Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Поки дорога світобудова зі своїм чудовим почуттям гумору не викотила мені під ноги якогось напівдохлого бомжа.
Згадалося з Торічкиної книжки: "Він підкотився мені під ноги, як заблукалий м'яч" 🙄

Божечки, не втримаюся і перечитаю всоте :-)

Він підкотився мені під ноги, як заблукалий м’яч. Я навіть не завважила, звідки він узявся. Спочатку здалося, що він просто гепнувся з неба, та ця теорія померла тої ж секунди, як я побачила, що він зв’язаний, його рот заклеєний скотчем, а обличчя майже немає — один синець і кров. Ні, на небі, звичайно, суворі порядки, але такого там не роблять, це напевно. Та в даному випадку цей тип, скоріш за все, випав із машини. Цікаво, як йому це вдалося?

Я присіла біля нього навпочіпки. Ні, я зовсім не хочу йому допомагати, мені таке й на думку не спало. У кожного свої проблеми, тож кожен рятується, як може. Мої проблеми нікого не цікавлять, то чому мене мають цікавити чиїсь? Нелогічно. Але я зупинилась біля нього, бо він заважав мені йти далі.

Його одяг купували не на ринку Анголенка, це точно. Я знаюсь на цьому. Та дороге вбрання зіпсоване непоправно. До того ж, він босий, а обличчя в нього немає. Тільки коричнева смужка скотчу на синьо-червоному запухлому тлі. Не дуже в тон, та кого хвилюють такі дрібниці? Ну що ж, треба йти, бо вже темніє.

Я підводжуся і обходжу його — тут доволі вузька смужка тротуару. Гадаю, хтось його знайде, можливо, нагодиться міліція чи якийсь свідомий ветеран, чи просто добрий самаритянин. А я не належу до жодної з вищезгаданих категорій населення. Я — сама по собі.

Неголосний стогін не змусив мене озирнутися. Вибачай, хлопче, але я не хочу вляпатися в лайно, а судячи з твого вигляду, ти в ньому загруз далі нікуди. Мені своїх проблем вистачає. Ні, ну чому в мене немає купи баксів, я б тоді просто поїхала з цієї *****ської країни, де всі зміни — тільки на гірше, де громадяни валяються зв’язані і побиті, а міліція від’їдає морди на хабарях і відвертих грабунках. Власне, я можу його розв’язати і піти, а далі хай уже сам дає собі раду. Чудово, це хороша ідея, і моє сумління не буде скімлити ночами — от лишила чоловіка напризволяще. Я його розв’яжу, це компроміс.

— Добре, не стогни, я повертаюсь, — я знов сідаю біля нього. — Не міг деінде впасти, чи тобі не однаково? Чорт, добряче тебе скрутили… Ага, ось маю ножиці, терпи.
Я намагаюсь зробити все швидко, але ножиці в мене манікюрні, тож справа посувається поволі. Але посувається, бо спочатку ноги, а потім і руки в нього вільні.
— Смужку на обличчі віддирай сам.

Але він не може. В нього відновлюється кровообіг у кінцівках, тож він аж скрутився від болю. З-під запухлих повік на мене благально глянули очі, та вже темно, він мене не зможе потім упізнати… Ну, добре, скотч я теж зніму, хай покличе на допомогу. Ось, одним різким рухом — і порядок.
— … твою мать!
— То ти ще й лаєшся? Нахаба! Ну, добре, бувай. Ось, візьми телефонну картку, подзвониш, куди тобі треба, там ще хвилин десять залишилось. Адреса — на будинку, глянеш на табличку. Телефон — ось, поряд, працює. За тобою приїдуть і порятують остаточно. А мені час іти.

Я ладна копняка собі дати, тому похапцем підводжусь. Як я раніше про це не подумала! Адже ті, в машині, мабуть вже завважили, що полонений зник, і скоро проїдуть своїм маршрутом у пошуках загубленого вантажу. Це якщо вже не мчать сюди. А тоді моя доля цілком визначена. Свідків розумні люди не залишають. Я б точно не залишила.
— Будь ласка, зачекайте! Прошу вас! Я не можу підвестись…

А, хай тобі трясця! Ні, не повернуся нізащо, полежить трохи і оклигає, міцний хлоп, я звернула увагу. Я йому нічого не винна.
— Ще хвилинку, прошу вас…
Я маю йти. Я повинна тікати звідси, бо інакше влипну в неприємну історію. І мені ніхто не допоможе, як ніхто ніколи не допоміг за все моє життя.
— Що ще?
— Якби мені десь перебути до ранку, хоч кілька годин…
— Вибач, але я не можу тобі в цьому допомогти. Якщо хочеш, можу викликати «швидку» чи міліцію.
— Ні, я не… Але ж ви десь живете? Я тільки до ранку, а там піду.
— Ні.
— Я заплачУ.
— Забудь про це.
— Але я не можу поворухнутися, та ще й холодно.
— Кровообіг скоро відновиться, до смерті не замерзнеш, п’ятнадцять градусів сьогодні, осінь тепла. Ну, трохи застудишся — це що найбільше. Подзвони додому, хай за тобою хтось приїде, скажи, що вскочив у халепу. Не вплутуй мене в свої проблеми, я й так зробила для тебе більше, ніж треба, ти помітив?
— Так, я вдячний вам, але…
— Все, бувай.

