмовлятися ні від чого. Це їх право, але від цього дуже сумно.
Я не знаю чи ти намагаєшся спілкуватися українською, а так Віка - єдина людина, яку я знаю, яка не розмовляючи ніколи українською, тепер почала це робити. Я про розмову язиком, а не пальцями на клаві)) От її перемкнуло, як і мене, і ми захотіли позбутися рос. Це не так легко, бо умови склалися, що ми всі зростали в такому середовищі, де крім рос мови - книги, пісні, соцмережі, і це все неможливо просто викинути. Але більшість таких, хто свідомо не хоче нічого міняти, тому я не дуже й дивуюся окремим випадкам.

Але до Похабича я маю претензії тільки в тому ракурсі, що мова йшла про заборону в громадських місцях.
Так в тому й діло. Що хочуть щоб воно було у громадських містах. Що хто слухає у себе вдома, не виносячи назовні - особиста справа. Але ж вони хочуть щоб слухали всі. Суть у цьому.
Доречи, нещодавно зрозуміла що пишу українською вже майже вільно. Дякую Дзеркаллю :) Так, з помилками може, але я вже їх бачу та можу виправити сама. Складання віршиків не пройшло даремно:) Говорити ще важко, але ... все попереду:)

Схоже, цікава книга. У нас на роботі є. Я кілька сторінок прочитала, то й далі хочеться.

1727866097711.png
Деякі читачі нарікають, що розв'язка якби відірвана від сюжету. :незрозумію: Спробувала згадати, чи траплялися мені такі книги Схоже, ні. Так ось, може хоча б ради цього її варто почитати :-) Є припущення, що оскільки це детектив+містика, кінець був містичний, а очікували звичайний детективний.

Деякі читачі нарікають, що розв'язка якби відірвана від сюжету. :незрозумію: Спробувала згадати, чи траплялися мені такі книги Схоже, ні. Так ось, може хоча б ради цього її варто почитати :-) Є припущення, що оскільки це детектив+містика, кінець був містичний, а очікували звичайний детективний.
А я прочитала анотацію, зрозуміла, що детектив і це мене трохи розхолодило, бо хотілося б містику. Але якщо вона там є, то точно почитаю.
До речі, автор пише рос, але принципово не видає нею. Перекладач робить переклад українською, тоді видають.

бо хотілося б містику
Націлилася на таку :)

Перша книжка вибухової темної академічної фентезі-трилогії «Атлас»
Бестселер The New York Times
Найкращий фентезі-роман 2022 року за версією Vulture
Номінант на премію Goodreads Best Fantasy Choice

Кожне десятиліття лише шість найбільш унікально талановитих чарівників обираються, щоб отримати місце в Александрійському товаристві, провідному таємному товаристві у світі. На обраних чекає життя, повне влади та престижу, яке перевершує їхні найсміливіші мрії.
Але якою ціною?
У кожного з шести новобранців є свої причини прийняти запрошення Товариства. Навіть якщо це означає стати ближчими, ніж вони могли собі уявити, зі своїми найнебезпечнішими ворогами — або ризикувати непростимою зрадою з боку своїх найнадійніших союзників — вони боротимуться всіма способами за право долучитися до лав александрійців.
 Шістка атласу.webp

Не пішла гуляти, надворі холоднеча. І темно.
Залізла під пухову ковдру :-) Мабуть жарко буде спати. Але у хаті зараз вже доволі прохолодненько.

Щоб у вилупків яйця згнили й матки витекли, щоб їх до 14 коліна хворобами біло так, щоб жити не хотіли

То ти читала? Сподобалося?
Так, непогано. Тільки там дуже багато відсилок і натяків на кучу всього. Я наче себе вважаю людиною біль-менш ерудованою, але все не викупила - думаю, не менш третини алюзій пройшло повз мене. Треба читати паралельно з вікіпедією )

Назад
Зверху Знизу