Я не встигаю пройти й кількох кроків, як темряву прорізає світло фар. Машина ще далеко, та я чомусь розумію, що це та сама машина. Розуміє це і чоловік на тротуарі. Так, втекти я не встигну. Сховатись тут нема де. Ряд будинків і дорога.

Я хапаю напівпритомного чоловіка і тягну його до телефону. Де поділись затишні телефонні будки? Тепер — тільки сині пластикові навіси, і все. Ну що ж, спробую скористатися з того, що є. Я розстібаю свій плащ — довгий, до кісточок.
— Обхопи мене за поперек і притиснись, може, під плащем не помітять.

Я вставляю телефонну картку і беру слухавку. Машина вже зовсім поряд, а мій підопічний стиснув мене так, що дихнути не можна.
— Радіо-таксі слухає.
Фари машини хижо і безсоромно освітлюють мене. Ну що ж, помирати один раз. Від долі не втечеш.
— Будь ласка, пришліть таксі на ріг Української, недалеко від автомайстерні, біля автомата.

Подивиться трошки, з 5.00 десь до 13. З'ясовують швидкість ракети :-)

Останнє редагування:
Доброго ранку! Прокидаємося для добра
OIG1.webp

:кава:

Ви шо - не подивилися моє відео???!!! :мораль:

Звісно ні! Це ж прірва часу. От якби ти написала подивитися перші 19 с — інша справа.

Людина існує в глибокому сні. Людина загіпнотизована. Тому ви весь час живете так, як і зараз: у нещасті, у стражданні, у страху. Та ж сама енергія може стати екстазом - випустіть же її! Будьте самими собою і забудьте те, що намагаються зробити з вас інші люди. Заявіть про свою свободу! Нехай свобода буде першим і єдиним законом. Нехай свобода буде вашою релігією. Будьте бунтівними. Я не закликаю вас боротися із суспільством, тому що це дурне заняття: ви будете знову даремно витрачати свою енергію.

Така відмінність, яку я роблю між бунтарем і революціонером: революціонер - це реакціонер, така людина чинить опір суспільству, вона починає боротися із суспільством. Спочатку вона була нещасною, бо суспільство обтяжувало її, а тепер вона стає нещасною, бо змушена боротися із суспільством. Спочатку він підкорявся суспільству, а тепер він із ним бореться, але суспільство так само володіє ним. Революціонер - це не справжній бунтар.

Хто ж такий бунтар? Бунтар - це той, хто усвідомив усю нісенітницю суспільства, хто просто вислизає з усього цього. Він не бореться із суспільством; зовні він навіть продовжує прикидатися, ніби належить йому. Вона розумна людина. Гурджиєв називав таку людину хитрою людиною. Вона досить розумна. Він ні ортодокс, ні революціонер, він просто бунтівний. Але його заколот настільки розумний, що людина знає про те, що боротися із суспільством безглуздо. Якщо суспільство каже їй: "Іди ліворуч", вона йде ліворуч, оскільки боротися із суспільством безглуздо і марно.

Зовні вона продовжує підкорятися суспільству, а глибоко всередині вона вже вислизнула з нього, глибоко всередині вона починає вести власне життя. Вона не ходить у світ для того, щоб виставляти там напоказ свої почуття, тому що якщо ви станете виставляти напоказ своє щастя у світі, люди неодмінно вб'ють вас. Люди розіпнуть вас на хресті. Те ж саме вони зробили з Ісусом, те ж саме вони зробили з Сократом і Мансуром. Люди не залишать вас у спокої.

І не потрібно виставляти напоказ своє щастя. Коли ви сидите поруч із нещасними людьми, зробіть нещасну міну, навіть нещаснішу, ніж їхні обличчя, тому що це всього лише ваша гра. Ви не нещасні, і ви можете зіграти в нещастя краще за них, оскільки вони нещасливі по-справжньому. Нехай вираз вашого обличчя буде ще сумнішим, ніж у них. А коли ви залишитеся наодинці, посмійтеся від душі. Не починайте боротися із суспільством, інакше ви отримаєте неприємності, і щастя знову втече від вас, воно буде так само далеко, як і раніше.

Спочатку ви підкорялися суспільству і не могли бути щасливими. Тепер ви боретеся із суспільством, тож суспільство кидає вас у в'язницю або заковує в ланцюги, або воно намагається розчавити вас - і ви знову нещасливі.

Бунтар - це неймовірно розумна людина. Він вислизає так тихо, що не створює на поверхні кіл, і він починає вести своє особисте життя по-своєму. Саме цього я вчу вас. Я не вчу вас бути революціонерами, я вчу вас бути бунтарями. Релігійна людина - це бунтар.

Ошо
"Божественна мелодія"

Звісно ні! Це ж прірва часу. От якби ти написала подивитися перші 19 с — інша справа.
Всього 8 хвилин! Ну подивися 3 хв, а далі сам вирішиш дивитися чи ні :) То дуже смішне! Загалом смішне починається не з 5.00, але щоб зрозуміти суть, треба дивитися звідтіля.

Я коли дивлюся ці ролики, згадую детектив Гарднера "Пройдисвіт". Там коли героя наймали на роботу у детективну агенцію, то треба було з'ясувати чи добре підвішений у нього язик, і попросили розповісти щось, вигадати на ходу. І він почав розповідати про статеве життя мікробів. То Попик з цим впорався б на 100% :-)

Людина існує в глибокому сні. Людина загіпнотизована. Тому ви весь час живете так, як і зараз: у нещасті, у стражданні, у страху. Та ж сама енергія може стати екстазом - випустіть же її! Будьте самими собою і забудьте те, що намагаються зробити з вас інші люди. Заявіть про свою свободу! Нехай свобода буде першим і єдиним законом. Нехай свобода буде вашою релігією. Будьте бунтівними. Я не закликаю вас боротися із суспільством, тому що це дурне заняття: ви будете знову даремно витрачати свою енергію.

Така відмінність, яку я роблю між бунтарем і революціонером: революціонер - це реакціонер, така людина чинить опір суспільству, вона починає боротися із суспільством. Спочатку вона була нещасною, бо суспільство обтяжувало її, а тепер вона стає нещасною, бо змушена боротися із суспільством. Спочатку він підкорявся суспільству, а тепер він із ним бореться, але суспільство так само володіє ним. Революціонер - це не справжній бунтар.

Хто ж такий бунтар? Бунтар - це той, хто усвідомив усю нісенітницю суспільства, хто просто вислизає з усього цього. Він не бореться із суспільством; зовні він навіть продовжує прикидатися, ніби належить йому. Вона розумна людина. Гурджиєв називав таку людину хитрою людиною. Вона досить розумна. Він ні ортодокс, ні революціонер, він просто бунтівний. Але його заколот настільки розумний, що людина знає про те, що боротися із суспільством безглуздо. Якщо суспільство каже їй: "Іди ліворуч", вона йде ліворуч, оскільки боротися із суспільством безглуздо і марно.

Зовні вона продовжує підкорятися суспільству, а глибоко всередині вона вже вислизнула з нього, глибоко всередині вона починає вести власне життя. Вона не ходить у світ для того, щоб виставляти там напоказ свої почуття, тому що якщо ви станете виставляти напоказ своє щастя у світі, люди неодмінно вб'ють вас. Люди розіпнуть вас на хресті. Те ж саме вони зробили з Ісусом, те ж саме вони зробили з Сократом і Мансуром. Люди не залишать вас у спокої.

І не потрібно виставляти напоказ своє щастя. Коли ви сидите поруч із нещасними людьми, зробіть нещасну міну, навіть нещаснішу, ніж їхні обличчя, тому що це всього лише ваша гра. Ви не нещасні, і ви можете зіграти в нещастя краще за них, оскільки вони нещасливі по-справжньому. Нехай вираз вашого обличчя буде ще сумнішим, ніж у них. А коли ви залишитеся наодинці, посмійтеся від душі. Не починайте боротися із суспільством, інакше ви отримаєте неприємності, і щастя знову втече від вас, воно буде так само далеко, як і раніше.

Спочатку ви підкорялися суспільству і не могли бути щасливими. Тепер ви боретеся із суспільством, тож суспільство кидає вас у в'язницю або заковує в ланцюги, або воно намагається розчавити вас - і ви знову нещасливі.

Бунтар - це неймовірно розумна людина. Він вислизає так тихо, що не створює на поверхні кіл, і він починає вести своє особисте життя по-своєму. Саме цього я вчу вас. Я не вчу вас бути революціонерами, я вчу вас бути бунтарями. Релігійна людина - це бунтар.

Ошо
"Божественна мелодія"
Люблю читати на такі теми. Я читала у Гурджієва про шлях хитрої людини. :угу: Мені колись той друг, що мене вчив астрології, про цей шлях усі вуха продзиждчав :) Не думала, що Ошо теж читав Гурджієва, думала, у нього усі абсолютно свої наработки :ги:

Не згодна, до речі, з тим, що треба прикидатися нещасним поряд з нещасною людиною. Обійдеться! :мораль: Щоб я ще на таке енергію витрачала :rolleyes:

Всього 8 хвилин! Ну подивися 3 хв, а далі сам вирішиш дивитися чи ні :) То дуже смішне! Загалом смішне починається не з 5.00, але щоб зрозуміти суть, треба дивитися звідтіля.
Та я-то подивився, хоча і не одразу. Відкладав на потім. Просто мені не до вподоби манера спілкування Попика.

Ви шо - не подивилися моє відео???!!! :мораль:
Іра, може краще щось з дзена подивитися? :) Набагато корисніше же.. Наприклад, Дениску Дзен чи того, як його, спокійного такого, поміркованого, ти дивилася.. :rolleyes:

Та я-то подивився, хоча і не одразу. Відкладав на потім. Просто мені не до вподоби манера спілкування Попика.
Та манера - то манера. Я загалом про те, що можна таку дурню нести, а люди всерйоз сприймають. І, звісно, це не лише росіяни, в нас теж повно таких. Але дивитися на це смішно. Хоча він так впевнено це розповідає, що я теж сумніваюся в тих моментах, про які не знаю - думаю чи правда чи бреше. Але ж все-таки по якійсь інфі зрозуміло, що бреше.

Іра, може краще щось з дзена подивитися? :) Набагато корисніше же.. Наприклад, Дениску Дзен чи того, як його, спокійного такого, поміркованого, ти дивилася.. :rolleyes:
Ну якби я думала, що то краще, то б дивилася те, це ж зовсім інші речі. Це як сказати: може краще замість комедії подивитися науково-популярний фільм? Чи з'їж замість цукерки морквину - корисніше ж :-) Якщо мені хочеться порозважатися, то навіщо я дивитимуся навчальне чи ще там якесь? :)

Останнє редагування:
:)

Юлія:
Добрий день. Хочу поділитися поглядом із ОСОБИСТОГО ДОСВІДУ.
Десь п'ять років тому я вперше почула про те, що вибору немає. Я почула про це в рамках вчення адвайти та від дуже шанованого майстра.
І я не знаю, як для кого ця інформація спрацювала. Але в моєму випадку це був неначе пазл, якого не вистачало. Разом звалився весь тягар провини і сорому. Наче двері клітки відчинилися. Як зараз пам'ятаю, яке почуття звільнення від вантажу минулого я випробувала. І який шар страху перед майбутнім відвалився! Важко переоцінити!
І слідом як ланцюгова реакція розкрилася і любов до себе, і подяка, і повага. Таке співчуття до себе, таке розуміння себе. Така самоповага і самоцінність!! Все це стало доступним до відчуття та переживання. А колись ховалося за провиною, страхом і соромом.
Відсутність самосудження й самозвинувачення розв'язали руки. Я стала простішою (але нітрохи не менш виважено і уважно) приймати рішення. Одночасно пішов лютий страх за наслідки рішень, але при цьому присутнє ясне почуття відповідальності за ці рішення та причетності.
Чуйність стала дуже гострою, але не обтяженою виною чи соромом.
Тобто я чітко спостерігаю, як спростилася взаємодія з життям. Як "я і простір" гармонізувалися та синхронізувалися.
Тож для мене концепція "вибору немає" стала окриляючою!
Можливо, тут зіграла роль прихована здатність моєї індивідуальної свідомості інтегрувати будь-які концепції не впадаючи в них як у крайності.
Але факт залишається фактом.
Не дізнайся я, що вибору немає, я б не змогла робити вибори так вільно.

Я, звісно, допускаю і цілком вірю, (бо теж стикалася з такими людьми), що хтось прийняв концепцію "вибору немає" як нову крайність. І підмінив цією новою концепцією пасивності розумні вибори. Тобто, ніби самоусунувся.
Але при цьому я вважаю, що деяким дійсно ТРЕБА проходити, проживати ці крайнощі. Можливо комусь необхідно скласти руки і добре відчути, що це не звільняє.
І як сказав інший шановний майстер: проживаючи крайнощі знайти уточнену мудрість.
Так що все як завжди на своїх місцях. І свобода вибору і відсутність вибору... І їх НЕсуперечливість.

Я, звісно, допускаю і цілком вірю, (бо теж стикалася з такими людьми), що хтось прийняв концепцію "вибору немає" як нову крайність.
Це у неї концепція. А у мене сто раз було шо я опинявся де опинявся тому що був вибір без вибору.

Це у неї концепція. А у мене сто раз було шо я опинявся де опинявся тому що був вибір без вибору.
Зірки ніжно ведуть по написаному того, хто розуміє це і грубо волочуть того, хто цього не розуміє :)

Назад
Зверху Знизу